Человек не терпит насилия!

Сливку в Закарпатье не хотят

slivka

Общественности Закарпатья стало известно об возможном назначении, или уже назначении как — свершившемся факте, на одну из руководящих должностей в Управление СБУ в Закарпатье такой фигуры как Сливка Мирослав Степанович! Какими критериями руководствовались в СБУ, когда принимали решение по этой непонятной кандидатуре, которая просто погрязла в коррупции, махинациях с финансами, и других коррупционных действиях, будучи на разных должностях.

Мирослав Сливка працював на посадах начальника УДСБЕЗ в Закарпатській області, начальника відділу власної безпеки Ужгородської митниці, а безпосередньо перед останнім призначенням – начальником відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Закарпатській області УВБ ДПС України.

Особливу увагу привертає одне скандальне прізвище, добре відоме журналістам та жителям Ужгорода – Сливка Мирослав Степанович, який, згідно наказу Міністерства Міндоходів України, став начальником управління внутрішньої безпеки головного управління Міндоходів. 24 травня закарпатськими ЗМІ була поширена інформація про призначення нового керівництва Головного управління Міндоходів в Закарпатській області. Особливу увагу привертає одне скандальне прізвище, добре відоме журналістам та жителям Ужгорода – Сливка Мирослав Степанович, який, згідно наказу Міністерства Міндоходів України, став начальником управління внутрішньої безпеки головного управління Міндоходів.

(Нагадаємо: до компетенції співробітників даного управління входить профілактика та боротьба з корупційними проявами працівників територіальних органів Міністерства: Головного управління, Чопської митниці та податкових інспекцій області).

До цього призначення, Мирослав Сливка встиг «відмітитись» на високих посадах ще у декількох правоохоронних структурах, ніде надовго не затримуючись: начальник УДСБЕЗ в Закарпатській області, начальник відділу власної безпеки Ужгородської митниці, а безпосередньо перед останнім призначенням – начальник відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Закарпатській області УВБ ДПС України.

Як не парадоксально звучить, але причина, через яку начальство всіх цих структур, м’яко кажучи, недолюблювало «затятого антикорупціонера» Сливку, – це регулярні корупційні скандали, у яких пан Сливка виступав головним«фігурантом». Що й змушувало його регулярно міняти місце роботи. Наводимо кілька фактів: В 2008 році у відносно спокійному Ужгороді сталася непересічна подія – більше 20 сімей працівників колишнього Ужгородського заводоуправління будівельних матеріалів, які проживають у гуртожитку за адресою: проспект Свободи, 26, розбили наметове містечко та розпочали пікет біля Ужгородської митниці, де на той час «боровся із корупцією» Сливка, вимагаючи у нього повернути їм житло. На транспарантах, які тримали в руках представники робітничих професій, були написані недвозначні звернення до головного митного «антикорупціонера»: «Полковник Сливка, поверніть нам наші квартири!», «Полковник Сливка, добровільне зізнання пом’якшує покарання!», та інше. Одразу ж до пікетувальників вибіг сам М.С.Сливка (до нього приєдналася його дружина, Н.І. Бігунець), погрожуючи людям всіма можливими неприємностями. Журналістів, які прибули на місце події, вмовляли не фіксувати та не писати про те, що відбувалось під стінами державної установи. Причиною пікету доведених до відчаю ужгородців став безпрецедентний акт незаконного захоплення держслужбовцем М.Сливкою будівлі гуртожитку, та спроби виселення більше 20 сімей із неповнолітніми дітьми на вулицю. Історія бере початок у 2004 році, коли арбітражний керуючий О.Заводяк, очільник ВАТ «Будівельні матеріали» (підприємства, у яке через певні процедури перетворили збанкрутіле Ужгородське заводоуправління будівельних матеріалів), провів незаконні торги, не маючи правових підстав. 

Будівлю гуртожитку, загальною площею 1006 кв.м. за «рекордно» низьку суму – менш ніж 130 000 грн., купив пан Сливка через свою дружинуБігунець Н.І., яка згодом переоформила нерухомість на свекра. Тобто, гуртожиток «пішов з молотка» по 130 грн. за 1 кв.м., в той час як в кінці 2004 року мінімальна ціна за 1 кв.м. в місті Ужгороді становила не менше 1500 грн. Отже, навіть якщо виключити моральну складову конфлікту, гуртожиток був проданий дешевше, ніж у 10 разів від його реальної вартості.

Згодом прокуратурою м.Ужгорода була порушена кримінальна справа за фактом зловживання Заводяком О. службовим становищем під час продажу гуртожитку по пр. Свободи, 26 в м. Ужгороді. Проте невдовзі справу було закрито. Даний факт жителі гуртожитку пояснювали корупційними зв’язками Сливки (якими він неодноразово вихвалявся, погрожуючи виселенням). Згодом, користуючись цими ж зв’язками, він спромігся закріпити за собою право власності на гуртожиток у господарському суді Закарпатської області та Львівському апеляційному господарському суді області. «Наших доходів ледве вистачає для забезпечення себе харчуванням, і в разі, якщо пан Сливка досягне своєї мети щодо нашого виселення з гуртожитку, ми не зможемо придбати собі іншого житла, навіть у кредит. В такому разі більше, ніж 20 сімей разом з неповнолітніми дітьми опиняться на вулиці і приречені будуть до жебракування» — з такими словами мешканці гуртожитку звернулися за допомогою до керівників правоохоронних органів, очільників краю та держави. Суспільні протести, участь громадських активістів та інформаційна кампанія місцевих та всеукраїнських ЗМІ, щодо висвітлення скандальної корупційної оборудки М.Сливки, зробили свою справу –жителі гуртожитку повернули собі житло. А сам пан Сливка… продовжив «служити державі» аналогічними методами, проте вже у ДПС, куди йому, користуючись зв’язками, довелося тікати, після скандалу біля Ужгородської митниці, та після того, як йому спалили престижне авто – джип, вартістю близько 80 тисяч євро.

Подейкують, що це була помста контрабандистів, яким Сливка гарантував безперешкодне переміщення контрабандних сигарет через кордон, а коли це не вдалося і цигарки конфіскували, відмовився компенсовувати втрати контрабандистів. Натомість, через виконавчу службу, викупив тютюнові вироби, та перепродав іншим контрабандистам, чим навів на себе гнів власників «товару».

Свого часу пан Сливка зі своєю дружиною також зробив спробу вкрасти від громадської організації «Школа Здоров’я» приміщення, яке знаходилось в центральній частині міста. Підкупивши кількох членів організації, він спільно з ними підробив рішення загальних зборів ГО, та зробив спробу переписати на свою дружину приміщення площею 140 м2 за 50 тисяч гривень! Тобто по 357 (!) грн. за кв.м! Лише завдячуючи позиції інших членів організації, вдалося в судовому порядку визнати недійсним вищезазначений договір купівлі-продажу, не дивлячись на шалений тиск на суд з боку «високого начальника». Ще трошки нерухомості, яка перейшла під крило полковника Сливки, знаходиться за адресою вул.Мукачівська, 34-36. Вже досвідчений аферист вирішив спробувати свої сили у більш ризикованій оборудці, і «спіонерив» цей об’єкт від… УМВС в Закарпатській області (!), в період коли займав посаду начальника обласного УДСБЗ, для того щоб здавати в оренду – увага! – самому Управлінню МВС в Закарпатській області! (Остап Бендер нервово курить у кутку). Ось лише частина майна, яке «наантикорупціонерив» Сливка за час перебування на державних посадах:

Будівля гуртожитку літ. А Закарпатська обл., м.Ужгород пр.Свободи, буд 26
Будинок Закарпатська обл., Свалявський р., с.Поляна, вул.Жовтнева, буд. 3
Будинок Закарпатська обл., м.Ужгород, вул.Мукачівська, буд. 36-34
Будинок Закарпатська обл., м.Ужгород. вул.Перемоги (Капушанська), буд. 21
Нежитлова будівля Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с.Сюрте, вул.Ратовецька, буд. 7
Будинок Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с.Оноківці, вул.Долгоша Івана, буд. 55

Земельна ділянка Закарпатська обл., м.Ужгород, вул.Мукачівська, 34-36 площа понад 100 соток і вартість півтора мільйони доларів! А також мережа аптек в м.Ужгороді та по всій Закарпатській області. Загальну вартість всього рухомого та нерухомого майна «борця із корупцією» Сливки, громадські активісти, які надали нам цю інформацію, оцінюють у 6 млн. доларів США – заробітна плата керівника правоохоронних органів за 300 років! Проте, незважаючи на «досягнуте», пану Сливці так припала до душі його креативна «боротьба із корупцією», що він вирішив продовжити цей список на новому місці – в управлінні Міністерства доходів і збоів. ”Трибуна”

Тарасова правда

В мае текущего года в СМИ Закарпатья была распространена информация о назначении нового руководства Главного управления Миндоходов в Закарпатской области.

Напомним, что в компетенцию сотрудников этого управления входит профилактика и борьба с коррупционными проявлениями сотрудников территориальных органов Министерства: Главного управления, Чопской таможни и налоговых инспекций области.

Как сообщила «Вся Закарпатская правда», начальником управления внутренней безопасности главного управления Миндоходов был назначен Мирослав Степанович Сливка, известный журналистам и жителям Ужгорода многочисленными и регулярными коррупционными скандалами на прежних местах работы.

В частности, в 2008 году в Ужгороде разгорелся скандал, связанный с тем, что тогдашний сотрудник Ужгородской таможни Мирослав Сливка захватил здание общежития и попытался выселить более 20 семей с несовершеннолетними детьми на улицу, угрожая им своими связями в правоохранительных органах.

Упомянутое здание общежития бывшего Ужгородского заводоуправления строительных материалов по пр.Свободы,26, «пошло с молотка» через коррупционную схему торгов, без правовых на то оснований. Сделка была совершена через жену Мирослава Сливки, Наталию Бигунец. Впоследствии недвижимость была зарегистрирована на отца госслужащего-коррупционера.

Следует отметить, что здание общежития общей площадью более 1 тыс. кв.м, Сливка купил за 130 грн за 1 кв. м, в то время как средняя цена за 1 кв. м в Ужгороде в тот период была не менее 1500 грн. То есть, стоимость недвижимого имущества, если даже исключить моральные аспекты, была занижена минимум в 10 раз.

Общественные протесты, участие активистов и вмешательство СМИ по освещению скандального приобретения Сливки привели к тому, что общежитие было в итоге возвращено его жильцам.

Следующий скандал, которым прославился Сливка, произошел во время его работы в налоговой инспекции Закарпатской области. Он взялся «прикрыть» перемещение контрабандных сигарет через границу, а когда это не получилось и сигареты были конфискованы, выкупил их через исполнительную службу и перепродал другим контрабандистам, чем навлек на себя гнев собственников «товара». Следствием этого стал поджог дорогого джипа, принадлежавшего Сливке.

Также в свое время Сливка попытался со своей женой отнять у общественной организации «Школа Здоровья» помещение в центре города. Подкупив членов организации и подделав решение общего собрания организации, он попытался переписать на жену помещение площадью 140 кв.м за 50 тыс. грн, то есть по 357 грн за 1 кв.м.

Еще один объект недвижимости, который перешел к Сливке, находится по адресу г.Ужгород, ул.Мукачевская,34-36, и ранее принадлежал УМВД Украины в Харьковской области, где Сливка тогда и работал. Предприимчивый госслужащий решил использовать объект… для сдачи в аренду самому же Управлению МВД в Закарпатской области.

Общая стоимость всего движимого и недвижимого имущества, которое принадлежит Сливке, общественные активисты оценивают в 6 млн долл. — заработная плата сотрудника правоохранительных органов за 300 лет.Источник:http://censor.net.ua/n242782Источник:http://censor.net.ua/n242782

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

18 ответов

  1. Слива протеже вновь испеченного “борьца” с коррупцией в СБУ бриля. Они налоговую и таможню облаживали данью в тандеме. Наливайченко, вот Вам и первые проявления болезни брилка.

  2. Як там у Закарпатті прижився коруціонер із Донецька СБУшний “борець” з корупцією Скорбулатов Ян Олександрович ?

  3. Не знаю чё он там спЫ..дил, но ебало дыбила у него-точняк. Я его не пропускаю на эту должность. Говорю ему-стоп.

  4. Товарищ с успехом идет по жизни с девизом “без лоха и жизнь плоха”. остальные могут беспокоиться исключительно о пропускной способности памперсов.

  5. Задля чого була ця революція? Щоб змінити одних “кровосісів” на інших! Бачили очі що купували , їстиме щоб повилазело.

  6. Господин Наливайченко и Ваш лидер Кличко-что творите, сволочи:в Черновцах третье пришествие Кицула в СБУ(крышевание контрабанды),теперь еще Лиева опять по квоте Кличко из Крыма возвращают(ранее за уголовные дела прежних лет сбежал в Крым)Боксер, что творишь.

  7. На много хуже обстоят дела во Львовском СБУ, где на ключевые должностя, за последнюю неделю, назначены местные продажные “мажоры” и проходимцы, что полностью дискредитировало Службу, а значит и новую власть.

  8. Чобиток Б.П. – заместитель начальника 2 управления ГУ «К» СБУ. Основные функции: организация и контроль за работой правоохранительных структур МВД (УБЭП, УБОП, ГАИ и др.), а также с Министерством доходов и сборов Украины в процессе выявления и ликвидации (полное закрытие) фирм, которые оказывают финансовую помощь «Евромайдану»; организация работы ГАИ в процессе выявления и задержания активистов «Автомайдана», блокирования подъездных дорог к «Евромайдану» с целью ликвидировать источники поставок продуктов питания, медикаментов, теплых вещей и другой гуманитарной помощи, отправленной для участников акций протеста; проведение переговоров с судьями с последующим принятием положительных решений по задержанию и привлечению к уголовной ответственности активистов «Автомайдана», «Евромайдана», «Правого сектора» и других активных организаций.

  9. Для 1234: такі речі писати — треба мати серйозні підстави та бути готовим довести це… Знаю його як людину — порядний, доброзичливий і адекватний. сподіваюсь, що Ви просто намагаєтесь цю хєрню писати, щоб якісь свої якісь амбиції зреалізувати нагадивши іншому…

  10. А как вам назначения скленя и дыни в Полтаве? В сумах не прокотило так эти пидарасы в Полтаву полезли.

  11. Одне слово: Сором.
    Каюсь.
    А ще можливо це “геніальний план” по дискредитації та розвалу СБ?…

  12. Гелетей если ты брат Валеры Гелетея то не бойся никого дави шушеру всякую корупционную как Валера. Кто в Киеве не знает Гелетея?я еще знаю его пацаном. Хоть и имел от него неприятности но за дело.Даже в колониях за него плохо не говорят.не подведи брата.

  13. свідомий…ти мабуть рідкісний пеньок, якщо про Б.Чобітка таке пишешь (порядний, справедливий, адекватний)…1234 може й не зовсім перевірені факти виклав і не в тему…але свідомий-ти просто пень ще той…не пиши дурню!!!

  14. Цымбору.Это (именно это) редкая мразь и сволочь, ради денег готов на все,подонок$$$$.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ