Человек не терпит насилия!

Кабмін підтримав законопроект «Про відновлення довіри до судової системи України»

На сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України був підтриманий законопроект «Про відновлення довіри до судової системи України», поданий Міністерством юстиції України.

 Зазначений законопроект визначить правові та організаційні засади проведення атестації та люстраційної перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

«Станом на сьогодні довіра громадян до судової системи фактично знищена. Саме тому найперше, що ми маємо зробити, це збудувати систему судочинства, що функціонуватиме на засадах верховенства права відповідно до європейських стандартів і гарантуватиме право кожної особи на справедливий суд», — наголосив Міністр юстиції.

Даний законопроект передбачає проведення перевірок та звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, та зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.

Документ визначає правові та організаційні засади проведення атестації та люстраційної перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

 Сама перевірка суддів передбачатиме аналіз:

1) рішень, прийнятих ним одноособово або у складі колегії суддів щодо справ, пов’язаних з масовими акціями протесту в Україні після 21 листопада 2013 року;

2) рішень, прийнятих ним одноособово або у складі колегії суддів щодо виборчих справ у зв’язку із проведенням виборів до Верховної Ради України VII скликання;

3) рішень, прийнятих ним одноособово або у складі колегії суддів щодо осіб, які визнані політичними в’язнями;

4) рішень, прийнятих ним одноособово або у складі колегії суддів, що суттєво обмежують конституційні права і свободи громадян;

5) рішень Європейського суду з прав людини, яким встановлено порушення Україною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод при прийнятті рішень національними судами;

6) наявності дисциплінарних проваджень щодо нього та характеру застосованих дисциплінарних стягнень;

7) достовірності та повноти відомостей, що містяться у деклараціях про доходи та витрати суддів та членів їх сімей.

 Проектом встановлено, що судді, які не пройдуть атестацію та люстраційну перевірку, будуть відсторонені від здійснення правосуддя із подальшим звільненням з посади судді у зв’язку з порушенням присяги.

Окрім того, з прийняттям закону всі голови судів, які були обрані на посади з моменту набрання чинності в 2010 році закону «Про судоустрій і статус суддів», негайно будуть звільнені з адміністративних посад.

Пропонується значно розширити суддівське самоврядування.

«З прийняттям закону голів судів обиратимуть шляхом таємного голосування самих суддів, як це нині відбувається у Верховному Суді України», — зазначив Павло Петренко.

За словами Міністра юстиції, діятиме і новий механізм обрання делегатів на з’їзд суддів – від кожного суду буде свій делегат, який не займатиме адміністративних посад.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

15 ответов

  1. А кто будет анализировать? Таких судебных решений тысячи и тысячи, они там такого нарешали, уши в трубочку скручиваются. Друг друга они будут анализировать? Это все, на что у Кабмина ума хватило.

  2. Даний законопроект передбачає проведення перевірок та звільнення з посад осіб, які

    виносили рішення, спрямовані на

    обмеження конституційних прав і свобод громадян, та зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.

  3. судді, які не пройдуть атестацію та люстраційну перевірку, будуть відсторонені від здійснення правосуддя із подальшим звільненням з посади судді у зв’язку з порушенням присяги

  4. судді, які не пройдуть атестацію та люстраційну перевірку, будуть відсторонені від здійснення правосуддя із подальшим звільненням з посади судді у зв’язку з порушенням присяги.

  5. А что такое люстрация. Когда нибудь, где нибудь наконец то напишут по каким критериям она будет проводиться или так и останется загадкой для всех?

  6. Ха-ха-ха: “судді, які не пройдуть атестацію та люстраційну перевірку, будуть відсторонені від здійснення правосуддя із подальшим звільненням з посади судді у зв’язку з порушенням присяги”. Простіше стосовно ВСІХ суддів, щодо рішень яких громадянами було подано скарги до органів прокуратури, ВККС, Вищої ради юстиції, відкрити кримінальні провадження. Цікаво, як буде смажитись на пательні люстрації заст. голови Печерського суду Мельник, який однаково віддано обслуговував і владу, і оппозицію.

  7. http://glavred.info/politika/opublikovany-foto-osobnyaka-kurchenko-naturalnoe-de revo-oruzhie-i-baldahin-272596.html

    посмотрите список совладельцев незаконной территории!!!!! земельный участок размером 12га незаконно выдал директор Ржищевского военного лесничества, а остальную часть 12 данные граждане незаконно захватили самостоятельно! Данными материалами занимался Переяслав-Хмельницкий РО и УГСБЕП Киевской области, но заступник прокурора области Шило А.И. запретил вообще каким-то образом поднимать этот вопрос и наказал работников милиции за самодеятельность! … наверное поэтому он в списке совладельцев незаконных владений!

  8. Сначала нужно изучить закон, а затем комментировать. Если закон в принципе выполним, его нужно выполнить. Просто необходимо. Если конечно к этому времени что-то останется от Украины…

  9. А Баришівський районний суддя Володимир Єременко, котрий умовно засудив за організоване убивство ДЕМЕШКАНА Сергія, то він і далі клепатиме такі і подібні вироки? Там усі Баришівські судді такі! Люстрацію усім без винятку з організацією громадських слухань! Тільки обрання нових суддів на альтернативній основі, інакше — Майдан до безкінечності і народний самосуд!!!

  10. я вважаю що судів першої інстанції повині вибирати на 5 років як органи місцевого самоврядування, а роль юстиції полягатиме лише в перевірці чи відповідає кандитан на посуду суді вимогам конституції. і лише після цього наш гуманний суд буде виносити законі рішеня, тому шо перевибори кожні 5 років. а в невиликих містечках та і районнах всі один одного знають.

  11. Почему проверять у судьи только то,что на нем зарегестрированно из имущества,нужно проверять и родственников(жена,дети,родители),ведьредко судья оформляет на себя,все оформляется на близких.

  12. еще не читали закон- а уже столько мнений.. в любом случае- судей нельзя выбирать на должность бессрочно.. это глупость. они там уже касту создали- представьте- на наших деньгах они жируют. и считают себя безнаказанными.. перемены будут.. а закон всегда можно доработать.. для этого и есть законодательный орган.. юрий павлович попик- голова калиновского районного суда- о вашем увольнении буду ходатайствовать лично. хватит бесчинствовать.

  13. Слишком длинный закон. Он должен быть короче. ВСЕХ СУДЕЙ В ШЕЮ, НА ХРЕН. Краткость сестра таланта.

  14. Про вiдновлення довiри до судовоi системи Украiни-даний законопроект предбачаё проведення перевiрок та звiльнення з посад осiб,якi виносили рiшення,спрямованi на обмеження Констуцiйних прав i свобод громадян,та зниження рiвня корупцii в системi судiв загальноi юрисдикцii-, а где же выполнение этого законопроэкта? Судья Овидиопольского суда Куркан Н.Н.,который неоднократно запятнал себя вынося зараннее неправомерные решения,занимаясь фальсификацией дел /смотри отзывы на Овидиопольский судья Куркан,Овидиопольские судьи подонки высшей меры/.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ