Человек не терпит насилия!

«Другу маму» нардепа–«регіонала» Вадима Колесніченка, яка обпекла горло жінці, намагаються виправдати

Історiя цієї судової тяганини триває вже три роки. Та попри те, що до неї причетний (хоча, звичайно, і опосередковано) один із найяскравіших представників команди чинної влади, цей випадок до останнього часу не набував розголосу. У 2009 році у місті Жашкiв, що на Черкащині, стався прикрий випадок. Валентина Василівна Македон, матір дружини Вадима Колесніченка Лілії Македон, під час сварки «скрутила» виховательку місцевого дитсадка Хрущ Галину та влила їй у горло нашатирного спирту. Внаслідок цього жінка зазнала опіків дихальних шляхів та стравоходу ІІ ступеня. Чотири судові інстанції визнали тещу одіозного політика винною. Однак після приходу до влади «регіоналів» терези Феміди почали хилитися на бік обвинуваченої.

Більше того, підсудна Валентина Василівна отримала винятковий привілей — сама визначила, в якому місті обласний суд проводитиме слухання по її справі.

Як воно — одній по копійках збирати гроші на лікування опіків, а іншій — користуватися «пільгами» тещі «короля українофобії» (за версією кореспондентки Оксани Климончук) — у матеріалі «України молодої».

«Краплі» з флакончика

У вересні 2007 року між вихователькою Галиною Хрущ та методистом Жашківського дитсадка сталася сварка. Нічого особливого, просто пані Галина, як і більшість працівників установи, вкотре зауважила про те, що методист (одна із ­трьох дочок Валентини Македон, тещі Вадима Колесніченка) не зацікавлена у співпраці з вихователями, «не допомагає у проведенні занять, кричить і командує, її навіть бояться діти». Хоча, мовляв, усе це входить у її обов’язки.

На захист методиста стала завідувачка дитсадка Валентина Македон. Сварка між начальником і вихователькою дійшла до того, що пані Галина просто знепритомніла у кабінеті. Зі свідчень потерпілої, коли вона прийшла до тями, перше, що побачила — Валентину Василівну, яка «мене взяла за щоки, перехилила голову назад і почала лити з пляшечки нашатирний спирт». Ту пляшечку принесла медсестра, залишивши жінок наодинці.

Можна, звичайно, послатися на вік тещі Колесніченка — тоді їй було 64 роки, пенсійний вік навіть з урахуванням теперіш­ньої пенсійної реформи. За свідченнями ж самої пані Македон, вона просто подумала, що то було «заспокійливе, що це сердечні краплі, валер’янка чи що». Але, по–перше, флакончик був підписаний, а по–друге, будь–яка людина, відкривши нашатир, почує його специфічний запах.

І найголовніше: експерти після інциденту виявили у потерпілої опіки ІІ ступеня, а сама пані Галина потрапила в реанімацію. Тож саме за це винуватиця має нести відповідальність. Таку ж відповідальність, яку має нести, наприклад, водій, що не побачив пішохода і збив його. Більше того, пані Галина наголошує, що Валентина Македон могла обпекти її і навмисне, посилаючись на те, що вона не хотіла брати участь у «дери бані» коштів, які нібито присвоювала завідувачка.

То винна, то невинна

Однак відповідальність за інцидент наразі понесла не «козирна теща», а місцеві чиновники — завідувач райвідділу освіти та працівник адміністрації, яка опікувалася питаннями освіти. Обох звільнили з посад. А от Валентину Василівну звільняли двічі, проте якось «не остаточно», бо вона і зараз працює завідувачем дитсадка. Тим часом Галину Хрущ рятували в реанімації, вона випльовувала шматки спечених тканин гортані, стравоходу та збирала гроші на лікування. А згодом ще й змушена була відстоювати свої інтереси та доводити, що вона справді потерпіла.

Українські суди спочатку стали на бік пані Галини — на початку 2008 року Жашківський райсуд визнав винною пані Македон за статтею 128 Кримінального кодексу (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), призначив відшкодувати потерпілій моральну (5 тис. грн.) і матеріальну шкоду (1800 грн.). Потім Апеляційний суд Черкаської області направив справу на новий розгляд у Жашків, а той направив на додаткове розслідування.

Жашківський суд уже у 2009 році повторно визнав тещу Колесніченка винною, збільшивши матеріальну шкоду до 2387 гривень. Але наступна апеляція (зауважимо, це вже був 2010 рік, і зять Валентини Василівни уже разом із Президентом Януковичем був у «дамках») виправдала пані Македон і знову направила справу на новий судовий розгляд, перекресливши всі попередні висновки Феміди.

Суд їде до підсудного

Учора у Жашкові відбулося виїзне засідання Апеляційного суду Черкащини, яке, на переконання присутнього журналіста «УМ», взагалі можна віднести до категорії «нонсенс». Адже Валентина Василівна Македон iз незрозумілих причин заявила, що не може приїхати в Черкаси, тож Апеляційний суд області… приїхав у Жашків! Як у тій приказці про Магомета і гору.

Це винятковий привілей , на який не можуть розраховувати навіть віп–арештанти Луценко і Тимошенко. До останньої Феміда хіба що приїхала у СІЗО, що перебувало за кілометр від храму Феміди, щоб пошвидше розглянути справу. У даному ж випадку судді проїхали кількадесят кілометрів задля ВІП–тещі.

Пані Македон протягом процесу постійно нарікала на своє здоров’я і пила корвалол. Так вона наочно демонструвала, чому не в силах їхати в обласний центр. А також заявляла, що не бачила, чи потрапив нашатир до рота потерпілої. І це попри зафіксовані опіки! До речі, викликаний до суду експерт учора вкотре підтвердив, що потерпіла отримала опіки ІІ ступеня.

Журналісту «УМ» відмовили у відеофіксуванні засідання. Мовляв, кореспондент таким чином тисне на колегію з трьох кремезних і неупереджених служителів Феміди. Відмовили і захисникам пані Хрущ, які клопотали у відводі прокурора, яка, на їхню думку, є упередженою, бо брала участь і у попередніх розглядах цієї справив.

Перші враження від судового розгляду: ця справа не варта виїденого яйця. Мабуть, тут уже справа принципу — не визнавати провини попри очевидні факти завдавання шкоди здоров’ю підлеглої. Бо п’ять або сім тисяч гривень для пані Македон навряд чи є великою сумою. У крайньому разі, таку серйозну суму міг би позичити їй «козирний» зять.

Натомість Апеляційний суд оголосив перерву в розгляді справи. Наступне засідання відбудеться 7 червня о 10–й ранку вже у Черкасах. Вдруге їхати до Жашкова судді не побажали.

Максим САВЧУК, “Україна молода

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

15 ответов

  1. который не умеет читать

    Чотири судові інстанції визнали тещу одіозного політика винною. Однак після приходу до влади «регіоналів» терези Феміди почали хилитися на бік обвинуваченої.

  2. Интересно, зять-же юрист, как он квалифицировал действия своей тещи? И почему из БЮТ ему не задал вопроса о теще? На нары тетю в качановскую колонию! Зятек будет передачки носить.

  3. Для того, кто не совсем умеет читать. Даже в те светлые времена в 2008 году апеляционный суд Черкасской области направил дело на новое рассмотрение. А что нельзя было за три года довести дело до логического конца, т.е. закончить все аппеляционные процедуры??? И только в 2010 при приходе во власть “почетный доктор права” Колесничеснко мог бы бы провести реабилитацию постфактум. Так что я остаюсь при своем мнении — были они бездельниками, а в завтрашний день не заглядывали.

  4. какой ПОЗОР!!! для Прдунов, неужели физические и моральные страдания этой бедной женщины -Галины Хрущ стоят 5.0 тыс.грн. и эти уроды колесниченки будучи виновными столько лет издеваются. вот вам и правосудие по
    “покращувачам життя” ненвижу эту слащавую морду колесниченка

  5. То что Колесничеснко мразь депутатская, как и все остальные, у меня сомнений не вызывает. Но ведь я же утверждаю, что и предыдущие правители тоже хрен ложили и на закон и на людей. И абсолютно ничего более. Я не юрист, но как можно такое простое дело рассматривать уже 5 лет? Да Нюренбергский процесс, где было миллионы преступлений, закончился за полгода.

  6. Тепер цілком зрозуміло, чому у гадіка завжди якийсь збуджений вигляд. Я думав що він нюхає і збуджуєтья від думки як йому ще подовбають очко.
    Але виявляється все значно гірше. Із цього епізода можна зробити висновок, що дочка цієї скаженої мадам і жена гадіка залтває йому в роздовбане очко нашатирний спирт. Це і є причина постійно дурнуватого виразу на морді гадіка.

  7. за цього гаплика-вабздіка багато чого люди знають то як почнеться Коліївщина він не встигне наробити під себе бо тоді винищували поляків жидів та вірмен а наразі ще й потвор- буде добра катавасія може йому допоможе жидівській єзус та тількі для того щоб він попав у пекло а треба щоб воно сконало як мільони українців від юдокомуняцкого мору бо тількі збочінець не має співчуття йому однаково хто його має аби було тому найстрашніші злочини у світі робили як правило жидомасони маючі один одного в дупу вони в’яжуть зобов’язанням робити все що накажуть -як ні спіткає доля кравченка що поцілив себе у голову двічі звідси байдужість та зневага до України та українців -і то на усіх ригоаналів бо як що хтось заради грошей здатний зрадити -не має права на життя Слава Героям

  8. Кажется, нет на этой многострадальной земле- Украине — ни одного человека с чувством собственного достоинства , кто не пожелал бы овощу стать навсегда тем кто он есть на самом деле т.е. овощем и послать его в небытие. Но проблема в том что что все эти наши эмоции асинхронны и не могут оказать сколь-нибудь заметного воздействия. (Говорят, что Вольфганг Мессинг обладал таким даром, даром воздействовать в одиночку).

    Однако кажется выход есть и этот выход в когерентном и синхронизированном воздействии. (можно почитать об этом здесь http://noosphere.princeton.edu/) иными словами достаточно, чтобы некоторое количество людей стали одновременно думать над одним и тем же событием (примерно в течении 15 — 30 мин) , чтобы повлиять на ход этого события. Как велико должно быть их число? По нашим оценкам 10 млн достаточно, чтобы эффект стал ощутимым. Поэтому предлагвется провести всеукраинскую акцию Овоща в Небытие. Этапы акции
    1) Распространить эту информацию через все имеющиеся соцсети с целью создания критической массы желающих в ней участвовать. Хорошо бы привлечь экстрасенсов.
    2)Назначить час Х.
    3) В час Х все сосредотачиваются на овоще и желают ему одного — ИНСУЛЬТ

    Начинаем действовать.

  9. Ага,а Вадик,что”на все гаразд”,Пахло,Бриолин и вся остальная гопота останутся? Надо по-другому формулировать посыл:”Нелигитимное большинство,Кабмин,АП-в Расистскую Федерацию”!

  10. як що воно для тебе особистість то подругами ви вже стали як і решта жидомасонів

  11. Обыкновенная ситуация для современной Украины… Это реалии современной Украины — бабло и правовой нигилизм рулят!!! А в данном случае хай и вопли подняли только из-за распиаренного зятя с самой верхушки…

    Любопытно, что Донецких бандитами именуют, а предыдущих булавадержателй противопоставляют)))) — из одного теста они)) Тимошенко своё уже отхватила))

  12. Отбросив «пэрлы» и «маячню» рефлексирующих недоброжелателей Колесниченко, хочу обратить внимание на некоторые принципиальные моменты в этой истории.

    Во-первых, Оксана Климончук из «Украины молодой» безапеляционно утверждает: «Валентина Василівна Македон, матір дружини Вадима Колесніченка Лілії Македон, під час сварки «скрутила» виховательку місцевого дитсадка Хрущ Галину та влила їй у горло нашатирного спирту».

    Обратите внимание, «СКРУТИЛА»! Ни больше, ни меньше! Т.е. 64-летняя старушка «СКРУТИЛА» значительно моложе ее по возрасту воспитательницу Галину Хрущ и, как в американском фильме ужасов, влила ей в горло нашатырного спирта.

    Но вот Максим Савчук из той же «Украины молодой» эту ситуацию уже представляет совершенно по-другому. И не просто по-другому, а принципиально по-другому с точки зрения права. А именно: «Сварка між начальником і вихователькою дійшла до того, що пані Галина просто знепритомніла у кабінеті. Зі свідчень потерпілої, коли вона прийшла до тями, перше, що побачила — Валентину Василівну, яка «мене взяла за щоки, перехилила голову назад і почала лити з пляшечки нашатирний спирт». Ту пляшечку принесла медсестра, залишивши жінок наодинці».

    Как видим, речь уже не идет о том, что 64-летняя бабушка «СКРУТИЛА» младшую ее по возрасту воспитательницу. Оказывается воспитательница «ПРОСТО ЗНЕПРИТОМНІЛА», т.е. упала в обморок от словесного «прочухана», который ей устроила заведующая детского садика. Это с правовой точки зрения в принципе меняет ситуацию и отношение к ее участникам, даче оценок поведения оных. Т.е. никакого применения силы, никакого рукоприкладства со стороны зав.садиком к воспитательнице не было, а был типичный обморок легкоранимой, психически нестойкой в стрессовых ситуациях и к внешним факторам психического воздействия воспитательницы детского садика.
    Далее последовали действия престарелой – 64-летней зав.садиком, которая, очевидно, сама пребывала в состоянии стресса и даже испуга, вместо того, чтобы дать понюхать нашатыря упавшей в обморок воспитательнице, случайно влила ей содержимое флакона в рот. Как это обычно делается, но только конечно не с нашатырем, а с водою в отношении людей, упавших в обморок. Рефлекторные глотательные движения гортани и перепад температуры полости рта и воды зачастую сразу же приводят в сознание упавшего в обморок.
    Но в данной ситуации, очевидно зав.садиком, пребывая в стрессовом состоянии, просто перепутала, что необходимо было делать. Предполагать, как это делают некоторые недоброжелатели Колесниченко, что его теща – какая-то садистка, с удовольствием вливающая нашатырь в рот воспитательницам, есть абсурдным и даже непорядочным. Очевидным есть, что имел место несчастный случай и увечья были нанесены непреднамеренно.

  13. Всім дописувачам, які розділяють позицію “Факу на ліцо”. Те, що справа не була розглянута “з коліс” у 2008-2009 роках говорить як раз про відсутність тотального тиску на суди у цей період. Тоді були можливі різні рішення. А от зараз під час правління “єдіной направляющєй політсіли” таке вже неможливо. Якщо надійшло замовлення зверху, то воно буде виконано точно і “в кратачашиє срокі”. По це говорить і безпрецендентний факт виклику “на дом” цілої колегії суддів апеляційного суду. Якщо вам і таким як ви подобається така ситуація, то лише тому, що ви ще потрапили під роздачу. Але це не ваша заслуга а їх “нєдоработка”. Щасти вам!
    А вам “наста-а-а-аящій палковнік Нєдзєльскій” мабуть відомо, що навіть якщо дії “супертещі” і не були умисними, вони все одно утворюють склад злочину з необережною формою вини, а відтак мають тягнути за собою і відповідне покарання. Бажаю вам і всім вашим однодумцям , щоб покращення торкнулось ваш якнайшвидше, щоб і ви нарешті прозріли!

  14. Оправдывая действия тещицы Колесниченко, находившейся якобы в состоянии стресса, непонятно с какого хрена, с учетом ее престарелого возраста, с явными признаками неоправданной агрессии, можно навскидку прийти к выводу, что это МАРАЗМ и таких старух нужно содержать подальше от детишек, в учреждениях закрытого типа. А “Качановка” для нее чересчур шикарно, в “Павловку” — самый раз! Заодно и Вадику место ”нагреет”.

  15. Істоті з образливим для всіх і мерзотним ніком «Фак вам на ліцо» пояснюю, що в моєму пості як раз говориться про злочин, хоча й непередбачений заздалегідь, вчинений по необережності. Читай, істото, уважно: «Очевидным есть, что имел место несчастный случай и УВЕЧЬЯ были нанесены НЕПРЕДНАМЕРЕННО».

    «Тамара», ты предыдущей «истоте» пара. Сомневаешься: «тещицы Колесниченко, находившейся якобы в состоянии стресса, непонятно с какого хрена».

    «Тамара», ты, наверное, внучка японского самурая, хладнокровная и невозмутимая, что даже упавшая в обморок на твоих глазах женщина не выведет тебя из состояния равновесия. Браво, «Тамара»! Тогда меняй ник с «Тамара» на «Янесука Ятамара»! Ха-ха-ха! Кстати, в «Павловке» нет палаты с табличкой «Самурайка». Ты будешь первой. Поздравляю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ