Человек не терпит насилия!

Прощавай, Олегу!

b 00000883 p 00000016

«На жаль, зустрічаємося лише, коли ховаємо друзів». Ці слова Ігоря Мазура (Тополі) я чув останнього разу, здається, зовсім недавно, коли в червні прощалися з Русланом Зайченком. І ось не стало Олега Вітовича, ще зовсім молодої людини, яка народилася у 1967 році. Уходять Особистості. Вже немає з нами Анатолія Лупиноса, Олеся Бабія, Петра Перепуста та багатьох інших унсовців. Про те, що це були люди з сильним духом, справжні патріоти України особливо усвідомлюєш на фоні більшості теперішніх сірих політиків. Олег Вітович, незважаючи на молодий вік, протягом довгого часу був головою Української Національної Асамблеї – політичного крила УНА-УНСО. І лише цього факту достатньо, щоб осягнути всю непересічність цієї людини.

Він немало прислужився Україні. З 1994 по 1998 був народним депутатом, працював у комісії під орудою великого професіонала, одного з авторів Конституції Віктора Мусіяки, про якого завжди був високої думки. Олег був гарним учнем і вийшов із парламенту з безцінним досвідом і знаннями державотворення, який міг би пригодитися країні. Але такі політики зараз не потрібні, є лише попит на слухняних кнопкодавів та потенційних зрадників.

Останнім часом Олег займався бізнесом, але завжди мріяв повернутися у велику політику. Було дуже приємно читати його статті на «Українській правді» й бачити, що Олег не змінився, він так само боляче переживає за Україну та її народ. До переїзду в Київ він жив у Львові, але коріння його було з Волині. Це відчувалося у рисах характеру. Я ніколи не бачив його в гніві, його емоції проявлялися лише у щирій радості. Саме таким волинянином – спокійним, впертим і переконаним у власній правоті – він і залишиться в нашій пам’яті.

Нехай Господь упокоїть твою душу, друже.

Олег Кубах

Любив і ненавидів Україну водночас

Колись я любив і ненавидів Україну водночас.

Через багато років я розумію, що це була одна і та ж Україна, просто спроектована у різних відчуттях, притаманних, мабуть кожному, хто все ж таки більше любить.

Зараз я розумію, що залишилося все – і любов і ненависть, змінилися лише епітети, символи того, що ненавидиш і що любиш.

Колись я ненавидів і любив її з погляду галицького, зараз – з київського.

Я таки люблю її несвідомою любов’ю, що не давала мені виїхати звідси стократ при стрократній можливості, бо про причини любові до матері не сперечаються – їх сприймають як данність, як факт.

Я таки ненавиджу в ній все те, що не дає спокою душі яструба періоду унсовських воєн поза межами батьківщини і спогадів періоду українського романтизму початку дев’яностих.

Зараз я, мабуть, найбільше ненавиджу Україну мізерності.

Мізерності мрій, сподівань, вчинків.

Мізерності мислення – бо в окремих випадках воно невиліковне.

Народжений на Волині, тривалий час живучи на Галичині, мені, молодому, хотілось все негайно українізувати.

Пізніше я полюбив Україну в її розмаїтті.

Адже хочемо ми чи ні ми маємо дві культурні України – україномовну і російськомовну за змістом, але українську духовну субкультуру.

Для мене завжди українська ідея вимірювалась через призму соборності. Соборності територіальної та культурної.

Тому соборність цих культур, хочемо ми того, чи ні є, якщо не національною ідеєю, то, принаймі, її складовою і серед російськомовних українців переважна більшість є прихильниками ідей української державності.

Мені не подобається і не подобалась хуторянська система цінностей президента Ющенка. Можливо, в чомусь Кучма і Кравчук були кращими президентами.

Їм знадобилось набагато менше часу, щоб усвідомити себе президентом всієї держави і почати завойовувати симпатії тієї частини України, що голосувала проти них.

На жаль, Ющенко так і залишився президентом лише “Нашої України”.

Я завжди любив великі цілі, що можуть стати основою національної ідеї. Цілі вступу до НАТО, ВТО чи набуття ринкового статусу є ціллю споживацької ідеології.

Ця мізерність поглядів, розрахунків і дій, заслуговує лише ненависті.

Я завжди любив Україну шляхетних.

Я зараз мало бачу таких.

Я завжди любив Україну політичної нації, обєднаної спільною метою. І ненавидів Україну лицемірів.

Я завжди любив Україну героїв.

Зараз на заваді цієї любові стає Кримінальний кодекс і кримінальна практика влади.

Я думав, що люблю українську мову.

Зараз на заваді цієї любові стають реформи правопису.

Я завжди любив імперські претензії України.

Зараз Україна, як завжди, зраджує інтереси своїх співвітчизників у Придністров’ї, Польщі, Білорусії, Росії.

Я завжди любив ядерний статус України.

Зараз про це (вірніше кілька років тому ) говорять політики – але не міністр оборони.

Я завжди любив порядність в стосунках(як між політиками, так і серед людей.

Зараз порядність не в моді.

Я ненавиджу Україну пасічників ( нехай розводять бджіл, але не принижують щось набагато більше).

Я ненавиджу Україну фальшивих символів і споживацьких ідеалів.

Я ненавиджу Україну заздрості до сусідського щастя ( як і до людського загалом) – один з класичних українських архетипів.

Мені завжди припадала більше до душі романтика барикад, ніж тихий міщанський спокій.

Я люблю символ священника на коні, але ненавиджу Україну торгашів у храмі.

Я ненавиджу Україну пенсіонерів та пільговиків ( як це не крамольно звучить) – бо нація завжди повинна дивитися в майбутнє, і якщо не вистачає можливостей на кілька речей – потрібно вибирати пріоритети. Нехай таким пріоритетом будуть безпритульні діти.

Ця любов і ненависть – це почуття до самого себе, до того, що не любиш і навпаки у собі. Людині властиво прагнути вдосконалення.

Я часто задавався питанням – що є мірилом добра і зла, любові і ненависті. Може правий був Ейнштейн, коли говорив, що зло – це не що інше, як відсутність добра, божої іскри. Все, врешті пізнається в порівнянні.

Я не хочу, щоб мої діти жили в Україні ліберальних цінностей, однакових культурних смаків. Як не хочу сам померти в ліжку від старості.

Чому ж я досі не виїхав, чому цього не роблять інші?

Для мене це теж запитання.

Як не піддається поясненню виключно епічні речі – передзвін Львівських церков, світанок над Дніпром чи чорні піраміди Донбаських териконів – так, зрештою, не піддається чіткому логічному аналізу ніщо в нашому житті.

Можливо тому, що кожен з нас, хто ще тут, все ж любить Україну більше, ніж ненавидить. А можливо тому, що при всій ненависті і нелюбові до того, що не подобається, Україна, країна наших мрій і сподівань, для багатьох з нас сьогодні єдине, заради чого варто жити і заради чого не шкода було б померти.

Олег Вітович

Пролонгація окупації, або три епохи і тільки дві України

Сьогоднішня ситуація в країні трохи нагадує епоху 90-х. З тією лише різницею, що в 90-х бандити були (оперуючи сучасними термінами) в «опозиції», вони займалися рекетом, грабунками, наркотиками, торгівлею людьми і т.п. Зараз ми живемо в ситуації, коли рекетом займається держава, тобто державні інститути, коли рейдерство, тобто захоплення чужої власності використовуючи рішення судів, стало нормою.

Зараз бандити інші. В 90-х ще були живі ті хто жили за своїми «понятіями» і кодексами. Сьогодні до влади прийшли ті, кого ще років 10-15 тому називали «безпрєдєльщики» і «відморозки».

Разом з тим 90-і для України були епохою національного романтизму, національного ідеалізму. Хотілось би пом’янути цю епоху «незлим тихим словом».

Епоху, коли тисячі і мільйони вірили в ідеали, коли студенти голодували і стояли не за гроші.

Епоху, коли до храму ходили не лише задля показу, проводячи PR-акцію.

Епоху, коли народжувались нові символи і мрії, а віра в загальне ще переважала віру в особисте.

Епоху відродження національної пам’яті і національної совісті.

Епоху, коли у вічній боротьбі духу і «брюха» перемоги, може примарні і тимчасові, мав дух. Це була епоха філософів, поетів і письменників.

Пізніше прийшла інша епоха. Театральних постанов, політичного менеджменту і прагматичних розрахунків. В принципі, прагматизм перемагає майже завжди. Навіть в межах однієї національної ідеї. Подібно тому, як зрілість перемагає молодість.

Але це вже була зовсім інша епоха і час. Час спідління і моральної деградації. Час, коли почали торгувати ідеями, символами, територіями, ласими шматками державної власності, поглядами тощо. Симптоматичними характеристиками того часу стало рейдерське захоплення підприємств, суддя, що «колядує на Різдво» мільйони, «дерибан» державного бюджету, махінацій з ПДВ і тендерами.

Нікого вже не дивувало, що парламент за рік може пропрацювати кільканадцять днів, що судді потрібно дати хабар, щоб він прийняв рішення по закону, що населення країни у мирний час скорочувалось «військовими темпами», що кращі фахівці виїздили за кордон, що служба в армії стала непопулярною.

Не викликали подиву чисельність правоохоронних органів, що в кілька разів перевищувала чисельність армії, десятки тисяч кинутих дітей, села, де основними мешканцями залишилися тільки старі і малі, бо батьки виїхали на заробітки…

Ми (вірніше за нас), дарували ядерну зброю, різали свої ракети, роздавали ВПК, перетворювали недобудований авіаносець на казино, здавали на металобрухт стратегічну авіацію, не сварилися а судилися (ми ж бо добрі) з Румунією за острів Зміїний, дарували свою частку власності СРСР Росії і таке інше. А національними символами того часу ставали боксери Клички, співачка Руслана, перемоги української збірної по футболу.

Найбільш відомою подією того часу став Майдан 2004 року. І закінчилась ця подія класично (це коли більшість революцій розпочинають романтики, а плодами їх найчастіше користуються негідники).

Наступила третя епоха. Про останні кроки Президента Януковича вже було сказано багато. А про останні ініціативи можна коротко – пролонгація окупації. Адже у всьому світі неконституційне (отже незаконне) перебування іноземних військ на території незалежної держави називається окупацією. А ситуація, котру ми маємо – це просто пролонгація окупації. Потрібно називати речі своїми іменами. Чи можна з окупантами та їх посібниками взагалі про щось розмовляти – запитання риторичне..

Характерними ознаками нової епохи став м’яко кажучи сумнівний з точки зору закону спосіб формування нової більшості, обрання нового уряду, здача збагаченого урану, здача авіаційної промисловість, сховища газу, обмеження свободи слова, свободи мирних зборів, свободи політичних поглядів, думок, переконань. Втративши останню частку хоч чогось святого (якщо в цих людей щось святе в душі взагалі було) влада почала торгувати власною країною. Вже дійшло навіть до заборони торгувати українською книгою, українською музикою, українською символікою (як це зараз відбувається на Майдані). Прийшла нова епоха хамів.

Проблема в тому, що ця епоха вже є, а України в ній не буде. Тут хотілось би зазначити що великою заслугою і першоджерелом сьогодення є вічна війна між собою лідерів помаранчевої революції – але зараз, здається не час. Багатьом знайоме відчуття, що в перші дні помаранчевої революції її лідери самі злякалися того вибуху народного протесту. Замість подолати свій страх, вони побігли домовлятися до Леоніда Кучми. Шкода, але зараз знову Ющенко, Тимошенко і Яценюк закликають до протестів всіх, але самі виступають окремо.

Я можливо, не зовсім розумію, що таке громадянське суспільство і громадянська позиція, до котрої зараз апелюють.

Громадянське суспільство (в моєму розумінні) – це коли всі університети Франції страйкують, якщо б, не дай Бог, міністром освіти призначили франкофоба.

Це коли профспілки будують барикади і виводять на них людей, а не обвішують себе плакатами, як у нас.

Це коли при згортанні соціальних програм, навіть задля благої цілі – врятувати бюджет вся Греція страйкує, включно з поліцейськими та державними службовцями.

Це коли опозиція, з котрою влада не хоче рахуватися, захоплює аеропорт, як у Таїланді. І чого варта опозиція, котра не може захопити навіть власний парламент (чи ви будете спокійно дивитись, як хтось, не спитавши у вас дозволу (без референдуму, на мові політиків) віддає вашу дружину, дитину чи частину помешкання на 25 років)?

Це коли студенти відстоюють не за гроші свої ж власні права.

Це коли нація, врешті, користується своїм природним правом роботодавця – інколи звільняє, а інколи викидає з вікна президентського палацу свого найманого працівника – президента.

Передивившись статтю одного доцента з Сімферополя (на сайті «Української правди») хотів низько вклонитись йому, бо зрозумів, що доля України сьогодні в руках не тернополян чи львів’ян, а таких як він, російськомовних українців. Я також згадав фразу, кинуту під час пікетування Адміністрації Президента, одним простим російськомовним хлопцем з Одеси під час дискусії з А.Герман – «ну и что, что я русскоязычный, шоб ты знала, — если Вы попробуете тронуть украинский язык, Бандеру или что-то еще,- мы Вас всех тут порвем…» Друг мой одессит (авт.) – они уже тронули все, что только можно было тронуть. Делай выводы…

Коли влада пролонгує окупацію власної країни заради надприбутків (через дешевий газ) своїх олігархів, ігнорує гідність власної країни і думку власного народу – тоді приходить час революції. Інколи жорстокої і безжальної…

26.04.2010 г. в 10:27
Олег Вітович, для Главкома
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

21 ответ

  1. Щось ви забули згадати про ваші героїчні подвиги у чечні.А Білий вже здох, чи бігає по чеченських горах з ножем у зубах і з дрючком у дупі?
    Ці гидоти разом з чорними виродками сотнями вбивали білих людей і мовчки спостерігали, як християнам відрізали голови або робили з них рабів.А тепер скиглять як побиті собаки та ходять до церкви.Прокляті вони і не буде їм пробачення, буде тільки покарання.Мерзота…Діма, скоро твоя черга, земля вас кличе гадів

  2. Світла пам”ять, Царство Небесне, пане-товаришу Олеже… Розпочала повсякденну роботу, але з цієї публікації почула сумну звістку, треба спинитися хоч на хвилину. Бурхливий Львів наприкінці 80-х, Вітовичу та його друзям було по 20 років, а мені “цілих” 30, тоді це здавалося грандіозною різницею. Та й інші різниці були, хлоп”ячий (хай ніхто не подумає, що кажу це з іронією) націоналізм й мої аргументи з Лисяка-Рудницького, мовляв, інтегральний націоналізм не принесе користі Україні, примушували інколи сперечатися й на газетних шпальтах, й наживо. Проте, так чи інакше, а кожен на своєму місці робили спільну справу. Потім — “інший” Вітович, освічений і талановитий державотворець, які й дійсно наразі незатребувані в Україні, тонкий публіцист. Але, послухайте, ставши “іншим”, він іншим не став! У головному. Любові до Вітчизни й порядності. На відміну від багатьох й справді інших наших колишніх земляків. Згадаймо його і тамтий незабутній Львів, згадаймо, ті, хто також не став іншим у гіршому розумінні. Згадаймо — панове-браття Іван Макар, Ігор (роки стерли прізвище), тодішній голова Львівського СУМу, Орест Шейка, тодішній голова Товариства Лева…

  3. Украинцу — всецело согласен, национальная идея-отлично, но УПА и УНСО за то, что шакалили в Чечне на стороне черножопых ненавидит практически любой правый

  4. Относительно территорий современной Украины, то, как отмечает Энциклопедия истории Украины (2005), термин «Западная Украина» употребляется в двух значениях. В основном так называют только три галицкие области — Львовскую, Ивано-Франковскую и Тернопольскую. Но довольно часто термином пользуются и для определения территории восьми областей — трех галицких, а также Волынской, Ривненской, Хмельницкой, Черновицкой и Закарпатской. Однако Географическая энциклопедия Украины (1990) обозначила Западную Украину как историко-географическое название земель Украины (на то время — СССР), составляющих территорию нынешних пяти областей — Львовской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Волынской и Ровенской-это не вся Украина!!!! Бендера и УПА не мои герои. Родной брат моей бабушки получил Героя Советского Союза посмертно в 1942 уничтожая фашистов, в честь него в 3 городах были названы улицы, в родном селе стоит памятник, В СССР в честь него выпустили памятную марку и я горжусь за своего родственника. А дивлячись на щіру украинку Ірину Фаріон, Олега Тягнибока та інших….хочется взять в руки арматуру. И из жизненного опыта как с западной Украины так жди гадостей

  5. Светлая память. А ведь как гебня и прочая сволочь при упомининии истинных патриотов активизировалась! Пусть земля горит под ногами…

  6. “Украинцу” и иже с ним — Вы бы ребятки рты позакрывали… О мертвых говорят либо хорошо, либо молчат. Бога побойтесь, ПиеРастические прихвостни.

  7. Дорогий наш друже!! Хай говорять що хочуть погане -це говорять ті що тебе боялись. Ті що тебе любили прийдуть приїдуть і будуть прощатись з тобою з ВЕЛИКИМ УКРАЇНЦЕМ злюдиною честі і волі людиною яка любила свою УКРАЇНУ. Хай Бог дасть вічную память землю пухом Олегові -брату нашому.

  8. Как всегда, уходят лучшие! Вечная память героям! Ну а гебисты, как всегда, пляшут на могилах. Сами на поступок не способны, поэтому льют грязь на тех, кто что-то смог сделать в этой жизни. Быдло, что тут скажешь.

  9. Шановні добродії, поясніть, яку Україну вони захищали у чечні?З яких пір вчинки на користь звірів стали подвигами? Чи С.Бандера або Р.Шухевич були мусульмани і хотіли зробити на Кубані і в Україні халіфат та зробити нам усім обрізання? Для тих покидьків, що підримують у комментарях усе це лайно, нагадую — дорога на чечню для вас відкрита, можете їхати до своїх братів ночхи, будете їх там чатувати салом та розповідати їм свої байки.Щасливої дороги і ааллааху вам акбар

  10. Світла тобі пам’ять і Царство небесне, друже Олеже!

    Не можеш ти відповісти оцім кацапам і хахлам, які як ото шакали торжествують над тілом загиблого Лева. Тож дозволь за тебе відповісти цій нечисті, бо не зміг змовчати, коли прочитав пост цього ушльопка, що підписується «украинец». Єдине, в чому він не помилився, що підписався з маленької букви. А це вважай синонім «хахла». Проте , судячи по тому, що він мови української не знає, то очевидним є, що це — КАЦАП, що підписується «украИнцем». Хто такі кацапи, дуже влучно описав О.Солженіцин: «Нет в этом мире мельче, сволочнее и хамовитее особи, чем кацап. Рождённый в нацистской стране, вскормлённый пропагандой нацизма этот ублюдок никогда не станет Человеком. У его страны нет друзей — либо холуи, либо враги. Его страна способна только угрожать, унижать и убивать. И за сохранение этого статуса Рассеей рядовой кацап готов пожертвовать собственной жизнью, жизнями своих родителей и детей, качеством жизни собственного народа. Воистину: кацапы — звери. Лютые, кровожадные, но… смертные.»

    Щодо паталогічної нелюбові цього кацапа-«украИнца» до бандерівців, для нього персонально наводжу цей матеріал. Хоча маю великий сумнів, що цей заангажований ідеологією російського шовінізму кацапчонок спроможний сприймати об’єктивну реальність. І все ж, читай, кацапченя-«украИнец»: «Від рук гестапо загинув Богдан Бандера. Василь і Олекса в липні 1942 р. були закатовані в німецькому концтаборі Освенцим. Разом з фашистами братів катували польські в’язні-шовіністи. Олексу страшно побили, обсипали цементом і дротяними щітками здирали шкіру з лиця і голови, а Василя змасакрували і зробили смертельну ін’єкцію. Також варта уваги доля видатного діяча ОУН, бандерівця, керівника Служби Безпеки Івана Равлика. Він організував у Львові українську поліцію і рішучо відмовився повідомити німцям прізвища та адреси польських і єврейських діячів науки та культури, а навпаки- намагався дискретно попереджувати їх про небезпеку. У грудні 1941 р. гестапо закатувало Равлика разом з молодою дружиною Мирославою і тещею».

    А ось спогади полковника держбезпеки Георгія Саннікова, який особисто брав участь у війні проти Організації Українських Націоналістів (ОУН) і допитував у київській в’зниці МГБ командувача УПА полковника Василя Кука, у книзі спогадів “Большая охота” (видана в Москві 2002 р.) писав: “Я поважав цю людину, свого противника, за його ідеологічну стійкість, за непокірність долі, за безстрашність та мужність”.

    А ось думка про УПА, ідейним керівником якої був С.Бандера, а командиром генерал Р.Шухевич, французького Президента генерала де Голя: “Якби я мав таку армію, яку має ОУН, німецький чобіт не топтав би французької землі”.

    А це тобі, кацапченя, матеріал із московського журналу «Огонек»:
    «З ФАШИСТАМИ ПРОТИ КОМУНІСТІВ?
    Таку проблему взявся роздлубати в московському журналі “Оґоньок” від 15 травня 2008 року журналіст Єфім Барбан. Не часто можна знайти в російській пресі публікації про участь росіян в ІІ Світовій війні по стороні Гітлерівської Німеччини. Загалом дещо відомо тільки про армію Андрея Власова — Русскую Освободітєльную Армію (РОА). А справді вже осіннью 1942 року в німецькій армії служило понад мільйон русскіх, а в 1944 році понад два мільйони русскіх носило німецькі мундири. Пише Є.Барбан. Він називає такі російські формації на службі в гітлерівській військах:
    Русская Освободітєльная Армія (РОА), яка налічувала біля 800 тисяч солдатів.
    Російський Корпус – Russisches Schutzkorps Serbian, створений з російських емігрантів, воював в Югославії з партизантами Броз Тіто, налічував 17 тисяч солдатів.
    Козацькі формації ген. Пётра Краснова і Сєрґєя Павлова та інших, що входили до Waffen SS, складалися з полонених ЧА і емігрантів, вцілому бля 60 тисяч солдатів.
    Перша Російська Народная Армія — Division Russlan в складі Вермахту під командою ген. Бориса Смисловського-Артура Гольнстона — 6 тисяч солдатів. Мала вона статус союзної армії і воювала під російським національним прапором.
    Русская Освободітєльно-Народная Армія (РОНА), полк. Броніслава Камінського, від 1944 року І-ша Россійська дивізія SS, яка. брала участь в погромі Варшавського повстання 1944 року. Стан біля 12 тисяч солдатів.
    Hilfswilliger, — добровольчі допоміжні відділи Вермахту, створені на окупованих територіях СССР, загалом біля 600 тисяч.

    Характерне, що Є. Барбан жодної русскої військової формації у Вермахті НЕ НАЗИВАЄ АНІ БАНДИТАМИ, АНІ ЗРАДНИКАМИ, ВІН В ЯКІЙСЬ МІРІ СТАРАЄТЬСЯ ОПРАВДАТИ ЇХ»… . .

    Проте висновок є незаперечним : «Чаще, чем русские казаки, на службу к Гитлеру никто не шел. Всего 13 дивизий, бригад и охранных корпусов, из них 10 русских казачьих, именно они заслужили право быть казаками-эсесовцами, и именно на украинской земле».

    То чому ж ти, кацап-«украинец», робиш так не логічно і підло: лаєш бандерівців і підло радуєшся смерті одного з їх послідовників – Олега Вітовича ? Мабуть тому, що ти – КАЦАП? І цим все сказано. Читай вище Солженіцина про кацапів. Але зверни увагу на останню строку, що і ви – КАЦАПИ СМЕРТНІ!

    P.s. Поки писав коментар, якесь лайно, яке усвідомило помилку свого однодумця “украИнца”, вирішило виправитися і стало підписувати “українцем”. Проте антиукраїнська суть посту не змінілася. Так ти, псевдо-“українець” не підтримуєш боротьби чеченців за свою свободу? Тобі мабуть до вподоби “Музеи будущего Чечни”. Весь світ бачив про це репортаж англійської “ВВС”,як в с.Самашки російські садюги-вояки повісили в приміщенні школи 26 чеченських хлопчиків-підлітків і написали плакат “Музей будущего Чечни”. Іди, падло, що підписується “українець” , повісся в туалеті на зливному бачку. Це єдине “достойне” місце для такої мерзоти, як ти.

  11. Недзельський,Ніякий ти не полковник-ти гніда. А повісити треба тебе з “хлопчиками” із чечні, які і сьогодні вбивають українців в Україні. це відео мабуть про тебе чи твого обісраного сина http://www.youtube.com/watch?v=1Ah9p7bpk3s

  12. “Украинцу”
    Похоже, что Украина в принципе не ваша страна. У меня в родне есть погибшие и пропавшие без вести В ВОВ, есть и такие, кто дошел до Берлина, но я никогда не подпишусь под разделом Украины, и никогда даже мысленно не отделяю запад от востока, север от юга Украины. Это только при больном воображении можно по географическим названиям да по партийным спискам территории делить. Живете прошлым — живите, но не мешайте молодым мозги, приписывая себе заслуги бабушек и дедушек. Потому что именно они не позволили на том этапе разделить нашу страну, а вы по факту не есть истинный продолжатель их дела. И это есть правда, а замылить ее способом, который вы пользуете, уже невозможно.

  13. Пішов у вічність Українець — філософ, естет, воїн. Хохли наминають сало і радіють. Бадьоренькі такі, здається останнім часом, з приходом ПедеРастів вони цим салом ще дупу мажуть, чекають, коли зможуть сісти на братній російський кілок.

  14. Никогда не разделял всех идей Олега, но смерти нельзя браниться. Это дикость. О мертвых — или хорошо, или ничего. Он хотя-бы был честнее и чище, чем Дима Корчинский, и умнее, чем маразматик Юрко Шухевич. Умер умный враг, пусть земля будет пухом.

  15. Ну що можно відповісти покидькам “украИнцам”?
    І вам слава, сині гори,/
    Кригою окуті./
    І вам, лицарі великі,/
    Богом не забуті./
    Борітеся — поборете,/
    Вам Бог помагає!/
    За вас правда, за вас слава/
    І воля святая!/
    Пане Недзельський! Є грунтовне дослідження Володимира Махна про радянських громадян на службі Німетчині. Викладене в інеті. Вразило, що на території України під час німецької окупації каральні акції (також і проти радянських полонених) здійснювали в основному братні етнічні російські з”єднання. Джерельна основа — радянська, російська преса і архіви.

  16. Зі святими упокой,душу раба Твого Олега і осели Його там де праведні спочивають.Амінь.
    Гарний був ідіолог і боєць,нічого”на кістках померлих,постануть тисячі молодих патріотів…”.

  17. Друг, покойся с миром. Смерть забирает лучших, и в мире становится холодно и неуютно…

    2 УкраИнец и проч. украинофобам, сообщаю: если бы не УНСО в Чечне в 90-х, то вы бы воевали в Крыму, на своей земле, в начале “нолевых” хотя… думаю, что не воевали бы… сдалисьбы при первй угрозе пд лозунгами “братской любви”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ