Человек не терпит насилия!

УЄФА – поза політикою. Тому Євро-2012 можуть відібрати

boycott1.1

Схоже, жорстка візова політика Євросоюзу щодо українських громадян ввела в оману Януковича та компанію. Чиновників ЄС зрозуміти можна. Не бажаючи примножувати кількість трудових мігрантів зі сходу, вони виставили головним критерієм для отримання шенгенської візи фінансову спроможність претендента. Отже, чим багатше ми живемо, тим ближче до Європи? Таке однозначне трактування основ Євросоюзу зараз може зіграти злий жарт з українським президентом, який на відкритті оновленого «Олімпійського» стадіону заявив, що тепер весь світ переконався, що з Україною можна мати справу. Віктор Федорович мав на увазі не якісь демократичні досягнення країни, її цивілізованість, а саме «економічну» складову. Мовляв, мої попередники постійно відставали від графіку підготовки до Євро-2012 й тим самим ставили під загрозу проведення спортивного свята в Україні, а моя «команда професіоналів» здатна ефективно вирішувати ці проблеми.

Тут Янукович помиляється, при чому, двічі. Не можна судити про економічні досягнення країни лише по стадіонах. Краса «Олімпійського» вражає, наскільки може вражати краса діаманту серед навозу. Коли країна отримала право на проведення Євро-2012, всі сподівалися, що вся спортивна та туристична інфраструктура будуватиметься за кошти закордонних інвесторів. Натомість, в об’єкт вклали пів мільярди доларів США з державного бюджету. Однак для того, щоб відірвати кошти від пенсіонерів, не платити місяцями зарплати шахтарям заради одного стадіону, багато розуму не треба. Тепер влада може з гордістю показувати іноземним гостям красиві спортивні споруди, аеропорти та …наші голі зади.

Крім того, європейські цінності базуються не лише на економічних досягненнях. Вони важливі, але другорядні. Віктору Федоровичу просто не вистачає природних здібностей, щоб дати відповідь на просте запитання: «Чому країни Балтії, які не мають і ніколи не матимуть такого потужного економічного потенціалу як в Україні, були відносно швидко й легко прийняті до європейської спільноти?». В Македонії не будують таких красивих стадіонів, але в її перспективах найближчим часом вступити до ЄС не сумнівається ніхто. Відповідь проста – ці країни зробили незворотними демократичні перетворення, а права людини стали їхнім головним пріоритетом. І якщо згадку про перспективи вступу України до ЄС навіть не внесли в документ про асоціацію, то тільки тому, що у нас щось не гаразд з саме з цими «наріжними каменями» цивілізованої Європи.

Та що там вступ до ЄС? Ще трохи «боротьби з Тимошенко» і виявиться, що всі ці стадіони будували даремно! Адже в Європі вже цілком серйозно почали говорити про те, що арешт екс-прем’єр-міністра може поставити під загрозу Євро-2012. Принаймні, саме таке припущення висловило французьке видання “Le Nouvel Observateur”. На думку журналістів газети, закриття Тимошенко за грати стало не лише серйозним ударом по репутації України, але й може позначитися на проведенні Євро-2012.

Вніс свою лепту й тепер уже відомий на всю країну власник компанії “ПростоПрінт” Денис Олейников, який насмілився випускати футболки з подячним текстом на адресу мешканців Донбасу й після цього змушений був утекти з країни. Він не полінувався відвідати штаб-квартиру УЄФА в Ньоні (Швейцарія) й зустрітися з радником президента УЄФА Паскалем Торресом. Раднику Мішеля Платітні було передано листа і медіа-добірку стосовно ситуації з “ПростоПрінтом”. Як написав Олейников на своїй сторінці в Facebook, він припускав, що УЄФА знають про ситуацію тільки з розповідей Колеснікова-Лубківського. Саме тому він виклав свою позицію, підкріплену відеоматеріалами, свідченнями очевидців і учасників подій 6 і 15 вересня, а також публікаціями в ЗМІ. При цьому самому колишньому власнику компанії “ПростоПрінт” здалося, що його почули не лише в УЄФА — цією інформацією зацікавилися журналісти цілого ряду європейських країн та США. Також окремий сюжет про реакцію УЄФА на дії української влади начебто готує телебачення Швейцарії.

Як і слід було очікувати, наші вузьколобі та недалекоглядні представники влади, сприйняли цю загрозу несерйозно. Відповідальний за підготовку України до Євро-2012 віце-прем’єр Борис Колесников заявив, що УЄФА нібито абсолютно не цікавиться політичною обстановкою в Україні напередодні Євро-2012. Формально він має рацію, але мислить поверхово. Борису Вікторовичу слід було б нагадати, що рішення про надання Україні права проведення європейського чемпіонату, яким він так радісно тепер користується, було прийнято на емоційній хвилі наших революційних демократичних перетворень, а не якихось економічних досягнень. Важко переоцінити вклад Григорія Суркіса в цю справу, але якби під час Помаранчевої революції весь світ не побачив цивілізоване обличчя народу України, його прагнення до свободи та демократії, ми б не удостоїлися такої честі. Адже до того часу наша країна була сірою плямою на карті Європи, територією з дуже недорозвиненою демократією, і нам дали право на проведення Євро-2012 як аванс на продовження демократичних реформ.

Ми цей аванс не використали. Зараз Україна знову перетворюється саме на цю сіру, нікому не цікаву пляму. Хвиля покотилася в зворотному напрямі, й вона може накрити всі наші досягнення на шляху до Євро-2012. Януковичу та Колеснікову варто було б навчитися оперувати причинно-наслідковими поняттями. УЄФА дійсно не любить втручатися в політику, але ще більше не любить, коли політика втручається у футбольні справи. Всі знають, як жорстко реагує ця організація, коли уряди країн намагаються поміняти голів національних футбольних федерацій. Чи пан Колесніков забув, чим закінчилися його спроби змінити голову ФФУ Григорія Суркіса на когось донецького? Саме тому Денис Олейников переконаний, що реакція УЄФА може бути дуже жорсткою, оскільки ця організація ніколи не допустить, щоб «речі, які однозначно засуджуються європейською громадською думкою — політичні репресії, переслідування інакодумців, поліцейська безкарність, пресинг корумпованих чиновників на малий і середній бізнес» робилися з ім’ям УЄФА, Євро-2012 та футболу на вустах представників української влади.

Згадане видання “Le Nouvel Observateur” показує майбутні проблеми української влади під іншим ракурсом. Воно передбачає: “Важко уявити, щоб чемпіонат Євро-2012 зміг пройти без політичних і дипломатичних інцидентів, якщо український суд все ж відправить до в’язниці лідера опозиції Юлію Тимошенко”. А те, що протести та інциденти будуть, можна не сумніватися. Чи буде УЄФА проводити чемпіонат в такій обстановці? Однозначно, ні, бо ця ж організація – поза політикою. Щоб Януковичу були зрозумілі можливі наслідки, приведу приклад із зовнішньополітичної протокольної практики Ізраїлю. Керівництво цієї країни під час зарубіжних візитів ніколи не заходить до адміністративних будівель, які пікетуються, навіть, якщо тема пікету зовсім не стосується Ізраїлю. Так само УЄФА. Протести, пікети та політичні скандали не повинні заважати спортивному святу.

Тут Президент та віце-прем’єр можуть апелювати до почуття патріотизму, мовляв, не псуйте своїми протестами імідж України та не заважайте проводити Євро-2012. Власне, такі вигуки уже чутні від деяких депутатів від ПР у відповідь на заклик позиційних депутатів Павловського та Ар’єва оголосити бойкот Євро-2012 у зв’язку з політичними репресіями в Україні. Але у представників теперішньої влади коротка пам’ять і подвійна мораль. Вони забули, як самі закликали до бойкоту та пікетували конкурс Євробачення, коли, за іронією долі, Борис Колесніков тоді теж знаходився під арештом. Імідж України псують не ті, хто протестує проти репресій, а ті, хто їх здійснює. Тож Януковичу доведеться вибирати: або помста Тимошенко, або Євро – 2012 в Україні. Третього не буде.

Іван Гнаткевич

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

16 ответов

  1. Хам с Ахметкой оставили после себя горы трупов в Донецке. На братской могиле построили Даунбасс — арену

  2. Больше всего, что сейчас нужно режиму Януковича — это молчаливое согласие общества. На политические репрессии. На увеличение пенсионного возраста. На отмену льгот чернобыльцам, афганцам, ветеранам. На рост тарифов на услуги. На сдачу газотранспортной системы. На свертывание свободы слова и права на протест. Украинцы должны ускоренно вымирать — так записано в ихнем жидовском кодексе …

  3. Те издевательства, которым подвергли Тимошенко, вызывают сочувствие у всех здравых людей. Этот суд похож на насильника-импотента: хватает, мутузит, а изнасиловать не может.
    На весь мир сплетни распустили, мол украла миллиарды, а в обвинении этого нет, а только всякий бред. Ну нет у вас в чем обвинить человека по существу, так отпустите и не позорьтесь…
    Украина сейчас находится – пред второй волной кризиса, перед подорожанием основных продуктов питания, при неутешительной динамике повышения уровня жизни простых людей.
    Як це не сумно визнавати на Банковій, але Євросоюз, США та Канада виробили єдину позицію — майбутнє Януковича у стосунках з ними залежить від майбутнього Тимошенко.

  4. “Регионы” монтируют палатки на Крещатике… В Киеве по улице Крещатик монтируются, под защитой бойцов спецподразделения “Беркут”, палатки с символикой Партии регионов. Об этом “Украинской правде” сообщил депутат от БЮТ Сергей Пашинский. По его словам, вдоль улицы Крещатик, начиная от Бессарабской площади до Майдана Незалежности, начался монтаж палаток. Сейчас палатки уже установлены на отрезке от Бессарабской площади до Печерского райсуда, с противоположной от палаточного городка БЮТ стороны. “Все это делается под защитой бойцов “Беркута”, и у нас есть все основания считать это проявлением страха власти накануне акций протеста, которые планируют силы оппозиции завтра во время оглашения приговора по делу Юлии Тимошенко”, — отметил Пашинский. Как известно, 5 сентября “Беркут” не позволил сторонникам Тимошенко установить палатки на противоположной от Печерского суда стороне Крещатика. После этого инцидента милиция патрулировала другую сторону Крещатика, чтобы палатки не были там установлены.

  5. Треба вже називати їх так як вони того заслуговують: “під захистом МУСОРІВ”. Тільки справжній МУСОР може охороняти зеків. Честі та гідності у цього лайна ніколи не було і не буде. Тільки і здатні з пенсіонерами воювати.

  6. Янукович не сприймається у світі як лідер єдиної держави. Він є лідером кримінально-олігархічного клану, а не українського народу. Він є лідером прокурорсько-міліцейського угрупування, послугами якого користується для придушення народних настроїв, усунення політичних опонентів, та впровадження репресій. Його принцип: тюрма, або рабство. Він-диктатор.
    Але історія свідчить, що жодна диктатура не буває вічною.
    При цьому нагадаю, що усі відомі світові диктатори, все ж таки, були особистостями. Згадайте Сталіна, Гітлера, Муссоліні, згадайте Піночета, Чаушеску, Хусейна і Каддафі. Так, вони були страшними, жорстокими, цинічними людьми, тиранами, “злими геніями”, але ж особистостями.
    Сказати це про Януковича не повертається язик.

    Усі їхні режими були повалені. Як склалася їхня доля відомо. Але є головна віддмінність між ними і Януковичем: на старті своєї діяльності вони мали повну підтримку своїх власних народів, що не скажеш про Зека…

  7. вот читаю этот сайт давно. было интересно. сейчас я вижу скопление бедняков и типа “умных”. Харэ мужики!!! Думайте, что пишите, Хватит выть какие они богатые и плохие, а мы бедные и хорошие, умные из Львова и недоразвитое быдло из Донбасса. Все мы словяне и жертвы собственного поху….ма.
    Давайте конкретику. Подтверждение действий. Или где и когда встретимся с целью наказать зажравшегося корупционера?

  8. янек если можешь задумайся — самолет сначала, стадион загорелся что еще нужно чтоби понять не по сеньке шапка. не смеши и не мордуй людей уйди по хорошему пока есть время и банду свою в стойло загони.
    а евро вряд ли будет у нас все же видять — уж лучше в северной корее!

  9. Очень хотелось бы услышать о подготовке к Евро-2012 с военной точки зрения от профессионального военного:
    1 повысится ли пропускная способность для переброски грузов и техники
    по дорогам украины на основных магистралях. Работы по укреплению мостов по основным направлениям необходимы для прохождения огромного количества крупнотоннажных автобусов с туристами?
    2 удлинение взлетных полос и создание новых- повысят возможности грузооборота, какие новые возможности в связи с их реконструкцией и модернизацией с военной точки зрения ?
    3 зачем для евро -12 только в Харькове создадут 3(три!) новых вертолетных площадки? типа евротуристы на вертолетах прилетят(прилетит вдруг волшебник в голубом вертолете- или это KFOR теперь так называется?):)
    4 годятся ли реконструированные стадионы для быстрой организации на их территории фильтрационных лагерей?
    5 известны ли в истории случаи подготовки оккупации руками и деньгами оккупируемых? примеры пжст)
    P/S Вопросы заданы не с “потолка”, все о проводимых мероприятиях легко найти в нете. Свести в кучу и дать заключение- прошу воен.профи )

  10. http://www.rosbalt.ru/ukraina/2011/07/19/870752.html
    о проведении совместных учений в июле 2011г. ВВС Украины, Польши и США !!!в Полтавской области “по охране воздушного пространства над местами проведения Евро-2012”
    Истребители США каким боком в Миргороде оказались? разрешение ВР Украины
    разве не требуется или голосование не проводилось?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ