Человек не терпит насилия!

хто стоїть за контрабандою лісу на Буковині

Чернівці, СБУ, корупція

Ліс везли, везуть і возитимуть. Особливо, якщо йдеться про Карпати — деревини багато, хоча запаси не безмежні. У буковинському краю контролювати ліс, його рубку і що важливо – контрабанду – то великі прибутки. Продають і наліво і направо, з документами, з правовими паперами, з умовно-правовими, з липовими. Цікаво, що про це всі знають. І нібито не бачать. А все тому, що користь з такого чорного бізнесу мають усі ключові органи та фігури. Одні прикривають, інші заганяють, треті розробляють. А коли реалізація – то або відкупляться, або задокументують незначне порушення. А якщо вже зловили велику рибку – значить відбувся перерозподіл ринку. І не зуміли домовитись.
А тепер конкретно про осіб, які у цьому ремеслі мають високий дан. Чернівецьке управління СБУ за останні роки під керуванням різних начальників добре відпрацювало схему і втілило у життя корупційні елементи у сфері лісозаготівлі.

Тодеренчук Віталій Петрович. Людина, котра мала б боротись з корупцією у лісовій сфері. Мав би. Однак у свої часи приструнив лісгоспи у Вижницькому, Путильському, Хотинському районах. Працівники лісгоспів добре знають його бездонну кишеню. Тодеренчук конкретно давав дозволи на вирубку, вивіз деревини, вирішував питання укладання договорів СПД із лісгоспами і брав за це немалий відсоток.
Після таких хабарів керівництво вирішило вгамувати його апетит і перевело доблесного фахівця у неоперативний підрозділ. Це був один із варіантів, аби він не загримів за грати.

Є ще один воїн СБУ з контрабандою, правда, у сфері тютюнових виробів. Хоча і до лісової заготівлі теж мав відношення. Це ж готові мільйони як-не-як. Прохоров Костянтин Мірчович. Його район полювання – Сторожинецький, кордон з Румунією. Говорили люди, що такого начальства світ не бачив. Костя сторожинецький лісгосп «доїв» не щомісяця, а вимагав «каси» щоденно. Крім цього, у Костянтина Мірчовича є власна бригада в прикордонному селищі Красноїльськ. Ці люди мають прибуткову, хоча й незаконну роботу – перекидати сигарети через кордон. Втім, там такими справами займаються через одного.
Цікава історія, як саме Прохоров став очільником аферистів і перевертнем у погонах. Одного разу ввесь райвідділ на чолі з Костею (ще коли він працював у райвідділ СБУ) озброїлись ПМ і пішли в засаду, бо була інформація, що будуть цигарки перекидати через кордон (контрабанда). Хлопці заховались в лісі. Побачили парубків з коробками на плечах, почали стріляти вгору – попереджувальні. Налякані покидали все на землю і втекли. Райвідділ гарно все зібрав і переправив. Від свого імені. «Капусту» на кишеню, від СБУ подяка. Все в шоколаді. За тим в управлінні СБУ у Чернівцях дізнались про ці оборудки. Були проблеми, та Київ все вирішив за чемодан купюр. І вуаля — чоловік очолив сектор у відділі боротьби з корупцією. Зараз же рветься очолити контарабнду в регіоні і вже хоче повернутися до Красноїльських операцій з цигарками. А тим часом на кордоні і досі працюють на нього залякані та шантажовані ним люди. Сектор лісу вже відійшов на другий план. Бо з цигарками все простіше.

І тепер кульмінація. Цих двоє корумпованих фігурантів зустрілися. Хабарник хабарника і вночі знайде. Прохоров став очільником напрямку і взяв собі підлеглих з Тодеренчуком на чолі. Непотрібних і чужих людей, котрі не носять пакети з грішми – знищують моральнор і викидають за борт команди. Бесіда коротка – нема «капусти» — немає посади. Ярмо поборів впало вже тепер і на Берегометський лісгосп, Карпатський, досі трясуть вже згадувані Путильський, Хотинський, Сторожинецький.

Всім лісівникам нова команда нагадала – СБУшники прокинулись, мають нові сили, рекет посилюється. Точно відомо, в перші дні правління Костя і Віталій «зрубали» з дров 20 тис $.

А хто ж прикриває? Тут все просто – є кум Василь Кадельник, прокурор в прокуратурі м.Чернівці.

Кілька слів про їхні справи у час революції. Тут без політичного забарвлення, але позиція показова.
Прохоров та Тодеренчук займалися встановленням таких осіб як Максим Бурбак, Олексій Каспрук, політики-опозиціонери. Шукали компромати на їхні родини, бізнес, встановлювали родичів, друзів, дізнавались про майно, авто, нерухомість. Ініціювали перевірки через правоохоронні органи. Працювали, як-от кажуть, на деструктив. Навіть у стінах СБУ багато хто тримав кулаки за Майдан та повалення режиму. І лише ці двоє відкрито і безцеремонно намагались зробити все можливе, аби зберегти свій статус-кво, не допустити нову владу, нових керівників.

Інформація отримана з надійних джерел з органів та не публічних висловлювань працівників лісгоспів.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

39 ответов

  1. Підтримую попередній коментарій хороший колега,цікаво про будинок він не розповідав ніби знімає квартиру є гарна порядна сім’я.Перебор…….

  2. СДД,КЗЕ,ПИЛОРАМА тобто Васильчук Макс Олександрович і його подібні вам книжки писати а не службі працувати.
    P.S.Всі мозги пропили і прокурили.Папа тобто Васильчук О.уже не поможе.Піздец всі хто знає

  3. Уважно прочитав “статтю” та коментарі до неї. Однозначно стаття заказна і написана на примітивному рівні. А саме головне, що жодне слово не відповідає дійсності. Не зрозуміло чому керівництво управління не проведе перевірки по даному факту і не вияснить чи відповідає цей бред дійсності, напевно ніхто не зацікавлений. Навіщо порочити імя порядних людей, які вірою і правдою служать в управлінні. Напевно автор статті ображений по життю, полікуйся в психіатра і нарколога, бо те що ти приймаеш дуже шкодить тобі. Люди знають хто це — Максімка син прокурора.

  4. Знаєте, складається враження, що Костя і Віталій перейшли дорогу в поділі за посади в Управі. Дивіться, хто рветься до влади, який іде “дерибан”? Поливати брудом розуму багато не треба. Особисто знаю Прохора і Тодора, нормальні, порядні фахівці, тримайтесь. Кучерявий — не переймайся… скоро… Макс — про тверезій.

  5. Накiнець стало вiдомо про замовника статтi це деравчук прохор повинен був сплатити йому за призначення на посаду хабар але як завжди хотiв кинути та вiдморозився

  6. Такого бардака в службі як за Довгошеева, Комаріци та Одинського ніколи не було, продають посади на ліво і на право. Брехуни і лицеміри, боягузи, паталогічні стукачі та підлі люди. Скільки би ви не писали коменти на свій захист та не обливали нормальних людей брудом, все одно люди все розуміють і бачать. Кожен отримає по заслузі.

  7. Да прочитала комент хоч насміялася))настільки низько ви опустися таку гидоту писати.Але хочу підмітити що Максімчик ти точно всі мозги пропив,підлікуйся мальок,не пазорся ти хоть розумово до цих хлопціл дорости а потім пригай тож тупе як валянок,якби не папа сидів би десь тихенько.Не страдай хоч за справедливість зроби добре діло їдь в Донець допоможи краще воювати така біда робиться в країні а тебе поставили на місце і ти воняєш їдь,їдь…

  8. Стало відомо деякі подробиці. Одинський отримав15 тисяч долларі від Семенюка К. за призначення на місце Прохорова! Тепер зрозуміло хто автор замовних статтей про контрабанду лісу на буковині! Позор! Кажуть також, що Комаріца заплатив за посаду 25 тисяч зелених! Псевдоборцям з корупцією потрібні гроші! Вигнати з позором!

  9. Стало відомо деякі подробиці. Одинський отримав15 тисяч долларі від Семенюка К. за призначення на місце Прохорова! Тепер зрозуміло хто автор замовних статтей про контрабанду лісу на буковині! Позор! Кажуть також, що Комаріца заплатив за посаду 25 тисяч зелених! Псевдоборцям з корупцією потрібні гроші! Вигнати з позором!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ