Человек не терпит насилия!

Постановление лейтенанта киевской милиции.

»…ДАЕК «Дніпрообленерго» (ВАТ «ЕК «Дніпрообленерго”} з ТОВ «Вугілляснабінвест» за період 1995-1999 p.p. не мало договірних відносин.Згідно з факсограмою НДЦ України № 03-33/4975 від 14.10.1996 року із 41 492 000 кВт/год електроенергії, що вироблена на Трипільській ТЕС, в мережі ДАЕК «Дніпрообленерго» надійшло в розпорядження фірми «Єдині Енергетичні Системи України» («ЄЕСУ») 39,5 млн. кВт/год у вересні 1996 року..

Если верить мемуарам генералов -«правоохранителей» ,то в конце 90х они не покладая рук и ног, расследовали всей Генпрокуратурой и СБУ преступления ЕЭСУ…А на самом деле материалы футболились «куда подальше» и проверялись аж целым лейтенантом милиции,который при всем желании не смог бы получить доступ к материалам уголовного дела 49-800 в Генпрокуратуре…Как и об объявлении меня в розыск, я узнал позже всех уже сидя в наручниках на Владимирской.33,так и копию постановления (см. ниже) я обнаружил изучая материалы других дел…Естественно,и не мог оспорить в установленном Законом порядке…Но тем не менее,в постановлении указано,что хоть 41 42 000 квт/час ЕЭСУ от меня получили,чего потом уже не замечала Генпрокуратура,расследуя уголовное дело 49-1254 по этому же факту…Может быть и в ГПУ смогли все «заметить»,но грянул Майдан и всенародную аппозиционершу нужно было отбеливать любой ценой:

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Начальник Залізничного РУ ГУ МВС України в м.Києві полковник міліції

п/п Школьний О.М

19 квітня 2000 р.

ПОСТАНОВА

про відмову в порушенні кримінальної справи.
19 квітня 2000 р. м.Київ

О/у ЕДСБЕЗ Залізничного РУ ГУМЗС України в м.Києві лейтенант міліції Безпалько СВ., розглянувши матеріали перевірки заяви Генерального директора ТОВ «Вугілляснабінвест» Іринюка A.B., щодо шахрайських дій з боку посадових осіб ряду комерційних та державних підприємств, якими нанесено збитків його підприємству у великих розмірах, ВСТАНОВИВ:

До відділу ДСБЕЗ Залізничного РУ ГУМВС України в м.Києві з УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києзі надійшло звернення Генерального директора ТОВ «Вугілляснаоінвест» Іринюка A.B., щодо шахрайських дій з боку посадових осіб ряду комерційних та державних підприємств, якими нанесено збитків його підприємству у великих розмірах, для доопрацювання та прийняття рішення згідно ст.97 КПК України.
В ході перевірки встановлено, що ТОВ «Вугіллятрансінвест» зареєстроване 12.12.1995 року і розташоване у м.Луганську по вул.Леніна, 68-А. Там же мешкає генеральний директор Іринюк A.B.У м.Києві представництво або офіс підприємства відсутні. За адресою м.Київ, пр.Повітрофлотський, пом. , вказаною в реквизитах листа ТОВ «Вугілляснабінвест»,* розташована приватна квартира, в якій мешкають батьки заступника генерального директора ТОВ «Вугілляснаоінвест» О. Основними видами діяльності ТОЗ, зі слів гр.О., є оптові поставки вугілля на теплові електростанції та отримання електроенергії з ТЕС по давальницькі схемі.

Для перевірки фактів, викладених у листі генерального директора ТОВ « Вугілляснабінвест» Іринюка A.B., 21.01.2000 року було направлено листа про надання на адресу Управління ДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві необхідних документів про нанесення збитків підприємству, проведення ревізії та необхідних пояснень посадових осіб.
5 лютого п.р. заступник генеральюго директора ТОВ
«Вугілляснабінвест» О. надала лише копіі листування
підприємства з ДП «НЕК Укренерго», ДПІ у Радянському районі м.Києва та АТЗТ «Торговий дім «Україна-Литва». При цьому від дачи пояснень по фактам, викладеним у листі генерального директора ТОВ «Вугілляснабінвест» Іринюка A.B., заступник генерального директора О. категорично
відмовилась.
6 березня 2000 року листом № 7/2-44 на адресу ТОВ «Вугілляснабінзест» повторно запропоновано керівництву підприємства прибути до УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві для дачи пояснень від керівника і головного бухгалтера підприємства та необхідних документів фінансово-господарської діяльності, зазначених у листі УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві № 7/2-44 від 21.01.2000 року. Але Генеральний директор Іринюк A.B.. незважаючи на неодноразозі запрошення, для дачі письмових пояснень по факту заданих збитків до УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві жодного разу не прибув. Не прибув також і головний бухгалтер підприємства.
Документальні підтвердження завданих збитків не надані. До УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві лише двічі (19 та 28 січня п.р.) прибувала гр.О., яка в категоричній формі відмовилась від дачі пояснень, а лише намагалася отримати копії документів, надійшовші на адресу УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві з ДП «НЕК «Укренерго». Зз’язок з ТОВ «Вугілляснабінвест» здійснюється шляхом листування за адресою м.Київ, пр.Повітрофлотський, кв. , вказаною в реквизитах листа ТОВ. Інший зв’язок з керівництвом ТОВ «Вугілляснабінвест» відсутній.
Для перевірки фактів, викладених у листі генерального директора ТОВ «Вугілляснабінвест/) Іринюка A.B., Управлінням ДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві надіслані запити до ДП «НЕК «Укренерго», ДА.ЕК «Донецькобленерго», ДАЕК «Дніпрообленерго» та ДПІ у Радянському райсн: м.Києва. Крім того, до ТОВ «Вугілляснабінвест» направлено листа про надання на нашу адресу документів, що підтверджують викладені у листі факти, але ні пояснень, ні відповіді від заявника не надійшли.
Після отримання необхідної інформації, документів та відомостей, всебічного їх вивчення встановлено, наступне :
1. АТЗТ «Торговий дім «Україна-Литва’ (код ЄДРПОУ 24099523) 26.02.96р. було зареєстроване Радянською районною держазйою адміністрацією м.Києва за юридичною адресою : м.Київ, пр.Перемоги, 5. На обліку в ДПІ у Радянському районі м.Києва АТЗТ «Торговий дім «Україна-Литва”’ знаходилдсьз 05.03.1996 року.
Остання звітність (декларація по податку на додану вартість та повідомлення про результати розрахунку авансового внеску податку на прибуток
за лютий !993рг) була надіслана АТЗТ «Торговий дім «Україна-Л итва» по пошті * 18.08.1998р.
В зв’язку з несплатою АТЗТ «Торговим домом «Україна-Литва» до бюджету нарахованої по актам перев рок № 250 від 26.03.98р. та Щ 360 від 25.05 93р. пені на загальну суму 1 794 453,45 грн. за ненадходження імпортних товарів на територію України по контрактам № 56-ТД-Р від 07.07.97р. та № 62- ТД-F від 03.09 97р., справа по зазначеному підприємству була передана до Арбітражного суду м.Києва. Відповідно до ст.8 Закону України «Про банкрутство» від 14 05.92р. в редакції Закону України від 14.10.98р., позивачем – ДПІ у Радянському районі м.Києва у офіційній друкованій організації Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, якою є редакція газету ’Голос України», у Kg 215 зід 10.11.98р. зазначеної газети була розміщена стаття про порушення справи про банкрутство по підприємству АТЗТ «Торговий дім «України-Литва’. У цій статті зазначалось, шо кредитори та можливі санатори свої майнові вимоги до АТЗТ «Торговий дім «України-Литва» можуть подавати до Арбітражного суду м.Києза протягом місяця з дня опублікування оголошення (тобто до 10.12.98р.). Відповідно до Закону України «Про банкрутство» питання визнання кредиторів належить виключно до компетенції Арбітражного суду, в якому розглядається спраза підприємства.
Арбітражним судом м.Києва 22.12.98р була зинесена постанова, з якій зазначалось, що заяв інших кредиторів до Арбітражного суду не надходило, пропозицій щодо проведення санації також не поступало, а тому вимоги заявника – ДПІ у Радянському районі м.Києва підлягають задоволенню. Згідно Ухвали Арбітражного суду м.Києва від 27.04.99р. № 19/353 підприємство – АТЗТ «Торговий дім «Україна-Литва» було визнано банкрутом з послідуючою ліквідацією зазначеного підприємства як юридичної особи та винесенням з державного реєстру.
2. ДАЕК «Дніпрообленерго» (ВАТ «ЕК «Дніпрообленерго”} з ТОВ «Вугілляснабінвест» за період 1995-1999 p.p. не мало договірних відносин.
Згідно з факсограмою НДЦ України № 03-33/4975 від 14.10.1996 року із 41 492 00D кВт/год електроенергії, що вироблена на Трипільській ТЕС, в мережі ДАЕК «Дніпрообленерго» надійшло в розпорядження фірми «Єдині Енергетичні Системи України» («ЄЕСУ») 39,5 млн. кВт/год у вересні 1996 року. Згідно з телетайпограмою Дніпрозського РДЦ № 106/232-3/43 від 29.10.1996 ро: ця електроенергія разом з електроенергієюЮ що належить фірмі «ОФІС», передана в розпорядження фірми «ЄЕСУ» для здійснення поставок електроенергії споживачам Дніпропетровської області. Відповідно до листа «ЄЕСУ» № 141/1244 від 18.10.1996 року ця електос енергія надійшла споживачам ДАЕК «Дніпрообленерго» в наступних обсягах : ДМК ім.Дзержинського – 55,0 млн.кВт/год та КГГМК «Криворіжсталь» – 52 895 370 кВт/год.
Постачання електричної енергії обсягом 150 мг.н.кЗт/год до меж балансової належності ДАЕК «Дніпрообленерго» для АТЗТ «ТД «Україна-Литва» або 70В «Вугілллснабінвест» не здійснювалось.
3. За результатами роботи за 1996 рік TOB «Вугілляснабінвест» та
Трипільська ТЕС складали окремі акти звірок про поставки давальницького палива та відпуск електроенергії з шин, однак підсумковий акт взаєморозрахунків з Трипільською ТЕС та НДЦ України відсутній. У зв’язку з неодноразовою зміною організаційної структури НДЦ України та НЕК «Укренерго», а також закінченням терміну позовної давності з’ясувати причини відсутності таких . документів не представляється можливим. ..
З цієї ж причини не можливо з’ясувати, на підставі чого було здійснено постачання в жовтні 1996 року належної ТОВ «Вугілляснабінвест» електроенергії в «розпорядження фірми «ЄЕСУ» (для ПК «Дебют»).*
В 1998 році перевірку діяльності ТОВ «Вугілляснабінвест» здійснювали Управління «К» СБУ та ГоловКРУ України. Згідно Акту додаткової перевірки діяльності ВБО «Будіндустрія» та ТОВ «Вугілляснабінвест» в системі Міненерго від 03.07.1998 року ВБО «Будіндустрія» товариству «Вугілляснабінвест» 85,87 млн.кВт/год електроенергії передано безпідставно. Крім того, згідно даних Обухівського КРВ, Акт взаєморозрахунків ТОВ «Вугілляснабінвест» з Трипільською ТЕС від 29.08.1996 року на електростанції відсутній і поставки 35130 тон вугілля не здійснено. Таким чином, згідно Акту ГоловКРУ від 03.07.1998 року ТОВ «Вугілляснабінвест» безпідставно реалізовано електроенергії в загальній кількості 68,899 млн.кВт/грд- і реальна собівартість електроенергії дл НДЦЕУ по тарифу ДЛ «Центренер^о»; завишена (тоб то, вартість безпідставно відпущеної ТОВ «Вугілляснабінвест”’ електроенергії) на суму 2 329 995 доларів США.
З питань погашення заборгованості НДЦ України звертався до ТОВ «Вугілляснабінвест» (листи від 03.03.1997 р. № 03-33/1231 та від 05.12.1997 р. № 03-33/9224), але відповіді від Товариства не отримав. Лист НДЦ від 01.02.1999 р. № 01-494 ЄР про необхідність проведення взаемозвірки розрахунків з ТОВ «Вугілляснабінвест» повернувся з поштовою відміткою’”За зказаною адресою такої організації немає».
4. ТОВ «Вугілляснабінвест» заперечуе факт поставки електроенергії в розпорядження фірми «ЄЕСУ». На запит УДСБЕЗ ГУМВС України в м.Києві ДП «НЕК «Укренерго» своїм листом № 01-13/478 від 02.02.2000 року повідомляє, що крім вказаної поставки в розпорядження «ЄЕСУ» ТОВ «Вугілляснабінвест» поставляло електроенергію, вироблену з давальницького палива, до мереж ДАЕК «Донецькобленерго» в розпорядження фірми «Данко» в липні-серпні 1996 року вкількості 126 млн.кВт/год та в розпорядження ДАЕК «Донбасенерго» в листопаді 1996 року в кількості 146,8 млн.кВт/год для Єнакієвського металургійного комбінату. Тому НЕК «Укренсргс» і наполягає на необхідності саме підсумкового акту звірки розрахунків за весь період роботи ТОВ «Вугілляснабінвест» по схемі постачання давальницького палива. Документи та пропозиції ДП «НЕК «Укренерго» були направлені ТОВ «Вугілляснабінвест».
Враховуючи в и ще вию* а доме і то, що в діяч керівництва НДЦ України {ДП «НЕК «Укренерго») та ДЛ1 у Радянському районі м.Києва відсутні ознаки злочину передбаченого ст.861 КК України, керуючись п.2 ст.6 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ

1:в порушенні кримінальнеі справи по факту заяви Генерального директора ТОВ «Вугілллснабінвест» Іринюка A.B., щодо шахрайських дій з боку посадових осіб ряду комерційних та державних підприємств, якими нанесено збитків його підприємству у великих розмірах, – відмовити.
2. Про прийняте рішення повідомити Генерального директора ТОВ «Вугілляснабінвест» Іринюка A.B.та УДСБЕЗ ГУМВС України з м.Києві.
3. Копію постанови направити прокурору Залізничного району м.Києва.
Оперуповноважений ВДСБЕЗ Залізничного РУ
ГУМВС України в м.Києві
лейтенант міліції С.В.Безпапько «ЗГОДЕН»

Начальник ВДСБЕЗ Залізничного РУ ГУМВС України в м.Києві «

P.S:

3 сентября 1998 года,будучи арестованным по сфабрикованному луганской налоговой милицией уголовному делу «за неуплату налогов в особо крупных размерах НЕУСТАНОВЛЕННЫМИ ЛИЦАМИ «(!!!????),я был допрошен на Владимирской,33 в ГУ К СБУ,где ВПЕРВЫЕ узнал о своем сотрудничестве с ЕЭСУ и поставке в их адрес э/энергии на 4,5 млн долл…Увы,после моих подробнейших объяснений предъявленные мне материалы по ЕЭСУ и протокол допроса были уничтожены…На расследование преступлений ЕЭСУ десятилетие тратятся огромнейшие государственные средства,дармоеды в погонах стремительно растут по служебной лестнице,а на самом деле правоохранительные органы очень тщательно зачищают следы преступной деятельности хозяйки ЕЭСУ и благодаря этому уже в ранге Премьера она нанесла Украине еще больший ущерб,лоббируя позорные газовые соглашения-2009,”рефинансируя» банки и набираясь кредитов, шо «сучка блох» (с).

«…- Правда ли, что в рамках этого расследования только из Днепропетровской таможни Вами было изъято 22 тысячи таможенных дел, которые в последствии были уничтожены?

«- Это неправда. Действительно, мы изъяли у Днепропетровской таможни все уголовные дела о нарушениях таможенных правил за 10 лет, но мы передали их на хранение в одну из воинских частей. А то, что в этой воинской части произошел пожар – это случайное совпадение. Я предполагаю, что таможенные дела в самом деле могли сгореть, но за это нужно отдать под суд командира воинской части, который был ответственен за их сохранение….» -из интервью Николая Обихода: «Мой долг – защитить честь украинской юстиции»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ