Человек не терпит насилия!

Нова влада – старі люди. Чому МОЗ залишиться корумпованим?

У Міністерстві охорони здоров’я України після кривавої революції змінився міністр. Але кардинальних кадрових чисток там так і не відбулося. Досі посаду заступника міністра займає вірний прислужник режиму Януковича – Олександр Толстанов. Саме за його сприяння проводилися махінації із державними закупівлями «убивчих» вакцин та інших медпрепаратів, які отруювали життя хворих дітей.

Житомирська практика

Зазнаюся, уперше про уміння Олександра Толстанова наживатися на чужому болі та хворобах я почули років зо три тому, коли приїхала до Житомира на прохання місцевих жителів, які надіслали до редакції столичної газети листа із скаргами на руйнування медицини та свавілля місцевих чиновників від охорони здоров’я. Тоді я була шокована побаченим. Адже на зустріч зі мною прийшла сотня житомирців, які розповідали страшні історії про хабарників у білих халатах.

Йшлося не про 10 чи 20 гривень. Насправді суми, які вимагали лікарі від своїх пацієнтів у звичайній поліклініці, не говорячи вже про стаціонарне лікування в лікарні, були вражаючими. Для житомирських лікарів не існувало не бідних, не багатих. Вони не гребували виманюванням грошей навіть у немічних інвалідів, чорнобильців, учасників Великої вітчизняної війни, які отримують від держави мізерні пенсії. Безкоштовно там не надавалося нічого. Навіть за ліжко у лікарні щодня пенсіонерам доводилося платити від 25 до 50 гривень.

Але найбільше вразила розповідь літньої жінки, яка прийшла на зустріч зі зламаною рукою. За вставлення спиці лікарі вимагали від неї півтори тисячі гривен. Коли вона сказала, що немає грошей, їй просто відмовилися складати кістки та накладати гіпс. Через деякий час ця жінка знову звернулася до лікарні зі своїм переломом, але їй вже назвали в тричі вищу суму за виправлення зламаних кісток, які невірно зрослися…

І таких жахливих історій за день від людей я наслухалася до півсотні. Проте, так в житомирській медицині було не завжди. Раніше цей регіон займав перші місця по Україні за рівнем надання медичного обслуговування. Із приходом на місце керівника Управління охорони здоров’я Житомирської обласної держадміністрації (далі – УОЗ ОДА) Олександра Толстанова ситуація кардинально змінилася. Головним тепер стало заробляння грошей на пацієнтах. Кожному лікарю керівництвом лікарень було поставлено завдання – заносити щодня відповідну суму хабарів, які передавалися вищому начальству. Так з усіх лікарень, поліклінік, пологових будинків, санаторіїв та навіть моргів гроші потоком йшли до очільника обласної медицини Олександра Толстанова.

Досвід із грабування держбюджету

Разом з тим він ще встигав наживатися на тендерних закупівлях медпрепаратів, зокрема на придбанні інсуліну та їх аналогів для хворих на цукровий діабет. Відомо, що розрахунок суми коштів, необхідних для його закупівлі, здійснюється головним ендокринологом області із врахуванням кількості хворих на цукровий діабет за цінами, що вказані виробниками. Однак, з ініціативи УОЗ ОДА закупівлю провели у посередника – приватного підприємства «Фірма «Санітас», що не став переможцем тендерних процедур, за більшими цінами, ніж передбачено тендерними документами.

На момент перевірки встановлено перевищення ціни виробника на суму 423,46 тис. грн. Вартість медикаментів цієї групи в 2009 році у Житомирі була найвищою в Україні. За фактом підробки протоколу засідання тендерного комітету УДСБЕЗ УМВС було порушено кримінальну справу за статтею 366, ч.1 Кримінального кодексу України.

Заслуговує уваги і першість житомирян в прямому ігноруванні тендерного законодавства, яке забороняє проводити закупівлю товарів на суму понад 60 тис. грн. За вказівкою Олександра Толстанова і для нього особисто у 2008 році були придбані автомобілі “Ніссан Теана” вартістю 222 тис. 402 грн. та “опель Віваро” вартістю 197 тис. грн. (на момент закупівлі ціна цього авто була штучно завищена на 46 тис. грн.), які значаться як … спецтранспорт, тобто карети «швидкої допомоги». У НДЕКЦ УМВС України в Житомирській області провели експертне дослідження та встановили: вказані автомобілі не обладнані жодним додатковим обладнанням та устаткуванням, що необхідне для перевезення пасажирів та вантажів, тому вони не є спецтранспортом. Відтак, перевитрата бюджетних коштів скала 299 382 грн. За цим фактом була порушена кримінальна справа за ст. 191 ч. 5, 364 ч.2 КК України.

Махінації під час роботи Толстанова в УОЗ ОДА проводилися і з закупівлею медобладнання. Так, лише на агіографічній системі, яка виявилася не новою, розукомплектованою та застарілою, йому вдалося заробити близько 5 млн. гривень. За цим фактом також порушено кримінальну справу.

Загалом, нецільові розтрати державних грошей головою УОЗ ОДА Олександром Толстановим сягають 50 млн. грн. Проте, жодного результату розслідування вищевказаних випадків розкрадання держбюджету не отримали. Адже покривав головного підозрюваного Олександра Толстанова його близький друг – колишній прокурор Житомирської, а нині – Донецької області Микола Франтовський. Тому фактично жодна з них не дійшла до суду.

Міністерські махінації

Згодом, після приходу до влади команди Президента Віктора Януковича «талант» Олександра Толстанова засвоювати держкошти не за призначенням помітили високопосадовці МОЗу. Тоді Раїсі Богатирьовій якраз потрібні були такі люди. Адже її родина – обидва сини є власниками фармацевтичних компаній, які бажали заробляти за рахунок держави. Тому не дивно, що саме кандидатура житомирського «махінатора» від медицини Олександра Толстанова була затверджена на посаду заступника міністра МОЗ.

Із його призначенням у ЗМІ почали з’являтися повідомлення про смерті після проведення щеплення дітей. Тоді зайшла мова про неякісні вакцини від гепатиту В. Через деякій час їх заборонили для застосування. Попри це, в 2012 році були проведені тендерні закупівлі забракованої вакцини. При цьому тендер на 60 млн. грн. виграла фармацевтична фірма «Фармальянс», яка належала одному сину Раїси Богатирьової, а ще на 80 млн. грн. – завод «Біолік», власником значної частини акцій якого був другий її син.

Так само через тендери робилися мільйонні закупівлі препарату «Креазим», який призначали невиліковно хворим дітям з діагнозом муковісцидоз. За закупівлю цих препаратів відповідав заступник міністра МОЗ Олександр Толстанов. Після його прийому діти почали масово потрапляти до лікарні. Тоді під тиском громадськості цей препарат відправили на державну експертизу і визнали непридатним для лікування. Але мільйон бюджетних коштів на його закупівлю вже було витрачено.

Також не обійшлося і без нових афер із медичним автотранспортом. Під час придбання карет швидкої допомоги зникло 50 мільйонів гривень. З бюджету було виділено грошей на 913 автомобілів, більш ніж 500 з яких не надійшло до міністерства. Підраховано, що на кожній облаштованій медтехнікою машині чиновники заробили більше 50 тисяч гривень. І все це – не без участі заступника міністра МОЗ Олександра Толстанова та мовчазної згоди правоохоронців.

Несподіване повернення

Після втечі наприкінці лютого цього року Президента України Віктора Януковича разом із міністром МОЗ Раїсою Богатирьовою за кордон подався і її заступник Олександр Толстанов. Проте, не надовго. Буквально через декілька тижнів він знову з’явився у своєму кабінетів МОЗ. Продовжує там працювати і сьогодні уже під керівництвом нового міністра Олега Мусія. І це – після сотень смертей на Євромайдані та постійних закликів громадськості до зімни усієї вертикалі влади й люстрації.

Відомо, що міністру Олегу Мусію не раз громадські активісти доводили до відома інформацію про зловживання його заступника, який підтримує бізнес синів Богатирьової, побудований на корупції. Проте, жодних висновків, на жаль, він не зробив. Ба, більше! На днях під час одного з виступів на телебаченні Олег Мусій усю вину за злочини попереднього керівництва МОЗу із тендерними закупівлями медпрепаратів, обладнання та спецтранспорту переклав на іншого заступника Богатирьової Романа Богачова. Олександра Толстанова він назвав конячкою, яка наполегливо працювала з багатьма урядами і має величезний досвід роботи з медперсоналом, який перейматимуть нові керівники цієї галузі. От і скажіть після цього, за що на Майдані помирали люди? Невже за те, щоб чиновники продовжували й далі грабувати країну?

До речі, сам Толстанов почав розповсюджувати чутки, що залишився на посаді за дуже великі кошти. І нібито в цьому йому допоміг в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський, чиє прізвище нещодавно спливало у ЗМІ у зв’язку зі змовою із суддями Портнова.

Перед цим Олександр Толстанов нібито запевнив нового міністра МОЗ Олега Мусія, який, на його погляд, нічого не тямить в управління медичною галуззю, у тому, що проти нього не буде порушено жодних кримінальних справ. Адже він має хороші зв’язки у прокуратурі, а також парламенті, де, окрім депутатів-«регіоналів», його ще підтримують й деякі «ударівці». За таких умов не виключено, що корупція в МОЗ знову процвітатиме. Адже насправді при владі сьогодні дуже багато тих, хто має у власності фармацевтичні підприємства, аптеки та клініки. І їм усім потрібне лояльне керівництво МОЗу.

Олександра Тимощук, для “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

13 ответов

  1. В Украине грядут новые назначения, и есть странная тенденция — на посты, которые имеют статус “покупаемые” назначают соратников Януковича . Получается, что новой власти нужны деньги, и не смотря на политические взгляды любой, кто может заплатить, сядет в новое кресло?!
    Один из ярких примеров вышесказанному, решение Министра Аграрной политики и продовольствия Украины Швайки И.А. о назначении на должность председателя Госрыбагентства Украины Дробота Ивана Ивановича.
    Начиная с 2003 года, когда Дробот И.И. создадал на Кременчугском водохранилище фирму «ВИТЭКО», он стал основным браконьером региона, о чем известно всем рыбакам Украины. Об этом свидетельствует судовая тяганина его лично с органами рыбоохраны, начиная с 2004 года.
    За неутолимую жадность и воровство имущества местные рыбаки сломали ему пальцы рук.
    В 2010 году, как член команды Януковича Дробот И.И. занял пост заместителя председателя Государственного комитета рыбного хозяйства Украины. Совместно с тогдашним председателем госкомрыбхоза Довбышем они «нагнули» всех рыбаков на сборы взяток за выделение квот на вылов рибы. Вместе с тем предприятие Дробота И.И. фирма «ВИТЭКО» получила огромные преференции относительно браконьерского промысла в Сулинском заказнике Кременчугского водохранилища, где уничтожала икряную рыбу в огромных колличествах.
    Используя средства, собранные путем поборов с браконьеров и рыболовных артелей, Дробот И.И. финансировал предвыборные проекты партии регионов в Полтавской области, за что и был поощрен бывшим президентом — в период проведения административной реформы в 2011 году Дробот И.И. был повторно переназначен Януковичем, уже на должность заместителя председателя Госрыбагентства Украины к г-ну Дронику В.С.
    Такую “любовь” к партии регионов Дроботу И.И. привил его земляк — кременчужанин Андрей Кравец, который являлся руководителем Государственного управления делами президента Януковича и удачно организовал в 2007 году отчуждение государственной резиденции “Межгорье”, в последствии ставшей частным имением Виктора Федоровича.
    После того, как Дробот И.И. стал открыто принимать участие в коррупционных схемах и поборах для собственной наживы, председатель Госрыбагентства Дроник В.С. перевел его с должности своего заместителя в Полтавское областное управление рыбоохраны. 5 февраля 2013 года кульминацией деятельности Дробота стало его привлечение Кременчугским межрайонным экологическим прокурором к административной ответственности за коррупцию. 17.04.2013 года постановлением Крюковского районного суда г.Кременчуга Дробот И.И. признан виновным в совершении правонарушения, предусмотренного ст.172-7 КУоАП.
    Сейчас Дробот И.И. переоформил свою фирму «ВИТЭКО» на подставное лицо и с помощью своих лоббистов — депутатов от партии регионов пытается попасть на руководящую должность в рыбной отрасли. При всем этом Дробот И.И. не имеет ни соответствующего образования, ни опыта работы в рыбной отрасли. А его возраст – 62 года, не позволяет даже говорить о каких-либо реформах с его стороны, а только о получении соответствующей государственной пенсии.
    Получается, коррумпированность новой власти на руку партии регионов!
    Использование в политике при смене власти “Троянских коней” старо, как мир. Именно они, используя свои должности, занимаются провокациями, подрывая авторитет новой власти (показывают разницу).
    Если “черви” Януковича раскупят должности и внедрятся в каждую отрасль страны , то через некоторое время именно они и сожрут изнутри новую власть.
    Уважаемые! Если мы и говорим о люстрации в органах власти, о борьбе с коррупцией, о назначении профессиональных, честных, порядочных людей и отстранении от власти команды Януковича, то это точно не о Дроботе И.И.

  2. партия регионов — партия казнокрадов и взяточников !

    думай головой, а не ”

    Official Journal of the European Union 6.3.2014

    ANNEX I

    List of natural and legal persons, entities and bodies referred to in Article 2

    Name

    Identifying information

    Statement of reasons

    Date of listing

    1.

    Viktor Fedorovych Yanukovych

    born on 9 July 1950, former President of Ukraine

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    2.

    Vitalii Yuriyovych Zakharchenko

    born on 20 January 1963, former Minister of Internal Affairs

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    3.

    Viktor Pavlovych Pshonka

    born on 6 February 1954, former Prosecutor General of Ukraine

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    4.

    Oleksandr Hryhorovych Yakymenko

    born on 22 December 1964, former Head of Security Service of Ukraine

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    5.

    Andriy Volodymyrovych Portnov

    born on 27 October 1973, former Adviser to the President of Ukraine

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    6.

    Olena Leonidivna Lukash

    born on 12 November 1976, former Minister of Justice

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    7.

    Andrii Petrovych Kliuiev

    born on 12 August 1964, former Head of Administration of President of Ukraine

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    Name

    Identifying information

    Statement of reasons

    Date of listing

    8.

    Viktor Ivanovych Ratushniak

    born on 16 October 1959, former Deputy Minister of Internal Affairs

    Person subject to criminal proceedings in Ukraine to investigate crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    9.

    Oleksandr Viktorovych Yanukovych

    born on 1 July 1973, son of former President, businessman

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    10.

    Viktor Viktorovych Yanukovych

    born on 16 July 1981, son of former President, Member of the Verkhovna Rada of Ukraine

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    11.

    Artem Viktorovych Pshonka

    born on 19 March 1976, son of former Prosecutor General, Deputy Head of the faction of Party of Regions in the Verkhovna Rada of Ukraine

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    12.

    Serhii Petrovych Kliuiev

    born on 12 August 1969, businessman, brother of Mr. Andrii K1iuiev

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    13.

    Mykola Yanovych Azarov

    born on 17 December 1947, Prime Minister of Ukraine until January 2014

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    14.

    Oleksii Mykolayovych Azarov

    son of former Prime Minister Azarov

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    15.

    Serhiy Vitaliyovych Kurchenko

    born on 21 September 1985, businessman

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    EN 6.3.2014 Official Journal of the European Union L 66/7

    Name

    Identifying information

    Statement of reasons

    Date of listing

    16.

    Dmytro Volodymyrovych Tabachnyk

    born on 28 November 1963, former Minister of Education and Science

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    17.

    Raisa Vasylivna Bohatyriova

    born on 6 January 1953, former Minister of Health

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    18.

    Ihor Oleksandrovych Kalinin

    born on 28 December 1959, former Adviser to the President of Ukraine

    Person subject to investigation in Ukraine for involvement in crimes

    in connection with the embezzlement of Ukrainian State funds and their illegal

    transfer outside Ukraine.

    6.3.2014

    EN L 66/8 Official Journal of the European Union 6.3.2014

  3. Одесское представительство Артёма Пшонки 7.03.2014 12:26 | 71 комментарий

    Ни для кого ни секрет, что по всей Украине была создана структура так называемых программных «офисов», которые действовали в связке с областными прокуратурами. Но при этом мало кто знает, как эта структура выглядела изнутри и весь размах её грабежа.

    Вышеупомянутая структура состояла из ряда «офисов», которые замыкались, как ни странно, на широко известном в узких кругах одессите Александре Ивановиче. Кабинет того самого Александра Ивановича находился по соседству с кабинетом Артёма Пшонки в городе Киеве по улице Бассейная. В Одессе данная структура выглядела следующим образом. Заместитель областного прокурора Денис Сергеевич Черных (далее по тексту Д.С.) выстроил чёткую вертикаль в правоохранительной системе. В сформированную группу входили: Костенко Сергей (прокурор Киевского района), Заворотный Ярослав (прокурор Малиновского района), Фуртат Геннадий (прокурор города), а также ближайший соратник и исполнитель Максимович (начальник управления областной прокуратуры). Тот самый Максимович, которого не так давно уволили из-за пьяной драки во дворе и с которым Д.С. давно дружит и привёз его с прежней работы с другого города. -Черних Денис Сергійович начальник Третього наглядового відділу за додержанням законів при провадженні досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ
    08/04/2014!!!! За что проливали кровь на Майдане? Ответ очевиден(((((((((

  4. Толстанов очень редкая тварь. Ни один препарат это подонок не закупил для людей. Необходимость той или иной закупки он определил в зависимости от размера отката.

  5. На руках скота Толстанова кровь умерших по его вине людей. Свое миллионное состояние, за которое он покупает должности, эта тварь сколотила воруя деньги, которые выделялись для больных. Для нового министра МОЗ Мусия уже друг Толстанов просто находка, поскольку разрабатывает коррупционные схемы. Именно по этому Мусий уже на всю страну называет его “профессионалом” но не говорит, в какой сфере деятельности.

  6. Щоб не казали а В БСП (де катували і здавали активістів) ткаченко дальше рулить… І нема на нього управи ні судівської ні людської ні майданівської….

  7. Бажано б було, щоб Служба безпеки України розповіла як вона бореться з тими мразями. Може економічна контррозвідка щось висвітлить? Або протидійці корупції поділяться інфою? Зачекалося суспільство принаймні. Так що панове Бухарєв і Подуфалий, може відзвітуєтесь суспільству? Щось мені здається що не хочеться вам шановні це робити. По-перше Бухарєв сподівається “м’якенько” відновити потік грошей від потужних національних виробників і імпортерів ліків, що його попередники перед революцією віджали. Безумовно, відкусити від тих, хто фінансував революцію не виходить, але нейтральних і тим більше біло-голубих покусає. А що Мусій? Яка його позиція? Відповім – ніяка. Поки Мусій реформує охорону здоров’я “на зразок Майданівській” економічна контррозвідка прилаштовується до грошових потоків від Державного експертного центру, там де, до речі, “харчувався” Богачов крім розпилу буджету. Так що поки пане Мусій лохує, хлопці з СБУ все під себе “позаганяли”!

  8. Можно взять, например, поставленного при Яныке директором Дарницкого медицинского объединения — Швейгера… Разогнал половину медперсонала с числа участковых. Семейников еще пока учат, пока не очень удачно потому, что почти все учащиеся — пенсионеры. Освободил пан Швейгер для себя целый этаж, забрикадировался дверью на этаж и сказал, что никого видеть и слышать не хочет. Оставшихся расселил по три врача в кабинете. Набросил на каждого тройную и более нагрузку, но получать можешь не более 1,5 ставки. Как оказалось, за ваканты тоже кто-то получает. Яныка убрали, Швейгер первый раз появился на планерке и спросил, все ли им довольны. А КРУ все там же, где и “хрю”. Поэтому, простой народ не может увидеть пока разницы между “люстрацией” и ”поллюцией”.

  9. Я, Люба Вишневська благаю про допомогу!!! МЕНЕ ВІДСТОРОНИЛИ від кормушки Індара. Я впевнена, Індар без мене не зможе!!! Як так, я вже зрослась з Індаром, я вже звикла, що можу тут робити, що захочу, адже підприємство моє!!! І я його нікому не віддам !!!! Допоможіть !!!! Тільки я можу зробить якісні інсіліни в Укріаіні , бо всі інші люди бездарні!!! А я геніальна. Мені цю геніальсть привили Богачов та Толстанов. Я так сумую за дзвінками богачова , . Якщо не я та Толстанов , хто буде домовлятся про тендери в регіонах за ІНДАР . Толстанов допомагав мені наклонять регіони. Допоможіть, я так хочу бути директором Індару. Я не хочу повертатись на мій рідний Рідан, я ще не всі гроші туди для Хейломського Саші перевела. А що буде робит моя Таня Хейломська? Вона також залежить ві д. Індару.

  10. МОЗ залишитья корумпованим, бо така Іуда, як Мусій, зрадивши Небесну Сотню, уже разом із жидом Толстановим деребанить мінздрав і з піною у рота вихваляє цю падаль.

  11. Статья — класс! Не в бровь, а в глаз! Только ничего не поменяется, господа, потому что саша толстанов отвалил министру лимон гривен.Это, конечно, ерунда для саши (он, кстати, об этом спокойно рассказывает, потому что нагреб в мозе миллионы в долларах), а продажный майдановец купился, потому что знает — скоро конец, если не чужие, так свои эту дрянь уберут. Далее следует….

  12. Стаття просто правдива. Можу підтвердити це сам. Однак до влади прийшли нічим не кращі люди аніж були. тільки при януковичі називались вони опозиція і вирішували при цьому свої питання а тепер вони провладні і дальше деребанять бюджет, а ці всі люди вже при кормушці (бюджеті) більше двох скликань, бо вони собі зробили партійні списки і проходять до ВР за касу. Ви собі навіть не можете уявити наскільки в МОЗ корумповані схеми. Але яка різниця, а що ми можемо зробити? Та ніх…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ