Человек не терпит насилия!

Найбільша помилка Георгія Берегового (до Всесвітнього дня авіації та космонавтики)

berehovyj yanukovych

Як відомо, головні риси Президента України – це неймовірна набожність та любов до померлого в 1995 році льотчика-космонавта Георгія Берегового. Якщо про деталі відносин Янковича з Богом нам відомо мало, то мотиви любові до Берегового є широко знаними. Як стверджують офіційні біографи Віктора Федоровича, льотчик-космонавт домігся в 1978 році перегляду вироків по кримінальних справах щодо Януковича й дав двічі несудимому путівку в життя. Ці дві свої пристрасті Віктор Янукович зміг поєднати докупи 14 травня 2009 року, коли в м.Єнакієвому в його присутності було освячено Свято-Георгіївський собор. На найбільшому дзвоні викарбовано: «В память Георгия Берегового от семьи Янукович».

Георгій Тимофійович зараз, напевно, перевертається в труні. І не тільки тому, що був атеїстом, у церкву не ходив, натомість сповідував ідеологію КПРС. Чи навряд льотчик-космонавт за життя міг уявити, що дружки того єнакіївського хлопця, якому він колись допоміг позбутись двох судимостей, втягнуть його йм’я в гучний корупційний скандал та знущатимуться зі спортсменів, вимагаючи в них гроші. Береговий все своє життя торив дорогу в небо – з тих пір, як 16-річним юнаком прийшов до Єнакіївського аероклубу. А нині обласканий Януковичем міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін вкупі з міністром освіти та науки Дмитром Табачником знищив легендарний аероклуб, а спортсменів-парашутистів обклав поборами. Зокрема, Сафіуллін зобов’язав усіх юнаків і дівчат, у тому числі неповнолітніх, платити «безповоротну фінансову допомогу» за право проводити змагання з парашутного спорту в пам’ять Георгія Берегового. Причому – платити аферистам, щодо яких ось вже три роки, як розслідується кримінальна справа по обвинуваченню в шахрайстві.

За офіційною легендою, саме в Єнакіївському аероклубі – зараз він називається Єнакіївський державний авіаційно-технічний спортивний клуб Міністерства освіти і науки – познайомились Жора Береговий та Федя Янукович, батько майбутнього Президента України. Сорок років по тому це знайомство стало Віктору Федоровичу в нагоді. Принаймні, як стверджувала Ганна Герман, Береговий взяв під своє покровительство сина колишнього товариша по аероклубу й домігся скасування вироків народного суду м.Єнакієвого, яким нинішній Гарант Конституції двічі засуджувався до позбавлення волі.

11lystberehovyj8989 scaled

Щоправда, останнім часом виникли великі сумніви в правдивості офіційної біографії Президента України. Принаймні, лист Г.Т.Берегового на ім’я тодішнього голови Донецького обласного суду В.Ф.Бойка з проханням про реабілітацію Віктора Януковича, копію якого в 2004 році Ганна Герман роздавала журналістам, виявився фальшивкою. З’ясувалось це зовсім недавно, про що писала навіть німецька газета «Frankfurter Allgemeine».

 http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine-knastvaeterchen-janukowitsch-11679597.html

Тим не менш, В.Ф.Янукович неодноразово підкреслював у інтерв’ю, що вважає Г.Т.Берегового своїм духовним батьком і навіть видав Указ від 03.12.2010 №1071/2010 «Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового».

Цим Указом Президент, зокрема, передбачив щорічне проведення змагань з авіаційно-технічних видів спорту на честь Георгія Берегового. Равілю Сафіулліну (на той момент – міністру України у справах сім’ї, молоді та спорту) Указ було виконати тим простіше, що Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового вже були започатковані в 2009 році зусиллями тодішньої «помаранчевої» влади, причому – започатковані саме на базі Єнакіївського державного АТСК.

Дует аферистів

Доки Янукович не прийшов до влади, Єнакіївському клубу допомагали і міністр освіти Іван Вакарчук, і народні депутати, незалежно від політичного забарвлення. Так, наприклад, у 2008 році Олесь Доній та Олег Ляшко домоглись виділення для Єнакіївського державного АТСК додаткових бюджетних коштів. А в 2009 році, коли парашутисти вирішили провести перші змагання пам’яті Берегового, народний депутат Олена Бондаренко підключила поважних спонсорів: належне Борису Колесникову кондитерське підприємство «Конті» забезпечило призовий фонд і вручило переможцям та призерам прекрасні кошики з цукерками.

1vidkritt

м.Єнакієве, 2009 рік. Урочисте відкриття І Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового.

Причина такої увагу пояснювалась дуже просто. Єнакіївський державний авіаційно-технічний спортивний клуб Міністерства освіти і науки України є єдиним державним закладом позашкільної освіти авіаційного профілю, який займається профорієнтаційною роботою з підлітками й учнівською молоддю та культивує парашутний спорт, передусім – парашутне багатоборство.

Береговий, який виконав з півсотні стрибків з парашутом, парашутним багатоборством не займався – ця дисципліна виникла на початку 70-х років минулого століття, коли Георгій Тимофійович вже очолював Центр підготовки космонавтів. Але багато хто з його молодших колег розпочинав свій шлях у небо саме з цієї унікальної авіаційно-технічної дисципліни, яка є триборством, що містить стрибки з парашутом на точність приземлення, плавання та легкоатлетичний біг. У сусідній Росії розвиток парашутного багатоборства є наріжним каменем федеральної програми «Діти Росії», оскільки це – єдина спортивно-технічна дисципліна, якою можна займатись з 12 років і яка має юнацький розряд (ті, кому не виповнилось 14 років, замість стрибка з парашутом демонструють відокремлення від макету літака та стрибок з трампліна). Як приклад: в одному лише Санкт-Петербурзі є два дитячо-юнацьких державних клуби, які культивують парашутне багатоборство. Про дорослі клуби годі й казати.

Як же виконував Сафіуллін Указ Президента? Дуже просто. Ще коли Указ тільки готувався, 17 вересня 2010 року Сафіуллін викликав до себе директора Єнакіївського державного АТСК і пояснив, що треба платити «безповоротну фінансову допомогу». Кожний вихованець клубу, включаючи неповнолітніх, якщо хоче взяти участь у ІІ-х змаганнях пам’яті Берегового, має вступити в громадську організацію, яка називається «Федерація парашутного спорту України».

В якості умови допуску до змагань слід пред’явити платіжний документ про сплату 100 грн. Окрім того, треба купити три якихось «сертифікати парашутиста» по 50грн. кожний в керівника цієї громадської організації, який «сертифікати» вигадав і самотужки друкує на звичайному принтері. Мало цього – ще й клуб, який фінансується з державного бюджету, повинен щороку платити цій, прости Господи, федерації «безповоротну фінансову допомогу» в розмірі 1000грн. У протилежному випадку – ніяких змагань на честь Берегового.

У кабінеті Сафіулліна сидів і той, хто мав збирати гроші – колишній інспектор Товариства сприяння обороні (аналог радянського ДОСААФ) Ігор Ананійович Тьорло, відносно якого на той момент прокуратурою м.Києва вже з півроку розслідувалась кримінальна справа за шахрайство у зв’язку з торгівлею цими самими «сертифікатами парашутиста» та збором «безповоротної фінансової допомоги» з неповнолітніх вихованців Єнакіївського клубу. Причому, порушена кримінальна справа була на вимогу народного депутата України Олени Бондаренко – нинішнього заступника голови фракції Партії Регіонів у Верховній Раді.

Трапилось це наступним чином.

У вересні 2009 року, невдовзі після проведення І Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового, директор Єнакіївського державного АТСК поскаржився до Верховної Ради, що аферисти з якоїсь там «федерації парашутного спорту» цькують неповнолітніх вихованців клубу і вимагають з них гроші за участь у чемпіонаті України з класичного парашутизму серед юніорів.

Негайно була створена робоча депутатська група, яка разом з Генеральною прокуратурою встановила, що, насправді, ніякого чемпіонату серед юніорів з парашутного спорту ніколи не проводилось і що, взагалі, ніяких парашутних чемпіонатів в Україні давно вже не має, окрім Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового. А гроші з дітей збирає аферист, який виготовляє фальшиві положення про неіснуючі змагання й їздить по спортивних клубах в пошуках легкого заробітку. Що ж стосується громадської організації «Федерація парашутного спорту України», то, як виявилось у ході перевірки, цей шахрай зареєстрував таку організацію по підроблених документах, ніколи ніяких повноважень спортивної федерації ця громадська організація не одержувала й договору про співпрацю з Мінсім’ямолодьспорт не має.

У зв’язку з відсутністю належного контролю за ситуацією в парашутному спорті постановою заступника Генпрокурора в грудні 2009 року було відкрито дисциплінарне провадження щодо заступника Міністра України в справах сім’ї, молоді та спорту Дутчака М.В. й директора департаменту цього міністерства Артем’єва О.К. Відповідальний за розвиток спортивно-технічних видів спорту Кузнецов О. був звільнений з посади. Матеріали відносно колишнього інспектора ТСОУ Тьорла, який від імені держави торгував саморобними «сертифікатами парашутиста», Генеральна прокуратура України передала до прокуратури м.Києва, яка 27 лютого 20120 року порушила кримінальну справу №50-5753 та внесла припис повернути до копійки всі гроші, видурені зі спортсменів.

Але гроші досі не повернуті, оскільки невдовзі, 11 березня 2010 року, новим міністром України у справах сім’ї, молоді та спорту став колишній віце-президент футбольного клубу «Шахтар» Равіль Сафіуллін. Равіль Сафович дуже швидко зрозумів, на яке хлібне місце він потрапив. Зокрема директору Єнакіївського ДАТСК Сафіуллін висунув умову: змагання пам’яті Берегового будуть проводитись лише в тому випадку, якщо вихованці клубу змінять покази, які вони дали в прокуратурі, та будуть платити «безповоротну фінансову допомогу» людині, що перебуває під слідством. Красивий сюжет, чи не правда?

Зрозуміло, що директор клубу відмовився, після чого Сафіуллін заборонив проведення змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового, мотивуючи це тим, що дозвіл на проведення подібних заходів в Україні може видати лише одна людина – колишній інспектор Товариства сприяння обороні, а нині – пенсіонер, І.А.Тьорло, щодо якого розслідується кримінальна справа за ознаками шахрайства. За логікою Сафіулліна, саме з цим паном Янукович має погоджувати свої Укази.

Конвеєр правосуддя

Не треба думати, що Равіль Сафович вимагає гроші пошепки, щоби в прокуратурі не чули. Все поставлено на потік, робиться абсолютно відкрито й у письмовому вигляді – шляхом видання наказів та затвердження нормативних документів, де в якості умови допуску парашутистів до змагань зазначено обов’язкове членство в тій самій громадській організації, яка зареєстрована по підроблених документах, з обов’язковою сплатою «безповоротної фінансової допомоги, без ПДВ».

Щоправда, частина 4 статті 36 Конституції України встановлює, що «ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об’єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій». А частина 1 статті 5 Закону України «Про громадські об’єднання» стверджує: «ніхто не може бути примушений до вступу у будь-яке громадське об’єднання. Належність чи неналежність до громадського об’єднання не може бути підставою для обмеження прав і свобод особи або для надання їй органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування будь-яких пільг і переваг». Але де закон, і де Сафіуллін?

Цілком природно, що така любов Сафіулліна до грошей й така зневага до Конституції призвели до того, що спортсмени звернулись до суду. Лише в 2012 році Окружний адміністративний суд м.Києва розглянув біля 40 справ за позовами парашутистів до Державної служби молоді та спорту України й Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (саме цим структурам були передані повноваження колишнього Мінсім’ямолодьспорт у зв’язку з так званою адміністративною реформою) через кричущі порушення законності та вимагання грошей. Практично всі позови задоволені, а корупційні накази Сафіулліна та його заступників визнані протиправними й скасовані.

2vprava

м.Єнакієве, 2009 рік. І Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового. Розігрується вправа «точність приземлення».

Зокрема, суд скасував, як незаконний, наказ про створення збірної команди України з парашутного спорту

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/24212580,

скасував як незаконний єдиний календарний план змагань з парашутного спорту на 2011 рік

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/24060530 ,

скасував як незаконний єдиний календарний план змагань з парашутного спорту на 2012 рік

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/24608866 .

Судом скасовані, як незаконні, накази про проведення та положення всіх змагань з парашутного спорту за останні роки – у Єдиному державному реєстрі судових рішень кілька десятків постанов Окружного адміністративного суду за позовами спортсменів-парашутистів такого ось типу

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/24608796

Всі ці судові рішення залишені в силі апеляційною інстанцією та вступили в законну силу. Єдина справа, яка досі розглядається – це позов про зобов’язання Сафіулліна виконати Указ Президента 03.12.2010 №1071/2010 «Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового» та включити до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України на поточний рік ІІ Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта ім. Г.Т.Берегового.

У 2011 році, коли стало зрозумілим, що нова влада цілеспрямовано знищує Єнакіївський державний авіаційно-технічний спортивний клуб і що вже ніяких змагань на його базі не буде, спортсмени-парашутисти направили Сафіулліну листа, в якому попрохали, на виконання Указу Президента, включити до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів на 2011 рік ІІ Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта ім. Г.Т.Берегового. Спортсмени не прохали ані грошей на проведення змагань, ані організаційної підтримки, оскільки домовились про проведення цієї першості на базі недержавного Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької, що розташований у Житомирській області й який має належну матеріально-технічну базу.

 http://ascentre.org.ua/

Парашутисти прохали лише включити змагання в перелік спортивних заходів на поточний рік. Бо в протилежному випадку змагання вважатимуться неофіційними й спортсмени, які виконають розрядні нормативи, не зможуть отримати спортивні розряди чи спортивні звання.

Зрозуміло, що автори звернення отримали відмову за підписом заступника Сафіулліна Сергія Глущенка. Тоді двоє учасників І Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового – золотий та срібляний призери – звернулись з позовом до Окружного адміністративного суду м.Києва.

У ході розгляду справи позивачі надали безліч фактів вимагання грошей Сафіулліним і Ко, а також попрохали допитати в якості свідка журналістку Тетяну Чорновол, яка неодноразово описувала в пресі ті беззаконня, які коїть Сафіуллін, обклавши спортсменів поборами. Річ у тім, що коли Тетяна, спілкуючись з Сафіулліним, попрохала пояснити, чому гроші треба платити не безпосередньо йому, а через якусь фіктивну громадську організацію, міністр відповів: «Ето для того, чтоби не платіть налогі».

Суд не став заслуховувати свідчення журналістки, але позов задовольнив майже в повному обсязі. Цитуємо резолютивну частину постанови:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/25532099

— Визнати протиправною відмову Державної служби молоді та спорту включити в Єдиний календарний план фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів на 2011 рік ІІ-і Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового та затвердити положення про ці змагання.

— Зобов’язати Державну службу молоді та спорту України виконати вимоги Указу Президента України від 03.12.2010 №1071/2010 “Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового” та вжити в межах своєї компетенції заходи, необхідні для проведення ІІ-х Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т. Берегового.

— Визнати неправомірною бездіяльність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо контролю за діяльністю Державної служби молоді та спорту України, зокрема — в частині виконання вимог Указу Президента України від 03.12.2010 № 1071/2010 “Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового”.

— Зобов’язати Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України виконати вимоги Указу Президента України від 03.12.2010 №1071/2010 “Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового” та вжити в межах своєї компетенції заходи, необхідні для проведення ІІ-х Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового

Ця постанова винесена ще 17 липня 2012 року, але досі в силу не вступила, оскільки Сафіуллін подав апеляцію, протестуючи проти проведення першості на честь Георгія Берегового. Якщо в суді першої інстанції представник Сафіулліна доводив, що ці змагання не можна проводити, оскільки потрібна згода громадської організації «Федерація парашутного спорту України», то тепер правова позиція Равіля Сафовича зовсім інша. Річ у тім, що він ще в 2010 році обіцяв журналістам, що доб’ється закриття кримінальної справи проти керівників цієї федерації і слово своє стримав. Але спортсмени звернулись до суду й 28 листопада 2012 року рішенням Шевченківського районного суду м.Києва постанова про закриття кримінальної справи була скасована як незаконна.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/28624136

У лютому 2013 року матеріали цієї кримінальної справи повернулись до прокуратури Шевченківського району столиці, де відновили слідство відносно пана Тьорла за ознаками статті 190 Кримінально кодексу України («шахрайство»).

Тому в суді другої інстанції представник Держмолодьспорт не став згадувати скандально відому федерацію, а висунув вже нову причину, з якої не можна проводити змагання пам’яті льотчика-космонавта. Як стверджується в апеляційні скарзі, на Державну службу молоді та спорту Указ Президента від 03.12.2010 №1071/2010 «Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового» не поширюється, а тому, мовляв, у Сафіулліна немає правових підстав його виконувати. Отакої.

Одною рукою хрестяться, другою — крадуть

16 квітня 2013 року о 15 год. 40 хвилин в Київському апеляційному адміністративному суді (вул. Московська, 8) відбудеться чергове засідання по справі №2а-14780/11/2670. Слухатиметься апеляційна скарга Державної служби молоді та спорту України на рішення суду першої інстанції, яким Держмолодьспорт зобов’язана вжити заходи для проведення ІІ Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового. Дуже сподіваємось, що прес-секретар Президента Дарка Чепак обов’язково відвідає це засідання й висловить у суді точку зору самого Віктора Федоровича – чи поширюються його Укази на Сафіулліна чи ні. І, взагалі, дуже радимо прес-секретареві Президента України ознайомитись з матеріалами цієї справи. Запевняємо, вона довідається багато чого нового.

aviaaa3

м.Єнакієве, 2009 рік. Учасники І Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового на екскурсії в місцевому краєзнавчому музеї

Здавалося б, чим можна здивувати дослідників української корупції після історії з відчуженням Межигір’я чи придбанням лавочок для харківського метро? Як виявляється, можна. Кримінально-адміністративна епопея про те, як керманич українського спорту три роки поспіль блокує проведення змагань на честь покійного льотчика-космонавта, немає аналогів за блюзнірством та аморальністю. Недарма про «донецьких» кажуть, що вони однією рукою хрестяться, а другою крадуть. З одного боку, Янукович влаштовує молебні на честь свого колишнього покровителя, а з іншого – мовчки спостерігає, як пройдисвіти та шахраї вимагають зі спортсменів гроші за право проводити змагання на честь Георгія Берегового.

Незалежно від того, чи дійсно Береговий клопотався про реабілітацію Януковича, чи, як недавно довели дослідники, це клопотання є підробкою, виконаною у 2004 році, ніхто не може заперечити того факту, що льотчик-космонавт добре знав нинішнього Президента України й усіляко йому допомагав. Це підтверджує син Берегового, урешті-решт, збереглась газетна стаття в «Енакиевском рабочем» за 1 березня 1990 року, де Береговий агітує голосувати за кандидата в народні депутати УРСР Віктора Януковича. Тож цікаво, що б подумав Георгій Тимофійович, якби йому за життя розповіли, що після кар’єрного зльоту Януковича Єнакіївський аероклуб буде знищено, а за право займатись парашутним спортом соратники Віктора Федоровича збиратимуть «безповоротну фінансову допомогу, без ПДВ»? Напевно, Береговий, який з 16 років марив небом, пожалкував би, що допоміг двічі несудимому стати тим, ким він є нині.

Мабуть, це й була найбільша помилка в житті двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта СРСР Георгія Тимофійовича Берегового.

Ігор ЛУЦЕНКО, спеціально для «ОРД»

В тему:

Профессионалы на марше: Сафиуллин прячется от журналистов

 http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov/

Профессионалы на марше: Сафиуллин прячется от журналистов (окончание)

 http://ord-ua.com/2010/07/16/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov-okonchanie/

Афера імені Берегового

 http://ord-ua.com/2011/09/08/afera-imeni-gtberegovogo/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

19 ответов

  1. опять заказная статья против равиля,не пишите глупости,равиль-самый лучший министр спорта за всю историю независимости,хватит оскорблять уважаемого человека

  2. Респект енакиевскому парашютному клубу, не раз совершали прыжки на этой базе, очень классный коллектив, жалко что этот спорт никому не нужен, это видно, когда заходишь в клуб, нищета и разруха. Как с них еще можно качать бабло? Уроды — моральные и физические Сафиулин и Ко. Ребята из клуба, держитесь, молодцы что боритесь, Сафиулина и пр. крахоборов к стенке.

  3. 3,143дец, Филолог. А больше ошибок в письме нет? Какую оценку ставите Береговому по правописанию? А по жизни?

  4. Опубликованное обращение от имени Берегового на имя БойкоЭ, которое Герман так щедро раздавала журналистам, является фальшивкой, изготовленной на выкраденном Януковичем бланке с подписью Берегового после 1979 года, когда Янукович был у него помощником депутата. На бланке четко указано: “Десятый созыв”. Этот созыв был избран 4 марта 1979 года. А обращение датировано 14 октября 1978 года, т.е. за пол-года до выборов. Сказался и дефицит украденных бланков (очевидно он был в единственном экземпляре), т.к. в обращении к Бойко имеется опечатка (два слова напечатано без пробела), исходя из уровня переписки (Депутат ВС — Председатель суда) документы с такими ошибками однозначно перепечатывались, но в данном случае такой возможности небыло, т.к. бланк был в единственном экземпляре. Таким образом, все ссылки на то, что Береговой инициировал реабилитацию Януковича — ложь. Не черните имя космонавта, политика и просто честного человека. Мы имеем дело с одной из шлеперских выходок самозванца. Лучше бы Герман не показывала никому это обращение, тогда может быть и прошла бы эта ложь, а так — прокол вышел.

  5. Береговой и не знал о наличии этого письма, так что оценивать опус, сфальсифицированный от его имени, нет необходимости. Это не его ошибки. На фальшивку также указывает то, что т.н. “реабилитация” Януковича (постановления суда) датированы 27 декабря 1978 года, а предоставленное Герман обращение, якобы от имени Берегового, изготовлено на бланке депутата 10 созыва. До выборов 10 созыва надо было прожить еще 6 месяцев. Подробнее об этом здесь: http://ord-ua.com/2011/09/08/afera-imeni-gtberegovogo/

  6. Тот, кто немного смыслит в Photoshop, найдет кучу нестыковок в фото “Янык с Береговым”. Таких “нестыковок” масса и в самой “биографии” великого енакиевского управленца.Вплоть до существования самого Берегового в жизни шапкокрада.

  7. Осталось проверить дату печати бланков 10 созыва. Когда бланки будущего созыва поступали в распоряжение всех тех, кто мог на них что-либо напечатать? Теоретически мог использоваться бланк будущего созыва, пока это косвенное доказательство.

  8. Знайшли що обговорювати, ніякого Берегового й близько не було з шапкокрадом. Тому він так й поводиться з клубом. А взагалі — зек є зек, який з нього спрос!

  9. Береговой поступил бы в военное училище не говоря от том чтобы попасть в отряд космонавтов, если бы всплыла информация о его дружбе с федей януковичем, родственники которого зверствовали на территории Белоруссии, во время ВО войны на стороне немцев, брат феди был начальником полиции а кем был федя, неужели подпольщик? дед овоща также запомнился белорусам как главарь банды, грабившим и наводившим ужас на белорусские сёла.

  10. Не нужно подымать старые темы даже к празднику. Википедия по поводу фальшивой фотографии уже давно все написала. А вообще я знаю человека которому покойный Щербань рассказывал о ее подлинности.

  11. А разве статья о старой фотографии? Статья — о том, как Сафиуллин обдирает спортсменов и не дает проводить соревнования в честь Берегового.

  12. Но почему нетничего о папе нашего героя, который служил в полиции и был сослан в Донбасс на принудительные работы? Как бы мне хотелось, чтобы эту часть биографии осветили сталинцы-симоненковцы. Только не говорите, что сын не отвечает за отца

  13. Этот Витя с папой-предателем… Тот (бывший) Витя с папой-предателем… Граждане! А РЕВАНШ таки состоялся…

  14. А какова причина появления Г.Берегового (уроженца Полтавской губернии) в Сталинском Донбассе?

  15. Бойко, латентный гомик! Когда ты наконец уймешся? Мало тебя дрючили сокамерники, теперь тебе молодых спортсменов подавай! И все это во имя спорта и под знаменем священной борьбы с “чиновничьим беспределом”. Хочешь сбросить напряжение-подрочи, дурилка.

  16. Степан сделал существенное замечание о признаках фальсификации в обращении от имени Георгия Берегового(12.04.13. 10:33). Последствия уголовно-правового порядка это вряд ли может иметь из-за истечения срока давности, но итоги объективного расследования могли бы вызвать большой общественный резонанс. От!

  17. так и было — сидел мальчёнка в песочнице, игрался, тут налетели злые нехорошие старшие мальчики, силой уволокли его на злодеяние, а потом все вместе и “оговорили”. Если бы Береговой прочитал письмо, “написанное им”, наверное зарыдал бы…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ