Человек не терпит насилия!

ЩУКУ КИНУЛИ У РІЧКУ або як начальник ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ТВЕРДОХЛЄБ протягом десяти років цілеспрямовано виводить українські судна у власність офшорних та російських компаній

Новое название налоговой службы не изменило суть ее деятельности.
По крайней мере отдельных ее руководителей.
От смены наименования Министерства доходов и сборов на Государственную фискальную службу простые предприниматели ожидали и новых принципов деятельности налоговиков, однако подходы к работе остались прежние.
Так начальник налоговой в Подольском районе г.Киева Твердохлеб М.Ю., которая специализируется на контроле предприятий транспортной сферы продолжает «решать вопросы» в собственных интересах и интересах своих бизнес-партнеров.
Учитывая наработанный по предыдущим местам работы в сфере речных перевозок: «Волжско-Днепровская судоходная компания», «Данаприс», «Столичная судоходная компания», особенно близка ей водная отрасль. Отсюда и многочисленные проверки, обрушившиеся на транспортные предприятия речной сферы.
Так, в июле 2014 года под ее началом завершилась плановая проверка Киевского речного порта – «наехала», как говорится, по полной программе.
Прежде всего, в ходе проверке у Твердохлеб М.Ю. сильно «чесались руки» продать залоговое имущество Киевского речного порта, естественно на «честных» публичных торгах – чтобы свои, нужные люди купили, и по «нужной» цене.  Всех подчиненных заставляла выполнить грязное дело, но все боялись. Боялась и она, поэтому так и не осуществила задуманное.
На счастье акционерам предприятия, всей обстановкой по фирме владеет бывший начальник Киевского речного порта, а ныне протеже Марины Юрьевны – Молодковец К.П. Хорошо, что Молодковец К.П. вхож к руководству Минсдоха – ногой отрывает двери главного офиса на Львовской площадь. Вопрос замяли, договорились. Тем не менее штрафы получились серьезные. Благо более серьезных проблем удалось избежать.
По указанию того же Молодковца К.П., при активном содействии Твердохлеб М.Ю. неоднократно проверяли всех его конкурентов. Внимание было сосредоточено и на Речном экскурсионном агентстве Киевского речного порта, в сферу которого входит так называемый, Речной вокзал Киева – излюбленное место горожан и гостей города, откуда можно отправиться в увлекательную прогулку на речных теплоходах. В законности таких проверок можно усомниться. В итоге, людям в итоге осталось искать правду только в судах – ГФС на жалобы не реагирует, сама Твердохлеб М.Ю. толкает своих подчиненных на нарушения. После этого начались внеплановые проверки и гонения на мелких перевозчиков пассажиров по реке. Придирались ко всему. Проверяли все от билетов и кассовых аппаратов до торговли и обслуживания. Ривересты Молодковца, также осуществляющие прогулки по Днепру, почему-то не трогали – они вне подозрений, в проверках не нуждаются.
Когда же люстрация дойдет до и до фискальной службы? Стоп коррупция!

Гражданский актив «Нет коррупции»

На початку вересня 2014 року у вітчизняних ЗМІ широко було анонсовано про переведення фірмою KDM Shipping свого флоту в Азовське море на роботу в російських портах. Таким чином, майже увесь флот KDM Shipping, який ще нещодавно працював на українську економіку та належав Комунальній судноплавній компанії «КИЇВ», ВАТ «Волго-Дніпровській судноплавній компанії», м.Київ, з державним контрольним пакетом акцій, був поступово, цілеспрямовано за сумнівними схемами переведений у власність зацікавленої групи осіб, направлений на роботу до «північного сусіда».

Не остання роль в цих схемах відведена ТВЕРДОХЛЄБ Марині Юріївні, яка у 2014 році зробила раптовий кар’єрний зріст від бухгалтера ряду приватних компанії до керівника Подільської податкової інспекції. І допоміг їй у цьому беззмінний господар і керівник Молодковець Костянтин Петрович, перший керівник ЗАТ «Волзько-Дніпровська судноплавна компанія», засновниками якої були ВАТ «Московське річкове пароплавство», РФ — 49%, «Центральна судноплавна компанія», РФ і «Астра-сервіс», РФ.. ЗАТ “Волзько-Дніпровська судноплавна компанія” була створена у 2003 році з задекларованою офіційною метою здійснення перевезень вантажів та пасажирів на внутрішніх водних шляхах України і Російської Федерації та на міжнародних шляхах, насичення і розвиток українського ринку вантажно-пасажирських перевезень, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств на зовнішніх ринках та на міжнародній арені.

А в дійсності, здача флоту іноземній структурі з поступовим переходом у приватну власність. За рік Наказом голови Фонду держмайна М.Чечетова №1689 державна частка у 48,2% акцій була продана ВАТ “Московське річкове пароплавство”, РФ – керівником якого і фактично власником, був Костянтин Анісімов – друг, бізнес-партнер та один з директорів вищезгаданої KDM Shipping. Правоохоронці вимушені були звернути увагу і прореагувати на таку ситуацію. Як наслідок їх роботи 17.05.2005р. на офіційному сайті Київської міської ради з’явилася стаття «Під час реформування судноплавної компанії „Київ” держава недоотримала майже 26 мільйонів гривень», в якій йшлося, що збиткову передачу одинадцяти теплоходів по заниженій майже удвічі їх вартості, чим завдали збитків державі на суму 25,8 мільйонів гривень. Втім, тоді порушену кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Вдалося зам’яти. Примітно, що в зазначений період директором Судноплавної компанії «Київ» та ЗАТ «Волзько-Дніпровська судноплавна компанія» фактично була одна і та сама людина Молодковець К.П. В 05.2005 року Твердохлєб М.Ю. разом з своїм беззмінним патроном Молодковцом К.П. і частиною виведених з управління державою теплоходів «перепливає» в крісло головного бухгалтера, а згодом і директора належної йому компанії «Столична судноплавна компанія». Примітно, що цей час у комунальній судноплавній компанії «Київ» працювала її мати Твердохлєб Віра Олексіївна, яка в період 2007-2008рр. обіймала посаду директора КСК «Київ».

Так, з інтервалом у рік-два Твердохлєб М.Ю. відряджалась Молодковцем К.П. на виконання спеціальних проектів на всі його структури. Так, з 2006 року М.Твердохлєб була головою ревізійної комісії ВАТ «ХСЗ ім.Куйбишева» та згідно даних розміщених в системі розкриття інформації SMIDA, на той час ще Щепіхіна Марина Юріївна володіла 0,06% акцій заводу. Про це вона чомусь не згадує у своїй офіційній біографії. Можливо тому, що активи заводу згодом були виведені в офшорну компанію Молодковця К.П. KDM Shipping (Костянтин і Денис Молодковці), а саме підприємство навіть після отримання у 2008 році десятимільйонної відновлювальної мультивалютної кредитної лінії «успішно» збанкрутувало у 2011 році, а в 2013 було ліквідовано.

За період її правління в цих структурах відбувалось дуже багато цікавих подій. За фактом використання завідомо підроблених документів, що призвело до незаконного набуття ВАТ «ХСЗ ім.Куйбишева» права власності на будівлі, розташовані на сусідній території. Прокуратурою м.Херсону в 2010 році порушена кримінальна справа №1201323002005368, яка в даний час розслідується слідчим відділом ХМУ УМВС в Херсонській області за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України.

Незаконним чином отримані будівлі були у короткий строк перепродані своїм же структурам, де в свій час головним бухгалтером та в.о. директора була Твердохлєб М.Ю., а сам завод був збанкрутований за заявою пов’язаних юридичних осіб, тобто самі купили і самі збанкрутували. Справа розслідується вже четвертий рік, всіляко тормошиться, оскільки там «засвітились» структури колишніх можновладців міста. Замість ліквідованого ВАТ у 2013 році створене ТОВ «Херсонський суднобудівний завод ім.Куйбишева», що звичайно не є правонаступником попереднього підприємства та заснований панамською компанією “КД Шиппинг ко.лімітед” (знову Костя і Денис). В цей же час Херсонське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку постановою №82-ХЕ від 29.06.2011р. накладає санкції за правопорушення на ринку цінних паперів вчинене повторно протягом року на в.о. директора «ХСЗ ім.Куйбишева» Твердохлєб М.Ю. санкцію за укриття інформації про банкрутство підприємства – штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17000 грн.). Виключно бізнесове рішення – краще сплатити штраф, ніж повертати кредити. Не дивлячись на і так високу зайнятість і працюючи в 2008-2010рр. директором ТОВ «Данапріс» (співзасновник Молодковець К.П.) Твердохлєб М.Ю. 01.2009 по 06.2009 по рекомендації свого патрона одночасно по сумісництву працювала начальником планово-економічного відділу Адміністрації річкових портів (на той час керівник адміністрації Стадніков К.Ю, який після звільнення з АРП працював начальником Скадовського морського порту та був затриманий за отримання хабара і провів у СІЗО 8 місяців) Міністерства транспорту. І така школа була потрібна що б доконало знати бербоути, фрахти, передача флоту. Слід згадати підприємство «Дніпровська лагуна», одним із засновників якої є ТОВ «Столична судноплавна компанія», по якому фінансувалось будівництво офісно-культурного центру «Дніпро-Плаза» за рахунок кредитних коштів 4,5 млн. доларів.

Офіс побудували, а гроші банку не віддали. Столична судноплавна компанія теж збанкрутіла. Твердохлєб М.Ю. змогла успішно збанкрутувати в 2013 році очолювані нею підприємства: ВАТ «ХСЗ ім. Куйбишева», ТОВ «Столична судноплавна компанія», ЗАТ «Волзько-Дніпровська судноплавна компанія» хто на черзі? Комунальна судноплавна компанія «Київ» (Поштова площа, 3), де все підготовлено до її ліквідації, а керівником в попередні роки, крім Молодковця К.П., була її мати. Теплоходи з 2014 року переведені на іноземних власників через порт Джурджулешти, Молдова і зареєстровані на підконтрольні фірми, в т.ч. популярні Ріверести, які возять пасажирів по Дніпру. Все – кінці у воду і ніхто нічого не знайде. Ким і для чого вона поставлена на прибережному районі м.Києва всім зрозуміло: ліквідувати комунальне підприємство «судноплавна компанія «Київ» та низку інших, через які були виведені судна, забрати Київський річковий порт і т.д. обслуговувати інтереси своїх господарів. Це таких фахівців підібрала нова фіскальна служба. Не допустимо використання міністерств та відомств у приватних бізнес-інтересах. Зупинимо корупцію в державній системі разом!

Громадський комітет «Стоп корупції»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ