Человек не терпит насилия!

Ігор Луценко не підтверджує заяву Авакова про те, що міліція затримала його викрадачів

nebesnasotnja

Грандіозним пшиком завершилась сенсаційна заява виконуючого обов’язки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про те, що 26 лютого міліція затримала викрадачів Ігоря Луценка та вбивць Юрія Вербицького. Відомий харківський бізнесмен, який ще в 2008 році посів 67-е місце в списку ста найбагатших громадян України, очевидно, досі не зрозумів, куди він потрапив і чим має займатись. Тому Аваков спочатку написав про затримання злочинців у Фейсбуці, потім виступив з відповідною заявою на прес-конференції, і лише по тому йому спало на думку показати підозрюваного самому Ігорю Луценку. У ході впізнання Ігор заявив, що дуже добре пам’ятає викрадачів, але цю людину бачить уперше.

Більш того, як вже повідомляло Інтернет-видання «ОРД», особи викрадачів відомі, їх Ігорю вдалось опізнати по фотографіях. Це – співробітники спецпідрозділу міліції «Беркут».

http://ord-ua.com/2014/02/07/tila-bagatoh-aktivistiv-majdanu-bude-znajdeno-pislya-togo-yak-zijde-snig/

Але слідство, куратором якого є широкознаний Василь Федорович Паскал, категорично не сприймає навіть самої думки про те, що співробітники «Беркуту» можуть викрадати чи, тим більше, катувати людей. У зв’язку з цим Ігор Луценко після того, як йому показали затриманого (за словами Авакова, затриманий – майстер спорту, який не має жодного відношення до міліції), подав клопотання про проведення такої непересічної слідчої дії, як впізнання по фотографіях з особових справ співробітників «Беркуту».

Наводимо клопотання Ігоря:

Старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління МВС України

ТОКАРЮ О.В.

потерпілого ЛУЦЕНКА Ігоря Вікторовича

К Л О П О Т А Н Н Я

про проведення слідчих дій

Печерським РУ ГУМВС України в м.Києві розслідується кримінальне провадження №1110100000089, порушене за фактом викрадення невідомими особами мене та Юрія Вербицького з приміщення Жовтневої лікарні в м.Києві 20 січня 2014 року.

Як я раніше повідомляв, викрадачі вивезли нас до лісосмуги, де катували впродовж кількох годин. Слідством встановлено, що викрадення мене та Юрія Вербицького було здійснено організованою групою осіб із залученням кількох (не менше п’яти) автомобілів, при цьому всі учасники групи діяли за сценарієм з чітким розподілом ролей та очікували нас біля Жовтневої лікарні, будучи заздалегідь проінформовані про наше прибуття.

До сьогоднішнього дня особи зловмисників слідством не встановлені. У той же час засоби масової інформації повідомляють про численні випадки викрадення й катування людей у м.Києві, які здійснюються в аналогічний спосіб особами, що мають форму одягу спеціального підрозділу міліції «Беркут». Так, наприклад, 20 січня 2014 року в м.Києві на вул. Хрещатик невідомі особи, один з яких був одягнутий у форму одягу співробітника підрозділу «Беркут», викрали 19-річного Кирила Бунтова й 30-річного Сергія Сікорського. Молодих людей вивезли в ліс і, роздягнутих, катували з особливим садизмом, відбиваючи гумовими палицями п’яти й м’язи гомілки. Після чого викрадачі кинули свої жертви в лісі помирати й лише чудом хлопцям вдалось вижити.

При цьому Головне управління МВС України в Київській області відмовилось розслідувати цю подію, оскільки, за офіційним твердженням речника ГУ МВС України в Київській області, «правоохранители если и задерживают, то официально, имея веские причины — например, открытое уголовное производство. А хватать людей, вывозить в автобусах в лес и бить — это совершенно негуманно».

Також невідомими особами 22 січня 2014 року був викрадений громадський діяч Дмитро Булатов, якого зловмисники викрали та після 8 днів катування випустили в тій же самій місцевості, що й нас з Юрієм Вербицьким. За повідомленням Інтернет-видання «ОРД» вибір викрадачами цієї місцини пояснюється тим, що поруч знаходяться училище МВС та санаторій МВС, де був розташований підрозділ міліції «Беркут». У цьому ж районі знаходяться тренувальна база МВС і кілька закинутих санаторіїв, де нас, ймовірно, і утримували.

Припущення про те, що викраденням і катуванням людей займаються співробітники міліції, підтверджується обставинами викрадення: про те, що я разом з Ю.Вербицьким направляюсь до Жовтневої лікарні можна було довідатись виключно шляхом зняття інформації з мого мобільного телефону, а відслідкувати моє пересування – виключно шляхом проведення негласних оперативно-розшукових заходів, зокрема, встановлюючи місцезнаходження мого мобільного телефону відносно базових станції мобільного зв’язку. Здійснювати подібні оперативно-розшукові заходи в Україні має технічну можливість лише Служба безпеки України, яка, ймовірно, і постачала викрадачам інформацію щодо мого місцеперебування.

З огляду на це я переглянув публікації в ЗМІ, що містили фотографії співробітників підрозділу «Беркут» під час придушення акцій протесту в Києві, і опізнав на одній з фотографій людину, яка зовнішньо схожа на ту, що брала участь у викраденні нас з Юрієм Вербицьким та безпосередньо катувала нас у лісі.

З огляду на викладене, —

п р о ш у :

  1. Здійснити виїмку особових справ усіх співробітників підрозділу міліції «Беркут», що несли службу на території м.Києва в період з 30 листопада 2013 року по 21 січня 2014 року, і провести за моєю участю впізнання особи по фотографії.

  2. Здійснити виїмку в Службі безпеки України оперативно-розшукової справи, заведеної щодо мене, з метою встановити, кому саме надавалась інформація, отримана в результаті прослуховування мого мобільного телефону.

ЛУЦЕНКО І.В.

26 лютого 2014 року

Редакція «ОРД» з великим задоволенням розповість про реакцію Авакова та його підлеглих на це клопотання. Ми не сумніваємось, що в задоволенні буде відмовлено, але нам цікаво, як Аваков і Ко мотивуватимуть свою відмову.

До речі, того ж дня, 26 лютого, народний депутат України Андрій Сенченко відвідав базу найлютішого підрозділу «Беркуту», спогади про жорстокість якого досі примушує здригатись багатьох киян – у м.Сімферополь. Він запевнив цих садистів, що нова влада не буде їх карати, оскільки «виноватых в бойне нет. Виноват Янукович, Захарченко и их окружение».

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

21 ответ

  1. Аваков — это вечно голодный коммерсант, безпринципный и наглый чурка. Политика в которую его втянул убитый Кушнарев стала щитом Давида его криминальному бизнесу.Это одного поля ягода с Кернесом и Добкиным. Бывший партнер и подельник в хозяйственных преступлениях на протяжении 17 лет. Харьков его уже наелся его схем. Гоните его народ и чем дальше тем лучше!

  2. Глубоко НЕУВАЖАЕМЫЙ Арсен Аваков!!! Мы жители Харькова и области помним период правления вас !Вы раздербанили харьковские земли и мущкство под себя и свои интересы!! Один из примеров Живописные места пос.Гайдары,где раньше отдыхали наши дети,береговая зона Печенежского водохранилища и т.д. Уйдите с поста иначе вас УЙДУТ!!!

  3. Про такі затримання і петя порошенко доклад зробив… Жаль, дуже жаль, що люди загинули, інших пересадять безвинних, щоб сподобатись народу та відрапортувати без суду та слідства. Все повторюється і на порозі Жовтнева революція робітників і селян, які скажуть : “Кто здесь временные — СЛАЗЬ!” А поки що на нас чекає розруха і що саме страшне — громадянська війна, гарячі точки…

  4. Давайте реально смотреть на факты, а не заниматься домыслами. Первый факт: Игорь Луценко порядочный человек, и это очень хорошо. Второй факт: Аваков пиарится. Это уже х…ня. Третий факт, причем неоспоримый: подавляющему числу гондонов дали уйти. В том числе и главному из них — Януковичу. Ни за что не поверю, что Янык пробирался какими-то партизанскими тропами, в парике, с бородой, отстреливаясь от погранцов. Он цивилизованно пересек границу, оставив пару кейсов с баблом кому надо. Вот это уже х…ня в кубе. Теперь начнется длительная мутотень с , якобы, поиском Януковича, а на деле примитивная торговля и шантаж с обеих сторон. То, что архиважно было сделать в первую очередь, ОСТАВИТЬ НА ПОТОМ ВСЁ!- и взять Януковича, не было сделано. Его не выпустили из Донецка!! Мужики, бесконечно уважаю, не продались! Но кто-то таки ручонки за деньгами протянул. Кто — вопрос риторический. Аваков уже на данном этапе должен нести ответственность. Либо в ближайшие дни преступники в Украине, либо пшел вон с поста руководителя МВД!

  5. Ігорь Луценко неодноразово заявляв, що його викрали співробітники міліції, які збирались після катувань везти Ігоря та Юрія Вербицького в якесь райуправління “для оформлення”. Відпустили вони Ігоря та Юрія лише тому, що на той момент розпочався гвалт у пресі й час та обставини їх зникнення були вже загальновідомі. Ще на початку лютого редактор “ОРД” повідомив у Фейсбуці, що особи викрадачів встановлені — це співробітники “Беркуту”. У зв*язку з цим Г.Г.Москаль подав депутатське звернення з тим, щоби цю справу для проведення досудового слідства забрала Генпрокуратура. Але Аваков замість цього прикриває кричущу фальсифікацію й намагається замість “беркутівців” притягнути до відповідальності якого лівого “тітушку” з Білої Церкві. Бо йому, бачте, Паскал щось розповів про “честь мундира”.

  6. Как вообще майдан дал добро на то, что бы Аваков был в правительстве, да и ещё руководил МВД. Вы поинтересуйтесь его деяниями в Харькове. Ситуация с Януковичем чем то напоминает ситуацию с Аваковым. Когда его за “мутки” прижали, он вытащил со всего с чего мог деньги, в том числе и с банка “Базис” и убежал в Италию книжки читать, а все его соратники переместились в СИЗО.

  7. а чё луценко спорит со следаками??? так и за “дачу ложных” загреметь можно. ну не мог беркут его бить и пытать- неэтично это. луценко — хватит препятствовать следствию !!!как ты только можешь сомневаться в компетентности г-на авакова???? пост в фейсбук,потом прессконференция,а потом уже открытие дела — это необходимое ноу-хау в мвд.

  8. Профессиональность Авакова уже установлена:Дуракам — закон не писан! Убрали взяточников “профессионалов”, поставят горлопанов-дубов “профессионалов”. Законности в Украине звиздец!

  9. Ребята,Аваков же не мент.Он- барыга,которого щимила ПРошлая власть.Скажите, ну зачем бизнесмена ставить на такое специфическое ведомство,зачем все разваливать.Если парень научился зарабатывать деньги,то пусть он и ему подобные миллионеры спонсировавшие Майдан, помогут наполнить бюджет страны,вернут хоть одну копейку украденную ПРошлой бандой.Пока,что кроме замены ПРовских воров на барыг из БЮТа не видно никаких изменений.В Украине народ уже стал такой же нищий как в Туркмении,а когда нечего терять,можно и стрелять.

  10. Пам’ятайте друзі слова Тараса Шевченка: гірше вірменина тільки єврей. В МВД Аваков — ЛОХ. Ему свора жополизов информацию поднесла, желая прогнуться поскорее, а потерпевший не лох оказался и не тварь безязычная, и заявил, что мол не тех нашли. Такая вот оказия. Єто ментовка брат. Тут тебя обь…бут и вы…бут.

  11. Ого, дай полный список брошенных Арсеном соратников, которые переместились кто в СИЗО, а кто и куда в другое место.

    Кто даст чёткий ответ за причины назначения именно Авакова на должность министра МВД?

  12. Я дам чітку відповідь про причини призначення Авакова. Умови призначення, які озвучувались Авакову, Костюченку (майбутній міністр транспорту), Денисовій, Продану: “лимон зараз і лимон щомісяця”.

  13. Центр Києва перетворили в потворний смітник. Кияни залякані і обурені. Влада заграє з напівтверезими відморозками, вддає кращим представгникм державні посади, про які вони 3 місяці назад і мріяти не мріяли (як в 1917-18 роках?)? Чужаки, які для Києва нічого не зробили,які 3 місяці руйнували центр міста, які почали грабувати і бити мешканців, які говорять патріотичні слова (Тягнибок), а реально створили кримінальні угрупування ім. депутатів Кривецького, Сех, Мохника та інших. Чому донецькі, яких Київ ненавидів, тікають в Донецьк, а галичани масово сюди переїжджають? Може, вони хочуть зайняти теплі місця і продовжувати гвалтувати чуже для них місто? Чому влада, яка претендує бути сильною і справедливою, не орієнтується на пересічних мешкаців-громадян, а боягузливо тремтить при іменах “героїв” Луценка-Булатова-Білого і зовсім нікому незрозумілого А.Ведмідя? Давайте усіх, хто був на майдані (сотники, козаки, афганці в афганських кипах та ін.)зробимо міністрами- премьерами, генералами, академіками! А коли вони нахазяйнують місяців за три ті “успіхи”, про які громадяни україни так нічого і не почули за роки хазаянування в тернопільскій та інших областях, будемо знову робити чергову революцію і питати:хто винуватий? Та ми самі у всьому і винувати, Бо голосуємо і продаємо за гроші, бо невтомно повторюєм ті ж самі помилки: призначаємо на високі посади не за професійними якостями, а за великим бажанням кандидатів добратись до корита і робити те саме, що так успішно 23 роки робили “папєрєднікі”. То ж побажаємо нам усім ще більших успіхів.

  14. Когда уже дойдет до майдановцев, что Аваков – ПЕРШИЙ ТРОЯНСЬКИЙ КІНЬ ДЛЯ НОВОЇ ВЛАДИ
    http://narodnapravda.org/news/1189-pershiy-troyanskiy-kn-dlya-novoyi-vladi.htm l

    В материале убедительно показано, что все действия Авакова — саботаж своих обязанностей. Приведены примеры наглой сознательной лжи министра-олигарха
    События в Крыму — следствие его же деятельности

  15. неупередженно — прошла инфа о том .что уважаемый всеми булатов скрывался на даче спортсмена зозули. на сколько правда. подтверждение было. но теперь где их найдешь.

  16. сухом остатке нас снова кинули–-кандидатов казнокрадов Гройсмана
    Продана Авакова не согласовали с майданом (сколько бабла откуда, сколько
    домов машин), тупо сдают Крым, цинично слили зека и его банду, который
    теперь готовит заговор в параше, не хотят люстрации и снятия
    неприкосновенности, душат правый сектор и Яроша, Сенька пуля в лоб
    сказал что за революцию будет платить народ–тарифы социалака, цена на
    газ, а преференции получит кроль ахмет коломойский фирташ….На них нет христа, небесная сотня склоняюсь перед тобой….

  17. аваков петушара, барыга, крыса — про это знают даже дети . Вопрос.И этот организм будет создавать основу силового ведомства , которое должно обеспечивать законность и правопорядок? Вопрос №2.Чем оно лудше могилы и Захарченко?

  18. В командующие Харьковской милицией арсеном авакяном назначен подполковник милиции, имеющий 7 лет стажа в милиции. Последнее место работы — начальник поселкового отдела милиции (или районного отдела милиции). Зато у него 4 высших образования, не знаю каких, но 4!!! Как говорил профессор Преображенский из небезызвестного кино “Собачье сердце” — “пропала квартира”. Как говорил один таксист — “нупростопиздецблятьнахуйкакиепидарастыобсосанные”. Удивил, удивил арсен авакян. Удивил. Как говорят на Западной Украине — “мабуть хвора людина”. Мабуть надо написати про це у своей сторiнцi в ”Фейсбуке”???

  19. Правый сектор, где же ваши принципы, Аваков миллионер, не профессионал, так за какие заслуги его в руководители милиции???? ЭТО КОРРУПЦИЯ ВЖЕ СЬОГОДНІ!!!! Слава Україні?

  20. А еще, чтобы совсем смешно было,ахметку поставят на борьбу с организованной преступностью.

  21. Ну что, Вова Бойко, всрался?! Я же тебе писал, что твоя заказная заметка пшик, и только!!! А ты как был, так и остаешься ПРОДАЖНОЙ ТВАРЬЮ!!! И коменты мои удалял, чтобы люди не читали про тебя правду! Только зря, все знают — что ты, и с чем тебя кушают!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ