Человек не терпит насилия!

Золото карпатського лісу в руках пройдисвітів?!

Золото карпатського лісу в руках пройдисвітів?!

Кадри «вирішують» все або кого призначають на керівні посади в природоохоронній сфері – частина 2

З моменту першої публікації щодо недолугості кадрових призначень в природоохоронній сфері Закарпаття, зокрема на посаду директора Ужанського національного природного парку Віктора Бирковича минуло більше місяця. Матеріал з доказами протиправної діяльності «героя» статті був також надісланий в Міністерство екології та природних ресурсів України для подальшого реагування.
Вважаю логічним повернутися до вищезазначеної тематики через місяць з метою перевірки реакції «нової влади» на, по суті, громадський запит.
Мушу визнати, що прикро вражений відсутністю будь-якого реагування з боку керівництва Міністерства екології та природних ресурсів України.
Більше того, відповідно до публікації на офіційному сайті Мінекології від 29 вересня 2014 року Віктору Бирковичу… фактично продовжили контракт!!! Його визнано переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади директора Ужанського НПП!!! І це при тому, що 24 вересня 2014 року на Міністерство екології був направлений лист-відповідь №4674/06-37 за підписом голови Закарпатської ОДА на лист №5/1-14/11538-14 від 22.09.2014 року того ж Міністерства екології та природних ресурсів, в якому зазначено, що Закарпатська ОДА не підтримує кандидатуру Бирковича В.І. і відповідно не погодить контракт останнього, а без цього, згідно з законом, його не мають призначати в область. Тобто, посадовими особами Міністерства в порушення своїх же процедурних вимог повністю ігнорується думка представників місцевої влади.
Логічним є висновок: може, керівництво Мінекології призначило Бирковича з метою отримання особистої вигоди?
Вважаю, що непрямим доказом цього твердження є те, що Віктор Биркович терміново змінив політичну орієнтацію, а саме вступив в партію «Свобода». Для мене це вже особисте! Адже я голосував за «Свободу» на минулих парламентських виборах. Повірте, пане Мохник, що з такими вашими однопартійцями більше не буду. Проте, залишимо емоції в стороні!
Що ж відбувалося в Ужанському національному природному парку за цей місяць?
Як засвідчують працівники УНПП, пан Биркович як не ходив на роботу, так і не ходить. Бачать його там раз на тиждень. При цьому, службовий автомобіль завжди при ньому.
Встиг наш герой з’їздити на ньому у відрядження за кордон, а саме в Польщу, де відбувалася робоча зустріч представників українсько-польсько-словацького біосферного резервату «Східні Карпати». Цікавим є той факт, що згідно з Постановою Кабінету міністрів України, будь-які відрядження за кордон можуть відбуватися лише в складі урядових делегацій тобто мають бути погоджені з Кабміном. Тим більше має бути погоджений виїзд транспорту. Зрозуміло, що ніяких погоджень у нашого «героя» не було. Тобто відбулося порушення прямих вимог чинного законодавства. Виникає питання: чи знають про це правоохоронні органи?!
Також хотілося б знати, які результати відрядження? Адже були витрачені державні кошти. Зі слів закордонних колег Бирковича, останній запам’ятався їм необмеженим вживанням алкоголю та відповідно неадекватною поведінкою. А це вже питання престижу держави…
Не менш цікавою є діяльність пана Віктора щодо проведення рубок на території нацпарку. За його твердженням, йому вдалося затвердити в мінекології ліміти рубок на поточний період. Правда документів з підписами та мокрою печаткою міністерства ніхто з працівників парку не бачив. Також відповідно до чинного законодавства ліміти на рубки мають бути погоджені з обласною адміністрацією, чого також не відбулося. Тим не менш, за його особистою вказівкою виписуються дозволи на рубки. Правда, за свідченням лісокористувачів, за кожний метр кубічний лісу Биркович вимагає 3$ хабаря собі в кишеню.
І, нарешті, кадрова політика. Тут Биркович також встиг відзначитися. На посаду заступника директора ним було призначено Заяць М.В. До цього зазначена особа виконувала обов’язки начальника відділу державної охорони УНПП. Саме в період виконання нею обов’язків, що включають в себе природоохоронну функцію, були здійснені самовільні рубки на території Ужоцького науково-дослідного природоохоронного відділення. Справа по даному факту знаходиться в суді(штрафні санкції близько 1 млн. гривень). Але це не стало засторогою для Бирковича В.І. До речі, рідна тітка Заяць М.В. – Гачкайло М.М. є начальником Жорнавського ПНДВ, тобто знаходилася в прямому підпорядкуванні Заяць М.В., а це в свою чергу є ознакою корупції.
Не менш цікавим є призначення Бирковичем на посаду начальника відділу рекреації, пропаганди та екоосвіти Приймича А.В. Вказана особа має диплом про вищу економічну освіту, та насправді – працює у Бирковича… водієм!
Але найбільш дивною є присутність представника кримінальних кіл Березнянщини на посаді інженера-будівельника малих архітектурних форм Павла Шніцера. Призначений за часів попереднього директора УжНПП Копача, він зберіг посаду і при Бирковичу В.І. Більше того, він став своєрідною ланкою між Бирковичем В.І. та місцевим криміналітетом. За свідченням працівників парку, вказана особа взагалі не ходить на роботу, а приходить в офіс УжНПП лише за зарплатою.
Закінчую. Висновків не робитиму. Сподіваюсь, їх зроблять читачі, а головне — правоохоронні органи та керівники Мінекології.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

9 ответов

  1. У меня возникает только один вопрос: где реакция правохранительных органов?! Или у нас теперь возможна только люстрация?! На хрена тогда платить зарплату ментам, прокурорам, СБУшникам?!

  2. 26 жовтня 2014 року Словаччині відбудеться зустріч між представниками трилатерального резервату “Східні Карпати”. Як відомо, попередня зустріч пройшла в Польщі, де Биркович мав неабиякий “успіх”!!! Невже цей кончений міністр-свободівець не розуміє, що з його ставлениками країна втрачає кошти, довіру, елементарну повагу до представників держави…

  3. За останніми даними робота Ужанського НПП повністю паралізована. Навіть те, що було зроблено попередником Бирковича, розвалено!!!

  4. Ця стаття була знята на lisovod.org!!!! І це при тому, що за тиждень зібрала до півтори тисячі переглядів. Все-таки Бирік переживає)))))

  5. “Свобода” в ВРУ не проходит, это уже всем ясно. Мохник безвылазно бухает и считает свои последние деньки на должности министра. Соответственно Бирковичу и всей его бандитской шантропе тоже осталось не долго. Поэтому славному коллективу Ужанского НПП осталось немного терпеть деспота, дебошира, хама и алкаша Бирку-Француза. Терпите ребята, в минэкологии есть честные люди, которые вас поддержат и в руки бандитов не отдадут.

  6. Вчера общался с одной работницей Ужанского……жуть просто….. там даже сексуальные и пьяные оргии прямо в офисе проходят…..Это когда пьяный Француз на день рождения вместе с бывшим милиционером Васей и своим шестёркой Толиком по-пьяне вступают в половые отношения с теперешним замом Мариной и местными женщинами лёгкого поведения……ужас просто ! как вы там живёте ? Нужен экологический майдан !

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ