Человек не терпит насилия!

Карательная психиатрия — новые факты

p { margin-bottom: 0.21cm; }

Генеральному прокурору України

Державному раднику юстиції України

Медведько Олександру Івановичу

–––––––––––––––––––––—

01001, м. Київ, вул. Різницька, 13/15; тел. 280-10-20

Копії для відома:

1. Прокурору Вінницької області

м. Вінниця, вул. Володарського, 33

2. Прокурору Ленінського районну м. Вінниці

21021 м. Вінниця, пр-т Космонавтів, 26

3. Слідчому СВ Ленінського РВ ВМУ

УМВС України у Вінницькій області

лейтенанта міліції Гресько А. А.

Скаржник:

Бондаренко Андрій Володимирович

–––––––––––––––––––––—

21100, м. Вінниця, Келецька, 92 кв. 47

С К А Р Г А

на дії прокурора Ленінського району Вінницької області, дії та бездіяльність прокурора Вінницької області та на дії лікаря психіатра ВОКПНЛ ім. акад. О.І. Ющенка

Я, Бондаренко Андрій Володимирович, є головою громадської організації «Рух «Прокуратура Вінницької області без корупції». У зв»язку зі своєю правозахисною діяльністю я дійсно вимушений звертатися з чисельними скаргами до різних державних органів, у тому числі і до прокуратури Вінницької області.

Визнаю, що у зв»язку з викладеним я є «незручною» особою для прокуратури Вінницької області. Інакше як можна пояснити «народження» абсолютно безпідставної заяви заступника прокурора Вінницької області Шишко П.Ф. від 20.08.2010 року на ім»я головного лікаря ВОКПНЛ ім. акад. Ющенка, в порядку ст. 11 Закону України «Про психіатричну допомогу», про проведення мені примусового психіатричного огляду. (Копія заяви від 20.08.2010 року додається. Додаток №1)

Проте, мене, як громадянина турбує факт оперативного реагування лікаря психіатра Пастуховой Т.В., зав. диспансерним відділенням Слободян О.Б. та заступником головного лікаря ВОКПНЛ ім. акад. Ющенка Ковальськой Л.А., які виразилися в повторному письмовому зверненні вказаних осіб до Ленінського районного суду м. Вінниці з клопотанням ухвалити рішення, яким дозволити проведення мені психіатричного огляду в примусовому порядку без моєї згоди (Копія заяви від 26.08.2010 року додається. Додаток №2).

В своєму зверненні вказані особи зокрема зазначають, що:

— протягом 2008 року до прокуратури Ленінського району м. Вінниці від мене надійшло 91 звернення, а до прокуратури області близько 20. В 2009-2010 р.р. в прокурату Ленінського району надійшло понад 20 звернень, а до прокуратури області – майже 50. Вказана обставина відповідає дійсності, проте не може бути прийнята як підстава для проведення психіатричного огляду в порядку ст. 11 ЗУ «Про психіатричну допомогу», адже правозахисна діяльність здійснюється, в тому числі, у формі звернень, в порядку передбаченому Законом України «Про звернення громадян»;

— в своїх зверненнях Бондаренко А.В. часто вдається до погроз, зокрема стосовно суддів апеляційного суду Вінницької області, називаючи їх «гусями», погрожував повисмикувати їм пір»я. Вказані відомості не відповідають дійсності, проте одночасно є очевидним, що наведені обороти є алегоріями та не можуть бути розцінені як погроза, тим більше як погроза яка має реальний характер;

— з метою вчинення тиску на працівників суду 13.02.2007 року Бондаренко А.В. звернувся до Ленінського суду м. Вінниці із заявою про визнання його, Бондаренко А.В. сином судді Ленінського районного суду м. Вінниці Овсюка Є.М. та наполягав на генетичній експертизі. Вказана обставина відповідає дійсності, проте такий засіб захисту цивільного права, як визнання батьківства, передбачений чинним законодавством України, а суддя Овсюк Є.М., як громадянин України має відповідати за позовом, як і будь яка інша особа;

— 13.11.2008 року у своїй заяві до прокуратури Ленінського району я назвав начальника Ленінського РВ УМВС Сидоренка В.В. «Князем Ленінського району…». Очевидно, що вказаний оборот є метафорою та не має нічого спільного до погроз або образ особи, дії якої насправді явно виходять за межі її службових повноважень;

— були випадки, коли Бондаренко А.В. в своїх зверненнях викладав дитячі пісеньки. Вочевидь лікарі вбачають в таких діях реальну загрозу суспільству;

— факт притягнення мене до адміністративної відповідальності за непокору працівникам міліції мав місце ще 23.01.2009 року, проте я не був зобов»язаний підкорятися вимогам працівників міліції, які носили незаконний характер;

— той факт, що нанесення образ при виконання службових обов»язків може призвести до емоційно-лобільниих реакцій та як наслідок до інсультів, інфарктів, тощо, є лише необґрунтованим припущенням, а точніше абсолютною маячнею;

— при розгляді скарг Бондаренко А.В. звертає на себе увагу алогічність, абсурдність висловлювань, схильність до деталізації, скрупульозність, тощо, може опосередковано свідчити про наявність симптомів психічного захворювання. Далі лікарі, на тому ж матеріалі, роблять висновок про обґрунтовані підстави піддавати сумніву мій психічний стан. Таким чином, лікарями допущені такі самі логічні помилки, які вони інкримінують мені в обґрунтування заяви про примусовий психіатричний огляд.

Щоб зняти вказані сумніви щодо мого психічного стану 31.08.2010 року я, в порядку передбаченому чинним законодавством України, добровільно пройшов обов»язковий попередній та періодичний психіатричний огляд, про що свідчить копія сертифікату №961834, копія якого додається до цієї скарги. (Додаток №3). За результатами огляду від 31.08.2010 року мені було видано висновок про відсутність психічних розладів.

31.08.2010 року рішенням Ленінського районного суду м. Вінниці було відмовлено в задоволенні заяви лікаря психіатра ВОКПНЛ ім. акад. Ющенка Пастуховой Т.В. про надання дозволу на проведення мого психіатричного огляду в примусовому порядку. (Копія рішення суду додається. Додаток №4).

Своє рішення суд мотивував зокрема наступним: подана лікарем психіатром заява від 26.08.2010 року мстить в собі лише ті обставини, які вказані в листі прокуратури Вінницької області від 20.08.2010 року. Жодних аргументованих доказів наявності у Бондаренко А.В. психічних розладів лікар не навів. Конституційне право громадян на звернення до державних органів, яке реалізується Бондаренко А.В., лікар безпідставно визнає за ознаку психічного розладу.

Одночасно лікар Пастухова Т.В. в судовому засіданні підтвердила правомочність лікарів-психіатрів районних лікарень видавати висновки про відсутність психічних розладів, яким є зокрема і сертифікат про проходження обов»язкового попереднього та періодичного психіатричних оглядів №961834.

Проте незважаючи на очевидні факти, які свідчать про безпідставність сумніві щодо мого психічного стану відносно мене порушено кримінальну справу по факту використання мною завідомо підробленого документа, а саме сертифіката про проходження обов»язкового попереднього та періодичного психіатричних оглядів №961834, за ч. 3 ст. 358 КК України. (Копія постанови про порушення кримінальної справи додається. Додаток №5)

З мотивувальної частини постанови про порушення кримінальної справи вбачається, що 31.08.2010 року я, маючи в своєму розпорядженні амбулаторну медичну картку, видану Вінницькою районною центральною лікарнею в судовому засіданні пред»явив на свою користь її ксерокопію та ксерокопію медичного сертифікату №961834 про проходження обов»язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів, які судом прийняті до уваги та оцінені як офіційні документи. За даними Вінницької ЦРКЛ від 02.09.2010 року Бондаренко А.В. 31.08.2010 року до лікаря психіатра не звертався.

Проте в тій же постанові вказано та підтверджено матеріалами справи, що Бондаренко А.В. 31.08.2010 року звернувся до лікаря-психіатра Гайсинської ЦРЛ – Машталіра А.П., який після огляду і видав мені сертифікат №961834.

На підставі викладеного, враховуючи, що я в Україні не зареєстрований та згідно до п. д) ч. 1 ст. 6, ст. 38 Основ законодавства України про охорону здоров»я маю право на вільний вибір лікаря та лікувального закладу, вважаю, що в моїх діях, які виразилися у зверненні за медичною допомогою до Гайсинської ЦРЛ, відсутні ознаки складу злочину передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України.

Крім того, ст. 3 Закону України «Про психіатричну допомогу» №1033, встановлено принцип презумпції психічного здоров»я, відповідно до якого, кожна особа вважається такою, яка не має психічного розладу, доки наявність такого розладу не буде встановлено на підставах та в порядку, передбачених цим Законом та іншими законами України.

Навпаки, лікарем-психіатром Гайсинської ЦРЛ Маштарілом А.П., 31.08.2010 року в порядку передбаченому ст. 11 ЗУ №1033 та пунктами 7, та 8 Інструкції про проведення обов»язкових попередніх та психіатричних оглядів, яка затверджена Наказом МОЗ №12 від 17.01.2002 року, було проведено мій психіатричний огляд. Крім того, я у порядку передбаченому Наказом МОЗ №12 надав для проходження огляду паспорт громадянина України, військовий квиток та амбулаторну медичну картку. Остання вилучення у мене під час обшуку, що унеможливлює отримання мною належної медичної допомоги, адже в медичній книжці містяться особисті данні про перенесення захворювання, про результати огляду лікарів, проведених медичних досліджень, тощо. Вказана інформація є власністю пацієнта та має знаходитися в його розпорядженні, адже позбавлення мене медичної карти унеможливлює доступ лікарів до інформації, яка необхідна для встановлення правильних діагнозів та призначення ефективного лікування.

На підставі викладеного, вважаю, що у досудового слідства відсутні підстави вважати сертифікат №961834 про проходження обов»язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів, який отриманий у порядку передбаченим законодавством України, підробленим.

Також мені стало відомо про те, що 15.10.2010 року слідчим Ленінського РВ УМВС у Вінницькій області було винесено подання, про примусове поміщення мене у вартове відділення медичного закладу з метою проведення судово-психіатричної експертизи. Вказане подання було погоджено прокурором Ленінського району м. Вінниці.

Вказані дії є протиправними, адже грубо порушують права мої та вимоги чинного законодавства України. Так, відповідно до п. 23 Порядку проведення судово-психіатричної експертизи, затвердженої Наказом МОЗ України №397 від 08.10.2001 року, передбачено, що експерти, які проводять амбулаторну експертизу, у разі неможливості відповісти на всі запитання, поставленні перед ними, обґрунтовують свій висновок про необхідність стаціонарної експертизи.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 205 КПК України, якщо при проведенні судово-психіатричної експертизи виникає необхідність тривалого спостереження за обвинуваченим або дослідження його, суд за поданням слідчого, погодженого з прокурором, поміщає його у відповідний медичний заклад, про що виносить постанову.

З викладеного є очевидним, що проведення стаціонарної експертизи є неможливим без обов»язкового попереднього проведення амбулаторної експертизи та лише у випадку не можливості відповісти на запитання поставленні в постанові про призначення експертизи, можливим є призначення стаціонарного дослідження.

Враховуючи очевидний протиправний характер дій прокурора Ленінського району м. Вінниці, які виразилися в погодженні подання про поміщення мене у вартове відділення ВОКПНЛ для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи, 19.10.2010 року моїм адвокатом, в моїх інтересах, було подано скаргу до прокурора Вінницької області. Проте в порушення вимог ст. 236 КПК України, якою передбачено триденний термін розгляду такої скарги, прокурор Вінницької області до цього часу не надав ні мені ні моєму адвокату ніякої відповіді на скаргу. (Копія скарги та поштового повідомлення про вручення додається. Додаток №6 та №7)

Крім того, я повторно добровільно звернувся до лікаря-психіатра з проханням провести мені огляд та отримав за результатами огляду консультативне заключення про проходження психіатричного огляду. Висновок якого – без психічних розладів. (Копія заключення додається. Додаток №8).

На підставі викладеного, враховуючи, що звернення до лікаря з метою проведення огляду не є кримінально карним діянням, прокурор Ленінського району м. Вінниці та Вінницької області ігнорують мої звернення та звернення мого захисника, слідство по кримінальній справі триває, внаслідок чого проводяться обшуки, вносяться подання до суду про примусове поміщення мене у вартове відділення медичного закладу з метою проведення судово-психіатричної експертизи, вказані дії пов»язую з моєю активною громадською діяльністю голови Громадського об»єднання «Рух «Прокуратура Вінниччини без корупції» (Копія витягу з Єдиного реєстру Додаток №9) тощо, прошу Вас:

  1. Витребувати кримінальну справу №10271145 з Слідчого відділу Ленінського РВ УМВС у Вінницькій області, порушену відносно мене за ч. 3 ст. 358 КК України.

  2. Закрити вказану кримінальну справу за відсутністю в моїх діях складу злочину передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України.

  3. Вчинити інші заходи прокурорського реагування спрямовані на недопущення у подальшому прав осіб, які є учасниками кримінального процесу.

  4. Перевірити законність (обґрунтованість) звернення лікарів-психіатрів ВОКПНЛ ім. акад. Ющенка до суду з заявою про надання дозволу на проведення мені психіатричного огляду в примусовому порядку без моєї згоди.

  5. Про прийняте рішення прошу повідомити мене за поштовою адресою вказаною у скарзі.

Заздалегідь вдячний за допомогу.

Скаржник А.В. Бондаренко

25.10.2010 року

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Так ця кримінальна справа й була закрита — самою ж прокуратурою Вінницької області, коли розпочався скандал.

  2. Що Бондаренко псих — відомо без єкспертизи. А чи може сьогодні нормальна людина так наполегливо відстоювати свої права? Це феномен, талант, унікум. Таких психів на Україні потрібно набирати до контролюючих органів та призначати прокурорами.

  3. 25.03.2011 — Суд отправил С.Кириченко на принудительную психиатрическую экспертизу для выяснения причин неадекватного поведения в судебном процессе.

    Сайт Сергея Кириченко , со всеми материалами:

    http://grkontrol.org

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ