Человек не терпит насилия!

«Пахан Янукович дважды сидел. Теперь он сажает оппозицию», — немецкая пресса

pahhannn

“Президент Украины сажает оппозицию за решетку. Он знает, как выглядит жизнь в тюрьме. Сам он сидел дважды — за ограбление и нанесение телесных повреждений”.

Немецкая газета Frakfurter Allgemeine Zeitung в последнем номере посвятила большую статью ситуации в Украине Виктору Януковичу*. Цензор.НЕТ предлагает вашему вниманию перевод публикации на украинский язык.

Пахан Янукович

Президент України саджає опозицію за ґрати. Він знає, як виглядає життя у в’язниці. Сам він сидів двічі — через пограбування та завдання тілесних ушкоджень.

10 березня 2012,Конрад Шуллєр

З того часу, як Віктора Януковича було обрано президентом України, у словнику українців різко зросла популярність двох слів: «ізолятор» та «колонія». Янукович, якого у 2004 році позбавили влади завдяки демократичній Помаранчевій революції, з моменту свого повернення у 2010 році зробив в’язницю центральним інструментом свого правління. Вже через декілька місяців після його другого приходу до влади за ґрати потрапили перші провідні противники режиму, а лідера опозиції та колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко* було засуджено до семи років ув’язнення в результаті судового процесу, який гостро розкритикувала міжнародна спільнота. Її колишній Міністр внутрішніх справ Луценко та колишній в.о. Міністра оборони Валерій Іващенко ще чекають на остаточний вирок суду у Лук’янівському СІЗО у Києві.

Читайте также на Цензор.НЕТ: Янукович и Кабмин должны ответить за приговоры Тимошенко и Луценко, — Европарламент

Вже не раз в’язниця відігравала у житті Януковича центральну роль. Вперше це сталось наприкінці 60-х років, коли він був підлітком без батьків, який ріс між сірими териконами та димлячими трубами східноукраїнського сталевого та вугільного регіону Донбас. Зі всіх частин Союзу радянська влада тоді відправляла сюди різних людей працювати у шахтах, у тебе не запитували, звідки ти, часи були суворими. На вулицях між доменними печами панували банди, і той, у кого не було швидких кулаків, довго не втримався б. Конфлікти з міліцією, арешти та колонії для неповнолітніх були чимось буденним, і сам Янукович юнаком двічі був засуджений до терміну за ґратами. Точні обставини до сьогодні не відомі, але, за його власним зізнанням, йшлося, серед іншого, і про завдання «тілесних ушкоджень середньої тяжкості».

Інформація про ранні роки ув’язнення була знищена в архівах

Друга фаза, в якій важливу для біографії Януковича роль зіграли кримінальні суди та колонії, мала місце через чверть століття, у 90-х роках. Радянський Союз розвалився, олігархи та злочинні барони першого десятиріччя після розпаду ділили між собою донецькі шахти та заводи за допомогою калашникових та ручних гранат. «Кримінальні авторитети», як їх називають в Україні, перетворювались на великих акціонерів, і в 1997 році під протекцією нових можновладців Янукович став губернатором Донецької області. Завдяки клопотанням авторитарного президента Леоніда Кучми, який як ніхто вмів керувати регіональними кланами, у 2002 році Януковича взагалі зробили прем’єр-міністром. У ці роки, коли він вже давно був не втраченим юнаком з кримінального середовища, а людиною влади та впливу, за лаштунками правосуддя, як кажуть, невідомим особам вдалось знищити всі згадки про його судимості, згадки про які вже давно канули у забуття.

У будь-якому випадку, у 2002-му, коли журналіст Володимир Бойко опублікував перші слабкі натяки на до того строго засекречену буремну молодість губернатора (за його словами, йому про це розповів співкамерник, який сидів з ним разом, коли той перебував за ґратами через критичну статтю), зміцніли підозри, що у судах та колоніях була зроблена величезна робота: скільки не шукали, у жодному судовому архіві не вдалось знайти вирок, у жодній в’язниці — запис про ув’язненого Януковича. Хтось викреслив з документів і без того вже давно забуті його сучасниками роки Януковича за ґратами.

Решта було мовчання

Перша інформація про таємне минуле президента через відсутність доказів так би і залишилась на рівні чуток, якби сам Янукович, тодішній кандидат Кучми на президентську посаду, в 2002 році раптово не підтвердив ці спекуляції: в документах, які він подавав на посаду, 18 листопада 2002 року він неочікувано зізнався в тому, що раніше було таємницею за сімома печатками: що у молодості він спочатку відбув термін у «колонії для неповнолітніх», а пізніше ще раз був «засуджений».

Це зізнання внесло не тільки ясність, але й плутанину. Залишалось загадкою, чому раптом Янукович підтвердив те, що було простими чутками, також залишалось незрозумілим, що саме він скоїв у свій час на суворих вулицях його рідного міста Єнакієве (пару житлових кварталів у степу, металургійний комбінат, вічне «російський народ — понад усе»). У своєму письмовому зізнанні він про це нічого не згадав; єдине, що кинулось тоді у вічі, була коротка згадка про те, що пізніше його судимості «було скасовано». Решта — мовчання. Сьогодні президент також не коментує цю тему, запитання « F. A. S.» залишились без відповіді.

Тим не менш прояснились дві речі: по-перше, те, що сьогоднішній президент колись сидів, та, по-друге, що у його рідному Донецькому регіоні не можна знайти жодного документа по його справі — жодного вироку суду, жодного запису в реєстрі в’язниць. Хтось у царстві донецького губернатора попрацював дуже ґрунтовно. Журналіст Володимир Бойко, який колись першим опублікував згадки про його минуле, сьогодні розповідає, що в результаті «колосальної роботи», яку тоді було зроблено для очищення його біографії, було знищено всі сліди, навіть географічно далеко віддалені, про що ми поговоримо пізніше.

Космонавт, який сприяв особистому злету

Тоді ж, після 2002-го, спочатку здавалось, що цю справу залагодили. Янукович, який відтепер за милістю Кучми та олігархів зріс від губернатора до прем’єр-міністра, зізнався в судимостях. Однак він наполягав на своїй невинуватості та пізнішій реабілітації, і оскільки ніхто не міг довести протилежне, дискусія, здавалось, затихла.

До початку 2004 року. Тоді Янукович зібрався спробувати свої сили на найвищу посаду в країні та стати наступником президента Кучми. Вибори було призначено на осінь. Штаби готували своїх кандидатів до виборчої боротьби, і 25 травня представники судів Донецької області провели пам’ятну конференцію. Цього дня, через два роки після його зізнання, табір Януковича нарешті представив документи, що підтверджували невинуватість їхнього кандидата, у якій постійно всіх запевнювали.

Докази містили дві частини. Першим прес-служба Януковича оприлюднила лист легендарного радянського депутата і космонавта Георгія Берегового, в якому відомий підкорювач космосу, чий виборчий округ був у Донецьку, та якому в рідному місті Януковича Єнакієве сьогодні присвячено дзвони однієї з церков, у 1978 році клопотав у суді про проведення повторного розслідування справи молодого колишнього в’язня Януковича. Теперішній президент пізніше завжди наголошував, яким близьким він був у молодості до космонавта, і скільки цей радянський ідол зробив для його особистого злету. У листі Берегового він називає Януковича «молодою людиною важкої долі», «яка залишилась без батьків» та «мала до цього часу виключно позитивні характеристики». Для того, щоб цей багатообіцяючий юнак, який мріяв про те, щоб вступити до лав Комуністичної партії, міг жити «за власною совістю», на думку Берегового, необхідно було перевірити, «чи не є його необґрунтовані судимості» «фальшивими звинуваченнями старших злочинців».

Судимості Януковича було скасовано

Ще важливішим за лист космонавта був другий доказ, який презентували представники донецького правосуддя під час виборчої кампанії 2004 року. Мова йшла про копію рішення суду про реабілітацію Януковича, на яке він завжди посилався, але яке, оскільки всі документи зникли, до цього ніколи не публікувалось. Цей документ, який представили вперше, було за всіма ознаками підготовлено й ухвалено Президією Донецького обласного суду 27 грудня 1978 року. Зрозуміло, що тоді суд довго не вагався над тим, щоб задовольнити батьківське клопотання космонавта та радянського ідола Берегового.

Рішення про реабілітацію містить опис «справжніх» обставин злочину, які свого часу призвели до «помилкового» засудження Януковича. У першому випадку, 1967 року, згідно з цим описом подій, двоє молодиків побили та пограбували на вулиці п’яного. Янукович не брав участі у цьому злочині, але злочинці повісили на нього провину, тому що він підпадав під закон про злочини неповнолітніх і міг розраховувати на менше покарання. Щодо другої судимості, суд встановив, що Янукович тоді просто намагався зупинити бійку на вулиці. Він втрутився, щоб розняти бійців, за що чоловік на ім’я Бубир вкусив його за руку. Висновок суду: при розслідуванні справ з молодості Януковича посадовці «вжили не всі заходи для повноцінного та всеохоплюючого дослідження обставин справ». Тому вироки проти Януковича мають «бути скасовані із закриттям провадження по справах за відсутністю складу злочину».

Сумніви у справжності документів

Обидва документи, лист космонавта та рішення донецького суду про реабілітацію, могли поставити крапку у цьому питання, якби були справжніми. Але у цьому є серйозні сумніви. І найбільш безневинним при цьому є те, що відомий лист космонавта та депутата Берегового містив друкарську помилку — щось, що у радянські часи ніколи б не стерпіли в бюро депутата Верховної Ради. Серйознішим є те, що лист написано на папері, який не існував в 1978 році, на бланку депутата «десятого скликання», яке розпочало роботу лише у 1979 році, тобто наступного року після написання так званого листа з клопотанням. Президент не відреагував на запитання « F. A. S.», чи вважає він лист Берегового справжнім.

Але й рішення про скасування судимостей, винесені Донецьким обласним судом, викликають запитання. Вони містяться у неправильно-підшитому архівному наряді за 1978 рік, який, звичайно, містить й інформацію про численні інші процеси того року. Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при Міністерстві внутрішніх справ України у серпні 2005 року встановив, що папір та друкарська машинка, які використовувались для підготовки рішень суду, мали абсолютно інші особливості ніж ті, що використовувались для інших документів в архіві. Експерти також встановили, що з підшивкою папки також відбувались маніпуляції.

Ніхто не зміг пояснити ці безглуздості

Найбільш ж дивні речі виявили експерти-почеркознавці. По-перше, вони встановили, що підпис під рішенням про реабілітацію Януковича (суддя Каванський) насправді був підроблений «іншою особою». По-друге, їм впало у вічі те, що запис у змісті архівного наряду про нібито скасування судимостей було зроблено від руки співробітником суду, якому у 1978 році, коли складалась ця папка, було не більше десяти років. Фахівці Міністерства внутрішніх справ прийшли до висновку, що «невстановлені співробітники » Апеляційного суду Донецької області» між 2002 та 2004 роками «в інтересах Януковича Віктора Федоровича та інших осіб підробили документи та підпис судді Каванського В.Ф.». Для справедливості варто зазначити, що це було виявлено невдовзі після Помаранчевої революції, коли прозахідний демократичний рух позбавив Януковича влади, а в Міністерстві внутрішніх справ керували його противники. Однак, на прохання цієї газети прокоментувати докази підробки документів Янукович також не відреагував.

Ніхто не може пояснити ці безглуздості у рішенні про реабілітацію Януковича. Можливо, документ готувався поспіхом, і, можливо, цей поспіх був пов’язаний з міркуваннями, які виникли у 2004 році. Знавці радянської бюрократії мали вже давно передчувати, що попри всі спроби очисти архіви, раніше чи пізніше інформація про судимості Януковича могла випливти на поверхню. Фахівці знали, що місцеві українські можновладці могли змусити зникнути все, що знаходилось у сфері їхнього впливу, але не за двісті кілометрів на північ, у Москві. А те, що там мало бути щось про вкриту таємницею молодість Януковича, було безсумнівним.

Голова суду та в’язниці зробили кар’єру

В радянські часи існувала звичайна практика, коли у радянському Міністерстві внутрішніх справ робились відмітки про кожний вирок між Балтійським та Охотським морями. Насправді, на Януковича у Москві також існує досьє. Воно випливло восени 2004 року, невдовзі після блискучої презентації рішення про скасування судимостей Януковича. Український журналіст Володимир Ар’єв отримав від головного інформаційно-аналітичного центру російського Міністерства внутрішніх справ копію московських документів. У них йдеться, що спочатку Януковича було засуджено у 1967 році за пограбування (Стаття 141 Кримінального кодексу УРСР), а вдруге — у 1970 році за Статтею 102 (завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості). Однак, завдяки цьому досьє не було отримано доказів реальних обставин засудження Януковича. Однак, обізнані люди побоювались, що ці згадування можуть випливти у свій час та зруйнувати всю виборчу кампанію, вони завбачливо спробували захистити кандидата за допомогою документів про пізнішу реабілітацію.

Сьогодні Янукович стоїть на верхівці владної піраміди. «Колонії» та «ізолятори» українського правосуддя, які він у молодості відчув на власній шкірі, вже давно перетворились на опори його правління. Голови ж судів та в’язниць, з яких пізніше, коли він прийшов до влади, зникли матеріали його справ, зробили кар’єру. Син людини, яка тоді очолювала адміністрацію українських тюрем, сьогодні є головою президентської адміністрації. А колишній голова міського суду Єнакієве отримав крісло в Конституційному суді України.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine-knastvaeterchen-janukowitsch-11679597.html

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

29 ответов

  1. Сколько статей было, репортажей… Им (ПР и вожак) по барабану… Судим/нет…
    Все. Точка. Они дорвались до власти… И столкнуть их от туда… Я даж не знаю, что
    должно произойти… может когда налог новый введут… скажем на сон, воздух…

  2. Миллион раз одно и тоже!Господа оппозиционеры,вы себя исчерпали,не повторяйтесь.или придумайте что то другое!Сколько можно повторять одну и ту же песню,но на разные мотивы?!

  3. Селедкина Голубые себя никогда не исчерпают своею жадностю к деньгам и отношением к людям как быдлу да и такими прохворстами как ты. А поэтому эта тема вечная.

  4. Наглядно http://censor.net.ua/photo_news/200024/rezidentsii_obamy_i_yanukovicha_pochuvstv uyite_raznitsu_fotoreportaj
    А что до оппозиционеров… так тут мимо (коль до моего поста). Я писал как гражданин,
    которому не все поХ, а им (пр, бют…) все эти статьи из зарубежных СМИ
    до одного места. ВОТ!

  5. КИЕВЛЯНИН рассуждает: “Они дорвались до власти… И столкнуть их от туда… Я даж не знаю, что должно произойти… “. КИЕВЛЯНИН, должно возникнуть у людей желание РАБОТАТЬ — вот что должно произойти.

  6. Сидел фигурант, один раз — за хищение в особо крупных размерах (чем и сейчас не брезгует ……). И деток своих приучил. За такую уголовную харю, могло проголосовать только соответствующие население Данбасса…

  7. вчера за газ платил. Абзац. 1000 м3 = 1080 гривен. За эту приёб зиму 4000 м3 — реально. И это только газ. Кому в морду плюнуть из вожей? Слюны не хватит. Сидел не сидел.Диллема билять. У них Гитлер сидел в 1924м и что? В 1933м стал канцлером. Они еще за Октябрьский переворот не ответили. Сували там бабло. Ленина с командой в запечанном вагоне привезли и это воюющая сторона. А С Федорыча что взять то? Оппозицию сажает? Что то не вижу в тюряге Тягнибока,фарионшу итд… А это не оппозиция что сидит -это “товарищи по несчастью” от управления территорией Украина. еще те шуллера.

  8. Циніку. Сидів чи не сидів — ніякої діллєми. Читайте пресу, розумнику, і робіть висновки. ДО “Резиденція “Синьогора” Державного управління справами президента закупила на 1,4 мільйони гривень газу.

    Про це повідомляє Вісник державних закупівель.

    Закупівля проведена в одного учасника. Послуги з транспортування газу та газ природний обсягом 301612 м3 надасть ПАТ “Івано-Франківськгаз”.
    Як відомо, минулого року в “Синьогорі” зробили черговий ремонт.
    25 липня цього року ТОВ “Гарант” отримало ще 21 мільйон на продовження ремонту інженерних мереж на території державної резиденції “Синьогора”. Минулого року на ремонт було виділено 33 мільйони.

    Окрім цього з бюджету виділено більше 87 мільйонів на ремонт головного корпусу резиденції та 17,6 мільйонів на будівництво гостьового будинку.

    От вам і криза.

  9. В праздники побывал на Кировоградчине в гостях у своей тетки. Она дама 42 года рождения, работала в торговле, неплохо жила при совке, правда переболела минингитом и еще черт знает чем, одним словом с головой дружит через раз, круг общения соответствующий. Еще летом ее спрашивал, мол как жизнь тетка, как покращення (она ЯНКевича шибко любила)? Тетка не так шоб очень, но хвалила Президента, мол Юлька шибко много украла, и враги( не то Лазоренко, не то Ющенко) не дают ему покращення воплотить у жизнь, а так усе мол хорошо. С каждым днем все радостнее жить… Я головой покивал, пожурил Юльку (она уже сидела тогда), мол конечно тяжко Федоровичу, усе украли злые попередники, а ему теперь отдувайся, дал денег и уехал. А ща приехал, тетку как подменили. Обманул говорит ЯНКевич, запутал. Много наобещал и не выполнил ничего. Юлька конечно сучка и все такое, но сколько ждать можно?! За кого теперь тетка с подругами голосовать станет побоялся даже спрашивать. Думаю за коммунистов, шибко им назад в молодость сытую хотца.

  10. Шановні, невже не видно, що сім’я керує країною ??? Сьогодні слід задавати собі інше питання, що пан Валерій “Хороший” планує робити??? Чи не спадало на думку що він потенційний президент???… А ви все сидів, чи не сидів, яка вже тут різниця, пустими балачками нам нічого не вирішити… “Переможців не судять”

  11. Это уже затертая тема, когда Луценко ее поднял на выборах со своими листовками, то еще что-то трогало. А сейчас пустое сотрясание воздуха и нерациональное использование ресурса сайта. Вы посмотрите активность и небезразличие читателей на статью о николаевской девочке. Вот это действительно актуально. Люди, а особенно несформировавшаяся молодежь звереют. В этом виноваты все виды властей за время незалежности. Отморозки 22-24 лет уж они “совком” не испорчены, а испорчены нынешними реалиями. И здесь не может быть ни власти ни оппозиции. Нравственность стала пустым звуком.

  12. Позвольте уж позвольте — разница как-раз существенная, когда и за что сидел. Одно дело — сказка, про импульсивного подростка давшего поморде ровеснику… А спланированное хищение в зрелом возрасте — то несколько иное… Иные мотивы поступка

  13. Правильно! Не стоит “лохматить бабушку” — избитая тема и смысла нет ее развивать — просто если у него и были судимости, то это было давно, за 30 с лишним лет, и согласно всего законодательства, даже если не учитывать реабилитацию, судимости погашены по сроку давности, а вот Юля и Луцик только получили… и судимость и то “почетное” звание, которым они его пытались подразнить — ЗЕКи, Бандиты, Уголовники… так, что прежде развивать ЭТУ тему — подумайте об обратке .. у них она свежее и статья,если брать по УК СССР — расстрельная 86 прим

  14. Вы так рассуждаете, как будто, если он публично скажет, сколько миллиардов украл, его посадят. Уже поздно “пить Боржоми”. Юля- единственный реальный конкурент на следующие выборы. Была… Поэтому и села. Теперь- как в старые добрые времена- выбираем из одного кандидата.

  15. Не пойму ОРД. То плачут здесь кровавыми слезами о том, что “бедных зэков обижают”, а “зэк — он тоже человек”, то, им не нравится, что “бывший зэк стал у власти”. Определись, Речинский, на чьей ты стороне — как известно “одной задницей на два унитаза” чревато анальными проблемами. Обратно же, на данном сайте есть куча свидетельств о том, что менты садят невиновных. Но когда дело касается Януковича, то посадившие его менты становятся, наверное, единственными честными ментами, которые когда-либо у нас существовали. А что касается Федорыча, то я не считаю, что человек, который сидел, должен автоматически лишаться всех прав. Этим Человеком нужно, наоборот, восхищаться, за то что он, вопреки всему, выбился в люди, а не стал одним из тех, для кого жизнь пошла по проторенному “украл-выпил-в тюрьму”. И, как человек, выросший в неполной семье из бедного района, которому пришлось с детства познавать тяжесть заработанного хлеба, считаю, что Янукович гораздо эффективнее будет представлять мои интересы во власти, чем какой-нибудь хапуга-бухгалтер, обязанный своим взлетом выгодной женитьбе, либо бизнесвумен, обязанная своей карьере выгодному замужеству.

  16. КИЕВЛЯНИН:-” Все. Точка. Они дорвались до власти… И столкнуть их от туда… “…………….
    В этой фразе выражена полная безнадега.И действительно так и будет если народ будет сопли жевать.Прошу прочитать как народ Германии поступил со своим презедентом — корупционером………
    -” Германский народ отомстил своему президенту-коррупционеру: на пенсию — без пенсии!”http://taras-ua.com/

  17. Право имею.Вы чётко высказали мнение,с которым я полностью согласна.Альфонсы и выскочившие по выгоде замуж,гораздо опаснее.чем некоторые думают.Ведь это всегда готовые к предательству приспособленцы.Вспомните произведение Мольера “Тартюф”.Кого из оранжевых политиков этот персонаж вам напоминает?Вспомните Дефо,произведение “Ярмарка тщеславия”,там есть персонаж,дама которая вышла замуж по выгоде и которую в итоге обобрала её же служанка. И находясь на дне жизни,всё -таки используя коварство ум и хитрость,выкарабкивается,ловко манипулируя простодушными людьми.Вы почитайте и поймёте.что подобное уже происходило и в мире всё повторяется.особенности личности те же.обстановка и обстоятельства иные Но суть не меняется!

  18. Уильям Мейкпис Теккерей.написал роман Ярмарка тщеславия,ещё раз пардон за опечатки.

  19. ВНИМАНИЕ, СЕЛЮТИНА, проплаченная тварь от власти на сайте ОРД. Просмотрите все ее комментарии на все статьи или новости. Не вступайте с этой-этим конченым продажным мудаком в полемику, не обращайте внимание на эту мразь. Только полное игнорирование этой мрази, поможет заткнуть эту вонючку!!! Придет время. Догавкается.

  20. Просто селедке- не читай и все какие проблемы? вы себя исчерпали на второй день прихода к власти……..

  21. слюніна і тут вже напускала як після того прррррр кобила знає коли треба хвіст підняти щоб вуйко заїхав без перешкод та мабуть добре було бо знову кортить знов прррр та хвоста догори в дупу буде знов вибачай -такі кобилячі справи потвора юдокомунонациська

  22. Большая часть верхушки партии рекетиров — оккупантов за все содеянное за последние 20 лет вполне заслуживает расстрела без суда и следствия у ближайшего забора , хочется верить что они последуют за диктаторами вроде Каддафи.

  23. Интересный народ… судим, не судим, снята судимость не снята:
    Кримінальний кодекс України ст.88 ч.2 Судимість має правове значення у разі вчинення нового злочину а також у інших випадках, передбачених законодавством.
    Стаття 90 Такими що НЕ МАЮТЬ СУДИМОСТІ визнаються: (беремо найгірше) ч.9 особи, засуджені до позбавлення волі за особливо тяжкий злочин, якщо вони протягом восьми років з дня відбуття покарання не вчинять нового злочину.
    Со дня выхода Януковича на свободу прошло 8 лет??? Все точка он юридически НЕ СУДИМ. Все остальное личное мнение и демагогия.

  24. якщо вони протягом восьми років з дня відбуття покарання не вчинять нового злочину!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ