Человек не терпит насилия!

Антипремія «Скандал року-2012». Результати

http//content.foto.mail.ru/mail/ybyut/_myphoto/i-163.jpg

Громадська організація «ЛАДИЖИНСЬКА ГРОМАДСЬКА РАДА» та громадський міський сайт «НОВИНИ ЛАДИЖИНА» спільно з «ЛАДИЖИНСЬКОЮ ГАЗЕТОЮ» наприкінці квітня цього року оголосили про старт першої міської Антипремії “Скандал року-2012”. 

Мета Антипремії — визначити найбільш скандальні події минулого року.

В квітні стартував перший етап антипремії, — це визначення номінацій та висування номінантів в кожній номінації. За результатами першого етапу було сформовано 10 номінацій в кожній з яких протя¬гом квітня-травня цього року ми отримали по три претенденти в кожній номінації. З липня по серпень місяць цього року тривало голосування, як через сайт “Новини Ладижина, так і через “Ладижинську газету”.

ОТЖЕ, ПРИЙШОВ ЧАС ПІДСУМУВАТИ ОТРИМАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ОГОЛОСИТИ ПЕРЕМОЖЦІВ В КОЖНІЙ НОМІНАЦІЇ:

1.«Брехня року» — КІНОТЕАТР ТА БАСЕЙН В «ЄВРОПЕЙСЬКОМУ»
ПЕРЕДІСТОРІЯ: При продажі кінотеатру “Юність” головною умовою продажу було збереження кінотеатру в майбутньому приміщенні торгового комплексу. Кілька років тому влада разом з новим власником кінотеатру обіцяла, що в новому торговому комплексі буде відкрито і кінотеатр і басейн. Кінотеатр працював певний час підпільно, себто без ліцензії, але був закритий, і сьогодні місто не має ні басейну, ні кінотеатру. Натомість власник торгівельного комплексу отримавши приміщення колишнього кінотеатру та земельну ділянку по антикризовим цінам не виконав своїх обіцянок. 

2.«Відкат року» — ХАБАР У ДВА МЛН. У.О. З БУДІВНИЦТВА ДЕВ’ЯТИПОВЕРХІВКИ
ПЕРЕДІСТОРІЯ: Цей скандал виник після розміщення анонімного листа в Інтернеті в якому будівельники, яким не виплатили заробітну плату за роботу на 9-поверхівці, повідомили про те, що якийсь міський чиновник отримав хабар в формі двох під’їздів житлового будинку, вартість яких оцінюється в 2 мільйони доларів. Таку плату чиновник встановив за лобіювання інтересів забудовника. Принагідно слід зазначити, що мер спростовував свою причетність на сесії міської ради до цього скандалу. 

3.«Земельний дерибан року» — БУДІВНИЦТВО «КОВЧЕГУ- 2» — МАЙСТЕРНІ З РЕМОНТУ ЗЕМСНАРЯДІВ (БІЛЯ МІСЬ¬КОГО ПЛЯЖУ)

ПЕРЕДІСТОРІЯ: 27 березня 2009 року міський голова надав дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою на земельну ділянку площею, 0, 2372 га по пров. Береговому, 1 (біля міського пляжу на місці знесеної будівлі рятувальної станції) для… комплектування, ремонту, збереження і випробувань земснарядів. Тобто, “Ковчег-2” по суті не є готелем, а є майстернею… В подальшому між підприємцем Навроцьким О.Г. було укладено договір оренди вказаної земельної ділянки 14.05.2009 року, укладено договір купівлі-продажу нежитлової будівлі та договір купівлі-продажу земельної ділянки.
Вартість земельної ділянки складає 50 998, 81 грн., тобто метр квадратний підприємцю коштував 21, 5 грн.!!! 
Договір купівлі-продажу земельної ділянки уклав з підприємцем Навроцьким колишній перший заступник міського голови Володимир Філін, який зараз виступає з концертами в “Ковчезі-1”.

4.«Чорний піар року» — КЛОНИ КОМУНАЛЬНОЇ ГАЗЕТИ «НОВЕ МІСТО»

ПЕРЕДІСТОРІЯ: 5 липня 2012 року комунальна щотижнева громадська-політична газета «Нове місто» вийшла рекордним тиражем в 30 тисяч примірників, але в 12 сторінок без програми і без вітань. Цей номер газети виданий під номером 28 і роздавався безплатно по виборчому округу з доставкою додому. .. Але в цей же день було видано другу газету «Нове місто» і також під номером 28, але тиражем 5 тисяч примірників в 20 сторінок з програмою, вітаннями і ця газета продавалась у всіх торгових точках розповсюдження також і на базарі в суботу. Цікаво, що в газеті, яка вийшла рекордним тиражем, з’явилась стаття депутата міської ради Валерія Шубрата під назвою «Фальшивий старт кандидатів у нардепи, або локшина на наші вуха!», яка була опублікована кількома тижнями раніше в цій же газеті. Також в цій же газеті є стаття Бориса Кравця «Як нас дурять, земляки…! Обидва матеріали були спрямовані проти двох претендентів в кандидати до Верховної Ради України, — Григорія Заболотного та Анатолія Матвієнко, де давалась явно упереджена оцінка їй дій. Іншому кандидату Миколі Кучеру дається позитивна оцінка. Як виявилось згодом, газета була випущена за гроші комунальної газети нижче її собівартості. 

5. «Бєспрєдєл року»- ПОБИТТЯ МІЛІЦІЯНТАМИ ДВОХ ЛАДИЖИНЦІВ, ЯКИМ НЕ ВИПЛАТИЛИ ЗАР¬ПЛА¬ТИ 
ПЕРЕДІСТОРІЯ: 20 листопада приблизно з 19.30 до 21.00 ладижинські міліціянти жорстоко побили двох жителів міста Ладижин, приводом для чого стало те, що вони просили одного з забудовників 9-типоверхівки, що належить «Нашій Рябі», виплатити їм заборговану заробітну плату. Ладижинські міліціянти потрапили до щорічної доповіді про катування в Україні від Amnesty International із-за цього випадку, тому цей скандал став навіть міжнародним. 

6. Екологічне лихо року — ПРОПАЛА ВОДА В КРИНИЦЯХ, — ОГОЛОШЕНО НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН
ПЕРЕДІСТОРІЯ:Надзвичайний стан в зв’язку зі зменшенням об’єму води у громадських криницях було оголошено з вівторка 19 червня 2012 року по 5-ти вулицях старої частини Ладижина. 
Кілька сотень приватних будинків у цьому секторі відчували нестачу води у криницях, або повну її відсутність. Причину нестачі води так і не вдалось з’ясувати до цього часу. 
Але тоді ж міський голова Валерій Коломєйцев в ефірі радіо Ладижин повідомив, що 5 млн. 700 тис. грн. виділяє держава для забезпечення мешканців старої частині міста централізованим водопостачанням. До цього часу ці гроші держава так і не виділила…

7. Політичний скандал року — ПРОГРАШ МИКОЛИ КУЧЕРА НА ВИБОРАХ

ПЕРЕДІСТОРІЯ: Минулого року Ладижин обирав народного депутата України. Вибори були дуже складні, особливо на 17-му виборчому окрузі, на якому були постійні скандали. Під час виборів пальму першості всі соціологи віддавали Миколі Кучеру, який мав найбільший виборчий фонд серед всіх кандидатів

8.Найрозбитіша вулиця року — ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА
ПЕРЕДІСТОРІЯ: Соромно що вулиця,названа на честь поета-гордості нації, знаходиться у такому стані. Можливо тому, що там не живе ніхто з міських чиновників та їх родичів… Втім, є надія, що її підлатають до 200-річчя поета…


9. НАЙтемніша вулиця року — ВУЛ. БРАТІВ ПЕТРУНІВ

ПЕРЕДІСТОРІЯ: Наче і не найдальша вулиця від місьради і комунгоспу. Мабуть, через те, що вона найтемніша, тому її і не бачить влада…

10.Афера року — БУДІВНИЦТВО ДЕНДРОЛОГІЧНОГО ПАРКУ
ПЕРЕДІСТОРІЯ: Предісторія: Ладижинська міська рада вирішила минулого року створити дендрологічний парк за природоохоронні кошти. Тільки на проект було витрачено більше одного мільйона гривень. загалом на будівництво дендропарку піде 40 млн. гривень бюджетних коштів.

Новини Ладижина

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Цікаво а хто в Ладижині обирав місцевих депутатів ,в тч до обласної і Верховної Ради?
    Очі бачили кого обираєте,а тепер не плачтесь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ