Человек не терпит насилия!

Дещо про Карпачову

Верховна Рада України

01008, м. Київ, вул, Грушевського, 5

Голові фракції Партії регіонів

у Верховній Раді України

Єфремову Олександру Сергійовичу

Голові фракції “Блок Юлії Тимошенко

-“Батьківщина” у Верховній Раді України

Кожем’якіну Андрію Анатолійовичу

Голові фракції Блоку “НАША УКРАЇНА

НАРОДНА САМООБОРОНА”: Народний

Союз “Наша Україна”, Політична партія “Вперед, Україно!”, Народний Рух України, Українська Народна Партія, Українська республіканська партія “Собор”, Партія Християнсько- Демократичний Союз, Європейська партія

України, Громадянська партія ”ПОРА”,

Партія захисників Вітчизни у Верховній Раді України

Мартиненку Миколі Володимировичу

Голові фракції Комуністичної партії

України у Верховній Раді України

Симоненку Петру Миколайовичу

Голові фракції Народної Партії

у Верховній Раді України

Шарову Ігорю Федоровичу

Голові депутатської групи “Реформи заради

майбутнього” у Верховній Раді України

Рибакову Ігорю Олександровичу

ЗВЕРНЕННЯ

Шановні керівники депутатських фракцій Верховної Ради України!

Звернутися до Вас мене спонукає ситуація, що склалася навколо питання обрання в ВР України Уповноваженого з прав людини.

Про себе: Лутьєв Володимир Григорович, 03.10.1959 р.н., проживаю: 97416, АР Крим, м. Євпаторія, пр-т Леніна, 5-24, по першій професії лікар дерматовенеролог. З 1990 по 1998 р.р. депутат Євпаторійської міськради. Безпартійний. З травня 2002 року є членом Національної спілки журналістів України, редактором міської суспільно-політичної газети «Євпаторійський тиждень». Безпартійний. З 1997р. і по теперішній час знаходжуся в непримиренному протистоянні з членами ОЗУ Євпаторії, Криму (незалежно від їх партійної приналежності), з їх «захисниками» в органах влади, міліції, прокуратурі і судах.

Є представником Республіканського комітету з охорони культурної спадщини Ради Міністрів АР Крим у всіх органах влади України.

За свою громадянську позицію в протистоянні криміналу 15.12.2005г. (в умовах утримання в ІТТ м. Севастополя) нагороджений почесним знаком Уповноваженого ВР України з прав людини «ЗА МУЖНІСТЬ» (№ 002). Указом Президента України № 228/2010 від 23.02.2010р. нагороджений орденом «ЗА МУЖНІСТЬ» III ступені.

По суті.

Безперечно, обговорюване питання надзвичайно важливе і потребує максимальної уваги суспільства. Пишу це, бо сам особисто «мав можливість» пройти через штучно створені для мене зацікавленими особами, що є представниками державної влади, випробування і переконатися в тому, що часто обставини для громадянина цієї країни складаються саме такий чином, що надії на цю саму державу і на її (держави) органи, немає!

Жодної надії немає!

У такій ситуації, раптом, виявляється, що Конституція і Закони України, це якісь лише декларації «о намерениях» і не більше, і виконувати які відповідні посадові особи вважають зовсім не обов’язково, натомість все вирішують якісь, не передбачені жодними законами і процесуальними нормами «домовленості» між представниками таких, на перший погляд, різних органів: МВС, прокуратури і судів, але які, раптом, починають працювати, дуже часто «стимульовані» прямо зацікавленими особами з числа бувших (вважаю бандитів, як і співробітників КГБ-СБУ (в доброму сенсі), не буває) членів ОЗУ, напрочуд рішуче і злагоджено. При таких обставинах у громадянина не має жодних шансів довести свою правоту.

Жодних.

Ось при таких обставинах мені і довелося ще в 2002 році познайомитися з Уповноваженим з прав людини ВР України Карпачовою Ніною Іванівною.

Всі роки мого протистояння з СИСТЕМОЮ корумпованих представників правоохоронних структур в Криму і в судах Карпачова завжди була поряд зі мною і не важливо де я на той час, впродовж 2 років перебував: в ІТТ м.Сімферополя, або в СІЗО м. Сімферополя, чи в ІТТ м. Севастополя, або в СІЗО м. Києва – Карпачова була поряд.

Це при тому, що члени ОЗУ Криму спромоглися через своїх міліціянтів і прокурорів «накидати» мені звинувачень на цілих 16 статей Кримінального Кодексу України, максимальне покарання за які Законом було передбачене аж до … довічного ув’язнення!

За те що, Уповноважений лише звертав увагу колегії суддів Апеляційного суду м. Севастополя на те, що неприпустимо порушувати права обвинуваченого Лутьєва на захист і клопотала перед судом про задоволення моїх незчисленних клопотань про призначення і проведення судово-почеркознавської експертизи, судді Соловьов і Косенко, а також їх керівник — голова Апеляційного суду м. Севастополя Погребняк 21.11.2005г. звернулися до голови Ради судів України Пилипчука П.П. зі скаргою, в якій звертали увагу на те, що Карпачова … втручається в дії суду і прохали … захистити їх надалі від втручання Уповноваженого!?

За всі роки, поки йшов процес мої клопотання про призначення вказаної експертизи були проігноровані і мене було засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Описати все, що відбувалося за ці 10 років в цьому зверненні неможливо: мені, маючому 3 вищих освіти, інваліду II групи захворювання приходилося битися в тюрмах, як з міліціянтами, що нахабно відбирали у вперше заарештованих молодих людей продукти харчування, так і з так званими кримінальними авторитетами, наприклад, в СІЗО м. Сімферополя ламати щелепу «смотрящему» за кримськими тюрмами і ІТТ такому собі «Арийцу», якого міліціянти СІЗО м. Сімферополя у вечірній час вивозили в ресторани Сімферополя для зустрічей з злодіями в законі.

Було важко, бо з одного боку проти мене «під наглядом» Котляревського М.М., відомого правоохоронним органам під блатним погонялом «Микола-вбивця» і також, вважаю, відомого Мірімського Льва Ароновича, та інших, їм подібним особам діяли співробітники кримського УБОЗ, а також прокурори і суд (особисто бувший керівник Апеляційного суду АР Крим Тютюнник і його права рука – перший заступник, такий же, вважаю, негідник Лунін), а з іншого боку корумповані співробітники пеніцитарной системи, що за гроші «кришували» кримінальних авторитетів, за утриманням яких повинні були наглядати належним чином.

Війна була такою, що керівні особи того ж МВС України (той же нач. УБОЗ МВС України генерал-полковник міліції М.В. Корнієнко, нач. УБОЗ ГУ МВС України в Криму генерал міліції В.С. Плавюк, нач. ГУ МВС в м. Севастополі генерал міліції В.Г. Пєтухов та інші), які знали про фальсифікації кримінальної справи відносно мне, звертали на це увагу суду (генерал Плавюк В.С.) і не могли нічого вдіяти, оскільки «все вирішував суд».

Я дуже вдячний генералам міліції Корнієнко М.В., Москаль Г.Г., Плавюку В.С., Пєтухову В.Г., журналісту Володимиру Ар’єву (знімав про мене фільм в тюрьмі м. Севастополя, назва «Розправа») та багатьом іншим тим, хто мені допомагав в ті часи, навіть добрим словом, але попри все в цій ситуації, як виявилося, реально змогла мені допомогти лише Карпачова Н.І. І вона допомагала мені відстоювати мої права (їх було не так вже і багато), перш за все, на захист від сфабрикованих обвинувачень. Як би не Ніна Іванівна, я би зараз не мав можливості писати це звернення!

По суті, як на мене, всі ці довгі роки мого протистояння підлій СИСТЕМІ жоден соціальний інститут країни не працював на мене і не допомагав мені у відстоюванні моїх прав.

Жоден!

Окрім інституту Уповноваженого з прав людини і його керівника з дня заснування Карпачової Н.І.

Вже після винесення відносно мене 12.07.2006р. звинувачувального вироку, відміни його у Верховному Суді України 15.03.2007р. і новому розгляді вже в Апеляційному суді Миколаївської обл., а потім винесенням 17.09.2008р. виправдувального вироку по всім статтям звинувачення, який ухвалою ВСУ від 25.12.2008р. залишений в законній силі, постановою прокуратури АР Крим від 04.06.2010р. за фактом фальсифікації матеріалів «моєї» кримінальної справи порушено кримінальну справу, а постановою від 18.04.2011р. я вже був визнаний потерпілим по цій справі. Є всі підстави сподіватися, що в квітні цього року кримінальна справа відносно посадових осіб кримського УБОЗ і прокуратури АР Крим буде направлена до суду для розгляду по суті!

Вказане, і це беззаперечно, було би не можливо, а би мені в моїх спробах захиститися від всякого роду перевертнів у формі і в суддівських мантіях впродовж цих років (!) не допомагала би Ніна Іванівна!

Ніна Іванівна справжня! Надійна!

Це так – перевірено реальними справами!

І коли зараз на посаду Уповноваженого звучать інші прізвища кандидатів, які обіцяють «революційні зміни в підходах до справи захисту прав громадян нашої країни, я, можливо як ніхто інший розумію що насправді рухає цими особами.

Побувавши «там», я бачу колосальну різницю між тим, що означає «сказати» і тим, що означає «зробити». Ті гламурні особи жіночої статті, що фігурують в якості можливих претендентів, навіть уяви не мають, що означає виїхати звечора в інший регіон країни, щоб зранку ввійти в ІТТ, або СІЗО, чи зайти на зону, ці морги для ще живих, і в бруді та дурному запаху розгледіти чиїсь біль та повернути надію на справедливість.

Не хочу обговорювати (щоб зненацька не образити) кандидатуру шановного Євгенія Захарова з Харкова, бо він є людиною старшого віку і в цілому займається поважною справою захисту громадян. Але, я особисто це з 1997 року роблю цілком безкоштовно.

Взагалі, про це можна дуже багато розмовляти, але зробити це в практичній площині грамотно, наполегливо і самовіддано дано не кожному.

Карпачова це може. Вона це вміє. Вона це робить! Що ще треба?!

Періодично лунають вигуки про те що «Карпачова» діє в інтересах лише однієї політичної сили», вважаю, що це просто дурні розмови, оскільки всі бачили скільки Ніна Іванівна приділяла уваги заарештованим тим же Колесникову В.Б. та Кушнарьову Є.П. А зараз, коли Ніна Іванівна неодноразово відвідувала в місцях утримування Юрія Луценка і Юлію Тимошенко і цілком справедливо звертала увагу влади на порушення прав цих осіб, вже представники інших політичних сил почали виказувати своє невдоволення.

Можу всіх заспокоїти, Карпачова, незалежно від існуючої, та такої, що буде після жовтня 2012 року правлячої політичної сили, виконувала і буде виконувати свої обов’язки належним чином!

На цьому, можливо, як що в країні і на далі події будуть розвиватися саме таким чином, на особистому прикладі вже восени цього року може буде засвідчитись і особисто Янукович Віктор Федорович, і Ахметов Р.Л., і знову Колесников В.Б., та багато-багато інших публічних осіб.

На підставі викладеного, прошу Вас хоча б на якийсь час відкласти свої вузько партійні інтереси, якість склоки чи образи, і прийняти дужу-дуже важливе рішення про обрання безпартійної Карпачової Ніни Іванівни на наступний термін Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Якщо це буде зроблено, то це відбудеться в інтересах кожного громадянина країни, а також, вважаю, і в інтересах самих же народних обранців.

З ПОВАГОЮ,

член Національної спілки

журналістів України Лутьєв В.Г.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

12 ответов

  1. Карпачева:-))) — завтра отправлю тоже такое же письмо в ВР Украины, только с обратно-пропорциональным текстом.

  2. Вован, ты сидел за то, что Котлету заказывал, а тебя, в который раз, развели как лоха, на себя пинай и не скули

  3. В мене питання а де була Карпачева до цього часу в Україні чи де?
    Як, сталося що Вона нічого не знала про Лукьянівське СІЗО (кіно ціле зняли журналісти- та підняли це питання без неї) та інших СІЗО ( Лукьянівське — не едине)і т.п.
    Вона що про це не знала?

  4. Повірю, якщо автор панегірику надасть додаткову інформацію про те, скільки коштував йому правозахисний супровід Карпачової. Іншого не дано. В альтруїстичних нахилах цю пані запідозрити неможливо.

  5. Пане Лутьєв В.Г., за такі статті вас треба гнати з журналістської спільноти канделябром. Вас може виправдати лише те, що ви писали цю маячню в непритомному стані. Погоджусь лише з тим, що Карпачова не діє в інтересаї ОДНІЄЇ політичної сили — вона діє виключно в своїх шкурних інтересах. І це вам можуть довести тисячі громадян України, які наівно вірили, що Уповноважений з прав людини захистить їх від терору держави. Натомість переконались, що ця особа є вірним (а саме тому незмінним!)охоронцем інтересів терористів від влади (міліції, прокуратури, суддів) і лише в своїх брехливих патетичних промовах вдає, що виконує покладені на неї обов’язки.

  6. Що може зробити одна Карпачова? Великі мрії, великі амбіції, але нема з кому із ким у цій країні розгрібати гній.
    Що роблять зараз її помічники і працівники секретаріату, кому держава оплачує заробіню платню? Багато хто з них працює на ворожнечий табір. Вставляють палки до коліс машини, яка повинна була б боротися за справледливість, встановлення істини.
    Помічники, які повинні наглядати за тюрмами постійно пьють з тюремщиками і так заливають оченятка, що впритул не бачать ніяких порушень, окрім одних — мало наливають.
    Помічники, що наглядають за міліціянтами — такі ж самі міліціянти і замашки в них такі ж самі!
    А чого вартий захист працівників культури? Щось я не чув, щоб десь у селі були відновлені права на доступ до культурних цінностей завдяки втручанню омбудсмана! І чому це бувший міністр культури, що працює помічником по культурі гидує сходити в СІЗО до Завадського? Написали у себе на сайті, що Завадський зустрічався з представником Карпачової і віхрестився від Табачника, але зустрічався з ним як раз той помічник, який товаришує з тютемщиками (дивись вище) і так здається, що тими ж методами може й примусив Завадського підписати загодя заготовлені папірці. Будемо чекати, що в програмі “честь імею всех” тепер будуть співати нові особи.
    Але що таки гарно працює — так це прес служба, яку очолює радник у законі Слісаренко. Якщо рік назад дійсно можна було дізнатися, що нового відбувається в будинку на Інститутській, то зараз все покрито суцільними таємницями. Убозтво прес релізів преслужби з лихвою перекривається колективними вилазками на чужі пресконференції, щоб хоч трохи попоїсти. Слісаренко активно працює з періодичними виданнями та викладає в Університеті, тому йому ніколи займатися проблемами захисту прав журналістів. Та і не любить він їх. Якби проблеми Лутьєва були зараз — тоді би він відчув діяльність сьогоднішніх правозахистників і більше б не голосив би.
    Справа в тому, що багато тих, хто дійсно працював і стояв на захисті прав давно звільнилися і пішли на вільні хліба. Тепер без пяти хвилин Лутківська звільнить останніх і контору можна буде закрити.
    То може хай молоде Юрисик Павленко все замкне на себе?
    А в будинку на Інститутській розмістити Гельсінську спілку з прав людини. Чим більший маразм — тим більше державних грошей можна на це витратити.

  7. Підтримую колегу-журналіста. Ніна Іванівна кілька разів допомогала моїм героям публікацій у найскрутніших життєвих ситуаціях. Але без посилення ролі омбудсмана у судових процесах — законним шляхом — мови бути не може про роль омбудсмана — будь-якого у захисті людини перед свавіллям т.зв. правонападу. Але. користуючись нагодою, хочу сказати Карпачовій спасибі за її роботу. З повагою, Олена Талаєва

  8. Алена

    Карпачова продажная(((( к большому сожалению,она либо за деньги либо для собственного пиара все делает! А ее представители ездят на мерседесах и раздают ведомости….,если бы можно было на сайт поместить фото с удовольствием это сделаю…полюбуетесь все.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ