Человек не терпит насилия!

Розшукуються «орли». Чи то Захарченка, чи Якіменка

923266 584869584881091 739007534 n

У Володимира Карася зламані верхня і нижня щелепи, струс мозку, порізане обличчя і три вибиті зуби. Зараз його готують до операції. У Євгена Мацька струс мозку і підозра на тріщину в черепі від удару кастетом. Хлопців зі «Свободи» за схожою схемою відлупцювали біля їхніх будинків. Мацька виманили з дому, повідомивши, що в нього борг у банку. Наступною жертвою мав стати Андрій Медведько – громадський активіст, який організував для школярів Києва «Кубок Молодого футболіста», та помічник депутата від Свободи Едуарда Леонова. Але не став. Каже, що врятувала обережність і друзі.

Кажуть, що спроба нападу не була такою несподіваною. Коли і з чого все це почалося?

В минулу п’ятницю до мене в двері почали дзвонити невідомі. Дзвонили без перестану, тому я одразу зрозумів, що це не нормальні люди, а якісь наглі бики. Оскільки я веду активне політичне та соціальне життя то мені вже неодноразово погрожували різні бариги, а менти навіть одного разу викрали. Тому я не поспішав відкрити двері, а спитав хто вони і що їм потрібно. Вони сказали, що вони колектори з фірми “Кольчуга”, що я винен близько 8000 гривень Альфа-банку. Я одразу зрозумів підставу і двері не відкрив, сказавши, що Андрія – мене – вдома немає. Вони пішли. Я зауважив, що біля моїх дверей в коридорі трохи викручена лампочка, яка ще півгодини тому була увімкнена.

Що сталося потім?

Після цього поїхав в село на гробки і кілька днів мене не було вдома. До того я вже знав, про напад на Назаренка (Володимир Назаренко теж був побитий невідомими 13 травня біля метро КПІ – прим. «Свідомо») і зрозумів, що це можливо якось пов’язано. В понеділок вони прийшли знову, гупали в двері, я не відкрив і не спілкувався. Почалися постійні дзвінки на домашній, питали у батьків коли я прийду додому і так далі. Навіть, ходили по сусідам, питали як я виглядаю. А коли я дізнався про те, що «колектори» пробили голови двом моїм знайомим і для мене все стало очевидно.

Важко уявити, що потрібно робити в такій ситуації. Що зробив ти?

По-перше, я вирішив точно дізнатись у банку, чи це не якесь шахрайство, там мені підтвердили, що ніяких кредитів чи чогось подібного не мені не висить. Я став більш обережним. Почав придивлятись чи не стежить хтось за моїм будинком.

В міліцію ходив?

В міліцію звернутись не вистачило часу, був постійно в роз’їздах, додому повертався пізно. До речі, в минулому році мене викрали оперативники. Застосувавши подібну схему, представилися клієнтами по роботі, витягнули на зустріч, закинули в машину, забрали телефон і повезли в Шевченківське. Тоді вони думали, що я був причетний до бійки з ліворадикальними екстремістами на метро Лук’янівка. “Колектори” дуже нагадували міліцейський стиль. А всім відомі їхні методи роботи по “сніжній справі”, коли людям дзвонили і казали, що їхні родичі нібито потрапили в аварію, щоб просто встановити особу. Тому додому став ходити не один. Просив що б мене підвозили під парадне, або зустрічали. В парадному був дуже обережний, заходив повільно, звертаючи увагу на будь-які дивні речі. Певно це мене і врятувало від проламаної голови.

Наскільки мені відомо, під твоїм будинком вдалося затримати і сфоткати двох, які тебе караулили. Коли і як все відбулося?

Це було вчора, я вийшов з дому в магазин. Помітив дуже дивного персонажа, який також звернув на мене увагу. Він почав йти за мною, а потім бігти. Стало все зрозуміло — це нападник. На щастя поряд опинились мої друзі, які його затримали. Одразу ж підбіг його ”Шеф”.

Один з нападників Андрія.
Один з нападників Андрія.


“Шеф”. В телефоні першого він записаний як Ільченко В. Націоналісти, які лежать у лікарнях упізнали його. Кажуть, що він теж керував нападами.

В новинах пишуть, що в них були якісь прилади, що саме?

Так. В них була якась дивна апаратура прикріплена під футболками. Щось типу рацій, але більш продвинуте. Друзі хотіли передати нападників в руки правоохоронців, але не встигли – прибігло ще 5 “биків”, почали бити моїх товаришів. Потім нападники втекли. Вдалося помітити що частина з них сіла в синє “Авео”. Одного з них звали Максим.


 

Що насправді друзі випадково опинилися поруч? Номер ви записали?

Номер машини на жаль не встигли записати. Щодо випадковості то — справжні друзі завжди поруч у важкий час 🙂

Гарно мати таких друзів 🙂 Міліцію викликали?

Здається навіть набарти не встигли, бо пройшло всього кілька хвилин. А це ж метушня, бики пручаються, та і друзів було не багато. Всього троє, а биків двоє. Потім прибігло ще п’ятеро їхніх. 

Ще  хотів би додати що це були не прості “тупі спортікі”. Вони доволі грамотно організували стеження за мною. Я помічав їх кілька разів під вікнами. Вони ходили туди-сюди, змінюючи футболки, передаючи один одному жестами якісь “маяки”. Точка збору у них була під гастрономом. Там вони сходились і розходились. Також специфічна апаратура наштовхує на думку, що це люди які мають чітке уявлення про “наружку” і пройшли певну підготовку.

А що після всіх цих подій кажуть батьки?

У мами кілька нервових зривів. Вона в постійній депресії. Батька я змусив носити газовий балончик. Він також дуже не радий цій ситуації.

Ти давно займаєшся активно громадською діяльністю. Навіть взяв на себе функції держави і організував футбольну лігу для дітей. Чому саме зараз? З чим конкретно, на твою думку, це все пов’язано?

Це очевидний терор не тільки проти мене або моїх друзів. Напади проводились за єдиною ознакою — націоналіст. При нападах передавали меседж “на акції не ході”. Можливо нас хочуть залякати перед 18-ти травня, коли планується фінал акції “Вставай Україно”. Можливо залякати та розвалити націоналістичне середовище в цілому. Однак очевидно, що замовники і виконавці  — люди, які представляють кримінал і політику одночасно. Не хочу тикати пальцями, але ви і самі можете здогадатись хто зараз має подібні чітко виражені риси.

Це явно не субкультурна війна, одразу ж хочу відкинути будь які спекуляції на тему дитячої антифа чи інших мілких капостників. В цей раз проти націоналістів вийшла серйозна кримінальна сила.

Медведько під час проведення чемпіонати з футболу
Медведько під час проведення чемпіонату з футболу

Що ви вже зробили і як взагалі плануєте протидіяти?

Плануємо надати максимального розголосу ситуації. Написали заяви в міліцію. Разом з народними депутатами від Свободи будемо слідкувати за тим як рухається справа. По нападникам є достатньо інформації, щоб їх можна було швидко знайти. Все буде Окей. Ми ж теж “не пальцем роблені”.

Свідомо

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

39 ответов

  1. Я теж так вважаю.ХЛОПЦІ МОЛОДЦІ.А Свободівців цей виступ характеризує з поганої сторони.Лошари

  2. задержание, в данном случае быдла, до приезда правоохранительных органов — это гражданский арест во избежание исчезновения преступного элемента. все правомерно. а вот что надо было бы добавить — так это к дереву наручниками пристегнуть.

  3. Поддерживаю Демона на все 100% по видео видно что человек просто идет и тут его уже задержали какието уроды — свободовцы.На месте этого парня мог быть любой.Я очень рад что ребята своего или не своего отбили, может это вообще компания проходящая мимо видела всю картину и дали пиздюлей за дело -а не то видео которое нам нарезали и хотят чтобы дибилоидов-свободовцев поддержали…Ребятки молодцы.Поступил бы точно также.

  4. Придурок который считает что надо ребят ножиком вспороть от всей души желаю чтобы ты оказался на месте этого парня.Только рядом не было людей которые тебя бы защитили от такой политической мрази.и Вспороли тебя.

  5. Я категорически против применения силы против работников СМИ, какую бы сторонц они не представляли. Однако, на видео видно, что пострадавшую сторону захлыснули эмоции. Журналисты выглядят, как базарные бабы. В любой ситуации нужнот держать себя под контролем, и не падать в грязь лицом. Чего я здесь не наблюдаю. Это не разбирательства, а разборки.

  6. Трое на одного молодого парня!!!Уровень стада!!!!! А слёзы — это порядочность душевная и переживания!!! Шли бы кого то гасить, то эта троица по мусорным бакам валялась!!! Чего ж эти понтоватые не пошли учительницу с печерска защищать???(наверное там стадо больше)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ