Человек не терпит насилия!

Shell. Діяльність в Україні.

24 січня 2013 року Уряд України підписав угоду про розподіл продукції (УРП) з інвесторами “Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.” і ТОВ «Надра Юзівська». Мета УРП – розвідка і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці. Угода підписана терміном на 50 років.

Юзівська ділянка знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької (Краснолиманський, Слов’янський, Олександрівський, Костянтинівський, Артемівський, Добропільський і Ясиноватський райони) і Харьківської (Балаклійський, Ізюмський і Барвінковський райони).

Розмір ділянки складає 7886 км2.

Частки участі інвесторів «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.» і ТОВ «Надра Юзівська» в проекті складають по 50%.

«Шелл» є оператором проекту.

http://www.shell.ua/aboutshell/our-business-tpkg/onshore/where-we-op erate.html

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. 26/06/2013
    Експертна рада визначила переможців конкурсу на отримання грантів від компанії «Шелл» для проведення оцінки екологічного стану Юзівської ділянки. Конкурс було оголошено 15 травня 2013 року. Із заявок, представлених регіональними екологічними громадськими організаціями, були обрані чотири.

    Організації, які надали ці заявки, візьмуть участь у дослідженні стану навколишнього середовища в Донецькій і Харківській областях.

    Дослідження стане початковим етапом реалізації проекту з геологорозвідки та пошуку вуглеводнів на Юзівській ділянці в рамках угоди про розділ продукції, укладеної 24 січня 2013 року. Мета попередньої експертизи — мінімізувати вплив на навколишнє середовище під час практичної реалізації Юзівського проекту.

    Комплексну оцінку потенційного впливу проведе компетентний підрядник з міжнародною репутацією. Додатково «Шелл» вирішила залучити до цієї роботи регіональні громадські організації. Компанія, спільно з Фондом Східна Європа, оголосила відкритий конкурс для визначення учасників дослідження.

    Неприбуткові громадські та наукові організації екологічного спрямування з Харківської та Донецької областей були запрошені подати заявки на проведення досліджень по ряду напрямків, включаючи гідрологічні та гідрогеологічні умови регіону, стан водних ресурсів, стан і використання земель, середовища проживання рідкісних видів тварин і рослин.

    За результатами розгляду конкурсних заявок експертна рада визначила переможців:

    • Донецька обласна громадська організація «Природоохоронний рух «Джерела», керівник Андрій Коюда;

    • Харківська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, керівник Сергій Размєтаєв;

    • Краматорська міська громадська організація «Фонд розвитку громади», керівник Станіслав Чорногор;

    • Екологічна громадська організація «МАМА-86 Артемівськ», керівник Галина Олейникова.

    Експертна рада складалася із 5 людей:

    • Олена Маслюківська, старший викладач кафедри екології факультету природничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія»;

    • Олена Панова, кандидат геолого-мінералогічних наук, вчений секретар Українського державного науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи, Донецьк;

    • Олена Саєнко, менеджер програм Фонду Східна Європа;

    • Ярослав Юрцаба, національний менеджер проектів ОБСЄ в Україні;

    • Тетяна Бобровицька, директор департаменту «Шелл» з охорони праці та навколишнього середовища.

    Заявки оцінювалися за такими критеріями:

    • Кваліфікація експертів організації (освіта, досвід роботи, наукові ступені).

    • Наявність власних даних і результатів досліджень по одному з перерахованих вище напрямків у Харківській чи Донецькій областях (звіти, публікації, доповіді).

    • Досвід аналітичної роботи.

    • Обґрунтованість бюджету.

    При розгляді заявок також враховувалася їх інформативність, повнота наданої інформації, релевантність запропонованої методології, реалістичність плану проведення дослідження, наявність необхідних додаткових матеріалів.

    Для переможців конкурсу будуть проведені ознайомчі семінари, на яких вони отримають загальну і технічну інформацію про проект. Також будуть озвучені умови співпраці з розпорядником гранту — Фондом Східна Європа.

    Компанія «Шелл» профінансує проведення досліджень кожною організацією на суму до 50 000 гривень. Виконати роботи та надати звіти організаціям необхідно до 15 жовтня 2013 року. Ці результати компанія «Шелл» оголосить публічно.

  2. 04/07/2013
    Компанія «Шелл» сформувала групу експертів для ознайомчої поїздки на родовище сланцевого газу Марселлус (Пенсільванія, США). До групи увійшли представники екологічних об’єднань, громадських організацій, вчені профільних науково-дослідних інститутів, члени громадських рад.

    Учасники поїздки — мешканці Києва, Донецька, Харкова, Слов’янська, Маріуполя, Луганська, Краматорська, Сєвєродонецька.

    Прийом заявок на участь в поїздці було оголошено 14 червня 2013 року. Візит на проект Марселлус відбудеться наприкінці липня 2013 року.

    Мета ознайомчої поїздки — надати українській громадськості інформацію про проекти видобутку нетрадиційного газу в світі, показати стандарти безпеки та захисту навколишнього середовища «Шелл» на прикладі діючого проекту з промислової розробки сланцевого газу.

    Склад групи сформовано на основі поданих заявок таким чином, щоб відобразити відсотковий склад зацікавленої аудиторії. Більшість складають представники екологічних рухів та об’єднань.

    «У першу чергу, компанія очікувала заявки від тих громадських організацій та активістів Харківської та Донецької областей, які виступають з критикою проектів нетрадиційного газу. Ми зацікавлені у діалозі з ними, готові давати максимальну інформацію і показувати рівень нашої роботи як у всьому світі, так і в Україні. Однак заявки подали тільки учасники рухів Зелена стрічка і Мами Донецька. Ми раді їх вітати серед учасників групи », — повідомили в компанії.

    Критерії відбору кандидатів, якими керувалася компанія «Шелл», включали в себе наявність рекомендацій, аналітичних публікацій у ЗМІ на тему нетрадиційного газу, виступів на профільних конференціях, активна громадянська позиція, наявність виконаних проектів у сфері захисту навколишнього середовища, наукових праць, рівень популярності в експертному середовищі.

    Список учасників поїздки*:

    Берзіна Світлана — заступник голови Громадської ради при Мінприроди України, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», Київ.
    Биков Дмитро — член Донецької обласної громадської організації «Природоохоронний рух «Джерела» (рух «Зелена Стрічка»), Слов’янськ.
    Бондарєв Вадим — Голова Краматорської міської громадської організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та «Союзу ветеранів Афганістану Північного регіону Донецької області», Краматорськ.
    Капустін Олексій — голова громадської ради екологічної безпеки м. Маріуполя, доктор хімічних наук, професор. Маріуполь.
    Колгушев Ярослав — віце-президент журналістської громадської організації «Центр досліджень соціальних перспектив Донбасу», заступник головного редактора Інформаційно-аналітичного агентства «Остро», Донецьк.
    Кузнєцова Ганна — член ХОГО «Городской дозор», головний редактор телевізійної служби новин «Харьковские Известия», Харків.
    Лєбєдь Олександр — член громадської організації «Ротарі клуб «Слов’янськ», фахівець-гідрогеолог, Слов’янськ.
    Міхальков Максим — голова громадської організації «Луганська обласна організація «Центр Європейських Ініціатив Луганщини». Координатор мережі «Екологічна варта», Донецька і Луганська області, Луганськ.
    Мохонько Вікторія — член Сєвєродонецької міської екологічної асоціації «Зелений світ», кандидат геологічних наук, викладач кафедри екології Технологічного інституту Східноукраїнського національного університету, Сєверодонецьк.
    Попова Наталія — член громадської організації «Ротарі клуб «Слов’янськ», головний редактор ТРК «САТ плюс», Слов’янськ.
    Редько В’ячеслав — заступник голови Громадської ради при Донецькій облдержадміністрації, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація підтримки прогресивних реформ», Донецьк.
    Федчук Анна — лідер ініціативної групи «Мами Донецька», Донецьк.
    Черногор Станіслав — голова Правління Краматорської міської громадської організації «Фонд розвитку громади», Краматорськ.
    Шереметьєва Лариса — Національна академія державного управління при Президентові України, заступник завідувача кафедри, старший викладач кафедри євроінтеграції, Національний університет біоресурсів і природокористування України, старший викладач кафедри державного управління, Київ.
    Шлапак Микола — консультант проектів з відновлюваних джерел енергії, один з консультантів онлайн-проекту «Сланцевий газ в Україні», Київ.
    Шульга Наталія — ​​виконавчий директор громадської організації «Український науковий клуб», кандидат біологічних наук, Київ.
    Яковлєв Євген — головний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень при Адміністрації Президента України, Київ.

    Всі учасники поїздки підтвердили свою участь. Список може бути уточнений у зв’язку з оформленням документів або особистими обставинами обраних учасників.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ