Человек не терпит насилия!

Про зброю

Цей пост — про зброю. Вогнепальну, гладкоствольну і нарізну. Незареєстровану. Цей пост для тих, хто не був 18-20 лютого в центрі Києва, хто ніколи не збирався туди йти, хто сьогодні щиро оплакує Небесну Сотню, хто святкує нашу спільну перемогу. Отож, спробую дуже коротко:

Ранок 18. Ми біля ВР. На Інститутській, на Шовковичній, на Грушевського, на Кріпосному спалахують з різною почерговістю запеклі бої: ми їх бруківкою, коктейлями Молотова, палицями — вони нас газом, світлошумовими гранатами і вогнепальною зброєю.

Сили нерівні. Півдня протистоянь, але вони нас потроху відтісняють. Починаємо залишати парк біля ВР, Інститутську, а потім по Грушевського: хто пірнає в метро на Арсенальній, а хтось відходить до Лаври. Тікаємо.

Частина з тих, що в метро, повертається на Майдан, інші їдуть на Лівий берег.

Ще у вагонах дехто з людей починає знімати з себе жовто-блакитні стрічки – сором і розпач – через чутки, що на виходах зі станцій людей з національною символікою б’ють тітушки і менти та пакують в автозаки.

Сідаємо в авто, новини на FM: 26 загиблих за сьогоднішній день. Все, блядь, без зброї на Майдан не повернемось.

Година їзди додому, година вдома – скинути з себе просмерділий одяг, прийняти душ – година їзди назад.

Попри те, що зупинили метро, і попри велику кількість ментів, вдалося практично без перешкод проїхати аж на Бесарабку.Ха! Йоб вашу мать! Ось я знов на Майдані! І я не сам! Разом зі мною четверо моїх побратимів! І у нас на п’ятьох «ТТ», два «Макарових» і два обрізи мисливських рушниць, і повні кишені патронів. Ну шо, повоюємо, бляді?! (Психологічно це, звичайно, працює, особливо, коли ти зі зброєю виходиш на барикаду в перші ряди. Хлопцям, які кидають шини і коктейлі, це додає духу. Але суто з військової точки зору — це понти; єдине усвідомлення того, що менти тепер не зможуть убивати безкарно.)

Знаєте, скільки Січових Стрільців було на Майдані 18-20 лютого? – Я думаю, десь так чоловік з п’ятдесят. Знаєте, яке основне завдання ми собі визначили? (так, самі визначили, бо переважна більшість з нас ніякого Яроша, ніякого Парубія ніколи в очі не бачили) – Стати в ланцюг від рогу Будинку профспілок до рогу консерваторії, зайняти позиції в другій лінії оборони, 3-5 ряд, зняти з себе камуфляжі, каски, броніки та іншу хуйню, шоб не привертати до себе увагу снайперів, і нашим хлопцям з самооборони не заважати робити свою роботу. А от коли стане гаряче, коли наші побіжать, тоді відкривати вогонь, щоб зупинити беркутню, і дати можливість відійти і перегрупуватися нашим хлопцям. Все ясно? Добре.

Далі все, як сон, який багатьом з нас усе життя буде снитися.

У середу через блокпости прорвалися хлопці з Тернополя. 9 чоловік. Зброя є? 2 пістолети і обріз. А вдома? Вдома є. Їдьте назад по зброю. Хлопці зі Львова. Два мікроавтобуси. Та сама історія.

Дядько припер арбалет. Каже, я вже не стрілець, але він зі ста кроків проб’є бронік. Додому вже ніхто не їде. Або переможемо, або нам пиздець. Ми усі засвітилися на Майдані зі зброєю. І так до ранку 20.

Я не бачив цього моменту, бо знаходився в іншому місці, але розповідали хлопці, які там були. На барикаду поблизу стели пропхався немолодий вже чоловік, розстібнув пальто, дістав мисливську рушницю і, звертаючись до наших, сказав: «хлопці, вони вчора мого сина убили», — і почав стріляти в бік «беркуту»

Ніхто нічого не планував, ніхто такого не чекав, але оцей вчинок батька убитого напередодні хлопця був для усіх наче сигнал, і всі, у кого була зброя, відкрили вогонь по «беркуту».

А що далі? А далі ви все бачили і все знаєте.

Менти почали падати, інші почали тікати, треті почали здаватися в полон; хлопці з Самооборони перестрибнули через барикади, погнали їх по Хрещатику до Грушевського і по Інститутській, побігли з палицями на снайперів, хто мав зброю — частина теж побігли, інші прикривали, як могли, але як ти прикриєш свого хлопця, коли у тебе старенький «ТТ», і, щоб влучити, тобі треба підійти до мусора на 50 кроків, а робоча відстань снайпера 300 метрів.

Попри все, ми перемогли. У нас немає більше Яника, і, на жаль, є Небесна Сотня.

Чи могло бути інакше? Мабуть, могло. Невідомо, гірше чи краще. А тепер нам кажуть: здайте зброю. І хто каже? Аваков? Наливайченко?

Не знаю, як Аваков, але у Наливайченка, який був головою СБУ, у Гриценка, який був Міністром оборони, та багатьох інших видатних діячів точно є зареєстрована зброя, але я чомусь нікого з них не бачив під час бою. Може, ми й здали б зброю, якби настали мирні часи, а зараз часи такі, що впору ще більше озброюватись.

Так, ми маємо зброю, зброю, яка освячена в бою, зброю, яку ми взяли до рук, щоб боронити свою Вітчизну. Тому наша відповідь наступна:

Хочете нашу зброю? – Прийдіть і візьміть.

Тільки затямте: після 50 кроків навіть зі старенького «ТТ» настає зона прицільного обстрілу.

P.S. І ще. Мало не забув сказати. Серед нас немає мародерів, серед нас немає бандитів, серед нас немає психічно хворих – звісно, якщо не вважати такими — з точки зору обивателя — тих, хто готовий віддати за свою країну власне життя, наше братство скріплене кров’ю наших побратимів і перевірене в бою – зачепите одного з нас – піднімемося всі. Всі як один. Зі зброєю. І опинитеся ви, знаєте де? Знаєте. У Ростові.

Борис ГУМЕНЮК,

Джерело:https://www.facebook.com/borys.humenyuk/posts/1403636446568364

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

139 ответов

  1. Ополченцы с длинными языками исходят пеной. Они сидят в уютном кресле и рассуждают. Я не знаю как правильно поступить. Знаю власть, которая имеет оружие и потому издевается как хочет и над кем хочет. Спасибо вам за победу.

  2. Когда будут погромы(если будут),то цинику главное не перепутать отряды.Ну шобы фарионовцам не крикнул — славаПутину!!!или оплотовцам — “смерть москалям”!!!Ведь основное оружие циника — слово!

  3. Были бы у Яныка мозги, к вашей недобитой сотне добавилось бы 20 февраля несколько нолей, ненавижу его только за то, что такая майданутая мразь ходит по стране, а целый регион страны безвозвратно потерян.

  4. что-то автор обосрался и сменил название материала.А как начал красиво-Ответ торгашу Авакову…Что,бандеровец,очко заиграло?Испугался горячего армянского парня,руководящего ведомством по фейсбуку?

  5. Клоняры из прыщей жопы Путина! Я на вас кацапское отродье ложил х..й!

    Вонючие сталинские уроды, и не старайтесь ничего у вас не выйдет.

    Слава украине!!!!!!!!!!!

  6. Клону — ну ты и сравнил))) жопу алё с жопой Путина)))

    алё обсирает всего лишь форум! а тот обосрал Россию)))

  7. За последних две недели это единственная стоящая статья которую нужно прочесть, все остальное демагогия.
    Троица постепенно сливала, может быть и недогадываясь.
    И в 13-м вече пришолбы всем конец под дулами пулеметов окупакнтов. Того видать и ждали.
    Всего пару человек перекосили все планы окупантов.
    Это со сцены Коба, Булатов и тот молодой парниша Володя.
    Мне очень жаль что Гриценко против выдачи населению оружия, чем мы в дальнейшем будем защищаться?

  8. Необходимо легализовать все, именно все оружие, которое есть у Граждан (Граждан не по паспорту, а по духу), зарегистрировать эти стволы, организовать бесплатные курсы по безопасному обращению с огнестрельным оружием, в ходе этого выявить владельцев со странностями (больных на голову). Любим мы дрочить во время изобретения велосипеда — все уже есть у других, они прошли определенный путь и набили “шишки”, мы умные и должны учиться на их просчетах, а не своих. А мы все усложняем до невозможности и доводим до крайности — состояния профанации.

  9. Автор долбень проснись!!! Разберись для начала со своими “побратымами” которые стреляли тебе в спину ибо очень хотелось власти, а потом чушь эту пиши. Не зададите оружие — значит преступники!!! Не за таких дол..ебов как ты люди на майдане стояли, а не нравится что то, забейся назад в горы де..л и носи там что хочешь клоун

  10. Через таких людей як цей “афтор” мене просто зло бере, мені важко повірити, що є у нас такі дебіли, просто тупі дебіли, саме через таких людей на називають бандерівцями, фашистами і т.д.

  11. Вот правда и вылазит потихоньку про “мирных протестувальников”, они настолько тупые что уже в блогах пишут не стисняясь о том что стреляли в милицию!!! Молодцы ребята, спасибо вам большое за развал страны…благодаря вам у нас все прекрасно, на хрен нам Крым, да и на жителей востока насрать, главное что януковича нету

  12. Какая победа дибилы , что вы выиграли Крым просрали, Донбасс бунтует, что вы выиграли вас придурков опять втягивают в разную хрень вы воете бей ментов, — Это и есть ваша сраная Эдина Краъна. Слава России.
    Сдохните Бендерлоги.

  13. Еще один “пазл” в портрет “Правого сектора”: они против вступления Украины в НАТО.

  14. Как можно назвать человека который в тысячную толпу безоружных приносит оружие и начинает стрелять в безоружных солдат из за спин своих побратимов — правильно “дебил”, а у нас они герои. Другие “герои” захватывали здания силовиков, забрасывали коктейлями тоже под прикрытием граждан, зная что ответа не будет. И с такими “героями” мы с вами ничего хорошего не построим, разве очередной майдан и баррикады и то если будут соответственные спонсоры.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ