Человек не терпит насилия!

Про незалежний суд та секс з неповнолітніми (перДлини місяця)

Визначною перДлиною вересня, безперечно стало заява радника Президента Анни Герман про те, що її шефа якась паскуда підставила з арештом Юлії Тимошенко. «Якби я знала, хто це зробив… Якби я знала, хто прийняв таке рішення. Я б задушила його власними руками», – ошелешила пані Герман телеглядачів, які й раніше підозрювали, що рішення про арешт екс-прем’єра ухвалював аж ніяк не суддя Кірєєв і аж ніяк не в нарадчій кімнаті.

Біднесенький Віктор Федорович – його все життя підставляють. Перший раз – у 1967 році. Потім – у 1970. Принаймні, якщо вірити Анні Герман, саме внаслідок «підстави» Вітя Янукович двічі опинився на тюремних нарах – мовляв, обмовили дорослі друзі. Причому, обидва рази.

Наступний раз Януковича підставили на початку 2000-х, коли якийсь негідник повилучав з архівів всі згадки про «підстави» 1967 і 1970 років. Потім – у 2002, коли хтось виготовив фальшивий лист льотчика-космонавта Г.Т.Берегового, датований 1978 роком (http://ord-ua.com/2011/09/08/afera-imeni-gtberegovogo/). Потім – коли прем’єр-міністр Янукович призначив своїм прес-секретарем всю ту ж Анну Герман. Цікаво, яка ж це тварюка підказала Віктору Федоровичу взяти до себе в команду оцю самозакохану дурепу? Ось кого Януковичу варто було б, дійсно, задушити своїми руками…

А останній раз Віктора Федоровича підставили 9 вересня цього року, коли пан Президент нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеню голову Державної служби молоді та спорту Равіля Сафіулліна й провідного тренера штатних збірних команд України з неолімпійських видів спорту Леоніда Тимошенка. Тобто – тих самих пройдисвітів, що відмовились виконувати Указ Президента Януковича від 3 грудня 2010 року № 1071/2010 «Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового», яким, зокрема, передбачено «проведення в Україні щорічних змагань з авіаційно-технічних видів спорту на честь Георгія Берегового».

Про цю історію сайт «ОРД» вже докладно розповідав в публікаціях про те, як Сафіуллін обклав грошовими поборами вихованців єдиного в Україні закладну позашкільної освіти авіаційного профілю, розташованого на батьківщині Януковича – Єнакіївського державного авіаційно-технічного клубу. А оскільки юніори відмовились платити «добровільну фінансову допомогу» в розмірі 300грн. кожний, Сафіуллін заборонив проведення змагань в пам’ять легендарного льотчика-космонавта, який, якщо вірити Анні Герман, домігся скасування вироків щодо нашого улюбленого Президента. Рекомендуємо до повторного читання – історія того варта:

http://ord-ua.com/2010/12/08/safiullin-biznes-na-detyah–8/?lpage=1

Що ж стосується Леоніда Тимошенка, по якому тюрма давно плаче, то саме з подачі цього пана виготовляються фальшиві списки збірної команди України з парашутного спорту, під які надаються незаконні пільги по сплаті земельного податку аеродромам, де начебто тренуються спортсмени. Тобто, попросту кажучи, розкрадаються гроші державного бюджету, призначені для розвитку неолімпійських видів спорту. Цікаво, що самі спортсмени про це – ні сном, ні духом. Ані про те, що вони тренуються, ані про те, що входять до складу збірної команди України. Ось, будь ласка:

http://ord-ua.com/2010/10/07/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-4/?lpage=1

Як тут не пригадати поручика Ржевського, якого також регулярно підставляли. Наприклад, одного разу на балу хтось його обблював. Прокинувшись зрання, поручик став скаржитись денщику, як його підставив корнет, блюванувши на кітель. На що отримав відповідь: «Ця паскуда, Ваше високоблагодоріє, Вас не тільки обблювала, вона Вам ще й у штани нас…ла».

Наступне місце в нашому огляді вересневих перДлин посідає новина, якою 15 вересня 2011 року приголомшила своїх читачів «Українська правда»: «Нардепи хочуть легалізувати секс із неповнолітніми». Назва, дійсно, шикарна, оскільки в Україні ніхто й ніколи – ані за радянських часів, ані в добу незалежності – добровільний секс з неповнолітніми не забороняв. А, отже, нема чого й легалізовувати. На здоров’я. Аби за згодою сторін. Ба більш того: повноліття для громадян Україні наступає у віці 18 років, а шлюбний вік встановлений для жінок з 17 років. Тож, якщо новиняри популярного сайту вважають, що чоловік, який одружився на 17-річній дівчині, підлягає кримінальному переслідуванню за секс із своєю законною дружиною, то вони, звісно, помиляються… Втім, будьмо самокритичними: подібні ляпи на повноцінну перДлину претендують з певним застереженням, оскільки переважна більшість українських видань, попри зовнішні відмінності, давно сповідує єдиний творчий принцип – розміщувати матеріали, які пишуть автори, що уяви не мають про предмет своїх дописів.

Хоча, звідкіля ж їм взятись, юридично грамотним журналістам, в країні де проблема знайти юридично грамотного суддю чи прокурора? Але новина ця цікава в сенсі тих правових забобонів, що купчаться в головах пересічних українців. А також – як привід зайнятись просвітництвом у такій делікатній сфері, як статеві злочини. Пересічний українець вірить, що батьківство може бути встановлено призначеною судом експертизою (насправді батьківство експертизою може бути тільки спростовано і то далеко не завжди), що власником його приватизованої квартири є ЖЕК, а за секс з неповнолітніми відправляють до в’язниці. Ось тому й доводиться подеколи читати ось такі перли: (http://www.pravda.com.ua/news/2011/09/15/6588415/)

«Депутат від НУНС Віктор Шемчук зареєстрував у Верховній Раді законопроект про скасування кримінальної відповідальності за секс із 16-річними. Про це йдеться у законопроекті №9136 від 09.09.2011, опублікованому на сайті парламенту. Нагадаємо, згідно з чинним законодавством законом заборонені статеві стосунки з неповнолітніми, тобто особами молодше 18 років. У пояснювальній записці йдеться, що нелогічно переслідувати осіб за розбещення дітей до 16-ти, а за статеві стосунки – до 18-ти».

Тож нагадуємо: в Україні встановлена кримінальна відповідальність не за секс з неповнолітніми, а за статеві відносини з особою, яка не досягла статевої зрілості – відчуйте різницю. Кожний раз, коли порушується кримінальна справа за статтею 155 КК України, органом слідства призначається судово-медична експертиза, яка має дати відповідь на запитання, чи досягнула потерпіла особа статевої зрілості. Якщо досягнула – справа закривається незалежно від віку учасників дійства (звісно, якщо все відбувалось за згодою сторін і неповнолітня особа усвідомлювала наслідки своїх дій – у протилежному випадку справа буде порушена за зґвалтування). А Шемчук пропонує, навпаки, встановити віковий ценз – притягувати до карної відповідальності за статеві зносини з особою, яка не досягнула 16-річного віку, без огляду на ступень її фізичного розвитку та без призначення експертизи. Пропозиція досить спірна (у такому випадку кримінальним злочинцем слід оголосити шекспірівського Ромео), але, у будь якому разі не має нічого спільного з тією дурнею, яка вміщена провідним Інтернет-виданням. Кохаймося! А головне – спочатку читаємо, потім думаємо й лише після того пишемо.

Якщо вже випала нагода поговорити про таїнство дітонародження, а точніше – про його юридичні аспекти, не можемо обійти увагою повідомлення французького видання «Sud Ouest»: апеляційний суд комуни Екс-ан-Прованс, розглянувши за позовом сексуально невдоволеної дружини справу про розірвання шлюбу, мало того, що задовольнив позов, так ще й наклав на чоловіка-відповідача штраф у розмірі 10 тисяч євро за неналежне виконання подружнього обов’язку. Як сказано в судовому рішенні, відповідно до цивільного кодексу подружжя взаємно зобов’язується вести спільне життя, що передбачає також і інтимні відносини. У той же час, зазначив суд, відповідач впродовж 21 року під різними приводами усіляко ухилявся від інтимного життя, порушуючи тим самим настанови цивільного законодавства. Ось воно як…

І ще одна новина з-за кордону. У столиці Сполучених Штатів в будівлі Управління служб загального призначення (що це за служби такі залишається лише здогадуватись) вибухнули два унітази, поранив, відповідно, двох федеральних чиновників. За повідомленням The Washington Post одна з жертв туалетної пригоди була доставлена в лікарню з порізами ніг. Але замість співчуття нещасні наразились лише на в’їдливі коментарі в пресі, мовляв, нарешті винайдено спосіб примусити урядових службовців підняти сідниці. Як виявилось, виною всьому було повітря, що потрапило в каналізаційні труби.

Лячно уявити, яку б діяльність розвинув би голова СБУ пан Хорошковський, якби щось подібне трапилось в Україні. Ну, наприклад, якби вибухнули знамениті золоті унітази, якими оздоблена скромна оселя Віктора Федоровича. Напевно, кількома арештами справа б не обмежилась. Можливо, навіть, що було б запроваджено в країні надзвичайний стан. Але, дякуючи Богові, сідниці нашого Президента нічого не загрожує. Хорошковському, здається, також.

Ну і, нарешті, головна перДлина місяця. 30 вересня на брифінгу у Варшаві, відповідаючи на запитання, чи обговорювалась «справа Тимошенко» під час зустрічей Януковича з провідними політиками Євросоюзу, Президент України відповів, що «суд у нас є незалежною гілкою влади і в Європейському Союзі це добре розуміють».

Регіт у залі.

Завіса.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

13 ответов

  1. Януковича, прокуратура, Азаров, прочие региональные кликуши. Они работают на основе максимального анализа ситуации, учитывая все факторы, что имеют влияние на ее развитие. И, безусловно, они ее корректируют, в зависимости от поступающей информации. Я не знаю как это назвать, что все советники Януковича, его ближайшее окружение проявили полную некомпетентность, мало того они ведь продолжают с удивительным упорством кричать на весь мир слова о независимом суде, о непредвзятом отношении к лидерам оппозиции. Пора усвоить всем политикам Украины, что им (ЕС и США) интересен всякий политик, имеющий хоть какую-то поддержку избирателей. Тимошенко интересна им не просто как политик и лидер оппозиции, она государственный деятель, у нее альтернативное мышление, а ее рейтинг не уступает рейтингу самого президента.
    Западные лидеры понимают прекрасно, что экономика, благосостояние их народов зависят от геополитических процессов. Но сейчас складывается ситуация, что политика РФ похожа на шантаж, а экономика призвана обеспечить получение желаемого результата в политике. Европейские овощи, молдавские фрукты, украинское молоко и мясо, грузинские вина, туркменский газ – вот неполный перечень товаров, что использовались как инструмент давления. Ну, а о поставках газа можно сказать, что тут видимо они сильно переборщили. Китай и Турция, Туркмения и Белоруссия, Грузия и Украина, почти все страны ЕС имеют претензии к поставкам газа.
    Украина здесь занимает особое место, ибо весь негатив деятелей РФ направлен против нас. Янукович не смог решить «газовых» проблем, мало того, соглашения принятые в Харькове, показали, какие отношения РФ навязала Украине с его согласия. А последние договоренности с руководством РФ, те, что до сих пор держатся в тайне, говорят о многом. На всем этом фоне суд над Тимошенко выглядит не просто странно, а и вызывает желание посмотреть, а все ли в порядке у теперешних политиков. Прокуроры упорно говорящие о «преступлениях» Тимошенко должны хоть немного сопоставлять свои обвинения с теперешними реалиями.

  2. Янукович не смог рещить газовые проблемы. А скажите, пожалуйста,КТО эти проблемы привез на задницу нашей страны, не косатая ли сука случайно??Это она то интересна западу??? Да этому западу по х… фамилия того кто правит в Украине. У них свои меркантильные интересы по отношению к таким странам, как ср… украина. Пока в этой стране не найдется свой “пиночет” ( а в этом я очень сомневаюсь)который,придя к власти в течении 3-4 месяцев расстрелял бы хотя бы какую то часть этих зварычей, лозинских , демишканов и прочих мразей, которые сидя в креслах прокурорских,ментовских,и пр.чин. имея официальную зарплату 5тыс грн не стесняясь ездят на бентли, поршкаенах , а ихние мажорные сыночки среди белого дня расстреливают людей на улицах. Только тогда появится шанс у людей этой страны на какое то будущее. Те, которые уповают на юльку, витьку, юрку заслуживают такой ущербной нынешней жизни, ибо эти люди-БИОМАССА

  3. Согласен с прохожим. Делать из воровки юльки святую, преследуемую злыми фарисеями — признак дебилизма. Хотя, что взять с ее симпатиков? Ведь что надо что бы они проголосовали? Заехать им в уши словами “весналюбовукраїна”, сыграть концерт эстрадных пез… ой, звезд. И все — голос в кармане. А! еще обязательно надо рассказать, что конкуренты — бандиты. Я не идеализирую ее политических потивников — такие же сволочи. И в этом проблема наша главаня — мы постоянно голосуем за одних и тех же. Они перекрашиваются, переходят в разные партии, но всегла у власти. Вспомните, сколько из сегодняшних оппозиционров стояли на майдане и обещали вам райскую жизнь, а потом валили вину друг на друга? И вы верите, что это не повторится в случае их прихода к власти? Если да, то вы — непроходимые тупицы и мне жаль Украину.

  4. Девіз банди нардепів з регіонів у часи кризи: “Тугіше затягнемо свої ремені… на шиї у електорату!”

  5. Повставайте українці, виходьте з своїх хат на боротьбу з антиукраїнською владою зека Яхуновича, владою україноненависників, нищивнеків держави ! Проти щурячої потвори, яка заполонила Україну, проти вбивств, каліцтв та катувань людей — ментами, мажорами, кнопкодавами, владою, всіх тих потвор, які жирують за наш рахунок, яким ми платимо зарплатню, проти всіх тих ПАРАЗИТІВ, які смокчуть нашу кров, які продають нашу державу, нищать нашу мову, історію, культуру, економіку, НИЩАТЬ ДЕРЖАВУ НАШУ !!!

    В цьщму раковому уряді немає жодного українця !!! Тільки одна ЖИДОВНЯ та КРИМІНАЛИ!!! Нас нищать жидо-московити, комуністично-комсомольські ватажки, нами керують нащадки НКВДістів та вертухаїв, нащадки поліцаїв та душогубів!

  6. Як умру, то поховайте

    Мене на могилі

    Серед степу широкого

    На Вкраїні милій,

    Щоб лани широкополі,

    І Дніпро, і кручі

    Було видно, було чути,

    Як реве ревучий.

    Як понесе з України

    У синєє море

    Кров ворожу… отойді я

    І лани і гори —

    Все покину, і полину

    До самого Бога

    Молитися… а до того

    Я не знаю Бога.

    Поховайте та вставайте,

    Кайдани порвіте

    І вражою злою кров’ю

    Волю окропіте.

    І мене в сем’ї великій,

    В сем’ї вольній, новій,

    Не забудьте пом’янути

    Незлим тихим словом.

  7. Вы мораль не поняли? Вам что узелки надо завязывать? Или мне надо начинать рассказывать от времен когда газовые потоки с Украины грели худосочную попу Вовы Путина? Вы почему присваиваете себе право какую “правду” можно говорить, а что стыдливо словно блядь пропускаете? В газовых проблемах Украины вина Януковича и его команды, команды тех “деятелей”, что променяли интересы не просто государства, а народа , более весома, мало того она гнусна. Вы часто “торговали” на политическом рынке газовой проблемой, она язык и НАТО это ваши коньки, на них словно на * вы въехали во власть используя средства нажитые “непосильным” трудом на газовом поприще. Мало того, ваша власть и ваша сила повинны в том, что Украина полностью зависит от поставок российского газа, ведь это с вашей подачи с нашего рынка был выкинут Туркменистан, а вместо него появилось структура с 50% капитала Газпрома. Вы просто забываете, что у картишек нет братишек, тем более если картишки геополитические. Тут понимаете головой думать надо, а не собственное “Я” пропихивать…

  8. отож-то і погано що ні герман,ні президент, ні ген прокурор,сбу,мвс і тд
    не знає хто і що робить у краіні

  9. “Пересічний українець вірить, що … за секс з неповнолітніми відправляють до в’язниці… Тож нагадую: в Україні встановлена кримінальна відповідальність не за секс з неповнолітнім, а за статеві відносини з особою, яка не досягла статевої зрілості — відчуйте різницю”. Текст пояснювальної записки нардепа Віктора Шемчука, звісно, перекрутили на “УП”, а саме, що чинним законодавством заборонені статеві стосунки з особами молодше 18 років, “що нелогічно переслідувати осіб за розбещення дітей до 16-ти, а за статеві стосунки — до 18-ти”. Але, Володимире Марковичу, раджу Вам звернути увагу на ст.156 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність за розбещення осіб, яким не виповнилось 16 років (ч.1, санкція — до 5-ти років п/в)та
    осіб до 14 років (ч.2, санкція- від 5-ти до 8-ми років п/в). З урахуванням того, що поняття “сексуальні стосунки” має дуже широке тлумачення, треба зробити висновок: питання в кримінальному праві стосовно статевих злочинів залишаються. От!

  10. Пану Шуту пламенный рабоче-крестьянский пррывет! Согласно Вашей рекомендацыйи открыл Статтю 156 Розбещення неповнолітніх и прибалдел —

    “1. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла
    шістнадцятирічного віку, —

    караються обмеженням волі на строк до п’яти років або
    позбавленням волі на той самий строк”.

    Согласно тлумачного словаря “розпуста” — это аморальный способ жызни. И как прикажете понимать розпусни дийи? Если мальчик в 17 лет целуется с 14-летней девачкой, то это розпусни дийи или не розпусные? Розпусни дийи и любовные ласки законодатель как-то различает? А как доказывать “розпусни дийи”? Прикинь, панэ Шут, ежли малолетняя лярва стоит на учёте в КВД пишет заяву, шо в отношении неё совершены розпусные дийи, и какие она должна привести доказательства.

    Ты не в курсе, на сегодняшний день есть осужденные по этой статте?

  11. Приветствую тебя, любознательный Работяга! Послезавтра суд, поэтому некогда копаться в статистических данных по поводу осужденных по ст.156 УК. Советую обратить внимание на п.16 и п.17 ППВСУ №5 от 30.05.2008г., где содержатся пояснения к ст.155 и ст.156 УК. А относительно доказательств и “малолетней лярвы”, утверждающей, что в отношении неё были совершены развратные действия, нужно придерживаться требований ст.с.64-68 УПК и, конечно, необходимо изучать следственно-судебную практику по конкретным составам преступлений. Да, есть еще негаразды в юридических толкованиях этих составов. Думаю, Виктор Шемчук озаботился сложностью в доказывании виновности по ст.156. С мнением Володимира Бойко, что критерием в доказывании вины должна быть половая зрелость предполагаемого потерпевшего лица, конечно же, согласен. Я женился в 18 лет на 17-летней и был долгое время счастливым человеком, поэтому меня трудно упрекнуть в филистерстве. 🙂 От!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ