Человек не терпит насилия!

Война за деньги ЕЭСУ

320761 262289287146946 100000976305549 790985 1912077437 n

Возбуждение уголовного дела против Тимошенко за долги ЕЭСУ шокировало Украину и мир. Для ЕС и США оно стало последним сигналом того, что Януковичу доверять нельзя и что ему — не место в приличной компании. С самого начала ходило множество домыслов относительно того, по чьей инициативе возбудили дело. Поскольку новое дело возбуждалось по инициативе СБУ сразу возник один генеральный вопрос: мог ли Валерий Хорошковский завести это дело самостоятельно, действуя как агент Кремля для того чтобы окончательно поссорить Папу с Западом. Или Папа сам так захотел. Есть еще одна масштабная теория заговора — якобы таким образом Хорошковский и Левочкин подставляют Януковича для того, чтобы убрать его со своего поста раньше срока.

Теория гласит, что Януковича, растерявшего уважение и остатки популярности как внутри страны, так и снаружи должны в итоге вынудить пойти на радикальную конституционную реформу. Превратить Украину в парламентскую республику с гегемонией своей карманной партии и разделить между собой должности спикера и премьер-министра, отведя Януковичу должность марионетки. Сценарий, кончено, зантяны. Особенно для остросюжетного детектива. Но как нам кажется малореальный для планомерной реализации. Потому как после всех дел которые упомянутые товарищи натворили Янукович и его диктаторские полномочия для них — как спасительная шлюпка. Они в одной лодке с президентом. И не могут этого не понимать. Остаться в зависимости от управляемого тобой же президента — это гораздо приятнее чем попасть в зависимость от неуправляемого парламента. Так что пока такой сценарий отбросим как маловероятный. По крайне мере пока не получим доказательства обратного.

Наши знакомые в спецслужбе по поводу произошедшего утверждают однозначно: решение было одобрено самим Папой. Причем по нашей информации генератором этой блестящей идеи выступил Николай Азаров, курирующий тему ЕЭСУ еще со времен своего нахождения во главе Налоговой службы.

Мотивы по которым дело было возбуждено тоже вроде бы достаточно шизофренические. Дело в том, что с самого начала резко против преследования Тимошенко выступали американцы. Вице-президент США Байден лично звонил Януковичу и просил не трогать Тимошенко по предъявленным ей политическим статьям. Якобы в разговоре прозвучала одна фраза: если хочешь ее посадить — сади за бесспорный криминал, потому как эта вся история с директивами какая-то мутная. Поскольку кроме политических решений никакого прямого криминала в десятилетней биографии Юлии Тимошенко не наблюдалось, возбудили дело по газу. Начав тем самым действовать на нервы России. Письмо Сердюкова Азарову, как гласит достаточно достоверная версия, возникло как одно из предложений России решить возникшую проблему. Очевидно, что летом с разрешения Путина Януковичу была предложена определенная сделка. Заключалась она в том, что Россия дает Украине повод для возбуждения нового дела против Тимошенко — по долгам ЕЭСУ. С выплатой, само собой озвученной суммы Минобороне России, 400 лямов денег на дороге же не валяются. А Янукович в свою очередь прикрывает газовое дело. После чего можно продолжать переговоры о дерибане ГТС между Банковой и Кремлем. Такая схема, очевидно не была воспринята президентом. А может быть он пообещал, но кинул Путина. Если у тебя хватает идиотизма кинуть Обаму с Меркель, по почему бы не поступить так и с Путиным. Двум смертям, так сказать, не бывать. Однако после приговора по газовому делу вопрос ЕЭСУ, скорее всего, решили разморозить. Дабы продемонстрировать Западу тот самый криминал. Запоздало и весьма натянуто. Но все же. А еще дело ЕЭСУ — хороший способ повторно кинуть Запад. Например, выпустив Тимошенко из тюрьмы и потом снова туда упаковав уже по дело СБУ.

Не будет вдаваться в подробности этого дела. Благо о том насколько оно несостоятельно уже написали журналисты «Украинской правды». Вкратце — долг ЕЭСУ — это еще не долг Украины. Что подтверждает министр юстиции Александр Лавринович. И единственный способ сделать его таковым: отдать. Как в деле с газом «РосУкрЭнерго», когда убытки государству принесла не прошлая власть, а нынешняя, вернув Фирташу 5 миллирдов долларов. То есть для того чтобы «схема ЕЭСУ» выглядела правдоподобно долг Украины перед Россией надо вначале создать, а потом выплатить. На встрече с Путиным тот же Азаров не стал поднимать вопрос по новому уголовному делу. А ранее источник газеты «Коммерсант» в правительстве России отметил, что Россия не будет поддерживать Украину в новом уголовном деле против Тимошенко.

При такой позиции Путина, который осудил приговор Юлии Владимировны, интересна позиция президента России Дмитрия Медведева и самого министра обороны России Анатолия Сердюкова. Сам Медведев по поводу уголовного дела молчит, заявляя что это — вопрос украинского правосудия. А Сердюков продолжает настаивать на возврате долга. Хотя нигде, ни письме Азарову, ни на брифинге в Киеве он не говорил о том, что долг ЕЭСУ — это долг Украины. Вот что министр сказал на днях: «Мы уже несколько лет находимся в судебном процессе, и мы, естественно, продолжим отстаивать свою позицию в судах… Безусловно, мы надеемся вернуть долг».

То есть, в то время как Путин новое дело осуждает также как и приговор, Сердюков продолжает говорить о деньгах.

В принципе биография Сердюкова говорит нам о том, что он должен быть как раз человеком Путина. Он зять Виктора Зубкова. Бывшего премьера России и ныне вице-премьера Путинского правительства. Зубков якобы дружен с Владимиром Владимировичем еще со времен кооператива «Озеро». Впрочем, не все может быть так однозначно. После назначения Зубкова на пост премьер-министра в российских СМИ гуляла версия о том, что он поставлен Путину в качестве смотрящего от Семьи. Хотя в данном случае это не важно. Поскольку вариантов того в какой схеме действует Сердюков всего два. Первый — он действует по-настоящему в интересах Путина. И пытается выбить из Украины кэш. И второе — он действует по заданию альтернативной Путину группировки, той же Семьи, патронирующей Медведева в надежде выбить кэш для них.

Как бы там не было дальше обе схемы предполагают одно четкое последствие: для того чтобы дело бойко пошло дальше деньги России надо вернуть. Причем вернуть их должна Украина.

А это значит, что Банковая преступная группировка готова распилить с Кремлевской преступной групировкой 400 лямов кэша. И приговорить Тимошенко к еще одному сроку. Все за счет украинских налогоплательщиков. А способ дерибана пацаны всегда найдут: Цинично, не правда ли?

Сергей Никонов, «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. Законопроект про бюджет-2012, який просуває парламентська кримінальна більшість, у разі його прийняття без суттєвих змін зробить бідних ще біднішими, а багатших – ще багатшими.

    Як і в поточному році, примусово вилучені з трудівників і бізнесу гроші будуть спрямовані на марнотратство влади й розплату за підтримку наближеним до неї олігархам. А ті, хто здобув ці кошти важкою працею, отримають ще менше ніж сьогодні – мізерну надбавку поглине зростання споживчих цін та комунальних тарифів.

    Не будемо зараз докладно з’ясовувати, чому в нашому бюджеті так мало грошей – менше ніж у будь-якій невеликій європейській країні. Факт залишається фактом – Україна займає “почесне” четверте місце у списку найгірших економік світу, пропустивши вперед лише Мадагаскар, Вірменію й Гвінею.

    Нам нема чого мірятися зі США – Барак Обама 360 мільярдів доларів спрямовує тільки на створення нових робочих місць.

    Ми відомі світові як країна, де відбулась Чорнобильська катастрофа. А ще – тим, що вміємо виробляти металолом. Сировинні товари в 2011 році складають до 70% експорту, в 2008 році було 67%. Майже не перероблений чорний метал приносить 30% ВВП – щоправда, лише 12% надходжень до бюджету. А три чверті споживчих товарів купуємо в більш успішних закордонних виробників.

    Але, хоч би й що, за прогнозами уряду наш ВВП у наступному році має зрости на 16,6%, нехай і за рахунок зростання цін, а сукупні обсяги зведеного бюджету – на 13,5%. До того ж, уряд, попри всі обіцянки прем’єра Азарова, збирається позичити понад 90 мільярдів гривень.

    При тому, що кабмін на словах зобов’язується утримати зростання споживчих цін на рівні не більше 7,9%, ми нібито отримаємо обіцяне “покращення життя”.

    Але навіть без докладного аналізу законопроекту видно, що саме ті, хто створять це нехай невелике, але зростання, залишаться обділеними.

    Так, мінімальна пенсія – її одержує більшість пенсіонерів – буде збільшена лише на 7,7%, і на закінчення 2012 року складе всього 869 гривень. Прожитковий мінімум, який, за розрахунками фахівців, менший реального на третину, підвищується для дітей на 7,6%; для осіб, що втратили працездатність – на 7,5%; для працездатних – на 5,7%.

    Саме розмір прожиткового мінімуму є базою для визначення мінімальної заробітної плати та інших соціальних параметрів. До речі, мінімальна зарплата зросте в 2012 році, згідно з показниками проекту бюджету, лише на 5,6%.

    Навіть якщо не брати до уваги те, що уряду ні за яких обставин не вдасться утримати інфляцію на такому рівні – хіба що за рахунок звичних статистичних маніпуляцій – то вже в законі закладено зниження соціальних гарантій.

    А це – пряме порушення Конституції!

    Якби зубожіння населення відбувалося з об’єктивних причин і поширювалося на всіх без виключення, можна було б не змиритися, але ж – зрозуміти!

    Але як не звертати увагу на те, що влада продовжує планувати неприховане марнотратство щодо власного забезпечення?

    У наступному році більш ніж на 1 мільярд гривень збільшуються видатки на Державну судову адміністрацію – з 2,5 до 3,9 мільярдів гривень. Це без урахування Верховних, Конституційних і інших судів з особливим статусом.

    З 2,2 до 2,4 мільярдів гривень збільшується фінансування генпрокуратури, з 13,5 до 14,4 мільярдів гривень – МВС. Міліція за обсягами витрат уже зрівнялася зі Збройними силами, а сам міністр Могильов, який уміє тільки людей переслідувати, вимагає ще більше.

    Водночас чисельність міліції разом із приналежними військами й спецзагонами вдвічі більша відносно кількості населення, якщо порівнювати будь-якій європейській країні.

    Державному управлінню справами, яке обслуговує президента, запланували 1 мільярд 447 мільйонів гривень – на 60 мільйонів більше ніж у 2011 році. Лише на його санаторії – 102,6 мільйонів гривень. Це при тому, що на лікування всіх ветеранів війни й інвалідів у країні передбачено 107 мільйонів.

    Загалом, у цьому році медичне обслуговування нардепів і взагалі державного керівництва становило 300 мільйонів гривень, а в наступному – уже 465 мільйони. Порівняємо: на охорону здоров’я для решти українців уряд пропонує 7,068 мільярда гривень – по 154 гривні на рік на кожного.

    На бездонну діру “Євро-2012” передбачено 7,4 мільярдів гривень лише в 2012 році, а взагалі його підготовка коштує близько 80 мільярдів.

    Народним депутатам, у тому числі й таким, що мають розкішні квартири в Києві й маєтки в Конча-Заспі та Пущі-Водиці, бюджетом передбачено й далі оплачувати проживання в однойменному готелі по 400 гривень на добу в однокімнатному номері, 480 гривень у двокімнатному. Цей готель для свого інтер’єру закуповує за народні гроші крісла по 5,7 тисяч гривень за штуку та дивани, кожен з яких коштує понад 50 тисяч гривень.

    Таких порівнянь можна привести безліч. Усі вони свідчать про одне: бюджет 2012 року – антисоціальний і антинародний.

  2. Ющенко в команде Януковича занял место их секретаря пресс-атташе концентрирует наше внимание на акцентах Азарова ,чтобы мы не вникли в суть его продажной и бездарной политики? Убеждает нас в том, что Янукович с Азаровым замечательные? Но на президетских гонках ты же Мыздобул сказал, что они одинаковые — Янукович и Тимошенко, оказыванется нет, по твоей милости Юля сидит, а Витек царствует. Так вот какую одинаковость ты сотворил.

  3. Свіжий Рейтинг легкості ведення бізнесу Світового Банку, надрукований 20 жовтня, ставить адекватну оцінку “реформам”, що доблесно “проводяться” нині в Україні: за рік країна спустилась на 152-е місце з 149-го.

    З країн Східної Європи і Центральної Азії Україна виграє лише у Узбекистану. З іншими регіонами краще себе не порівнювати – гірший рейтинг є лише у країн Центральної Африки.

    Скажімо, порівняння України і Грузії (16 місце) показує відмінність між “реформами” і реформами. Згідно зі звітом Світового Банку, для того, щоб:

    відкрити бізнес в Україні потрібно 9 документів і 24 дні; у Грузії – 2 документи і 2 дні;
    отримати дозвіл на будівництво в Україні потрібно 21 документ і 375 днів; у Грузії – 9 документів і 74 дні;
    зареєструвати власність в Україні потрібно 10 документів і 117 днів; у Грузії – 1 документ і 2 дні.

    Загальне податкове навантаження в Україні складає 57,1% з прибутку, тоді як в Грузії – 16,5%.

    Я розумію, що аби впроваджувати справжні реформи, треба трошки більше інтелекту, ніж на те, щоб так успішно знаходити ворогів всередині і ззовні країни.

    Але ніхто не переконає мене, що маючи власну більшість у парламенті, при бажанні, не можна було суттєво покращити регуляторне середовище для бізнесу в країні.

    Павло Шеремета

  4. Пусть горят их дома, машины и банковские счета.
    Пусть горят и обливаются краской роскошные “Порши” и “Бентли” продажных ментов и налоговиков, купленные за взятки и деньги, украденные в бюджете.
    Пусть летят “коктейли Молотова” в окна их особняков и офисов. Адресно, и с указанием того, за что это делается
    Пусть режутся скаты и бьются лобовухи автозаков, приезжающих за несогласными и несправедливо обвиненными.
    Пусть их костюмы от “Бриони” познакомятся с родимым украинским коровьим навозом — желательно, под прицелом фотоаппаратов и телекамер.
    Пусть взламываются их компьютеры и банковские счета, пусть дидосятся и дефейсятся их веб-сайты.
    Пусть каждый визит Януковича за рубеж сопровождается полетом яиц, йолковых ветвей и акциями протеста.

  5. Ви будете сміятися, але велика і могутня Верховна Рада України – найвищий представницький і єдиний законотворчий орган держави – цілком свідомо, не знічев’я чи здуру, а з ідейних міркувань ледь не скасувала на українських теренах науку астрономію, впровадивши замість неї якийсь “регіональний” продукт.

    І хоча врешті-решт вистачило шести годин роздумів і ситного депутатського обіду, щоби позиція більшості Ради стала більш притомною, але історія ця заслуговує на особливу увагу. Бо маємо прецедент, який міг би мати не менший світовий резонанс, аніж усі разом узяті інші витівки господаря Межигір’я.

    А Верховна Рада одержала б гарний шанс отримати наступного року цілком заслужену Шнобелівську (Ig-Nobel) премію. Чи то у царині фізики, чи то астрономії, чи то політичної діяльності, чи то всі три одночасно…

    Ви будете сміятися, але йдеться про той самий сакраментальний зимовий час, про який уже стільки говорили і писали.

    Не буду переповідати історію цього питання – вона загальновідома. Дозволю собі лише привернути вашу увагу до сюжетів ранкового засідання Верховної Ради 18 жовтня 2011 року.

    Під час цього засідання голова Ради Володимир Литвин раптом згадав, що він не хтось там із м’ясного ряду чи з автобази, а нотаріально завірений академік, отже має право, ба більше, зобов’язаний виступати від імені науки.

    І виступив, аргументуючи необхідність скасування добре знаної “постанови про зимовий час”. Увага, цитата!

    “Як ви знаєте, Верховна Рада України 20 вересня 2011 року прийняла постанову про зміну порядку обчислення часу на території України, тобто цим рішенням ми перевели країну у третій часовий пояс, коли зазвичай Україна завжди перебувала у другому часовому поясі.

    …Після того, як Верховна Рада України прийняла проект постанови як постанову і перевела країну фактично у третій годинниковий пояс, виникло багато питань, зокрема, як суто економічного, географічного, безпекового виміру, а також політичного характеру.

    Зокрема, географи стверджують, що відсутні підстави переведення Україну у третій часовий пояс, оскільки це суперечить фізико-географічному розташуванню та міжнародним нормам. Державна комісія єдиного часу і еталонних частот зафіксувала у своїх рекомендаціях, що це буде мати негативний вплив на роботу програмних комплексів міжнародних залізничних, авіаційних, морських та інших транспортних перевезень, ініціювала звернення до Верховної Ради України про скасування відповідного рішення.

    Енергетики стверджують, що це позбавляє можливість своєчасно перепрограмувати лічильники, що призведе до дисбалансу обліку і значних економічних збитків. Гідрометеорологічна служба стверджує, що це призведе до того, що дані про стан природи будуть запізнюватися для України на одну годину.

    …Також, шановні колеги, виникло питання і з приводу того, що, скажімо, футбольні матчі європейського рівня тепер в Україні будуть транслюватись о 22 годині 45 хвилин”.

    Можна, звичайно, запитати: а де ж ви такий розумненький, куме, були 20 вересня? Але ми запитувати не будемо, бо трапляється ще й не те: он люди, бува, забувають свої імена й адреси, а Володимир Михайлович усього-то й забув, що він академік. Та минуло менше місяця – і згадав же!

    Академіка Литвина підтримав кандидат історичних наук, віце-спікер Микола Томенко, який говорив не тільки про “зимовий час”, а і про відносини депутатів з наукою як такою. Ще одна цитата.

    “От цю ложу треба, щоб прийшли міністри, фахівці, бо Верховна Рада не може займатися астрономією, не може міняти природний плин річок, схід і захід сонця, Верховна Рада повинна займатися законодавством, аби тут в цій ложі виступив президент Академії наук, голова Комісії по часу, який у нас є академік Яцків, виступили фахівці і сказали: “Друзі, займайтесь народом, захищайте їх права! Куди ви лізете?!”.

    Тоді би цього дурного рішення не було прийнято.

    Тепер я слухаю наших колег з більшості, які кажуть: “Ви знаєте, ми вирішили порадитися з фахівцями”. А де ж ви були з тими фахівцями місяць назад, коли за скороченою процедурою обговорювали це рішення?

    Я тоді запитав: а хто ініціював це рішення? Мені сказали: “Хтось, у когось є думка”. Друзі, назвіть прізвище цього “хтось” і в кого є думка, хто скеровує ваше голосування? Бо ви ж ганьбите ні тільки свої фракції – ви ганьбите парламент!

    І треба віддати належне журналістам, які підняли це питання, які сказали, що, очевидно, у нас 266 народних депутатів не знають, що в Україні існує три годинникові пояси. Вони не знають, що вони прийняли рішення в інтересах пояса, по якому живе 4 відсотки населення України, бо в другому годинниковому, так званому київському, живе 95 відсотків населення.

    То, очевидно, тут сидять такі “інтелектуали” (в лапках), які не знали базових речей, які вивчаються в школі.

    Тому ми наполягаємо на тому, що принципові питання не повинні розглядатися без експертизи Академії наук, без експертизи фахівців, не повинні розглядатися за скороченою процедурою”.

    Здавалося б, усе зрозуміло. Голосуймо – і ставимо крапку на безглуздому рішенні, скасовуючи його. Але тут узяв слово Михайло Чечетов, також представник науки, та ще й який! Кандидат економічних наук, доктор наук з державного управління, професор, автор понад півтисячі науково-публіцистичних праць.

    І він також мовив своє “золоте слово”, але апелюючи до зовсім інших онтологічних засновків.

    “Уважаемые коллеги, если вернуться в историю, то, наверное, никаких проблем у нас не было, когда ни Западная Украина, ни Восточная не разделялись на две части, когда у нас в Киеве было одно время с Москвой.

    …Сегодня здесь очень много политической пыли, политической пены на этом вопросе. Сегодня в Донецке встречаются два президента: президент России и президент Украины. В синхрон этому, никогда такого не было, в Санкт-Петербурге встречаются два премьер-министра – России и Украины.

    То есть на сегодня появляется возможность найти реальные развязки по самым сложным запутанным экономическим проблемам. И тут, как удар в спину…

    Как удар в спину, предлагается отменить это постановление, а там уже готовится новое постановление, где предлагается оторвать от времени на два часа от Москвы. Это как специально, это как провокация!

    Поэтому правильно будет, если мы еще раз запросим профессиональные оценки всех государственных институций, которые могут профессионально дать этому оценку, когда политическая пена сойдет с этого вопроса,и потом уже вернуться еще раз и рассмотреть этот вопрос. Но сегодня в такой политической истерии…

    Я еще раз повторяю, как удар в спину двум встречам – в Санкт-Петербурге и в Донецке – для того, чтобы не дать развязать проблемы по газу, для того, чтобы не дать возможность поднять нашу экономику и прочее, делается этот шаг.

    Мы голосовать не будем, и всех, кто желает добра Украине, призываем не голосовать”.

    Отже, повернутися до наукового обрахунку часу на території України – це зрада, це удар у спину, це провокація, це спроба принести зло Україні.

    Аргументація дуже специфічна. Щоправда, якщо звернутися до історії – а Чечетов закликає саме до цього – вона вже побутувала на європейських теренах.

    Колись на ґрунті такої аргументації і таких істеричних виступів зросла “арійська фізика”, трохи згодом – “мічурінська агробіологія”, тепер, як бачимо, підводиться з колін “регіональна астрономія”. Такі собі “науки наук”, очищені від “розтлінного західного впливу” — саме так, бо ж “істинні арійці” теж недолюблювали Захід: Францію, Британію, Голландію, США…

    Отож виходить непоганий ряд правителів, за яких розквітали ці “науки наук”: Гітлер, Сталін і… перепрошую, Янукович, чи не так?

    Гітлера “арійська фізика” позбавила ядерної бомби, що мало для нацистів фатальні наслідки, а для світу – рятівні. “Мічурінська агробіологія”, свого часу виплекана Сталіним, назавжди позбавила Радянський Союз найменших шансів нагодувати своє населення.

    До чого могла призвести “регіональна астрономія”, доповіли депутатам академік Литвин і кандидат Томенко. Після чого лише 218 парламентаріїв з другої спроби підтримали на ранковому засіданні скасування антинаукової постанови.

    Більшість же слухняно виконала команду професора-русофоба Чечетова.

    Я не обмовився: саме русофоба. Бо ж якщо справді зануритися в історію, то виявляться дуже цікаві речі. А саме – що Київ стоїть на знаменитому Пулковському меридіані, який у добільшовицькій Російській державі відігравав роль Гринвіча. Київський астрономічний час – це астрономічний час Петербурга, і не внаслідок політики, а в силу науки.

    Щоправда, у 1930-му більшовики перевели стрілки на годину вперед — щоб СРСР і тут ішов попереду всієї планети! Нинішня ж російська влада додала ще одну годину до астрономічного часу, перетворивши “московський час” на щось пародійне.

    Але хіба ж можна копіювати кремлівських русофобів, для яких Росія – це ресурс набивання своїх кишень та задоволення імперської пихи? Тим більше, коли Київ саме із Петербургом, а не Москвою, споконвіку поєднує справжній, а не вигаданий політиканами час?

    …На щастя, як уже було сказано, після добрячого обіду і, ймовірно, нагінки “згори” фракція Партії регіонів виправилася, бодай частково, і постанову про скасування зимового часу таки скасували, доручивши Кабміну підготувати відповідний закон.

    Будемо сподіватися, що цей закон міститиме нормальні норми відліку часу, а відтак, як слушно зауважив академік Литвин, футбол із Європи нам показуватимуть не опівночі.

    Але щось усе-таки муляє й муляє: ну добре, проект “регіональна астрономія” начебто провалився, а раптом комусь із фракції Партії регіонів спаде на думку підрихтувати за допомогою постанови Ради та за скороченою процедурою закон Ома, і професор Чечетов енергійно змахне рукою?

  6. Странная логика стьатьи. Автор не отрицает, что Ю.В. закрысила деньги, но считает, что, кинув россиян, она сотворила доброе дело, поэтому привлекать ее к уголовной ответственности нельзя. Напомню, что все уголовные дела, возбужденные в отношении Тимошенко до 2005 года, по странному стечению обстоятельств, были прекращены именно в ее бытность премьер-министром, когда она обладала реальной властью и влиянием на правоохранительную систему и суды побольше чем президент. Прекращались дела по очень сомнительным основаниям, поэтому правильнее было бы не возбуждать новые дела, а отменить постановления о прекращении старых. Но в кометенцию СБУ это не входит, а, судя по событиям, генпрокуратура предпочла остаться только наблюдателем за происходящим со стороны. А ведь старые дела возбуждались по материалась реально свидетельствующим о совершенных преступлениях, газовое дело им в подметки не годится. Непонято, почему возвращать деньги россиянам нужно за счет налогоплательщиков, может быть пора заняться возвратом денег из Кипрских оффшоров, куда великомученица Юленька вывела крупные суммы, украденные не только у россиян, но и у собственного народа. При этом автор свято верит в непорочность Ю. и факт возобновления дел считает шизофреническими действиями по странной причине: ЭТО НЕ НРАВИТСЯ АМЕРИКЕ. Говорить о национальной гордости не приходится. А по большому счету В.Ф. создал прецендент преследования БЫВШИХ, что обязательно будет использовано (не вечно же они будут у власти) и против него и против его команды, уже есть за что. Причем Запад за них не вступится.
    Что касается Хорошковского и Левочкина, то шансов действовать в одиночку у них нет, народ за ними не пойдет, да и особым авторитетом перед СИЛЬНЫМИ они не пользуются. Один подался в политику от скуки, второго приласкали и продвинули только за то, что в свое время нашел в архиве и уничтожил дела в отношении В.Ф. Правда, уничтожил ли, покажет история: конторские тоже бывшими не бывают.

  7. Понятная логика Прокуратуры России — никаких претензий к Юлии Владимировне Тимошенко. Непонятна логика Министра обороны России, но.. умом Россию не понять.

  8. Росиянину — Переведи, прочитай и проанализируй украинскую пословицу: На городі бузина а у Києві дядько..”
    Не срамись своим скудоумием. ТЫ тему почитай “ОДНАКО”.
    А лучше “дорогой” не ходи на єтот сайт со своей ФСБ-шной инфоблювотиной, надоели архаровцы расейские. “Опрерируйте” у себя дома, там уже интеллект у большинсвта уже придавлен.
    У нас в Украине пока хватает умных и рассудительных. Вон отсюда и из Украины, мы срочно заняты лечением от вашего влияния и бандитского беспредела (одно и тоже) и нет времени для демагогии с такими как ТЫ!

  9. С самого начала ходило множество домыслов относительно того, по чьей инициативе возбудили дело.
    Все ясно как божий день.
    Медведев не однократно заявлял, что нельзя судить Тимошенко за газовые договоренности с Россией. Её нужно судить за прошлые преступления.
    Наконец-то до тупого Овоща дошло, чего от него требует хозяин.

  10. Дело в том, что при карманных судьях они могут что угодно возбудить и. даже пересмотр Нюрнбергского процесса и вывернуть в любую сторону, как захочет Овощ, а оно мстительное. тупое и трусливое, нахрена ему проблемы всей украины, ему главное отомстить за личные обиды:
    за “пустое место”, за “зэка”, это что ещё не понятно.
    Неразвитый мозг тупоголового троечника, завсегдатая “камчатки” способен только на тупоголовые решения.

  11. Юлька аферистка конечно же уже год должна быть как на свободе, а вот Витя хам на шестой срок должен был как год отправиться! Увы все сдвинулось

  12. Станом на 1 серпня 2011 року чисельність населення нашої держави становила 45 670 000 мешканців.

    З них лише 22 800 000 економічно активного населення. І ці молоді, середнього віку та похилого віку люди, які кожен день тяжко працюють утримують своїми доходами не тільки іншу половину не працюючих українців, але й армію януковських чиновників, правоохоронців та представників криміналу (простіше-нардепуки). На гроші платників податків живе і найдорожчий зек України – Федько Якукович!

    В світовому рейтингу найдорожчих голів держав наш Харант посідає почесне третє місце поступаючись лише президенту найбагатшої країни світу Бараку Обамі та газонафтовому керівнику Росії Дмитру Медведєву! Чим так багата наша держава, щоб так високо триматись в такому рейтингу? Питання риторичне – бідними людьми-трудягами, які платять податки і не знають куди ті кошти йдуть…

    Кожного дня ми, громадяни України, витрачаємо 1 840 000 гривень в день на утримання такого собі, Єнакієвського громадянина (зека за паспортом) Вік Федя Якуковича! Зі своєї кишені ми оплачуємо:
    Маленьку країну на 140 гектарів під назвою «Межигір’я» , вартість якої становить близько 10 млрд. доларів USA.
    Гелікоптер та майданчики для його посадки на приблизну суму 286 млн. доларів.
    Авто кортеж із шести машин вартістю близько 4 млн. доларів.

    І ще багато різних витрат, які вартують нам, платникам податків, 662 400 000 доларів в рік!

    Думаю, після таких фактів будь-кому буде зрозуміло чому усе населення України — проти Януковича.

  13. Як Ющенко дурив народ за допомогою Шустер live.

    Зазвичай не дивлюсь ТБ-шоу, але інколи все ж не втримуюсь — адже хочеться вірити, що люди, з часом, таки змінюються на краще, хоча б і під тиском Європи. Подивився “шоу Ющенка” на “шоу Шустера” і зрозумів, що горбатого лишень могила виправить.
    Отже, з чого почав свій лохотрон наш “фаховий економіст” — він взяв за порівняльну базу своїх розрахунків з якогось дива Німеччину. При цьому малюючи газогон Союз-Дружба, він чомусь раптово забув, що у 2009 діяв також газогон Ямал-Європа, через який Німеччина і отримувала більшу частину російського газу, а транспортне плече якого значно коротше ніж те, що проходить транзитом через Україну, Словаччину та Австрію. Звичайно, пан Ющенко не взяв до уваги і те, що рівень інтеграції між Вінгазом, Рургазом та Газпромом набагато вищий, ніж між Нафтогазом і Газпромом (адже хто ж на такі дрібнички взагалі звертає увагу!), не кажучи вже про міліардні інвестиції Німеччини у Нордстрім та Штокманське родовище. Але саме смішне — це ціна $250 що, як стверджує пан Ющенко, є базовою для Німеччини. Він, як справжній забудько, не уточнив, з якого саме контракту між якими контрагентами ця цифра була взята. Те ж саме стосується і ціни на газ для Австрії та Словаччини, які він зібрав до купи.

    Застосувавши справжній бухгалтерський метод, який аудіторія Шустера сприймала із абсолютною довірою (наш народ попри все й досі щиро вірить в те, що говорить президент), цей “найсерйозніший газовик країни” продемонстрував публіці як треба рахувати державні гроші: Перша строка “4 млрд долл” — мала символізувати публіці, скільки втрачає Україна у порівнянні з вище названими “ринковими” (існуючими лишень у уяві “великого комбінатора”) цінами, щорічно.

    Друга строка “3,5 млрд долл”- ілюструє ніби втрати на транзитній ставці, при чому у прив”язці саме до ставки 1,7$ 2009 року. Але є знову прикра несподіванка: пан Ющенко вкотре забуває про “деякі дрібнички”, а саме те, що на момент заключення контракту у січні 2009 діяв контракт від 4.01.2006, де закріплювалась тарифна ставка на транзит 1,6$ до 1.01.2011. Така забудькуватість пана Ющенка доволі дивна, адже саме він тоді у 2006 “20 разів крутив цю угоду у різних версіях”. В чергове мене зачіпила фраза Ющенка на 16:57 секунді цієї вистави: “Тариф на транзит 1,7, а зараз — 2,34” Так і хочеться йому сказати: “Пане Ющенко, да подзвоніть ви, будь ласка, до вашого спонсора з РУЕ пана Ю.Бойка і дізнайтесь, що на 3 квартал цього року транзитний тариф вже складав $2,89”

    Але на публіку його шоу справляє-таки враження, адже ніхто не бере до уваги той факт, що розрахункову базу пан Ющенко взяв невідомо звідки. Коли, наприклад, такий трюк спробував застосувати пан Азаров до пана Путіна у червні цього року, то одразу ж таки отримав різку відповідь російського прем”єра: «У вас искаженная информация!». Але нашій публіці дуже далеко до обізнаності прем”єра Путіна.

    Апофеозом абсурдності бухгалтерії Ющенка був його підрахунок нібито штрафів за недобрані обсяги газу у період з 2009 по 2010 на суму “4,2 млрд долл” (звідки взялась ця цифра пан великий комбінатор навряд чи і сам знає, але мільярди доларів мають справити на публіку потрібне враження, особливо якщо їх всі скласти один до одного). Звичайно ж ніяких штрафів за недобраний газ не існує в природі, оскількі мінімальний обсяг газу, який дозволяє контракт, є 33 млрд куб, а у 2009 та 2010 Україною було відібрано значно більше. Більше того, харківськими угодами пункт щодо 300% штрафів взагалі було давно анульовано.

    Все це мало турбує Майстера Розрахунків, адже попри деякі незначні моральні докори сумління щодо утримання Тимошенко у в”язниці, шоу має обов”язково продовжуватися і давати (такий особливо зараз потрібний) керуючій мафії результат.

  14. Яким же дріб’язковим і … треба бути чоловіком, щоб за мету свого життя взяти знищення жінки?! Боже, якаж він сволота!
    Він же давав присягу на Пересопницькій Євангілії соратникам по боротьбі проти режиму Кучми і фальсифікацій Даунбасу?
    Нехай у нього земля під ногами горить!

    Він — мерзенне брехливе лайно, висране мерзенним шолудивим псом з хронічним бактеріально-паразитарним поносом.

  15. Останнім часом з вуст членів Партії Регіонів лунають обурливі заяви, ніби Європа тисне на Україну, втручається у її внутрішні справи, ставить ультиматуми і т.п.
    Чи дійсно так воно є?
    Викласти своє імхо з цього питання мене спонукав перегляд шоу Савіка Шустера.
    Підіграючи владній партії і імітуючи при цьому неупередженість, він сам на початку програми вживає вираз у контексті нібито доконаного факту: «ДАВЛЕНИЕ со стороны Европейского Союза». Але це мене поки не насторожило. Мене здивувала постановка питання для опитування глядачів:
    « Имеет ли право Евросоюз НАВЯЗЫВАТЬ свои правила Украине ?»
    Звичайно, що ні, пане Шустере! На таке «шустре» питання відповість будь-яка здравомисляча людина. Ніхто,- ні ЄС, ні Росія, ні будь-хто інший не має права НАВ’ЯЗУВАТИ Україні СВОЇ правила.
    Далі на підмогу такому розумінню справ приходить Анна Герман, яка заявляє, що Європа розмовляє з Україною на підвищених тонах як вчитель з учнями. Треба надати Анні Герман належне за те, що у неї (єдиної в ПР) є справжні ораторські здібності і толерантність, за якими легко приховувати брехню. Тому не дивно, що, розповідаючи про тиск і втручання Європи у внутрішні справи України, вона на доказ не навела жодного прикладу. Очевидно під тиском регіонали вбачають заяви європейських (зверніть увагу на те, що не тільки європейських) країн, що стосуються питань переслідування режимом Януковича опозиції, особливо у контексті суду над Тимошенко. В такому разі розглянемо ті заяви на предмет тиску. Оскільки мова йде про Європу, не будемо брати до уваги реакцію США, Австралії чи Канади.

    “Ми надзвичайно стурбовані повідомленнями про сьогоднішні події в Печерському суді, що завершилися арештом Юлії Тимошенко, лідером партії Батькивщина. ЄС і інші міжнародні партнери України постійно підкреслювали необхідність справедліого, прозорого і незалежного судового процесу для уникнення якого-небудь сприйняття політики виборчого правосуддя. Сьогоднішні події стали причиною стурбованості відносно полягання верховенства права в Україні”
    (Зі спільної заяви Верховного представника Європейського Союзу по питаннях зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон (Catherine Ashton) і європейського комісара з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефана Фюле

    “Я стривожений новинами про рішення суду затримати колишнього прем’єр-міністра Ю.Тимошенко. Контекст та умови створюють стурбованість щодо політичної природи цього рішення, а також щодо застосування верховенства права в Україні”.
    (Президент Європарламенту Єжи БУЗЕК)

    “У нас виникають сумніви щодо цього судового процесу “.
    (Заява французського МЗС).

    “Я здивована, що взагалі дійшло до арешту Тимошенко, оскільки це однозначний симптом того, що сучасний український естаблішмент боїться її дії перед виборами, які для України будуть вирішальними, Це, по суті, ще один доказ того, що сучасна влада на виборах, що наближаються, не хоче мати якої-небудь конкуренції, що вона намагається перешкоджати опозиції спілкуватися зі своїми виборцями”.
    (Посол Европарламенту Зузана Ройтова).

    “Ми виражаємо заклопотаність у зв’язку з рішенням Печерського районного суду в Києві заарештувати Юлію Тимошенко».
    (Заява Міністерства закордонних справ Польщі).

    “Ми зустріли новину про арешт сьогоднішнього лідера української опозиції Юлії Тимошенко з великою стурбованістю. Існує великий сумнів у тому, що затримання є співмірним її поведінці. Подальше зміцнення цього враження було б значною перешкодою для зближення України з Європейським Союзом “.
    (Віце-міністр, міністр закордонних справ Німеччини Вернер Хойер.)

    І т.д. і т.п.

    Тут європейські політики висловлюють недовіру стосовно верховенства права в Україні і стурбованість арештом опозиційного лідера. Але де тут втручання, ультиматуми чи тиск?
    Можливо під тиском маються на увазі заяви на кшталт цієї:

    “Ми говоримо відкрито, що ми не можемо собі уявити ратифікації Угоди про асоціацію з Україною за ситуації, коли судова система в Україні не працює, і до тих пір, поки колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко знаходиться у в’язниці”.
    (Прем’єр-міністр Чехії Петро Некас).
    Може у подібних заявах регіонали з Шустером вкупі побачили тиск і втручання у внутрішні справи чи нав’язування Україні своїх правил? В такому разі розглянемо суть цієї різкої заяви. Про що йде мова? Мова йде про Європейський Союз і і шанси потрапити туди Україні. При цьому регіоналам і Шустеру нагадаємо, що на відміну від Росії, яка за вуха тягне Україну у її митний союз, Європа навпаки завжди до подібного ставилася виважено і обережно, і приймати Україну в ЄС ніколи не поспішала. А от той факт, що вона вимагає від країн, які самі просяться в ЄС, дотримуватися правил цієї асоціації, зовсім не означає, що вони ці правила комусь нав’язують. В даному разі в арешті опозиційних лідерів України Європа ОДНОСТАЙНО побачила політичний мотив ( неважливо, — правильно це, чи помилково на чиюсь думку). Європа розглядає це як переслідування опозиції і сумнівається у питанні верховенства права в Україні. Демократія і верховенство права є однаковою умовою і правилом для всіх членів ЄС. Тому не дивно, що це правило розповсюджується і на країну, яка проситься в ЄС, оскільки це є одним з критеріїв вступу. Отож, порадимо пані Герман не перекидати усе з хворої голови Януковича на здорову голову європейських політиків.
    А Савіка Шустера хотілось би спитати наступне. Він, маючи громадянство Канади і Італії, приїхав в Україну, де українські закони (правила) в чомусь різняться з канадійськими чи італійськими. Але чи значить це, що дотримання цих правил ( яке стосується усіх) – це якесь незаконне вольове вибіркове нав’язування і приниження його гідності?
    А тепер ще раз нагадаю питання Савіка на його шоу:
    « Имеет ли право Евросоюз НАВЯЗЫВАТЬ свои правила Украине ?»
    Постановкою саме подібних питань телебачення НАВ’ЯЗУЄ піплу упереджену чиюсь думку і зомбує лохокторат.
    Якби «самая свободная программа» була справді неупередженою, це питання звучало би так:
    « Имеет ли право Евросоюз требовать от стран, желающих к нему присоедениться, соответствовать единым критериям этой ассоциации и придерживаться ее правил ?»
    І відповідь Шустеру була би іншою.
    Отож, не треба, панове, нам, українцям, на вуха локшину вішати! Вішайте її таким, як Ваш Янукович.

  16. Как говаривал Азаров: У кого зелёные, тому и зелёная улица …

    Але в повітрі України вже накопичується Велике Незадоволення …

    Це така загадкова матерія, яка не має раціонального пояснення у її деталях .. Коли процес Накопичення Незадоволення пішов, він починає працювати, як переробна фабрика, тобто переганяє у «Незадоволення Владою» будь-який негатив соціально-приватного життя .. Скажімо, пенсіонер побіг до тролейбусу, а той не відкрив йому дверцят і поїхав – не хоче тролейбус бачити безкоштовних пенсіонерів .. Добре, хоч пам’ять вже слабенька, але таке не забувається .. Або лімузини так званої “Еліти”, що заполонили тротувари Київа .. Туди-сюди їздять собі, наче в себе на Фазенді .. Знову залишається відчуття приниження …

    Дискусії з донецькими холуями нічого не дають, так само, як нічого не дають дискусії з самими Янучарами. Бо мета дискусій має полягати в тому, щоб довести, що Тимошенко і сили, які її підтримують, краще, ніж будь-хто, знають як вивести Україну із тої руїни, в яку послідовно ведуть її манкурти Ялинковича і ті, хто допоміг йому прийти до влади, а саме: ХєрВам, Литвин, Мороз, Ющара, кримінали та проросійські Жиди (я вже не кажу про комуністів, які відкрито ненавидять Україну).
    Національний лідер, а саме Юлія Тимошенко є таким лідером, мусить мобілізувати здорові патріотичні сили, повести їх за собою, не звертаючи увагу на те Бидляче Болото, що розважається на Шоу Російських Провокаторів і Малоросійських Манкуртів з Донецька. Тоді може і вдасться уникнути Громадянського Конфлікту, який щоденно провокується нинішніми Єнакіевськими Узурпаторами…

    Парадокс, але факт — нинішній Резидент Донецька — Яхунович являє для держави Україна Найбільшу Небезпеку та є основною її загрозою. В цьому випадку Імпічмент для такого “Резидента” — найменше за своєю тяжкістю заслужене покарання за здійснюване Беззаконня та Розправу над Україною.

  17. Мы прекрасно осознаем какое место для Украинцев вы отвели в вашей Желанной Империи и нас это место не устраивает Категорически! Мы не желаем быть малороссами. Не желаем не потому что нам промыл кто-то мозги — нет. Не желаем потому, что мы — Украинцы в душе. Мы были Украинцами с самого рождения, даже когда еще не умели читать. Мы так же прекрасно осознаем какую Пакость нам подкладывают такие Ваши Соратники как Табачник, ХерВам, Бузина, Колесниченко, Затулин и другие оХфициальные лица. Мы прекрасно осознаем, что вы задумали тихонько и незаметно переделать нас в малороссов, уродуя сознание наших детей своими Талмудами. Мы видим, что вам мало того, что Российский бизнес сегодня на корню скупает все что можно еще купить в Украине через криминальных гауляйтеров, которых вы над нами поставили. Вам этого мало — вы задумали еще и украсть Нашу Душу, заслав к нам господина Гундяева с его безбожно нажитыми капиталами.

    Никто сам-по себе не возбуждал у нас ненависть к вам, москалям. Вы сами ее породили, подтвердив своими действиями все, что сейчас происходит на Украине. Своей Лютой Ненавистью к стране, которая стоит на пути препятствием к величию Новой Империи-Орды, которой вы так страстно желали бы гордиться и за которой не видно было бы вашего ничтожества. Вы так страстно желали Третьего Рима, что не замечали как Плевали нам в Душу своими Злобными Выходками и ругательствами. Господа, это так не проходит… Вы сами породили — … “Реве та стогне Дніпр широкий”… Мы с вами разные биологические виды. Для вас кровопийца и душегуб Иосиф Джугашвили и зэк Яхунович — Бог и самая ваша Суть. Для нас же они — Абсолютное Зло. Мы считаем, что восхваляя Сталина вы показываете, что абсолютно выродились из человеческого вида и способны существовать только в Стаде. Господа Имперасты и ПРасты. Мы не желаем жить в вашем донецком стаде!
    Прекрасно все это осознавая, мы просто не дадим вам развернуться. Так или иначе, мы изнутри сожрем вашу Сраную Империю как Вирус. Даже если вам удастся с горем пополам выстроить свою Азиопию — месть наша Будет Ужасна. Мы устроим вам Настоящий Ад. Вы никогда не будете знать кто из нас — ваш враг, потому что мы прекрасно умеем маскироваться, потому что мы знаем, какими малороссами вы желаете нас видеть. Мы станем для вас Страшнее Жидов и Массонов и мы будем — Везде! Мы пойдем во власть, в “вашу” армию, милицию, на ваши заводы, нефтедобывающие корпорации. Ваша Вертикаль сгниет как дерево от термитов, ваши ракеты неожиданно начнут падать на ваши головы, а солярка вдруг испарится и танки никуда не поедут, ваша милиция будет намертво поражена коррупцией, а нефтепроводы будут взлетать на воздух.

    Вы, господа массоны, свою Империю Зла уже не построите на Украине. И даже не потому, что на это не способны оба Кремлевских хоббита и ваш Яхунович. А по одной простой причине — потому что есть в Украине украинцы и на западе и на востоке и в центре — по всей Украине. А без Нашего Согласия у вас ничего не выйдет. Господа Имперасты. Вы приходили в ужас и ярость читая книги Штепы, Белинского и Субтельного, думая, что эти книги порождают Национализм. Нет господа. Это были лишь прививки от москальства и малороссийства. И у нас, у поколения, которое выросло за годы Независимости Украины — Иммунитет от этих болезней и привить их нам обратно вам уже не удастся. Вы уже проиграли, хотя опьянены Мнимыми Победами. И это уже не надолго…

  18. Правильно поднял автор вопрос о принципах демократии, что права человека в государстве есть выше прав государства, правительства. Это советская идеология, что государство — это все, а человек ничто, это оттуда пришло, что защита прав человека из-за рубежа считалось грубым вмешательством во внутренние дела государства. Теперь эти ноты снова звучат из уст представителей нынешней власти все наглее и бессовестнее, хотя и депутаты ВР от ПР и большинства знают, что государство Украина в составе СССР подписала Декларацию прав человека ООН и обязалась его неукоснительно выполнять и это может и должно контролироваться мировыми общественными и правительственными организациями, да и самой ООН.

  19. Очень интересный пример про Грузию. По видимому, автор рассчитывает на то, что ЛОХ, прочитав циферки, сразу скажет: “Ага, значит, надо и в Украине срочно “рывалуцыю робыть”“. А вот хрен. Если там все так хорошо, не объяснит ли автор, почему число эмиграции из Грузии выросло вдвое? Почему Грузия сегодня в лидерах по процентному количеству населения, выезжающих на ПМЖ? В Грузии живут хорошо только менты. А все остальные, как были в *опе, так там и остались, только еще глубже. Я был в Грузии в начале года, общался с людьми. Митинги против власти там обычное явление и спасает Михо только то, что спецназ против митингующих не церемонится.

  20. Штефан ты какой-то убогий. Ты бы чем здесь вопросы типа геополитические задавать, посмотрел бы фильм “Кин-дза-дза”. Там как раз про таких как ты сюжетец. Может тебя попустить после просмотра…

  21. Обращение к модераторам (и наивным читателям): куда делась 2-я страница комментов? В частности, последующий пост Штефана и его обсуждение. Почему несколько часов нельзя было внести коммент (и одновременно с этим пропала часть предыдущих комментов, кстати, очень интересных)? И самое главное — как Вы после этих выходок не стыдитесь кричать о нарушении свободы слова и о провокаторстве? Думаю, что Штефан (и ряд других авторов) поняли, о чем речь и согласны со мной. Демократы, блин! Или трусы наденьте, или крестик снимите, что в данном случае означает — или честно и публично признайте тенденциозность Вашего сайта, или перестаньте удалять комменты, не совпадающие с Вашей позицией, а также перестаньте блокировать IP-адреса неугодных Вам комментирующих.

  22. Адвокат, будьте любезны пока суд да дело процитировать удалённые комментарии, которые, кстати, очень интересные.

  23. А за шо спорить. На фоте топик старта все написано….. ответы на все вопросы….относительно перспектив и того…..

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ