Человек не терпит насилия!

Юлі, как говорят, волю

one1jan

…Спливав п’ятий рік вирішального позачергового етапу додаткового періоду остаточної підготовки до підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС. Віктору Федоровичу було весело як ніколи.

Президент України радісно стрибав по оздоблених золотом пеньках червоного дерева, допомагаючи собі тримати рівновагу тенісною ракеткою.

– Слиш, Пєтя, а ти вот так можеш? – гордовито вигукнув Янукович та зі свистом махнув ракеткою прямо перед носом представника місії Європарламенту Пета Кокса. Європеець мугикнув щось нерозбірливе та знервовано протер спітніле чоло хустинкою. – Уже 194 кілометра в час – вот тока вчєра Єфремов рулєткой ізмєрял! – не вгавав Віктор Федорович.

– Єфремов? – до бесіди раптово втрутився ще один європейський комісар Александр Квасьнєвський, що досі мовчки спостерігав за стрибучим веселуном із безпечної відстані. – Пане Президенте, Ви ж ось хвилину тому клялися, що вже 3 роки не можете з ним навіть поговорити!

– Так не можу ж! – Віктор Федорович стиха вилаяв себе за неуважність, але без особливих зусиль викрутився. – Забіг, паскуда, покрутився тут: «194, каже, Фьодорич, а я дальше побєжал!». Я йому: «Стривайте, Олександре Сергійовичу, ми ж із Вами не обговорили, як кажуть, шляхи розв’язання проблеми вибіркового правосуддя!»

– Ну? А він що?! – останню фразу поважні європейські чиновники заволали хором, наче дітлахи на уроці.

– Та ото тіки двері гупнули…

На очах у знеможеної сивочолої делегації граціозний амбал знову закружляв у повітрі над коштовними пеньками…

– Вікторе Федоровичу! – тишу межигірського лісу розірвав істеричний вереск Пета Кокса. – Досить! Нам набридло слухати ваші вигадки! Якщо ви до завтра не випустите Юлію Тимошенко, відповідь Європейського Союзу буде категоричною, рішучою, однозначною, адекватною та симетричною!

– Ага, Пєтя, запіши вот ето всьо і скінь Льовє в mp3, – Янукович широко позіхнув, заледве прикриваючи роззявленого рота рукою. – Я как-нібудь в вєртольотє прослухаю. Ну й… ето… Україна лишається відкритою до діалогу, підтверджує свою відданість європейським цінностям… ну ти сам в курсє, корочє…

Пет Кокс ображено замовк, силуючись пригадати слова якоїсь старовинної ірландської лайки. Роботу недоброї думки перервав величезний лискучий джип, що раптом вигулькнув із хащів президентського пеньковника та зупинився посеред газону.

– Ооо, кум! – обличчя Януковича розтяглося в щирій посмішці. – Вот і пан Пшонка вам щас расскажет, що в Україні правоохеренн… тьху ти, корочє, ну шо органи в Україні, как говорят, незалежні від правосуддя… Нє, блін, я вот про ето нє умєю, загні ім, Віктор Палич!

– Гуд морнінг, шановні, дура лекс, – стисло привітався пан Пшонка до набридливих гостей, упевнено почимчикував до свого кума й гаряче щось зашепотів йому на вухо.

– Та ти шо! Вже завтра? Йо-майо, оце час біжить… – за всі роки вимушеного спілкування Кокс і Квасьнєвський іще ніколи не бачили Віктора Федоровича таким розгубленим та схвильованим.

– Прікінь, да? Пацани підрахували – дєнь в дєнь, от звонка до звонка! – Пшонка був явно не тих, хто міг потішити президента гарними новинами. – Шо ж тєпєрь дєлать-то, Фьодорич?

— Та шо-шо, шо і всєгда, – хвилинна розгубленість уже змінилася звичним бадьорим настроєм старого гедоніста. – Імпровізіровать будєм! – І Віктор Федорович упевнено рушив у бік старих єврокомісарів, що ображено відсопувалися на галявинці.

***

Сутеніло. Над лікарнею «Укрзалізниці» нависла незвична для закладу подібного типу тиша. Дві години тому до головлікаря прийшли серйозні хлопці в піджаках і повідомили, що весь персонал лікарні мусить терміново вирушати на збори первинного осередку Партії регіонів, які відбудуться в дитсадку на протилежному кінці Харкова. Тож у темному безлюдному коридорі 9-го поверху, яким цього вечора скрадалися дві огрядні фігури, луна від кожного кроку таємних гостей не вщухала секунди три.

– Віктор Фьодорич, може, хоч «Беркут» прєдупрєдіть?

– Ти, кум, такімі вєщамі не жартуй, как говорят. А то в молодості моїй уже одна сука разок ментов прєдупрєділа…

У невеличкому клаптику світла перед дверима потрібної палати тупцяли на місці два «беркутівця» – чомусь без бронежилетів, у парадних міліційних кителях. «Аа, зажралась сука», – тихо лайнувся Віктор Федорович і вийшов на світло:

– Здарова, пацани!

– Здравія желаю, Віктор Фьодоровіч! – хором відтарабанили міліціонери, вирячившись на дивного двометрового прибульця – в гумовому плащі, в масці Бетмена та з коробкою замороженої піци в витягнутих руках. Серйозні хлопці в піджаках недарма півгодини інструктували їх, що високий гість намагатиметься зберегти інкогніто, але шок від побаченого миттю вимив усі інструкції з непризвичаєних мізків.

– Хехе, «Віктор Фьодорич»! А ти шутнік! Може, в тебе там за дверима й Юлія Володимирівна сидить, гагагага? – вайлуватий бетмен зайшовся щирим, дитячим реготом, який чомусь жоден зі зблідлих «беркутівців» не підтримав. – Я ж вам піцу прівьоз, ви що, кіна не бачили?

Піца, куплена кумом у найближчому супермаркеті, вже починала розморожуватися й наповнювати коридор смородом дешевої ковбаси та гнилих помідорів.

– Да-да, конечно, проходітє скорєє! – «беркутівці» чемно розступилися, пропускаючи Бетмена до палати.

– Вот відіш, кум, а ти говоріл, шо про піцу не прокотить! – задоволено проказав Янукович. У відповідь йому почулося лише жалісне скавчання – про сивого пузаня в масці жінки-кішки «беркутівців» попередити якраз забули, і свою законну пару кийків по нирках супутник Бетмена таки дістав.

Віктор Федорович хвилину вдивлявся в обличчя сплячої полонянки, ледве тамуючи бажання нарешті зімкнути спраглі руки на тендітній шиї, але вчасно опанував себе.

– Наручники як знімати будемо? У мєня вон отмичєчка как раз с прошлого раза завалялась.

– Кум, ну ти хоч би переді мною не вийо..увався, – відлупцьований Пшонка не впустив можливості відігратися. – Скільки ти над тим браслетом Мельника сидів, поки я з Петрівки диск із крякнутими кодами не привіз?

– Ізвінітє, Віктор Фьодорич, может, вам ключік от наручніков? – просунулася в двері скуйовджена голова беркутівця.
– Бач, Віктор Палич, всьо-такі піца творить чудеса, – не міг натішитися Бетмен, орудуючи ключиком… – Треба спробувати – може, вони нам тепер її й до машини донесуть?

…Пузатий автомобільчик «швидкої допомоги» з харківськими номерами долав останні ранкові кілометри до українсько-польського кордону.

– Куме, бля, послєдній раз кажу: іще раз візьмеш на діло якесь райкіне гавно – сам будеш його по трасі штовхати, – Вікторові Федоровичу вже не терпілося пошвидше повернутися з роздовбаного фургончика на борт рідної «Агусти».

– Ти ми ж вродє всьо провіряли, ніяких порушень не знайшли. Аби ж було, Віктор Фьодорич, так ми б одразу – он хай Юлька підтвердить! – Пшонка виразно кинув головою назад. У кузові «швидкої» серед китайського медичного мотлоху лежала зв’язана полонянка лікарні «Укрзалізниці». Її недобрий погляд ясно вказував, скільки всього вона могла би висловити двом викрадачам, якби гумовий Бетмен завбачливо не обмотав їй рота скетчем…

На кордоні цінних персон із цінним вантажем уже чекали. Делегацію європейських політиків та журналістів очолили вже добре нам знайомі Пет Кокс та Александр Квасьнєвський – ось і настав той день, коли вони нарешті зможуть вирватися із цієї гостинної загадкової країни з її загадковою демократією! Пан Квасьнєвський якраз дочитував свою прощальну промову на імпровізованому мітингу, коли китайська «швидка» пригальмувала поруч із євронатовпом.

«Я-ну-ко-вич! Я-ну-ко-вич!», – несміливі вигуки швидко перейшли в злагоджене скандування, якого Віктор Федорович не чув аж із 2004 року… Промова Квасьнєвського втонула з загальній ейфорії, і колишній польський президент, змахнувши сльозу вдячності, замовк і просто віддав гучномовець справжньому герою дня.

– Україна завжди підтверджувала свою відданість європейським цінностям, тож годі було чекати від нас чогось іншого! – найбанальніші штампи, що злітали з вуст Віктора Федоровича, сьогодні жадібно ловилися журналістами й європолітиками, наче згустки ядрьоної істини. – В нашому правосудді ніколи не було подвійних стандартів, закон для всіх один,– гримів голос Віктора Федоровича над пропускним пунктом. – Але сьогодні ми пішли на безпрецедентний крок, якого від нас так чекали. Юлі – волю!!! – проголосив Янукович, урочисто відчинив дверцята швидкої та ефектним жестом зірвав скотч із губ полонянки.

«Юлі – волю! Юлі – волю!» – тут же підхопив радісний натовп. «Хай подякує!» — крикнув хтось, і жінці миттєво піднесли мегафона. Європейці уважно принишкли, і в пронизливій тиші коротко й чітко прозвучав жіночий голос:

– Ну ти й скотина, Вікторе Федоровичу! У мене ж сьогодні термін ув’язнення завершувався!

– Та ти що! – удавано здивувався Віктор Федорович. – Ти бач як воно… Ну що ж, краще пізно, ніж ніколи. Віктор Палич, оформ женщіну, пожалуста.

Сивуватий пузань, уже без маски жінки-кішки, дістав із кишені потерту брошурку і почав безбарвним бюрократичним голосом зачитувати: «Стаття 393 Кримінально-процесуального кодексу України: Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти, вчинена особою, яка відбуває покарання у вигляді позбавлення волі або арешту чи перебуває в попередньому ув’язненні, карається позбавленням волі на термін…»

Александр Квасьнєвський та Пет Кокс втомлено перезирнулися, зітхнули й поволі рушили кудись по дорозі в ранкову мжичку – певно, складати чергову заявку до Європарламенту на продовження своєї важкої, нескінченної, але такої потрібної світові та демократії місії…

Юрко КОСМИНА, для “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

17 ответов

  1. В СССР мы строили социализм и коммунизм в отдельно взятой стране.Сегодня мы строим
    государство по понятиям и вновь в отдельно взятой стране.Мы идем своим путем и на практике проверяем законы экономики,международного права,исторический процесс развития.
    Одним словом профффесура.И почему нас не понимают,не понимают нашего стремления познать истину,что дуракам закон не писан.

  2. Читая некоторые комментарии удивляюсь. Надо знать, что от состояния дел в государстве зависит жизнь в стране.Сейчас государство Украина узурпировано ПР. Донецкие пацаны и урки оккупировали все государственные органы, которые используют в своих корыстных целях. Отсюда и результаты их деятельности. Государство фактически развалено ихними реформами, казна пуста. Зато “семья” и её “родственники” в шоколаде. Отсюда надо исходить о их действиях и по подписанию Ассоциации с ЕС. Уже звучать сведения , а что “мы” будем от этого иметь. Поэтому, пока при власти пацаны и уркаганы изменений в в государстве не будет.Вывод. Надо срочно менять “чиновников”-уркаганов на настоящих государственых, политических и общественных деятелей. Раз и навсегда отделить бизнес от государственных дел. Каждый должен заниматься своими делами. Государство устанавливает правила жизни и контролирует их исполнения, ну, а остальные занимаются любимым делом.

  3. “Українець”, ти би краще нагадав, чим займаються деякі міністри Януковича зі своїми першими замами — без усякої легалізації нетрадиційних шлюбів. А тоді вже скільки завгодно верещи про “голубу загрозу з Європи”.

  4. Изменить ситуацию до 19 ноября практически невозможно. Регионал Олийник уже поспешил заявить, что подготовить ко второму чтению на вторник проект закона о прокуратуре не получится . А когда соберется рабочая группа по Тимошенко — неизвестно.По информации полученной от журналистов гаранту в России настоятельно рекомендовали не подписывать соглашение с ЕС, угрожая не только экономическими санкциями, но и сливом какой-то нежелательной информации. Ккой именно можно только догадываться. Масмедиа обращают внимание на прошлое президентов двух стран. Отмечая при этом, что прошлое во многом определяет будущее.

  5. За свое прошлое Президент спокоен,он его не скрывает.Донбасс его за это и выбрал,как своего — социально близкого.

  6. Пусть по ящику для зомбодыбилов расскажут какая сейчас ситуация в стране и с бюджетом и что казна пустая в хлам. Статейки всякие пишут ни о чем. Скоро будет как в США, все пойдут в неоплаченный отпуск.

  7. А мне рассказик пондравился. И Юля такая с тендитной шейкой, и Федрыч такой рубаха-парень весь в доску свойский. Нормальный такой стеб в свете последних маразмоФ партии и правительства. Тема автором раскрыта в полном объеме. ЕС как были лохоботанами так будут, семья в шоколаде, Юля в больничке. Пипл быдло

  8. Самое смешное — зачем изначально надо было от Пр и лично Самого столько вони о евроинтеграции шоб теперь с себя гауно не смыть. И политборьбы не надо ,сиди себе да бокс с Кличко по телеку гляди..Рейтинг ПР и лично Самого падает как листья восэны. Глупее партии и руководителей таковой в жизни не встречал. Сами себе масть укорачивают неправильными ходами.Мрак.Не подпишут в Вильнюсе ничё так народ же фигу до презвыборов в кармане додержит сложенную .Наш народ не злопамятен, но злой и память у него хорошая. Голосовать будут уже не за кого то, а как при Чучме …против Януковича и похер за кого лишь бы не за него. Ну процент можно вкрасть (сам видел как это делается) используя админресурс и наперстки когда есть процент .А ежели как за пчеловода процент будет смешон и жалок а за оппонента высок до безобразия?? Вкрасть не получится .Как можно к миллиону приписать еще 10?? Одним словом если он хоть как то желает в 2015 сквозануть за кордон чистым ему надо её выпускать и до выборов в демократию поиграть.Ток шоу походить с нею там побалагурить, бамагу в Вильнюси подписать шоб ею на ток шоу размахивать и на выборах знаменем впереди себя нести.иначе кранты.если её добьет,любой следующий его обдерет как липку и сделает с ним то что с ним уже в молодости в камере за шапкокрадство мужчины постарше сделали!!!!

  9. А когда его соплеменники из ПР раскусят какой он на х.й лидер(по ихнему вождь),сами его на кукан оденут — оппозиция то слабенькая в этом деле.Хотя да,у них же теперь Юрка, провел два года в лишениях,бровки надыбились,того и смотри порвет любую газЭту с портретом Януковича,да ножками растопчет . Вот если Юля освободится(дай то Б-г),так та ему еще и глаз на жопу натянет — от така баба ! Ей “командировка” дух не поломает,наоборот, резвее станет. Так что Витек решил:”пусть пока посидит от моей ж.пы подальше” и вот тут, мы его все дружно понимаем.Еще этот Евросоюз,не х.я не понимающий в восточных обычаях,свалился не вовремя,тут коленки больные и в теннисе подача с верху не идет,нет по мячу он уже попадает, беда мяч в поле не ложиться !

  10. всё намного сложнее сейчас…
    я пишу комментарий не в критику, а для разнообразия мысли — потому что слишком много стереотипов
    Януковичу если и идти на второй срок — то с лозунгом что мы никуда вообще не вступаем, а сами строим свое счастье
    та же маленькая литва имеет свою сеть супермаркетов, которую они расширяют в бывшем СССР — так что европйцы ждут когда наш рынок можно начать осваивать после подписания приговора в вильнюсе

  11. 9пора делить УРКАИНУ на Украину и МалоРОССИЮ
    ДАУНЕецк и Луганск хай кормять россиян (они об это вечно “зыиздел”) и уйдут с КПСС-братвой в ТС-АЗИопу. Об этом мечтаю. А камменты провокаторов (юляфороффка) и совков с ДАУНбаса пропускаю мимо ушей. Идиот не поймёт никода — что такое идиот.

  12. Мне нравится, что у Януковича есть хребет. Это первый первый такой президент, в отличии от безхребетников-предшественников, не гнётся ни под Москву, ни под Брюссель. Кравчук — всю жизнь между капельками, Кучма — одним своим депрессивным видом и пустыми глазами нагонял тоску на всю страну, Ющенко — мямля и словоблуд. С таким же успехом можно было в начале 90-х схватить возле пивного ларька первого попавшегося забулдыгу и сделать его президентом на 20 лет — результат был бы тем же. А Тимошенко прогнулась и под тех и под других, подписав разорительный для Украины газовый контракт. Жанна-Дарк… та готова была жизнь отдать за свой народ, а эта разорить ради себя любимой.
    Как сказал некто: люди были бы изумлены, если бы знали какие ничтожества ими правят. Благодоря СМИ сегодня это гораздо очевиднее.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ