Человек не терпит насилия!

Який міністр, такі й полковники

prymak1

Чорним днем календаря стало 5 грудня 2013 року для начальника Первомайського міськрайонного відділу Управління МВС України в Миколаївській області Івана Примака. В один день Іван Анатолійович втратив усе, нажите непосильним трудом, а весь його бізнес з продажу наркотиків, який товариш полковник так старанно плекав на первомайських теренах, зненацька накрився жіночим статевим органом. Ба більш того: навіть належний Примаку підпільний зал ігрових автоматів у Первомайську – і той припинив свою роботу.

Керувати первомайською міліцією Примак розпочав у травні 2012 року – після того, як його попередник на цій посаді, підполковник Іван Суходольський, загинув за кермом службового автомобіля, перекинувшись на виїзді з міста (кажуть, не розрахував чи то швидкість машини, чи то дозу алкоголю). Примак – на той момент у чині підполковника – очолював відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Управління МВС України в Миколаївській області і, зрозуміло, був найбільшим продавцем «дурі» на Миколаївщині.

Нова посада дала можливість Примакові розгорнути наркобізнес на нових засадах. За кілька місяців роботи начальник міліції перетворив Первомайськ на центр торгівлі важкими наркотиками, а точки з продажу дезоморфіну з’явились навіть у школах. Причому, як стверджують співробітники Первомайської міліції, з якими автору доводилось спілкуватись на цю тему (до речі, розповіді підлеглих Примака про те, як їх начальник торгує наркотою, записані в нас на відео), Іван Анатолійович не тільки поширює, але й сам вживає – прямо на робочому місці. Щоправда, якщо на продаж він виставляє, здебільшого, ін’єкційні наркотики, то для особистого вжитку використовує шляхетний кокаїн.

Про те, що Первомайським міськрайвідділом УМВС України в Миколаївській області керує наркобарон знають, звісно, всі – і мешканці міста, і прокурор, і начальник обласного СБУ. Знають і в Міністерстві внутрішніх справ України, куди жителі райцентру не раз скаржились, вимагаючи припинити в Первомайську розгул наркоторгівлі. Але Іван Анатолійович лише сміється, коли йому повідомляють про чергову скаргу. Ще б пак – можливість безкарно торгувати наркотою була пожалувана начальникові районної міліції за активну участь у спробі рейдерського захоплення земель, що належать місцевому сільгосппідприємцю й відомому в країні опозиціонеру Аркадію Корнацькому.

Прізвища рейдерів щирокознані: це син Генерального прокурора України Артем Пшонка, голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов і колишній прокурор Миколаївської області, а нині – заступник прокурора Київської області Микола Стоянов. Як стверджують селяни, останнім часом до компанії цих високих достойників приєднався ще й голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев.

Про те, що ця банда коїла 18 червня 2013 року в селі Чаусово-2 Первомайського району, розповідали всі ЗМІ України. Того дня під охороною Примака на поля «Агрофірми Корнацьких» прибули десятки озброєних молодиків, які відкрили стрілянину по селянах і намагались підігнати комбайни, щоби зібрати врожай, посіяний «Агрофірмою Корнацьких». Але мешканцям Чаусово-2 вдалось відбити напад, а кількох нападників – захопити в полон. Втім, прибулий на місце подій начальник Первомайського міськрайвідділу Іван Приймак негайно відпустив бандитів, які на очах міліціонерів склали зброю в автомобіль адвоката Валешинської, що керувала розбійним нападом.

http://ord-ua.com/2013/06/20/prokurorski-zhniva/

http://ord-ua.com/2013/06/21/prokurorski-zhniva-zakinchennya/

Ось саме за цю операцію – збройний напад на селян у селі Чаусово-2 Первомайського району – міністр Захарченко і присвоїв наркоману звання «полковник міліції». Ну, що ж, який міністр – такі й полковники.

Оклигавшись від «обмивання» нових погонів, Іван Анатолійович з новою енергією взявся за розширення мережі збуту дезоморфіну. Обласканий увагою міністра, Примак втратив залишки обережності, залучивши до торгівлі наркотою місцевий циганський осередок, а заодно – ще й відкрив у Первомайську підпільний салон гральних автоматів і букмекерську контору.

Ані події в сусідній Врадіївці, де доведені до відчаю мешканці розтрощили райвідділок, ані кампанія з повторних виборів народного депутата України не завадили начальникові тутешньої міліції заробляти свіжу копійку на кримінальному бізнесі. Бо обслуговування високопоставлених рейдерів гарантували Примакові повну недоторканність.

Справа дійшла до того, що начальник Первомайського райвідділу відкрив у місті «лабораторію», де його соратники варили «дур» на продаж. А співробітники місцевої міліції були зобов’язані усіляко тому сприяти. Урешті-решт, коли таке неординарне хобі Івана Анатолійовича вкрай набридло його підлеглим, міліціонери звернулись до редакції «ОРД» з проханням допомогти покласти усьому цьому край.

Операція з викриття міліцейського начальника готувалась кілька місяців – журналісти та народні депутати за підказкою співробітників Первомайської міліції ретельно відслідковували пересування наркоторгівців та їхні контакти з полковником Примаком. Спочатку планували влаштувати «контрольну закупівлю», записати весь процес прихованою камерою та викласти запис у Мережі. Але, насамкінець, вирішили просто затримати наркоторговців «на робочому місці». А заодно – потрусити нарколабораторію, підпільне казино й букмекерську контору, що належали Примаку. Бо було очевидним, що ніякі відеозаписи не примусять міністра Захарченка зупинити бурхливу діяльність свого улюбленця.

Зранку 5 грудня 2013 року прибулі в Первомайськ народні депутати України Ігор Бриченко та Олег Медуниця зупинили автомобіль «Daewoo», в якому компаньйони Примака циганської національності везли «дози» на продаж.

prymak2 

Дуже швидко на місце пригоди примчався і сам переляканий Примак. Але народні депутати стали наполягати на проведенні огляду автомобіля, у ході якого була виявлена значна кількість розфасованих ін’єкційних наркотиків. При цьому в контактах мобільних телефонів затриманих циган депутати, цілком природно, виявили номери телефонів первомайських міліціонерів.

Ба більш того, Ігор Бриченко й Олег Медуниця прилюдно назвали адресу нарколабораторії, що працювала під керівництвом начальника Первомайської міліції, і зажадали, аби міліція негайно побувала в цьому приміщенні. Примаку, оточеному журналістами, народними депутатами України та депутатами Миколаївської обласної ради, не залишалось нічого іншого, як відправити туди наряд міліції. Також зрозуміло, що в приміщенні були виявлені дозатори, шприци, запаси сировини та «готової продукції».

prymak3

Переляканий начальник Первомайського міськрайвідділу УМВС України в Миколаївській області Іван Примак на місці затримання наркоторговців народними депутатами України

А щоби Примак надовго запам’ятав цей день, депутати відправились ще за двома адресами – у підпільний зал ігрових автоматів на вулиці Одеській у Первомайську та букмекерську контору на вулиці Коротченка, позбавивши Івана Анатолійовича цих двох високодоходних бізнес-проектів.

Але на цьому неприємності начальника Первомайської міліції не закінчились. 27 грудня 2013 року прямо в центрі Миколаєва, на проспекті Леніна між вулицями Мала Морська та Інженерна, співробітниками обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю був затриманий автомобілем «BMW» разом з наркокур’єром. Того ж дня УБОЗівці затримали ще чотирьох наркодилерів циганської національності, які під орудою Примака створили розгалужену мережу з продажу ацетильованого опію. Організатором групи була сподвижниця первомайського міліціонера, така собі Раїса Тумко, сестра відомого на Миколаївщині діяча на прізвисько «Край». У ході обшуку, окрім наркотиків, були вилучені гроші (20 тисяч доларів США і 35 тисяч гривень), два пістолети для відстрілу гумових куль і два автомобілі, в яких перевозився «товар».

Треба сказати, що ця операція хоча й сильно похитнула добробут начальника Первомайського міськрайвідділу, але ніякою мірою не вплинула на його міліцейську кар’єру. Виконавець спеціальних доручень міністра внутрішніх справ Захарченка та Генерального прокурора Пшонки – це вам, шановні, не хухри-мухри. Тож залишається хіба висловити співчуття начальникові Управління МВС у Миколаївській області Юрію Сєднєву, який змушений засідати в усіляких президіях поруч з наркобароном.

prymak4

Втім, якщо Юрію Володимировичу неприємно ручкатись з Примаком і поздоровляти наркомана зі святами, можемо дати пораду: внести міністру Захарченку подання про переведення Примака до Києва. З такими талантами йому давно вже треба керувати Департаментом по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. А для виконання в Первомайську доручень Захарченко й Пшонки на посаду начальника місцевої міліції цілком можна призначити й когось із затриманих циган – різниці все однаково ніхто не помітить.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

37 ответов

  1. Несколько дней назад прочитал статью “Массовое убийство в начальной школе Сэнди-Хук”. Очень понравилась фраза — “Полиция штата Коннектикут выразила свое беспокойство о размещении дезинформации в социальных сетях и предупредила о потенциальном привлечении к ответственности лиц, уличенных в этом”. Почему у нас не привлекают лиц, размещающих непроверенную информацию в соц. сетях. Я думаю, что если бы вот такая статейка ( где одни аргументы без фактов) появилась бы в вышеуказанном штате, то быстро бы нашли и автора и продажных ментов, которые сливают дезу. Автор статьи — где факты?

  2. Интересно,а кто должен проверять факты,все та же милиция или прокуратура,а может заинтерисованный начальник УВБ доведет все до логического конца.Сильно сомневаюсь в этом,коль как говорят, крепко с ним дружил этот нач.РО.А теперь считай между строк,в лучшем случае деньги платил за “крышу” УВБешную,в худшем нач УВБ имел долю в этом бизнесе.Так когда нужно сообщать в СМИ об этом происшествии,когда все все уладят.Так по итогам проверки таковой и проблемы не будет.Не подтвердились факты,либо цыгане сами все организовали,а начальник ни при чем,он святой.А я считаю что есть все основания статью печатать,так как в задержании учавствовали не кто-нибуть а сами народные избранники.Я так понимаю вышли на точки сбыта наркоты и нашли лабораторию.Да,незаконно занимались оперативно-розыскной деятельностью,тогда вопрос к тем на ком лежит обязанность выявлять наркосбытчиков,почему не выявили.Хотите подскажу ответ организаторов наркосбытов;да мы знали об этих наркосбытчиках,мало того,мы разрабатывали их и вели,даже покажут вам заведенное ОРД “З” на этих фигурантов,Но вы нам помешали.Так что не несите БРЕД,это вам не Америка.

  3. Страна воров, рабов и проституток. Выход один — валить надо отсюда, пока трамваи ходют…

  4. Ввести смертную казнь за незаконное распространение,а тем более крышивание–—РАССТРЕЛЯТЬ

  5. Примак сейчас в отпуске. Должно быть, отдыхает перед переводом в Киев. А, может, налаживает новую схему сбыта.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ