Человек не терпит насилия!

Щури, потрібні революції

Після сьогоднішнього провалу відставки Азарова в ВР для України, як водиться, є дві звістки. Погана – що завдання з повалення кримінального режиму суттєво ускладнюється. «Добра» ж, якщо її в когось язик наважиться так назвати: ті, хто боявся, що в Україні просто розкручується сценарій із силового захоплення влади опозицією, можуть спати спокійно. Керівна трійця про реальні способи взяття влади у власні руки знає не більше, ніж беззахисні студентки з залитого кров’ю Майдану.

Ще в суботу, коли з іржавої баржі Януковича почали стрибати перші щурі Льовочкіна, здавалося, що процес запущено: як не в неділю, то принаймні в робочий понеділок про своє небажання надалі асоціюватися з мерзотним режимом почнуть заявляти облради (на Заході – ще й облдержадміністрації), партії-сателіти ПР, окремі силові структури, високопосадовці та, звісно ж, таємничий лідер потенційного спротиву Рінат, якого всі роки президентства Януковича уперто підозрюють у наявності власної гідності, безмежних можливостей та вірності недоступному звичайним партійним відморозкам пацанському кодексу честі. Адже те, що здійснив уночі під йолкою «Беркут», не залишало жодних шансів на пояснення, виправдання чи ігнор – записатися в чергу на шибеницю наважився лише геть кінчений для нормального суспільства персонаж Чечетов. Журналісти вираховували, скільки людей група Льовочкіна-Фірташа дасть для формування нової урядової коаліції та нетерпляче чекали неодмінного каяття та прокльонів від нардепів ПР, що хоча б іноді наважувалися зберегти обличчя всупереч позиції Януковича, – Нестора Шуфрича та Ганни Герман.

Проте в етері панувала тривожна мовчанка. Парад суверенітетів західноукраїнських мерій та демарш галицького «Беркута» душу особливо не гріли – від цих хлопців іншого й не чекали. А от вертикаль виконавчої влади у Януковича виявилася значно стійкішою, ніж за часів Кучми та Помаранчевої революції – ОДА мовчали й на Галичині. «Нехай! – гадали майданні аналітики. – Це просто розгубленість. Щойно на вулиці вийде мільйон, про вірність Баті забудуть усі синки, в яких інстинкт самозбереження переважає інстинкт субординації». Мільйон вийшов. Ще одна бійня на Банковій вдалася. І тоді нарешті заговорила влада. Так, про повну капітуляцію. Але не режиму Януковича, а народу, який вирішив проти нього повстати.

Щойно на Банковій скалічили десятки журналістів, підставлених керівництвом бійців ВВ, мирних демонстрантів та письменників, Партія регіонів заговорила з Євромайданом із позиції сили. Безумовна моральна перевага революціонерів, охоплених гнівом за розправу над невинним жертвами, тепер розбивається об глузливі цинічні коментарі членів ПР щодо пролитої крові солдат-строковиків, яких ця ж сама партія підставила під каміння своїх же провокаторів. І скільки б викривальних відео провокацій та світлин побитих журналістів не наводили революціонери, кожен із них усе одно відчуває частинку відповідальності за те, що повсталий народ і тим паче його ситуативні лідери не змогли вберегти мирну революцію від так потрібної Банковій крові.

Змусити Майдан не нападати, а захищатися в команди Януковича вийшло чудово. Вже в неділю опозиція почала виправдовуватися за захоплення адміністративних будівель – щойно Банкова пригрозила відбити їх назад. Уже під час побоїща на Банковій тисяча людей, постоявши годину під дверима Українського дому, невдоволено розійшлася, бо опозиції так і не вдалося переконати купку міліціонерів впустити революціонерів до будинку, а брати екс-музей Леніна штурмом ватажки так і не наважилися (хоч натовп був цілком миролюбним і не збирався чіпати охорону). Зі сцени Майдану раз по раз лунають попередження, що найбільша небезпека – це дозволити Януковичу запровадити надзвичайний стан. Революція почала поводитися неначе футболіст-захисник, який уже вхопив жовту картку та намагається будь-що не дати підстав арбітру-«тридваразу» дістати з кишені червону – хоч би в революційні ворота вже й забивали третій м’яч.

І для такого поводження наразі є підстави. В 2004 році про жодне відбиття будівель не йшлося, бо керівництво установ перейшло на бік повстанців – той же голова КМДА Омельченко сам допомагав мітингувальникам харчами, Яценюк, що тоді виконував обов’язки голови НБУ, пускав революціонерів до банку погрітися. Нинішня революція, як показали останні дні, б’ється за свободу сам на сам із усією владною машиною. І допомоги від Верховної Ради, що могла би відставкою Азарова подати сигнал усім щаблям виконавчої влади, теж, як виявилося, чекати зась.

Можна скільки завгодно говорити про шалений тиск режиму Януковича на нардепів від Партії регіонів та позафракційних, на голів облдержадміністрацій та керівників підприємств, можна волати про гроші та гумовий дрючок, якими так легко поставити на коліна країну. Але що реально опозиція зробила для того, щоби переманити на свій бік чи хоча б домогтися нейтралітету від нинішніх поплічників режиму? Рахуючи «мертві душі» майбутньої коаліції на папері, чи намагалися лідери революції хоча би поговорити з цими «душами»? За словами позафракційного нардепа Сергія Міщенка, «ніхто з опозиції за ці 3 дні не подзвонив ні позафракційним, ні депутатам від Партії регіонів». Якщо це справді так, то інакше як свідомим злочином проти революції дії її лідерів не назвеш.

На що ви, шановні, в такому разі сподівалися – і в Раді, й на майданах? Що клан безпринципних мерзотників, яким завжди була, є й буде парламентська фракція Партії регіонів, згадає про совість, честь та гідність? Забудьте. Сподіватися на це ще можна було (та й то не обов’язково), поки цей режим не омив плями на своєму мундирі новим струменем крові. Поки в цих лицемірів не було зручної, на їхню думку, індульгенції. Тепер їм є що відповісти, а відтак ПР знову міцна й неподільна. Щоби її розвалити, треба спочатку вигадати, чим привабити так потрібних революції щурів. І – якщо вдасться – повсякчас стежити, щоби ці щурі не злякалися, не розбіглися, не пристали на більш вигідний новий контракт від нинішнього власника. Врешті-решт, навіть надати їм захист у буремний час та, спльовуючи, оголосити героями зі сцени Майдану. Гидко? Авжеж, гидко. Але лише так насправді робляться мирні революції. Жоден посадовець просто так не здасть свою владу в інші руки, не отримавши від неї нічого натомість – хоча б гарантій власної безпеки.

Якщо ж вам, безголовим романтикам, від ейфорії майданної енергетики запаморочилось у голові й ви чекаєте, поки розгніваний народ зруйнує весь світ насильства до камінця та внесе вас на руках у владні палаци, то тоді не треба лякатися надзвичайного стану. Він цілком органічно вписується у картинку вашої безкомпромісної революції. От тільки якщо на барикади Майдану рушить армія, з якою ви теж за полум’яними виступами не додумалися провести переговори, не дивуйтеся, що щурі чимдуж бігтимуть уже з вашого судна.

Юрко КОСМИНА, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. Та блін. Це не четвертий рік і не Кучма, сьогодні немає жодної держструктури, непідконтрольної Янику — міліція, суд, прокуратура, парламент, обладміністрації, все його. Коли б одразу після обрання, під час харківських угод, змін конституції і т.д. тисли з вулиці, може було б і полегше, а зараз ясно, що ніфіга неясно, як взагалі по-мирному можна вирішити ситуацію, і чи існує те мирне вирішення.

  2. Без бабы у этих богатырей нихера не выйдет недоумки с шулерами решили поигратьв демократию. Толпу нужно слышать и чувствовать что она хочет и предлагать нужно прежде всего идею (о свободной стране справедливости и т.д)а не требование типа поставить какойто вопрос на голосование. Ну поставили Что дальше.Спросите у Всех людей на Майдане ради чего они туда вышли и ни один человек не скажет что тольго что-бы дать возможность жуликам понажимать кнопки.

  3. Движение … без определенной организации сил – отдельными разрозненными группами, зачастую не знающими друг друга и идущими в разрез в своих действиях по отношению к своим политическим врагам, хотя и может быть создано в момент революции, но окрылить его новыми силами на продолжительную жизнь, которая бы дала символ веры, ведущий человеческие массы к подлинному освобождению от поработившего их экономического, политического и духовного зла, невозможно. Это будет лишняя растрата человеческих жизней, погибающих в решительной, необходимой, и чистой по своим заданиям, но неравной борьбе… ( Нестор Махно, «Воспоминания»)

  4. Обосрут пол киева, оставят после себя кучи мусора, пожрут попьют на халяву и уберутся, революция однако!!!

  5. Клан бэзпрынцыпных мэрзотныкив — это Верховная Рада Украины. Порядочный человек априори не может быть народным депутатом Украины.

  6. В УК Украины,ст.109 чётко сказано,от 5до10лет.лишения свободы!неужели некому навести порядок в Киеве!? и отправить всех желающих в эвросоюз,первым пароходом!

  7. Вибачайте але ми дещо іншої думки, ми поспілкувались тут
    з різними депутатами. Так от, різниця між ними вражаюча!

    Доброзичливість і ввічливість депутатів від опозиції, і навпаки вороже відношення від партії регіонів та комуністів. Пропонували навіть бешкетувати разом з тітушками! Що б вам не говорили — не вірте, ніяких грошей
    ми ні від кого не отримували!

    Львівський Політех

  8. У власти есть только один выход из сложившейся ситуации — это не провоцировать народ своей тупой силой и майдан уйдет на нет медленно, но уверенно. Малейшая провокация против митингующих взорвет ситуацию, и тогда мало не покажется ни власти, ни оппозиции. Украина впадет в агонию породив полевых командиров, которые поведут за собой народ зачищать страну от всех тех кто многие годы высасывал из нее кровь. И не надо пугать армией и прочими силовыми структурами, так как военные сейчас в полном говне и не станут защищать тех, кто разбазаривал Армию и поставил их на грань выживания в нищете. Народ восстал не из-за химерой европейской интеграции, а из-за несправедливости и зверства по отношению к НАШИМ детям! События в пгт Врадиевка — первый звонок, разгон Евромайдана — второй звонок, а что дальше?

  9. Кто подскажет, как прожить в стране, где в суде платишь даже за законное (!) решение, где должность “шестерки” в районной прокуратуре стоит от 20000 долларов на зарплату 3-4 тыс.грн, а в городской — 70-80 тыс.долларов? Это им поручат искать виноватых и наказывать их? Попрано все! Это уже не называется коррупцией — как-то по-другому.При моей жизни ничего здесь, наверняка, не изменится. Предлагаю странам ЕС разместить на Майдане Незалежности пункты приема анкет на ПМЖ в Европу. Все остальное — утопия.

  10. Господа из ОО Ваше место под шконкой. Руководители из Вас как из гавна пуля. Если бы не Титушки в воскресенье, уже сегодня на майдане ни кого бы не было. Страх, вот что Вас объединяет господа жопозицеонеры. И если вы будете так и дальше обсираться, закончите в соседней камере с ЮВТ. Янык живет по старому доброму ЗК правилу: “Не верь, не бойся, не проси.” А у вас господа лидеры опозиции все диаметрально противоположно. Боевой кролик Сеня на бронетранспортере, кричащий охриплым голосом революционные лозунги, это просто анекдот ходячий, типа еврей-боксер, еврей-танкист и т.д. Ему бы гей парады возглавлять… Виталик сцуко гордость Украины! Но двух слов связать не может куда Вы его бля пускаете? У Олега есть все, но не хватает решительности и смелости да и компания ни писту, ни в красную армию. Так шо нету у Вас ОО никаких шансов, в 15-м годе вас самих брусчаткой закидают.

  11. Автор:-” Керівна трійця про реальні способи взяття влади у власні руки знає не більше, ніж беззахисні студентки з залитого кров’ю Майдану.”

    Автор правий. ЦЕ І Є ВІДПОВІДДЮ НА ВСІ ПРОВАЛИ.

  12. Все по классике. У Ленина была красная гвардия, у Гитлера — штурмовики. На Майдане — отряды самообороны. Что было дальше знаете из истории. А МоиСеня, как настоящий Моисей, водит доверчивых людей от Майдана до ВР и АП и назад. А дальше что? Майдан превратился в бомжатник.Это и есть земля обетованная?

  13. Сынку, ота вражаюча ризныця апсолютно не отражаетца на законах Хох_ляндийи. Рэкэтиры тожэ отакие: злобнючие здырныкы наезжают на лоха, а добрые бандиты лоха защищают, и с него получают, а приход вместе дерибанят. Ты, студент, гроши от депутатов нэ отрымуеш, а депутаты так отрымують, аж гай шумыть. Зато ты от родителей гроши отрымуеш, патаму у тибя думок пока нету. Это ты тока думаешь, шо ты думаешь, и пока шо ты ещо незнаещ, шо ты нифига недумаешь.

  14. Это ты тока думаешь, шо ты думаешь, и пока шо ты ещо незнаещ, шо ты нифига недумаешь.
    Я плачу… жги ышшо Роботяга.

  15. 4.12.2013 11:15 Вася
    Все по классике. У Ленина была красная гвардия, у Гитлера — штурмовики. На Майдане — отряды самообороны. Что было дальше знаете из истории. А МоиСеня, как настоящий Моисей, водит доверчивых людей от Майдана до ВР и АП и назад. А дальше что? Майдан превратился в бомжатник.Это и есть земля обетованная?

    4.12.2013 11:37 Коля

    Вася ты забыл продолжить у Чаушеску -дефензива у Яныка -титушки

    Ува жаемые! Позвольте прояснить картину. Вы совершенно правы — у диктаторов всегда была своя гвардия. но только гвардия Януковича это не “титушки”. “Титушки” это технологическая подлость которую придумали на случай провала затеяной… трио тупоголовых лидеров еврейского происхождения сомнительной опппозиции. Реальной гвардией майдана его охранными отрядами были бойцы из “Правого сектора” с авангардом “Патриот Украины” не таясь исповедующих идеологию социал-национализма, и определенное время считавшейся боевым крылом “Свободы”.Однако, после того того как ребе Тягнибок стал либерастически слобоблудствовать, рядясь в смокинг аристократического чистюли венского разлива “Патриот Украины” пустился в самостоятельное плавание борясь за свои идеалы. А “Андрі́й Білецький — беззмінний Командир Організації «Патріот України» та Головний Провідник Соціал-Національної Асамблеї, ідеолог соціал-націоналізму.” Сегодня за свои идейные взгляды томится в тюремных застенках. И кстати, никто не устраивает кампанию по вывозу его на лечение в Германию, хотя как истинный сын украинского (из рода козаков)народа он этого заслуживает гараздо больше чем крашеная блондинка с косою.
    Так вот именно эти патриотические силы ведомые главным идеологом “Патриота Украины” Однороженко Олегом(Однороженко Олег Анатолійович (*1974[1]) — український історик та громадський діяч, доктор історичних наук, старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України[2], головний ідеологічний референт ультра-правой організації «Патріот України»[3], член Українського геральдичного товариства[4]. Колишній голова Харківського осередку ВО Свобода.-http://uk.wikipedia.org/wiki/Однороженко_Олег_Анатолійович) и были ударной силой революционных масс в борьбе с сатрапами режима 1 декабря 2013 года и которых потом эти трусливые крысы с депутатскими мандатами, миллионными кошельками и еврейской кровью в жилах предательстки окрестили “титушками” и провокаторами от власти! Вы себе в состоянии представить чтобы настоящие вожди настоящей революции свои ударные силы, цель которых сломать сопротивление защиты прогнивших режимов после начала активных действий неожиданно остановили и предательски назвали провокаторами от власти. Да Януковичу вообще переживать нечего имея таких оппонентов в лице Яценюка, Тягнибока, Кличка и примазавшегося к ним Порошенко. Странная кампания — все кровью связаны с сынами израилевыми…
    И что имеем в остатке? Самые смелые и отважные бойцы революции — провокаторы и титушки, теперь естественно не у дел, осталась масса в загоне на майдане бесцельно бродящих, жуюющих, гадящих, спящих по ночлежкам импотентов.. Я не симпатик каких либо радикальных идеологий, однако видя как себя показали в деле эти трусливые и бестолковые “вожди” революции,чей суммарный интеллект равен 0, прихожу к глубокому убеждению — ни Яценюк ни Кличко, ни Тягнибок, ни Порошенко, а тем более Тимошенко как и Янукович не достойны быть президентами Украины. Лучше голосовать за Однороженко чем за них — он хотя бы искренен в своих и взглядах и действиях. Ди и в плане интеллекта на целые уровни выше.

    А автору могу сказать свое видение — революции нужны не те крысы которые ею сейчас руководят на стоящие ВОЖДИ!

  16. Події, які відбулися у столиці, на Майдані Незалежності, в ніч з 29 на 30 листопада вразили не тільки українців, але й світову спільноту. В даний час ситуація у Києві є дійсно абсурдною, тому що ці, так звані опозиційні лідери і по сьогоднішній день не знають куди вести людей, які приїхали підтримати насамперед їх безглузді плани. Вражають, звичайно, «не професійні» дії правоохоронців. Але ж цілком незрозумілою є позиція саме наших народних обранців — Тягнибока, Яценюка та Кличка, які закликали мільйони українців вийти на акції протесту, відстояти прагнення народу України за Євроінтеграцію. А де ж наші народні герої перебували, коли проливалася кров студентів, дітей, вагітних жінок? Хіба не повинні понести відповідальність лідери, які, завчасно знаючи про те, що міліція буде відтісняти мітингувальників з майдану, безсоромно залишили людей напризволяще, один на один з обставинами, коли найбільше потрібна була їх допомога та підтримка. Кров журналістів та нашого молодого покоління на їх совісті!
    І хоча позиція опозиційних лідерів до цього часу не визначена, а ситуація дійшла практично у безвихідне становище, кінцева мета цих трьох людей є зрозумілою – боротьба за владу та керівні посади у державі. Українцям вже добре відомі керівні здібності Яценюка, який, близько п’яти років тому, перебуваючи при владі, нічого суттєвого для покращення добробуту громадян не зробив. Повертаючись у роки правління «помаранчевої влади» хочеться нагадати усім, що внаслідок своїх міжусобних чвар, непрофесійних дій людей, що входили в їх команду, економічне становище України значно погіршилось, не було проведено жодної ефективної реформи у державі.
    Хіба може вирішувати державні питання, що стосуються долі мільйонів українців, людина, яка більшість свого життя займалася боксом, немає належної освіти, практичного досвіду роботи у органах державної влади, уміння спілкуватись та знаходити компромісні рішення. Насправді, така людина може тільки довести Україну в економічну безвихідь та далеко від рівня життя громадян країн Європейського Союзу.
    А Тягнибок, що він може зробити гарне, куди він поведе країну з його фашистко-ССівськими поглядами на життя??? Крім голослівних гасел більше нічого не спроможний зробити. А ні, може, наприклад дати команду своєму приплічнику Надалу Сергійку, меру Тернопільському, зібрати, під шумок революції, останні кошти і без того не багатої громади Тернопілля, ніби на благі справи, як кажуть “все для фронту”.
    А той закрутив сюжет, як у мелодрамі, вийшов до натовпу, і оголосив нікому не зрозуміле рішення міськради про проведення страйку, і головний акцент зробив на сопілочці, котра знаходиться на майдані та у яку треба накидати побільше грошенят, які всі вони так полюбляють. Ще абсурднішим є рішення того ж таки мера Тернополя, пригрозивши ректорам місцевих вищих навчальних закладів, директорам коледжів, училищ, шкіл звільненням у разі, якщо студенти та учні не візьмуть участь в мітингах. Сьогодні ці обмануті діти, молоді хлопці та дівчата, більшість з яких не розуміють для чого прийшли на майдан, замість того щоб здобувати освіту та зі світлими головами йти у Європу, майже цілодобово мерзнуть, стоячи під дощем і снігом, не шкодують свого здоров’я та не задумуються про те, що саме їм колись доведеться створювати сім’ї і бути продовжувачами свого роду. Затишні кабінети, за командою мера, змінили на розливайки та генделики які знаходяться навколо площі, а зовсім малеча, гріється оковитою у шалашах та палатках які стоять на майдані. ТО ВИНИКАЄ ПИТАННЯ КОМУ, ЯКІЙ ЄВРОПІ, ПОТРІБНА ТАКА НАЦІЯ, У ЯКОЇ З ТАКИХ РАННІХ ЛІТ ТА ЩЕ Й ПОЧИНАЮЧИ З 7 РАНКУ ЗАМІСТЬ ЗАРЯДКИ ЗАРЯЖАЮТЬСЯ СПИРТНИМ!!?
    Нас сьогодні закликають не ходити не ринок, не купляти товар у місцевих підприємцях. А чи задумувався хто-небудь чому масово не піднялися на боротьбу підприємці? Та тому, що ці люди уже знають ціну обіцянкам опозиціонерів, більшість з них неодноразово надавали фінансову підтримку нібито мітингуючим та зневірилися в допомозі опозиції, бо точно знають, що до тих обдурених мітинг арів ті кошти все одно не доходять. На ці гроші будуються особняки у заповідних зонах, купляються дорогі іномарки, відпочинок на островах з коханками, а ви стійте, пікетуйте….
    Ось така вона правда про сьогоднішню революцію. От і думайте, от і вирішуйте…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ