Человек не терпит насилия!

Остання крапля

shmorgunnn

Хочу, многогрішний, покаятись перед шановним товариством. З 13 січня 2011 року, тобто з дня прийняття Верховною Радою Закону України «Про доступ до публічної інформації», я дозволяв собі в приватному колі час від часу відпускати в’їдливі шпильки на адресу авторів означеного витвору юридичної думки та коментувати якість цього (втім, як і незчисленної кількості інших) Закону. Що є, то є: з точки зору здорового глузду Закон України «Про доступ до публічної інформації» взагалі є зайвим – достатньо було просто трохи підредагувати Закон України «Про інформацію». Але хто ж міг передбачати, що, попри юридичну неоковирність, це законодавче нововведення зможе в умілих руках не тільки паралізувати роботу кількох міністерств (про це я розповім наступного разу), а навіть дозволить підступитись до розкриття найпотаємнішої особливості організму заступника прокурора міста Києва Олександра Шморгуна.

Про Олександра Семеновича ми писали рік тому, коли він ще наглядав за, так би мовити, законністю у Вінницькій області й уславився тим, що з маніакальною впертістю домагався госпіталізації в психіатричну лікарню профспілкового активіста Андрія Бондаренка (http://ord-ua.com/2010/10/29/bozhevilna-tsenzura/). Чотири рази Шморгун звертався до суду з проханням дати дозвіл на примусове вміщення Андрія «на дурку», і чотири рази отримував відмову на тій підставі, що Бондаренко – абсолютно здорова людина. Причина прокурорської наполегливості була відома: Бондаренко «розкопав», що раніше Шморгун працював суддею і в 1996 році був звільнений з посади голови Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Указом Президента України в порядку дисциплінарного провадження.

Тут явно була якась тайна, оскільки істеричним спробам Шморгуна помістити в психдиспансер здорову людину передувало звернення Бондаренка до Генеральної прокуратури України з описом лише незначної частини того беззаконня, що Шморгун коїв на теренах Вінницької області. У зверненні Андрій поставив запитання, чи може прокурорський нагляд здійснювати людина, яку раніше вигнали з роботи за порушення закону, і отримав відповідь: може. Оскільки, як повідомив начальник відділу ГПУ Романчук, Шморгун порушував закон не просто так, а через те, що «перебував у хворобливому стані».

Деталі «хворобливого стану» Генеральна прокуратура розголошувати не стала, але вся Вінницька область знала: Шморгун у цей стан впадає ледь не щоранку, коли похмеляється. А, упившись, не здатен контролювати, як би це м’якіше сказати, процес випорожнення січового міхура. Тож, оскільки тверезим Олександра Семеновича бачили рідко, в обласній прокуратурі його за очі всі називали «пісуаром».

До речі, це можуть підтвердити співробітники центрального апарату СБУ, які на початку жовтня 2009 року затримували довірену особу Шморгуна, начальника відділу матеріально-технічного забезпечення прокуратури Вінницької області, у момент отримання хабара. Спритний начальник відділу, якого Шморгун подеколи навіть залучав у якості персонального водія, вимагав гроші з трьох міліціонерів, проти яких прокуратурою була порушена незрозуміло за що кримінальна справа – начебто вони завдали пару синців неодноразово судимому громадянинові, який бешкетував на вулиці. Правопорушника міліціонери доставили в райвідділ, склали адміністративний протокол і відпустили, але той, маючи чималий досвід тюремних університетів, поскаржився в прокуратуру, і проти служивих була миттєво порушена кримінальна справа. Після чого міліціонерів став шантажувати отой самий завгосп облпрокуратури – мовляв, або принесете для «пісуара» дві тисячі доларів, або сядете на п’ять років.

Міліціонери повідомили про вимагання хабара в СБУ, вимагач був «прийнятий» з поличним і в ході обшуку в нього вилучили записну книжку, заповнену нотатками на кшталт: «отримав 5 штук, 4 віддав пісуару», «три штуки, 2,5 – пісуару» і т.п.

Хабарника покарали з усією суворістю закону – вироком Замостянського райсуду Вінниці від 12 травня 2010 року довірена особа Шморгуна засуджена аж до 5 років позбавлення волі… з відстроченням виконання вироку на півтора роки. Тобто, якщо вимагач, який зараз насолоджується повною свободою, до 13 листопада 2011 року не вчинить нового злочину, він вважатиметься несудимим. Що ж стосується міліціонерів, які заявили про вимагання грошей, то вони отримали по 5 років ув’язнення – без усіляких іспитових термінів…

Напевно, ми б ніколи не дізналися, чим уславився нинішній заступник столичного прокурора в бутність головою районного суду, якби не капость, яку приготували всім цим шморгунам у Комітеті з питань свободи слова та інформації Верховної Ради. Хоча Закон України «Про доступ до публічної інформації» і написаний трохи «по-дебільному» (с), він містить три, воістину революційних, положення.

По-перше, тепер громадянинові не треба ні перед ким обґрунтовувати своє бажання ознайомитись з інформацією, яка створена або зібрана в ході діяльності суб’єкта владних повноважень – таке право оголошено невід’ємним і основоположним. По-друге, відповідь не по суті запиту (нарешті!) визнана протиправною відмовою в наданні інформації. Ті, хто стикався з чиновницькими витівками, зможуть це оцінити. І, по-третє, у випадку, якщо суб’єкт владних повноважень не має запитуваної інформації, але знає чи зобов’язаний за родом діяльності знати, у розпорядженні кого така інформація перебуває, він повинен сам переслати запит належному розпорядникові.

Ось як це працює на практиці.

Запитували? — Відповідаємо

Першою у відповідь на інформаційний запит щодо причин звільнення Шморгуна з суддівської посади надійшла звістка з Кіровограда. Головне управління юстиції у Кіровоградський області, виконуючи вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації», розшукало й миттєво надіслало в копії Наказ начальника управління юстиції в Кіровоградський області від 22 липня 1996 року №107, параграфом шостим якого був звільнений з посади голова Новомиргородського районного суду Шморгун Олександр Семенович на підставі п.2 ст. 37 Закону України «Про статус суддів» з виплатою компенсації за невикористану частину щорічної відпустки.

Ну, що ж, все вірно: пунктом 2 статті 37 цього Закону в редакції, яка діяла в 1996 році, передбачалось звільнення судді в порядку дисциплінарного провадження за грубе порушення службових обов’язків. Але – вдуматись тільки – підставою для цього було зазначено не Указ Президента чи рішення Вищої кваліфікаційної комісії судді, а… заява самого Шморгуна. Це як? – Голова суду написав заяву «прошу звільнити мене з займаною посади за грубе порушення мною службових обов’язків»?

Тож було сподівання, що ясність у це питання внесе Адміністрація Президента України, куди також було надіслано інформаційний запит. Але відомство Сергія Льовочкіна переслало наш запит у Центральний архів органів виконавчої влади та управління, де з відповіддю не поспішали. Довелось звернутись з позовом до Окружного адміністративного суду м.Києва:

Окружний адміністративний суд м.Києва

вул. Командарма Каменєва, 8, корп. 1, м.Київ, 01601

Позивач:

БОЙКО Володимир Маркович,

…………………………………….

Відповідач 1:

Адміністрація Президента України,

01220, м.Київ, вул. Банкова, 11

Відповідач 2:

Центральний державний архів вищих органів влади та управління,

вул. Солом’янська, м. Київ, 2403110

Третя особа без самостійних вимог на предмет спору

ШМОРГУН Олександр Семенович,

заступник прокурора м.Києва,

вул. Предславинська, 45/9, м.Київ, 03150

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про зобов’язання надати публічну інформацію

Я є журналістом, але мрію стати справжнім письменником (наприклад, таким, як радник Президента України пані Герман) і написати книжку з викладенням біографії видатного юриста сучасності, визнаного майстра художнього слова, простого й скромного прокурорського працівника — заступника прокурора м.Києва Олександра Семеновича Шморгуна.

Донедавна Олександр Семенович очолював прокуратуру Вінницької області, доки мої земляки (а сам я родом з Донецька) не турнули його з цієї благословенної і, головне, дуже хлібної посади. Внаслідок цього пан Шморгун зник з інформаційного простору і я через те не зміг взяти в нього інтерв’ю та завершити збір матеріалів до його майбутньої біографії. Зокрема, мені так і не вдалось з’ясувати, у зв’язку з чим нинішній заступник прокурора м.Києва був звільнений з посади голови Новомиргородського районного суду Кіровоградської області в порядку дисциплінарного провадження Указом Президента України від 27.06.1996 №481/96.

Як пащекують недоброзичливці Олександра Семеновича, тодішньому Президентові України Кучмі Л.Д. начебто доповіли, що суддя Новомиргородського райсуду Шморгун О.С. напідпитку з’явився в судове засідання по кримінальній справі, де нецензурно висловлювався, заснув у ході судових дебатів, потім прокинувся та прямо в залі суду справив малу нужду. Обурений Кучма Л.Д. розпорядився зняти з цього судді мантію та звільнити з посади копняком під зад.

Водночас, Генеральна прокуратура України поширює зовсім іншу версію, якій особисто я цілком довіряю і яку рік тому опублікував в Інтернет-виданні «ОРД» (роздруківка статті докладається). А саме: як повідомив на запит профспілкового активіста з м.Вінниця Андрія Бондаренка заступник начальника управління Генеральної прокуратури України Р.Романчук щодо причин звільнення прокурора Шморгуна О.С. з посади голови районного суду, «установлено, що в жовтні 1995 року при розгляді кримінальної справи він, перебуваючи в хворобливому стані, допустив порушення процесуального права, у зв’язку з цим видано вищевказаний Указ».

З тим, щоби внести ясність у це питання і з’ясувати, чи не перебуває, часом, заступник столичного прокурора в «хворобливому стані» до цього дня, 16.09.2011 я направив до Адміністрації Президента запит у порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» та попрохав проінформувати мене щодо підстав видання Указу Президента України від 27 червня 1996 року №481/96, яким з посади судді було звільнено голову Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Шморгуна Олександра Семеновича.

Оскільки інформування українського суспільства про підстави прийняття Президентом України важливих кадрових рішень, зокрема і таких, як звільнення з посади судді в порядку дисциплінарного провадження, є завданням преси в демократичному суспільстві, я намагався, відповідно до численних рішень Європейського Суду з прав людини, шляхом подання відповідного інформаційного запиту отримати цю суспільно необхідну інформацію, аби зробити її доступною для всіх зацікавлених осіб. Передусім – для прокурора м.Києва, який, наскільки мені відомо, навіть не уявляє, яка легендарна персона працює під його орудою.

Листом від 27.09.2011 №12-09/1445 за підписом керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України мені повідомлено, що Президент України та Адміністрація Президента України не є розпорядниками запитуваної інформації. Через це мій інформаційних запит пересланий до Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України відповідно до п.3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

З того часу сплинув понад місяць, а досі моя цікавість не задоволена: жодної відповіді на свій інформаційний запит я не отримав.

І Високий Суд, і відповідачі, не кажучи вже про шановану Третю Особу, беззастережно знають настанови Закону України «Про доступ до публічної інформації», зокрема в частині строків відповіді на інформаційні запити, тому я не стану їх цитувати в цій позовній заяві. Натомість повідомляю, що в провадженні судів України або іншого органу, який у межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.

Виходячи з наведеного, на підставі ч.3 ст. 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та керуючись ст.ст. 17, 53 Кодексу адміністративного судочинства України, —

п р о ш у :

1. Прийняти цей позов до провадження.

2. Залучити до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору заступника прокурора м.Києва Шморгуна О.С., оскільки рішення по справі може стосуватись його прав і охоронюваних законом інтересів.

3. Зобов’язати відповідачів надати мені в належно засвідчених копіях усі наявні в них документи, що слугували підставою для видання Указу Президента України від 27 червня 1996 року №481/96.

Додатки:

1. Квитанція про сплату судового збору.

2. Копії цього адміністративного позову з доданими до нього матеріалами для вручення відповідачам і третій особі – 3 прим.;

3. Роздруківка статті «Божевільна цензура», вміщеної 29.10.2010 Інтернет-виданням «ОРД»;

4. Копія запиту про надання публічної інформації від 16.09.2011;

5. Копія відповіді Адміністрації Президента України від 27.09.2011 №12-09/1445;

БОЙКО В.М.

31 жовтня 2011 року

Не встигли всі 44 судді Окружного адміністративного суду м.Києва насміятись (бо кожен хотів собі зняти копію з позовної заяви на пам’ять), як з Центрального архіву надійшов конверт, у якому був не тільки автограф екс-Президента, але й рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 11 квітня 1996 року.

 Sh1 2

 Sh2 1

Досхочу навеселившись, я – вперше в житті – вирішив відмовитись від позову й не добивати процесуального опонента. Внаслідок чого в адмінсуд була спрямована наступна заява

Окружний адміністративний суд м.Києва

ЗАЯВА ПРО ВІДМОВУ ВІД ПОЗОВУ

У провадженні Окружного адміністративного суду м.Києва перебуває моя позовна заява до Адміністрації Президента України й Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України з вимогою надати публічну інформацію щодо підстав видання Указу Президента України від 27.06.1996 №481/96, яким в порядку дисциплінарного провадження був звільнений з посади колишній голова Новомиргородського районного суду Кіровоградської області, а нині – заступник прокурора м.Києва Шморгун О.С.

Вже після подачі мною позовної заяви, тобто з істотним простроченням терміну відповіді, встановленому Законом України «Про доступ до публічної інформації», я таки отримав запитуваний Указ Президента. Більш того, Відповідач 2 з власної ініціативи розшукав і надіслав мені в копії просто феєричне рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 11 квітня 1996 року, з якого витікає, що ініціатором звільнення судді Шморгуна О.С. став Голова Верховного Суду України у зв’язку з тим, що

«… 16 жовтня 1995 року Шморгун О.С., головуючи в судовому засіданні при розгляді кримінальної справи відносно Бандурка та інших, протягом майже двох годин, не оголошуючи перерви, вийшов із зали судових засідань, а замість нього в цей час «головував» адвокат Бурко В.П., допитуючи потерпілих і свідків, чим грубо порушив вимоги ст.ст. 257 і 262 КПК України. Ці порушення потягли скасування вироку по справі».

З огляду на те рідкісне задоволення, яке я отримав від ознайомлення з цим документом, я вирішив пробачити Відповідачеві 2 порушення строків відповіді на мій інформаційний запит і навіть не стягувати з нього свої кревно зароблені 3грн.40коп. судового збору. Сподіваюсь, що на наступне обидва відповідачі добре запам’ятають, як мене звати, і відповідатимуть на мої запити в строк, встановлений законом.

Виходячи з наведеного, враховуючи, що моя відмова від позову не порушує прав, свобод і законних інтересів інших осіб, на підставі ст. 112 КАС України я відмовляюсь від адміністративного позову.

Процесуально-правові наслідки відмови від позову мені відомі.

БОЙКО В.М.

Уявляєте сцену: у храмі Феміди відбувається судове засідання по кримінальній справі. Підсудні, конвой, захисник, потерпілі, державний обвинувач, герб і прапор України – все як належить. Як раптом суддя каже адвокату: «ти тут доки за мене посидь, бо в нас з заступником райпрокурора закуска холоне» — і йде собі бухати далі.

Як стверджують ті, хто пам’ятає Шморгуна по роботі в Новомиргородському суді, він, наприклад, взагалі не розглядав адміністративних матеріалів – замість нього це робила секретарка судового засідання, яка й виносила постанови іменем України. А по кримінальних справах Олександр Семенович частенько залишав замість себе головувати в засіданнях не тільки захисників підсудних, але й прокурора чи навіть ту ж секретарку. Очевидно, «хворобливий стан» вимагав регулярного вживання «ліків», а менше півлітри «ліків» Шморгун за раз не визнавав, бо здоров’я дорожче. При цьому всі до цього настільки звикли, що ніхто з підсудних жодного разу на подавав касацію (інституту апеляційного оскарження тоді ще не було) на вирок з тих мотивів, що справу розглядав суд не в повноважному складі. Аж доки в засіданні по справі Бандурка та інших зі Шморгуном не приключився казус із січовим міхуром – це й була остання крапля (пардон за каламбур)…

Що ж стосується інших заступників прокурора м.Києва (того ж, наприклад, Софієва), то про особливості їх організмів ми розповімо найближчим часом.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. Не домигся Семенович госпитализации в психиатрическую больницу «профспилкового диячаа» Бондаренка?
    Бывает, судьи подонки…
    Но здается мне Александр Семенович скоро доможэться водворения на «дурку» Вована Марковича.
    Про серьезных государственных людей такое паскудство сочинять…
    Совсем уже нюх потерял писака? Слава Богу уже не то время когда можно было безнаказанно быковать. Так шо скоро всяким писакам-позывачам подтянут вожжи…

  2. Бойке,уважуха.Только спать нада меньше Вован-практически год о ссыкуне молчал.Неужели ЧМО в Киеве перестал испражняться на головы окружающих,не верю.ЧМО оно и есть ЧМО.

  3. Молодец Владимир! Очень очень приятно, что среди многих непонятных по смыслу и призывам статей появляется настоящее расследование. Вот пример журналистского расследования и мужества на этом сайте. Спасибо! Если можете — оставьте пожалуйста свой почтовый ящик, как говорят в Одессе: я имею Вам что написать:-)

  4. 7.11.2011 9:20 ГАИ

    Взятка за вождение в пьяном виде – 400-500 долларов. За эти деньги на водителя не только не составят протокол, но еще и отвезут домой!

    С Е Р В И С.

  5. Автору спасибо.Не надо обращать внимание на коменты отельных форумчанинов.Немногие согласятся написать правду.

  6. Оце влупив, так влупив, аж коліки пішли від сміху! Хай їм грець цим шморгунам-сикунам, заполонили тварюки українську правоохоронну систему наче ненажерливі пацюки хлібну комору!

  7. а ничё так стёб в тексте искового заявления)) интересно, а производство по иску открыто)? а можно постановление опубликовать? вдруг там судья тоже постебался))))

  8. C каждым днём приближается момент, когда всю эту русскую варварско-ордынскую чуму, что заползла к нам в Украину, при СССР, пользуясь русской оккупацией Украины, мы, украинцы, выметем назад в Россию! И пусть все эти русские уголовники, что заполонили нашу страну не надеются, что их жизнь будет спокойной в нашей стране — они ещё не раз проклянут тот день, когда оккупировали Украину, не раз.

  9. И смех и грех !! Вот Вам еще один “пример “- нашей доблестной правохранительной системы….Неужели у нас в стране уже никогда не будет нормальных следователей, прокуроров ???Неужели мы подошли к критической черте во всем ?

  10. КИЕВам.

    И смех и грех !! Нам не дано предугадать бкдут ли у вас в стране (в КРАЕ) нормальные следователи, прокуроров. Вы подошли к критической черте во всем и вам вновь понадобились пришлые управленцы. То “киевам” нужны варяги, то москали, теперь вот “донецкие” понадобились…

  11. И еще Игорю:-)

    А когда Украинцы вообще кого то вымели в последние 300 лет? А пример лет за 30? Тут 3-х чеченцев в Одессе пытались “вымести” , так чуть до стратегической авиации дело не дошло:-) Лишь бы националистическую ересь пописать:-) , да как сегодня — абсолютно никому не нужных пожилых “коммунистов” яйцами забросать, да флаг порвать… Коммунисты через 3-6 лет исчезнут вообще, но надо показать, как “мы сильны” и напасть на стариков и их “пастырей “:-) Херои!!!

  12. ну спаскудилась ныне прокуратура Украины, если таких кретинов на службе держат. Лично я знавал и лучшие времена-80-90 г.г., когда работать в следственных бригадах с важняками из генеральной прокуратуры республики и Союза считалось за высокое доверие.От них можно было многому научится. Чему можно научиться от этот шморгуна,какая от него польза?Может ли он, как представитель державы представлять интересы нашего государства? У меня дворовый пёс Сирко более культурно удовлетворяет свои естественные надобности и при этом не пользуется льготами госслужащего.Позорище!

  13. Но зато у Вашего пса нету такой декларации о доходах, как у господина Шморгуна Александра Семеновича — заместителя прокурора города Киева. http://goo.gl/H2cKb

  14. Кайзеру, — Кайзеру, — в том то и суть, что последние и 30, и 300-та лет украинский народ находиться под властью кремля. Весь упомянутый период все государственные институты работают далеко не на процветание украинского народа. И задавать вопрос кого украинцы вымели как минимум некорректно. Более того на всем протяжении 18-20 веков миллионы, именно миллионы людей, проживающих на территории Украины, были переселены на восток: Забайкалье, южный Урал, Кубань, Дальний Восток, Тюмень…. Для замещения, переселенного на восток корренного населения украинских земель, сюда организованно переселялись жители нечерноземья. Изложенное Гоголем в “Мертвых душах” как раз из истории освоения нынешних территорий Кировоградской, Херсонской и Николаевской областей. Все велось к тому, что украинцы должны ищезнуть как нация. Отсюда и сохранили украинцы свою национальную идентичность значительно больше на западных землях, тех терририях, которые были под властью европейских держав. По большому счету, можно провести параллель между судьбой украинцев и судьбой североамериканских индейцев. И во времени уничтожение этих народов осуществялось параллельными процессами.

  15. І все ж таки В. М. Бойко поверхневий дослідник. От побачив, що штани у судді змокріли, а глибше не копнув. Не дорив Бойко, що ж то за “хворобливий” стан пана Шморгуна. Вся справа в тому, що правникам Кіровоградчини пороблено і пороблено глибоко. В дійсності, серед особового складу працівників української прокуратури є дві особи керівного складу, які мають довідки про “хворобливий” стан і обидва із Кіровоградчини. Другий — це екс-прокурор Київщини Гардецький http://newsme.com.ua/accident/incident/34722/. Вони і схожі обидва на славнозвісного Швейка, не лише діагнозом, але й тим, що їхній діагноз офіційно підтверджений. “Ви ідіот, Швейку ?” “Так, я ідіот” — гордо відповів той надпоручику Лукашу. А скільки ж їх, ще не обстежених, підписують обвинувальні висновки та арештовують людей? Так що, тщатєльнєй треба копати пане Бойко, тщатєльнєй, з наснагою.

  16. А еще такое же жлобье, но поменьше — прокурор Барского района на Винниччине некий Невольчук крышует все нелегальное, закрывает уголовные дела за бабки, лобирует интересы тех, кто их платит,любыми деньгами не гребует, даже рядовых ментов обложил оброком, вот и на ТАУРЕКе рассекает. Всем рассказывал, что шморгуну собирает. Может и да, но ТАУРЕК откуда? И дома-участки-квартиры?

  17. интересная стаття, нужная и показывает проблему — назначение на высокие должности людей с психическими и наркологическими проблемами. а может необходимо на законодательном уровне ограничить возможность назначать людей с больной психикой на должности прокуроров? почему бы не проверять их у специалистов? сейчас приходится служить в прокуратуре областного уровня с таким больным начальником — болезненное самолюбие и любовь себя в прокуратуре. КАК ПРАВИЛО ТАКИЕ ЛЮДИ ИМЕЮТ ФИЗИЧЕСКИЕ НЕДОСТАТКИ (РОСТ ЗАИКАНИЕ)КОТОРЫЕ ОНИ КОМПЕНСИРУЮТ УНИЖЕНИЕМ ДРУГИХ. как тяжело тем, кто не холуйствует и не жополизствует….

  18. А почему молчит Иринюк Анатолий? Он же тожет пострадал от некоторых прокурорских работников и других правоохранителей, когда вел свой бизнес.

  19. …простите меня ,Уважаемый Юрист,не всегда хватает времени на чтение,даже таких уважаемых людей,как Владимир Маркович!Глянул-такого Шморгуна не знаю,вот и не ввязался в дискуссию.Но Ваше замечание вернуло меня к статье!Свое мнение об органах ни когда не скрывал,так что с радостью отвечу на Ваши вопросы,если таковые имеются!Прокуратуру “высшим надзорным органом не считаю”,ибо на своем примере знаю,что зачастую они на побегушках у СБУ-большинство повесток по моим делам 0219 (Луганская налоговая-Молодык) и 49-1254 (СУ ГПУ) направлялось через “К” СБУ,а они уже решали,кто попадет на допрос,а кого припрячут…Когда следователь прокуратуры выносит постановление об обеспечении мер безопасности,то мнение СБУ все равно главнее-они могут цинично предложить газовый балончик,хотя прекрасно знают,что в эти дни меня приехали людишки убивать…На беседах с чекистами в эти годы я был чаще,чем в судах и прокуратуре,поетому знаю,что все мои жалобы они старались расписывать своим судьям,на кого ранее составляли сами же разные протоколы по корупциям….Чем замаранее чиновники,судьи,прокуроры-тем легче чекистам ими манипулировать!Используя оргомный потенциал своей структуры,они прекрасно знают сколько сегодня в карты проиграл зам Генпрокурора и сколько на кредитке у руководителя СБУ,пока он в бассейне гостинницы с Юлиными корешами плавает…Даже Кузьмин,если верить Соболеву,рискуя навлечь на себя гнев Янека,высиживал будущую должность у Юльки в приемной,а все потому,что у нее больше доступ к информации “честных офицеров”…Я годами закрывал свои дела,а те,кто бесприкословно слушались чекистов,жили тихо и спокойно,невзирая на тысячи томов своих уголовных дел…Одного знакомого импортировали даже с Узбекистана,разместили в изоляторе СБУ,вежливо допросили,и теперь его рожа,не взирая на старые и большие проблемы ранее,мелькает по Тв даже загораживая самого Попова!А когда я,в 96 году,настойчиво требовал чтобы выполнялись договора этим человеком и его фирмами,то имел тут же под офисом душераздирающие беседы с работниками “К” СБУ.А “банкиров” с Москвы за их кредиторские требования к этой фирме ваще вскоре поворовали,правда “Альфа” освободила.Но я,правда,не знаю кому достались заявленные два миллиона выкупа…Всех,кто бывал на балконе этой фирмы,регулярно снимала наружка-знаю достоверно,ибо один майор СБУ предлагал выкупить материальчики,поетому дико,что так долго влиятельного одессита (чье пальтишко кидалось принимать все руководство фирмы) ,украденного под “Киевской Русью” ,потом так долго искало все СБУ,забросив все дела…Не скажу,что на Донбассе было скучно,но такого гадюшника,как я увидел в Киеве,даже представить не мог…

  20. веселая статья! я сама чуть со смеху не описалась, пока читала!Шморгуна, конечно, жалко! Пишут- то правду — по лицу заместителя Киева видно, что он крепко выпивает. только то, что человек алкоголик — это большое горе. мне кажется он и сам не рад, что такой.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ