Человек не терпит насилия!

Міліція знову стягує бандитів у Первомайськ

22 червня 2013 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Круглов провів розширену нараду за участю представників обласної прокуратури, управлінь СБУ та МВС. Нарада була скликала з приводу нападу 18 червня озброєної банди на мешканців с.Чаусово-2 Первомайського району. Злочинне угруповання очолювала адвокатеса з Миколаєва Оксана Валешинська, яка в такий спосіб намагалась захопити поля «Агрофірми Корнацьких» та зібрати вирощений селянами врожай ячменю. 

Під час наради Круглов піддав різкій критиці дії Валешинської та начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Персенюка, які не змогли виконати поставлене завдання та пограбувати селян. 

Особливо обурювався присутній на нараді чоловік з Києва років 40-ка, якого Круглов називав на ім’я Ігор і якого представив як «київського авторитета», що забезпечував участь в первомайських подіях озброєних «братків». Зі слів цього Ігоря, Парсенюк, попри свої обіцянки, не направив у Первомайськ для підтримки нападників спецпідрозділ «Беркут», чим скористались селяни, які вчинили опір бандитам та викликали на місце «битви за урожай» журналістів і народних депутатів. Через це інформагентства поширили фотографії «пацанів», а користувачі соціальних мереж моментально встановили осіб нападників. 

Круглов зажадав від присутніх негайно вжити рішучих заходів для припинення діяльності «Агрофірми Корнацьких» впродовж найближчого тижня — вчиняти озброєні напади на підрозділи підприємства, грабувати склади, зупиняти вантажні автомобілі та відбирати зерно, яке вони перевозять. Зі слів Круглова, все пограбоване добро треба звозити на Врадіївський елеватор, керівництво якого вже отримало відповідні вказівки. 

Також Круглов представив присутнім підприємця Хаганяна Юрія Карапетовича, який буде продавати пограбоване замість Валешинської, оскільки остання не виправдала високої довіри. Губернатор підкреслив, що виручка буде ділитись «50 на 50»: «Палавіну забираєт Юрій Карапєтовіч, а палавіну отдаєт нам». Очевидно, під займенником «ми» Круглов мав на увазі себе та сина Генерального прокурора України Артема Пшонку, якого в ЗМІ регулярно називають організатором рейдерського захоплення «Агрофірми Корнацьких».

Згідно з планом, який Круглов довів до відома присутніх, 25 – 28 червня, залежно від погодних умов, Хаганян під охороною міліції та «братків» повинен вивести комбайни Державної акціонерної компанії «Хліб України» на поля «Агрофірми Корнацьких» у селі Кам’яна Балка та зібрати весь вирощений урожай пшениці. Якщо селяни знову будуть протестувати – гопники мають відкривати вогонь. Головне – щоби міліція оточила район «бойових дій» і не допустила на поля журналістів і народних депутатів. 

Зі слів Круглова, цей план погоджений з Адміністрацією Президента, забезпечувати «правильне» висвітлення подій має телеканал «Інтер». Для цього голова Первомайської райдержадміністрації Демченко повинен виділити кількох співробітників відділу культури, які будуть виконувати перед телекамерами роль селян, ображених на «Агрофірму Корнацьких». 

Також Круглов проінформував присутніх, що зусиллями начальника Первомайського райвідділу міліції Примака вже затримано 20 вантажних автомобілів з насінням соняшника, що належить «Агрофірм Корнацьких». Соняшник оголошено «речовим доказом», міліціонери відігнали автомобілі на Врадіївський елеватор і розвантажили. 

«Головне, — підкреслив Круглов, — не дати Корнацькому зібрати врожай». 

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

38 ответов

  1. Сьогодні Апеляційний суд Миколаївської області виніс ухвалу, якою зобов’язав Первомайський райвідділ міліції негайно повернути “Агрофірмі Корнацьких” насіння соняшника, вилучене слідчим Савіною “з метою відшкодування збитків, завданих державі” і незаконно розвантажене міліціонерами на Врадіївському елеваторі. Ухвала вступає в законну силу негайно й не підлягає касаційному оскарженню.

  2. Костянтина Стрижака, який зчинив стрілянину на агрофірмі Корнацького 18 червня цього року, вже затримували співробітники МВС за підозрою у вчиненні грабежу. Про це ТВі повідомили джерела у правоохоронних органах.

    29 березня 2011 року чемпіон Європи з греко-римської боротьби разом із Андрієм Пилипеєм та Валентином Осипенком у Києві на вул. Здолбунівській, 7, заволоділи особистими речами та документами Вероніки М., 1979 р.н., завдавши їй шкоди на суму 4070 грн.

    30 березня 2011 року Стрижака та його подільників за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст. 186 (грабіж) КК України, затримали співробітники ВКР ТВМ-2 Дарницького РУ ГУ МВС України в м. Києві. За цим фактом у міліції порушили кримінальну справу за №11-002-020642-001 від 8 квітня 2011 року.

  3. to wanted. Сьогодні те ж саме питання поставало в апеляційному суді: хто буде відшкодовувати збитки, завдані бандитами в погонах? Але нехай про це тепер думає слідча Савіна. Суд видав виконавчий документ, за яким завтра-післязавтра буде відкрито виконавче провадження. Спочатку слідчому запропонують добровільно виконати ухвалу суду й привезти назад з Врадіївського елеватора 20 вантажних автомобілів з насінням соняшника. Якщо за сім днів слідча не впорається — ухвала суду буде виконуватись примусово.

    До речі, агрофірму в суді представляв я на підставі довіреності.

  4. Идиоты! Я к вам обращаюсь, кто в высоких кабинетах. В 2015 году оранжевый Кличко и Ко снесут вас нахрен под аплодисменты пиндосов и фрицев. Не ускоряйте эти события. Неужели не хочется еще годик пограбить по тихому? Что за суицидальная тяга убить себя об стенку в месте с этой несчастной страной?

  5. “В политическом смысле режим Януковича может рухнуть в любой момент, когда очередной Корнацкий вместе со своей охраной после очередного рейдерского наезда отбив бандюков попрут на ближайший райцентр. В 1648 году именно так началось восстание Хмельницкого.”

  6. Корнацкий латифундист зашедший в политику в поиске защиты от тупейшего беспредела идущих на гильотину пережитков прошлого. Для лидера, способного повести людей на райцентр его отделяет вечность. Да и люди за вилы взялись не столько за него, как против беспредела жирных потерявших берега боровов — увидели опасность потери рабочих мест, вот и защищают латифундиста-эксплуататора. До Б.Хмельницкого нам ещё далеко, на Украине популярны латифундистские поместья, а не сельхозкооперативы — нет тямы у людей.

  7. то що бздохарченко обслуговує карних злочінців усі знають єдине щоб коли єблуковича переберуть не уник покарання а ціх опрічників треба як запорожці зі зрадниками -відсікти голову та й годі -люди захищайте себе самі бо від ціх пройдисвітів чекати нічого -Героям Слава

  8. Центральный районный суд города Николаева избрал для чемпиона мира по боевому самбо Константина Стрижака, задержанного за стрельбу в Чаусово-2 Первомайского района, меру пресечения в виде содержания под стражей до 24 июля.

    Соответствующее решение огласил судья Иван Дирко в среду, 26 июня.

    В своем определении судья отметил, что в связи с тем, что Константин Стрижак подозревается в совершении преступления, связанного с нанесением телесных повреждений, ему не может быть избрана мера пресечения в виде залога. Кроме того, судья учел доводы следователя и прокурора о попытках подозреваемого препятствовать правоохранителям в их деятельности во время его конвоирования из Киева в Николаев.

    Вместе с тем, в определении судья Иван Дирко подчеркнул, что Константин Стрижак в зале судебных заседаний симулировал ухудшение самочувствия.

    http://news.pn/ru/criminal/83399

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ