Человек не терпит насилия!

» П Р О Ф Е С І О Н А Л «.- М.Я.Азаров

В біографії Миколи Азарова значилося, що він ніколи до 2009 року не займався бізнесом, жив на одну зарплату. Отож і декларація цього слуги народу доволі бідняцька: ні автомобілів, ні дач, ні житлових будинків, ні великих земельних ділянок, ні серйозних рахунків в банку, лише одна квартира.
Але насправді з родиною Азарова пов’язаний чималий перелік елітної нерухомості. Це — будинки, санаторії під Києвом та в Криму, які змінили власника фактично так само, як у випадку Януковича у”Межигір’ї”.
Ці об’єкти чудово ілюструють тіньову біографію та доходи нинішнього прем’єра, той стиль його життя, який нинішня соратниця цього народного діяча Інна Богословська небезпідставно в 2001 році назвала — “азаровщиною”. “Азаровщина — это распоряжение бюджетными деньгами как своими собственными”, — так в свій час говорила Інна Богословська. В нашому випадку це можна перефразувати так: “Азаровщина — це “перепрофілювання” державних будинків відпочинку у свої власні.
Недалеко від відомого комплексу державних дач Конча-Заспа є невелике пролетарське поселення теж під назвою Конча-Заспа. Тут до цього часу живуть прибиральниці, садівники, прачки, кухарі, лікарі та медсестри, що працюють на державних дачах. Всього в поселенні проживає майже дві тисячі людей.
Нині у жителів простої Конча-Заспи настрій песимістичний. Вони переконані, що скоро взагалі втратять можливість проходити до води. Бо, за їх словами, біля пляжу, де традиційно відпочивають місцеві мешканці, побудувався, і намагається обмежити вільний доступ до води, сам прем’єр-міністр Микола Азаров.
Конча-Заспівці вважають, що йому належить цілий комплекс будівель з червоної цегли на березі озера Конча.
В маєтку є три великих будинки: один — Миколи Яновича, інший — його сина Олексія. Ще один гостьовий .
Також в маєтку багато дрібніших споруд — альтанки, сауна, будинок охорони і кілька маленьких хаток невідомого призначення . Напроти маєтку — намитий пляж. Він обгороджений парканом і охороняється.
Крім маєтку Азарова на території колишньої бази відпочинку Кабміну, нині КЗ “Південного”, ще шість будинків. Тут живуть переважно друзі родини прем’єра. Зокрема, в одному з них проживає Федір Ярошенко — нинішній міністр фінансів. З Азаровим поділився крихтами Бакай. Серед невідомих загалу прізвищ там значиться одне досить цікаве — Смітюх Ірина Олександрівна. Це дружина нинішнього депутата Партії Регіонів — Григорія Смітюха .В часи, коли Бакай керував ДУС, Григорій Смітюх був його заступником. Він не лише умудрився продати базу відпочинку Кабміну своїй дружині. Він також передав під будівництво своїй компанії “Антарес” ще два ласих об’єкти ДУС. Перший — це старовинний особняк на вулиці Липській. Нині там знаходиться офіс Партії Регіонів. Другий — будівля у дворі адміністрації президента. Згодом цей об’єкт виріс у скандальний багатоповерховий будинок, де з вікон можна заглядати прямо в кабінет Президента України.
Григорій Смітюх діяв не лише в інтересах своєї дружини, а також і тодішнього першого віце-прем’єра Миколи Азарова., а й одного з представників родини віце-прем’єра — його сина Олексія Миколайовича
(земля виділена сину Азарова рішенням Київради безкоштовно. Тоді ж 21 жовтня 2004 року аналогічний подарунок від Київради на території КЗ “Південний” отримав Федір Ярошенко, який є майже членом родини Азарових.) Ярошенко разом Миколою Яновичем, якщо керуватися лексикою Богословської, розводили “азаровщину” в податковій і в міністерстві фінансів в часи Кучми. Тобто Ярошенко був в цих відомствах заступником Азарова.
В 2007 — 2008 роках Ярошенко працював керівником групи радників благодійного фонду “Гарант”. На цьому фонді фактично висить кримський бізнес родини Азарова)
В кінці 2007 року, до “родини” забудовників “Південного”, згідно з документами Київради, приєднався ще один громадянин — Валентин Вікторович Савицький,який в 2008-му очолював Центр земельного кадастру України.( син Савицького Валентин на Столичному шосе недалеко від маєтку Азарова, керуючи “Лексусом”, порушив правила проїзду перехрестя, збив насмерть молоду дівчину , зник з місця ДТП, і до цього часу в розшуку).
Завдяки Леоніду Черновецькому, була поставлена крапка в історії “прихватизації” бази відпочинку Кабміну її нинішніми жителями, в тому числі родиною Азарова.
В Криму в Форосі знаходиться дачний кооператив «Чехово».Заснований він був наприкінці 2003 року десятьма особами – серед засновників прописаний Микола Азаров, його дружина та їх син.В кінці 2006 в засновниках залишилися вже лише Микола Азаров та його дружина.Величина земельної ділянки кооперативу – 2,6 га. Рішенням Ради міністрів АР Крим від 28 вересня 2004 року з цієї площі було виділено один гектар, і десять членів дачного кооперативу «Чехово» отримали у приватну власність безкоштовно по 10 соток землі. Серед десяти щасливчиків – родина Азарових: Микола Янович Азаров, Людмила Миколаївна Азарова, їхній син Олексій Миколайович Азаров.Після цього там зведено 9 чудових котеджів.

З початку свого прем’єрства Микола Азаров регулярно піднімає тему відчуження земельних ділянок під будівництво так званого доступного житла.
“Я дав доручення мерам міст надавати майданчики під будівництво безкоштовно, причому, це повинні бути не пустирі. Це повинні бути підготовлені майданчики. Так, ми зараз підемо на втрати, тому що підготовка майданчика – це комунікації, це мережі, але ми зараз повинні на це піти .”, – заявив Микола Янович.
Разом з тим немає ніякої гарантії, що реформи Азарова не приведуть до того, що під роздачу під будівництво елітних будинків “своїм” людям підуть в першу чергу дорогі землі в центрах міст і на курортах.
Причому за “своїми” далеко ходити не треба. Будівельний бізнес не чужий сім’ї Прем’єр-міністра. До того ж цей бізнес не тільки сина.
Його син є членом елітного московського клубу найкрутіших будівельників. Із російського сайту елітного клубу “Білдінг”.: члени цього клубу – “жирні” забудовники Російської Федерації, і серед них фігурує один український – “голова ради директорів” Групи “Розвиток” – Олексій Азаров”. Саме так звуть сина Миколу Яновича. На сайті цього клубу розміщено декілька фото Азарова-молодшого у всій своїй красі.

Опоненти Азарова з парламентської трибуни вже не раз говорили про те, що сам Микола Яновіч створив його (свій бізнес) з нуля зусиллями загонів податкової поліції, “маски-шоу”, що прозвала народом. Історія становлення бізнесу Азарова – яскравий приклад того, як українські політики стають мільйонерами, використовуючи державні посади. І хоча факти грубого зловживання Миколою Азаровим адмінресурсом, про яких йтиме мова, відбулися достатньо давно, проте саме завдяки цій давності схема збагачення нинішнього Прем’єр-міністра стала очевидною.
Частина коштів, які вичавлювали податківці під керівництвом Миколи Азарова з українських підприємців, пішла на закупівлю активів, якими зараз управляє син Прем’єра.
В кінці 90-х, незабаром після того, як Микола Азаров очолив Державну податкову адміністрацію України, при ГНА (Державній Податковій Адміністрації) виник Всеукраїнський добродійний фонд “Професіонал” з цілою купою дочірніх підприємств.
Благою метою діяльності цього фонду було здійснення добродійної діяльності на користь працівників і пенсіонерів податкової адміністрації. Це була офіційна, але не основна його спеціалізація.
На жаль зараз в інтернет-просторі майже не залишилося документів, що стосуються комерційної діяльності цього фонду, проте вдалося знайти наказ голови ГНА Миколи Азарова № 570 від 15 жовтня 1999 “Про стан роботи по надходженню засобів від реалізації конфіскованого майна”.
У цьому документі Азаров наказує, що право на реалізацію конфіскованого податківцями майна повинно позачергово надаватися ВБФ “Професіонал”.
Декілька подальших років улюбленець Азарова БФ “Професіонал” реалізовував і спирт, і овочі, і авіаційні двигуни, і багато що інше.
Крім того, згідно іншим документальним свідоцтвам, податківці збирали з бізнесменів безповоротну фінансову допомогу на рахунки фонду, а також “Професіонал” не гребував гуманітарною допомогою.
Що ж до витрат на добродійність, то факти тільки обурюють.
Наприклад, в 2000-му році Азаров підписав наказ про встановлення стипендій ГНА студентам вищих учбових закладів за рахунок засобів ВБФ “Професіонал”. На благу мету було виділено аж 6 000 гривень. І це в той час, коли приголублений увагою Азарова “Професіонал” мав на рахунках мільйони. Доказ тому, що у “Професіонала” були великі засоби, є масова скупка цим фондом санаторіїв у податкової адміністрації і іншої нерухомості.
В 2000-2004 роках “Професіонал” купив корпус № 1 учбовий-курсового комбінату ГНА в елітному селищі Козін по сусідству з нинішнім маєтком братів Клюєвих, санаторні комплекси в Криму – “Пушкино” і ММЦ “Гурзуф”, отримав як добровільне пожертвування частину санаторію “Сонячне Закарпаття” в Західній Україні, отримав в подарунок два будинки в центрі Києва на Бассейной 7-Б і на Великій Житомирською 19-Б, все це загальною вартістю 91, 5 мільйонів гривень.
Також треба відмітити, що ті об’єкти “Професіонал”, які не були йому даровані, фонд придбав на сумнівних конкурсах приватизацію за ціною, заниженою у декілька разів.
“Професіоналові” вдалося провернути такі вигідні покупки завдяки особливій милості з боку керівництва ГНА, адже більшість приватизованих об’єктів значилися саме на балансі податкової адміністрації.
Наприклад, у випадку з приватизацією ММЦ “Гурзуфській” в 2004 році близький до Азарову заступник керівника ГНА Вадим Копилов підписав лист-відмову від бази відпочинку, мов податкова не має засобів містити здравниці на побережжі Чорного моря.
Там, де об’єкти нерухомості потрапляли в “Професіонал”, місцеві жителі підозріло часто бачили представників сімейства Азарових, і за ними закріплялася слава власності Азарова.
Проте сам Микола Яновіч завжди заперечував свою причетність до БФ “Професіонал”.
Але вже до кінця 2004 року були докази того, що Азаров таки не чужа для БФ “Професіонал” людина,
Перший доказ: Азаров, знаходячись на керівних посадах спочатку керівника податковою, потім першого віце-прем’єр-міністра і міністра фінансів, сприяв діяльності і збагаченню БФ “Професіонал”.
Друге: у будинку на Житомирській 19-Б, який БФ “Професіонал” подарували, коли Азаров очолював податкову, в 2001-2002 році знаходився центральний штаб “Партії Регіонів” і приймальня її голови . Миколи Азарова.
У подальші роки доказів стає більше.
Після оранжевої революції власники ВБФ “Професіонал” гарячково ліквідовували свою фірму, а все майно добродійного фонду за договорами добродійного пожертвування подарували добродійній організації ВБФ “Гарант”.
Це була бутафорська передача: БФ “Гарант” мав тих же засновників і директорів, що і БФ “Професіонал”. Помінявся лише офіс: “Гарант” розмістився в будівлі на Бассейній 7-Б, який також був йому дарований “Професіоналом”.
У тому ж офісі в подальші роки розташувалася туристична фірма “Благовест-тур-Україна”, яку заснувала Азарова Людмила Миколаївна — дружина Миколи Яновича. Ця фірма представила себе генеральним розпорядником номерів в санаторіях, відчужених “Професіоналом”, які перераховані в договорі добродійного пожертвування.
Те, що спадкоємець БФ “Професіонал” БФ “Гарант” не чужій сім’ї Азарових, підтверджує і той факт, що нинішній міністр фінансів Федір Ярошенко (сусід Азарова в колишньому будинку відпочинку Кабінету міністрів в Конча-Заспі) в 2008 році був керівником групи радників цій фонду.
Що ж відбувається з колишніми об’єктами податкової адміністрації, а потім БФ “Професіонал”, а потім БФ “Гарант” зараз.?
Як виявилось, на території колишнього санаторного комплексу “Пушкино” і ММЦ “Гурзуфський” будується сучасний супер-готель “Пушкін-плаза”. Зараз вже виритий котлован і зводиться фундамент. Управляє цим проектом ВАТ “Група розвиток” (фактом беззаконня жителі Гурзуфа називають те, що протизсувні заходи, які необхідно провести, перш ніж будувати готельний комплекс Пушкін-плаза, роблять за рахунок місцевого бюджету. Восени селищна рада Гурзуфа виділила 30 млн. грн. на зміцнення набережної. Але відбувається це винятково в районі території Пушкіно, решта частини набережної, залишається незайманою. Тобто сімейство Азарова через Професіонал спочатку майже даром отримало землю прямо біля моря, а зараз за народний рахунок, і протизсувні роботи робить, щоб готель свій будувати)
На вулиці Ленінградській в Гурзуфі, де раніше знаходився величезний басейн санаторного комплексу “Пушкіно”, приватизованого “Професіоналом”, заплановано будівництво “SPA & Wellness Центр”. Управляє проектом теж ВАТ “Група розвиток”.
Офіс ВАТ “Група Розвиток” знаходиться в тому ж офісному центрі на Бассейной 7-Б, який був дарований БФ “Професіонал”. А телефон у неї загальний з телефоном туристичної фірми, яку заснувала дружина Азарова.
Підсумки: ті ресурси, які “податковий рекетир”, – БФ “Професіонал” зібрав свого часу з платників податків, нині стали активами в бізнесі Азарова-молодшого. Проте це зовсім не означає, що це бізнес тільки сина прем’єра.
В першу чергу це бізнес Азарова-батька, адже саме він, використовуючи посаду керівника ГНА, створив справу, яка тепер розвиває його син.
Треба також відмітити, що перераховані вище об’єкти будівництва – це далеко не повний сучасний бізнес сім’ї Азарова.
На сайті ВАТ “Група Розвиток” представлена купа інших проектів будівництва в елітних місцях Києва. А в офісі “Гаранта” на Бассейной 7-Б зареєстровані десятки споріднених фірм, що займаються будівництвом нерухомості в Криму, в Києві і під Києвом.
Із інтернету: в 2007 році продано 8 га землі в селі Заморозок під Києвом фірмою, яка заснувала дружина Азарова.
Таким чином , сім’я Азаровим має чималий бізнес, який ніяк не був відображений в декларації про доходи Миколи Азарова, яку він подавав, влаштовуючись на роботу прем’єром.
Але не це обурює. Гірше те, що Азаров і зараз на посту Прем’єра продовжує сприяти розвитку бізнесу своєї сім’ї. Адже зовсім недавно за ініціативою Миколи Азарова замміністра молоді і спорту Вадиму Сисюку було доручено розпорядитися 150 мільйонами бюджетних коштів. Ці гроші були виділені для будівництва хокейних арен. І не може бути випадковим збігом обставин, що цей самий Сисюк є засновником азаровської ВАТ “Група Розвиток”, який займається реконструкцією льодового стадіону “Авангард”.
У Криму є санаторій Державної податкової адміністрації “Дніпро” поблизу “ласточкіного” гнізда. Тут напередодні “оранжевої” революції була відчужена третина земель, у тому числі і відомий Царський Палац “Харакс”, який ще називався “Романовській корпус”.
Відчужували цю садибу декілька фірм: ТОВ “Зоріч”, компанія “Антарекс”, ТОВ “Харекс-інвест”. Працівники санаторію стверджують, що палац дістався останній фірмі. Ця фірма зареєстрована в будинку “Професіонала-Гаранта” на Бассейной 7-Б! Засновник її Вадим Сисюк! Той же заступник міністра, який будує хокейні арени, і “Пушкин-плаза”, підлеглий Олексія Азарова (сина прем’єр-міністра Н.Я Азарова) у ВАТ “Група Розвиток”. Що це? БФ “Гарант” збирає засоби народу для зведення шикарного готелю “Пушкин-плаза” на березі Чорного моря для сім’ї Н.Я. Азарова? Або терміново потрібні злочинні інвестиції для інших будівельних фантазій сина Миколи Азарова?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. У нас все налоговики, мусора, прокуроры, судьи, таможня, чиновники никогда не занимались бизнесом, если не считать взятки, откаты и освоение бюджетных денег таковыми. Вообще смешно читать комменты госработников — плачутся, сдают друг-дружку, при этом посмотрите где они живут, где отдыхают, на каких машинах, во что одеты…Суки грызут сук. Надо им поболее дать свободы, смотришь, и изведут друг дружку. И главное — ни совести у них, ни страха Божьего. С другой стороны мне их жаль — все ж на детях, внуках-правнуках отольется. Одумайтесь, вы ж рождены были человеками, а не тварями позорными, имеющими только инстинкты!

  2. Украинцу.Правильно написал,но увы,на непонятном для тварей языке.твари понимают только страх.даже инстинкт самосохранения отрафируется

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ