Человек не терпит насилия!

Старопетрівська сільська рада

Прокурорський нагляд

Під Києвом на схилах річки Дніпро розташоване село Старі Петрівці. На протязі останніх 10 років оселитись на території вказаного села бажає досить багато людей, особливо тих, у кого є кошти, і хто може дозволити собі придбати земельну ділянку вартістю 10 тис. доларів США за одну сотку.
Головою Старопетрівської сільради на протязі останніх шести років являється Єрема Олександр Миколайович.

За час правління Єрема О.М. приблизив до себе деяких депутатів та посадових осіб сільради, і за допомогою яких здійснює своє «правильне» правління.
Так по одному з фактів «чесного правління» в червні 2011 року прокуратурою Вишгородського району Київської області за матеріалами спільної перевірки проведеної прокуратурою Вишгородського району та УБОЗ ГУМВС України в Київській області, відносно посадових осіб Старопетрівської сільської ради Вишгородського району порушено кримінальну справу № 78-1284 за вчинення злочинів передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України. Службові особи вказаного органу місцевого самоврядування в особі голови сільської ради Єреми Олександра Миколайовича, депутата даної сільської ради Зайченка Віктора (права рука Єреми О.М.) та гр. Власюка Віталія Валерійовича (особа яка тривалий час знаходиться в дружніх стосунках з Єремою О.М., і яка здійснювала розроблення фіктивних договорів та актів виконаних робіт) зловживаючи своїм службовим становищем внесли завідомо неправдиві відомості до договорів підряду на реконструкцію дитячого дошкільного закладу “Пролісок” (Вишгородський р-н, с. Старі Петрівці, вул. Космонавтів) та актів приймання виконаних будівельних робіт укладених з певними фіктивними підприємствами на загальну суму понад 300 тисяч гривень. Вказані кошти в подальшому перераховані вказаним суб’єктам господарювання за нібито реконструкцію дитячого садка, хоча фактично будь-яких робіт вказані підприємства не здійснювали, що підтверджується показами керівників даних підприємств.
Фактично реконструкція дитячого дошкільного закладу “Пролісок” на протязі 2008-2010 років здійснювалась за кошти одного з підприємців та мешканця с. Старі Петрівці, Ведмідя Дмитра Вікторовича. Саме він безпосередньо здійснював розрахунок з робітниками та надавав кошти на закупівлю будматеріалу.
В ході слідства встановлено, що всі грошові кошти, перераховані за реконструкцію дитячого дошкільного закладу “Пролісок” в подальшому переводились в готівку (відмивались) через конвертаційні структури та передавались безпосередньо Єремі О.М. через довірених йому осіб – Зайченка В.В. та Власюка В.В.
Після порушення кримінальної справи Єрема О.М. тут же звинуватив владу у здійсненні на нього тиску.
Також Єрема О. зауважив, що він єдиний сільський голова, кого не висунула та не підтримала Партія регіонів у Вишгородському районі на останніх виборах. Також Єрема О. повідомив, що в зв’язку з тим, що зараз ідуть судові слухання по скасуванню вилучення 70 га землі в межах Старопетрівської сільради, бажаючих залякати його є багато. Сільський голова наголошував, що вбачає в цих подіях загрозу його життю та життю його близьких.
Що стосується згадуємих Єремою О. 70 га землі, то ще наприкінці 2008 року сільський голова Старих Петрівців Єрема О. та голова Новосілківської сільради Стукач М. організували акції протесту біля будівлі Вишгородської РДА, в якій, вимагаючи повернути земельні наділи, взяли участь мешканці сіл Старі Петрівці й Новосілки.
Єрема О. пояснював, що це «останні 70 гектарів чорнозему» які були у села, і які нібито «вкрали у людей». Але що стосується того, куди поділись інші землі Єрема О. не пояснював. Причиною було те, що свого часу сільським головою Старих Петрівців був брат Олександра — Ростислав Єрема. Саме в той період, село позбулося кількох сотень гектарів землі. Пізніше Єрема Р. перебував на посаді голови Вишгородської РДА, а на момент проведення мітингів працював заступником голови Київської обласної державної адміністрації. На даний час прокуратурою Київської області завершено досудове слідство у актуальній кримінальній справі по обвинуваченню колишнього заступника голови Київської обласної державної адміністрації Єреми Р.М. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 366 КК України. Кримінальна справа направлена прокурору для затвердження обвинувального висновку.
Після порушення кримінальної справи Єрема О.М. спробував підбурювати мешканців села вийти на мітинги в його підтримку, але … Немає віри у громади до свого голови, вийшли лише працівники комунальних підприємств села, яких вигнав на мітинг Зайченко В.
Вказане змусило Олександра Єрему звернутись до провіреної в України практики – домовився з прокуратурою, і ти вже «чист» перед Законом.
За наявною інформацією Єремі О.М. вдалось налагодити з корумпований зв’язок з посадовими особами прокуратури Київської області і яким було надано винагороду за закриття справи у сумі 1 млн. грн.
І зразу розслідування справи призупинилось через нерозуміння прокуратурою Київської області обставин злочину.
На даний час хід розслідування даної кримінальної справи зупинений та готуються документи на закриття кримінальної справи за відсутністю ознак злочину в діях голови Старопетрівської сільської ради Єреми О.М., депутата сільської ради Зайченка В.В. та гр. Власюка В.В.
Крім того, за допомогою тих же корупційних зв’язків, Єрема О.М. організував охоту правоохоронних органів на головного свідка, а раніше головного мецената села Ведмідя Д.М. — відкриття кримінальних справ, арешт майна і т.д. Тиск на Ведмедя Д.М. та інших свідків по справі здійснюється з метою зміни свої показів наданих прокуратурі Вишгродського району відносно протиправних дій Єреми О.М., Зайченка В.В. та Власюка В.В.
Таким чином, у зв’язку з корупцією в прокуратурі Київської області не надається можливим притягнути до відповідальності осіб, які завдали своїми діями великих збитків бюджету с. Старі Петрівці.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Димуля Ведмежонок! Ты бы уже подписывал сам эти “куплеты”. Кому ты и что хочешь доказать? Пока я в Старых Петровцах знаю одного вора — Ведмидя Дмитрия. От него пострадало куча желающих построить себе дом. А вот от Еремы пострадал только ты, когда он перестал тебе “сладкие” куски земли давать за копейки. Так что не надо тут “гавкать” на власти. Верни долги своим клиентам и там глядишь у тебя жизнь наладится 🙂

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ