Человек не терпит насилия!

История металлолома в Одессе

Громада м. Одеси хоче повідомити про факти бездіяльності правоохоронних органів ГУМВС України в Одеській області.
​Металобрухт в Одесі відіграє важливу роль в області постачання на підприємства металургії. У зв’язку з ростом цін на металопрокат, його стали все частіше використовувати в промисловості. Це привело до відкриття численних пунктів прийому металобрухту в Одесі, ними користуються як населення, так і різні великі підприємства. Часто підприємства дають оголошення “Куплю металобрухт в Одесі”, інші в свою чергу навпаки ” Продам металобрухт в Одесі”. В результаті цього, в Одесі розвивається економічний кругообіг купівлі та продажу металобрухту.
​Відкриття таких пунктів дозволяє людям, позбутися накопиченого металобрухту, при цьому здати металобрухт в Одесі не складно, адже пунктів прийому металобрухту багато.
​Однак у відповідно до статті 4 Закону України «Про металобрухт» операції з металобрухтом повинні здійснюватися лише спеціалізованими металургійними переробними підприємствами та спеціалізованими приймальними пунктами.
​Діяльність, яка пов’язана із заготівлею, переробкою брухту чорних та кольорових металів і його металургійною переробкою, провадиться на підставі ліцензії, яка видається в порядку, встановленому законодавством.
​На сьогоднішній день у кожному районі Одеси відкрито сотні пунктів прийому металобрухту, велика частина з них не має ліцензії на діяльність. Пункт прийому металобрухту організований мало не в кожному гаражі на житлових масивах або в багатьох будинках в приватному секторі. Як правило, саме нелегальні організації і приймають заборонені для збору металоконструкції — кабелі ліній електропередач і зв’язку, ліфтові кабелі, кришки люків і елементи повітряних опор.
​Недопущенням роботи нелегальних пунктів прийому металобрухту повинні займатися правоохоронні органи, але часто ці органи лише ігнорують вимоги законодавства та використовують свої широкі повноваження для особистого збагачення. Одним із видів їх заробітку є робота нелегальних пунктів прийому металобрухту.
​Так протягом 7 років у м. Одесі працює корупційна схема ВБЕЗ області, що займається “кришуванням” пунктів по збору металобрухту. зокрема працівники ВБЕЗ — Шарко. А.А ; Александров, Синій та працівник Суворовської прокуратури м. Одеси — Радецький С.В.
​Пункти прийому металобрухту — одна з найбільш криміналізованих галузей в Одесі. Нелегальних пунктів по збору металобрухту в м Одесі близько 300 — 400 шт. Кожен місяць відбувається оплата за “кришування” у розмірі 300 $ США органам МВС або прокуратури.
​За лютий 2014 р. на цих нелегальних пунктах сталося 5 вбивств. Розслідуванням даних злочинів займаються правоохоронні органи, і як відомо — грабіж і тілесне пошкодження, що призвело до смерті, сталось між особами при поділу коштів виручених за здачу металобрухту в нелегальних пунктах.
​На сьогоднішній день досить гостро стало питання про закриття нелегальних пунктів прийому металолому, що призводить не лише до приховування прибутку, а й до смертельних випадків. Звернення до обласного ГУМВД і в органи прокуратури марно, всі заяви спускаються до низу і являються формальною відпискою.
​Збір металобрухту здійснюється на “незаконних” пунктах з подальшою реалізацією в Одеському морському порту, хоча заборонено закупка металобрухту в не ліцензованих підприємствах.
​Всупереч Закону України “Про металобрухт”, Донецька фірма ТОВ “УКР- МЕТ”, що належить депутату партії регіонів Андрію Кисельову і родичам колишнього Міністра доходів і зборів Клименко Олександра, ведуть закупівлю металобрухту в Одеському порту.
​Фірма «Ферко» також працює без адресної ліцензії на території порту. ​Металобрухт на пунктах закуповується нелегально і потім транспортується в порт в обсязі 15 тис. тонн в місяць. З цього обігу металобрухту жодної копійки не надходить податку до бюджету України .
​Таким чином офіційні підприємства які мають ліцензію не можуть працювати і стають не конкурентноздатні. На підприємствах проводяться постійні перевірки правоохоронними органами та порушуються кримінальні справи. У зв’язку з цим до Державного бюджету України не надходять податки.
​Просимо Вас розглянути дане питання, щоб в подальшому на території України працювали тільки ліцензовані підприємства з заготівлі та переробки металобрухту, які відповідають стандартам Закону України “Про металобрухт”.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

15 ответов

  1. Очень правильная статья, только посмотрим какая будет реакция ( сейчас или дождемся пока, не дай бог , в люк откуда украли крышку упадет ребенок), а перевозку металлолома , по линии ГАИ КРЫШУЕТ заместитель начальника Маломуж Игорь Борисович!

  2. Очень правильная статья, только посмотрим какая будет реакция ( сейчас или дождемся пока, не дай бог , в люк откуда украли крышку упадет ребенок), а перевозку металлолома , по линии ГАИ КРЫШУЕТ заместитель начальника Маломуж Игорь Борисович!

  3. Если устроиться на работу в органы или прокуратуру то можно зарабатывать 100000$ в месяц на крышевании? Не всякий бизнес такие деньги приносит. В нашей стране ничего не изменилось , а как же люстрация?

  4. Во Львове когда в канализационный люк упал ребёнок, так их мэр сразу по закрывал всё нелегальное. Теперь у них ни корупции ни воровства нет. Вот где порядок в городе, а наши ещё наверное в долю к ментам падают.

  5. Получается Одесские пункты приёма металлолома до сих пор работают на ”семью”?

  6. Коррупция проела Украину, в том числе и Одессу. С этим надо бороться или нам всем труба- которую потом сдадут на металлолом.

  7. Эти металлоломные приёмки на нашем районе уже достали!!! Тут постоянно какие-то разборки, пьяные дебоши. Обращаемся в милицию , те приходят и уходят. Видно получают эти 300 долларов. Мой муж работает целый месяц и получает 4280 гривен на Стальканате. Где правда?

  8. Если за неофициальный приём металлолома менты собирают такую сумму. О каком правовом обществе мы можем говорить ?

  9. Сдал сегодня гирю на 32кг на приёмку возле привоза — заплатили как за 29,5кг. Ни чека , ни документа , ни чего. При мне зашел участковый, обратился к нему за мошенничество , а он только отмахнулся. А я эту гирю получил за спортивные заслуги перед СССР. Мне 65лет будет. Я плакал мне обидно что меня обманули на глазах у всех и никакой управы нет. Всё из-за того что кто-то получает 300 баксов. Мне ни жалко тех 5 гр . Мне за Отчизну обидно!!!

  10. Завтра узнаю адрес этой приёмки. Если её не закроют я не успокоюсь. Буду идти до конца ! Готовитесь обманщики!

  11. Адрес этих аферистов- ул Куйбышева 23/25. Сегодня загрузили целый камаз и вывезли в неизвестном направлении, а теперь ищи свищи.

  12. Хозяин этого приёмного пункта где людей обманывают какой-то Гаджик. То-ли арменин, то-ли грузин. Свозит всё в наш порт , а потом за границу

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ