Человек не терпит насилия!

Корпоратив по-міліцейськи (закінчення)

Початок статті http://ord-ua.com/2011/01/04/korporativ-po-militsejski/

Вже стало традицією, що на Новий Рік, коли всі нормальні люди або ходять у лазню або сплять мармизами в салаті Олів’є, автор цих рядків когось з тюрми витягує. Звісно, найбільше запам’ятався Новий 2008-й Рік, напередодні якого за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ України Луценка у Вінниці був кинутий за ґрати Михайло Ганган – 21-річний юнак з Росії, який прохав притулок в Україні через неприйняття путінського режиму. У той час, коли розглядалася заява Гангана про надання йому статусу біженця (він його згодом отримав), Луценко наказав відправити Михайла в ІТТ. Росіянина затримали – вдуматися тільки – в порядку ст. 106 КПК України «як особу, підозрювану в злочині, з метою екстрадиції до Росії».

Луценко від сайту «ОРД» тоді «відгріб» по повній програмі і, як не пручався, але хлопця таки випустив. Хоча, не зразу. Спочатку наша весела компанія – вінницький правозахисник Дмитро Гройсман, київський адвокат Тетяна Монтян і автор цих натхненних рядків – запропонувала Луценкові випустити пацана без зайвих ексцесів. Розписали ми всю абсурдність дій міліціонерів, опублікували заклик припинити беззаконня, але Луценко вперся – ну, зовсім, як нині прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук, яка також не хоче випустити на волю 19-річного хлопчика з Кривого Рогу Максима Слободяна.

І тоді пішли публікації. Десятки. Луценкові ми пригадали все – починаючи з того, як він у березні 2001 року здав слідчому Герасименку 19 активістів акції «Україна без Куми», 18 з яких потім були засуджені до різних строків ув’язнення за те, що намагались перешкодити Президентові Кучмі та Прем’єр-міністрові Ющенку покласти квіти до пам’ятника Тарасу.

Істориків міліцейських безумств ми відсилаємо до заключної частини нашої повісті «Термінатор? – Провокатор!», яка й спонукала в 2008 році Луценка випустити Мішу Гангана (http://ord-ua.com/2008/01/29/terminator–provokator-chastina-9/). Там є посилання на попередні частини, тож тим, хто сумнівається в дієвості друкованого слова, рекомендуємо детальніше ознайомитись з цією епопеєю трирічної давнини. А прокурора Дніпропетровської області Наталію Марчук, міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова, не кажучи вже про всіляку шпану на кшталт Довгинцівського райпрокурора Кривого Рогу Власенка чи начальника Управління кадрового забезпечення ГУ МВС в Дніпропетровській області Фесенка, ми запевняємо, що в обіймах нашої Музи вони опинились надовго…

Михайла Гангана міліціонери затримували, принаймні, з високою «геополітичною» метою – Луценко хотів подарувати російського опозиціонера своєму московському покровителю, ватажку «лужниківського» угруповання Бабакову, точніше – товаришу Бабакова, самарському губернатору Артюхову. А Макса Слободяна тримають у в’язниці лише з тим, щоби він не зміг розповісти, як у ніч з 26 на 27 грудня 2010 року його пограбував дільничний інспектор Горбунов та відібрав подарований за спортивні успіхи мобільний телефон.

Якби міліціонер з Кривого Рогу Горбунов – той, що незаконно затримав Максима, тягав його за волосся в Довгинцівському райвідділі, відібрав мобільний телефон, а потім домовився з суддею Прудник арештувати хлопця на 10 діб – поклав би гроші, виручені від продажу телефону, собі в кишеню, то він би й трьох днів після того в міліції не пропрацював би б. Прокурор Марчук його б особисто придушила на доказ покращення життя вже сьогодні. Але Горбунов старався не для себе, він лише виконував наказ начальства про передноворічний збір грошей на подарунки високим людям і проведення корпоративу в ГУ МВС України в Дніпропетровській області. А тому ніяке покарання йому не загрожує.

У цьому переконаний і сам Горбунов, і прокурор Довгинцівського району Власенко, і заступник начальника ГУ МВС в Дніпропетровській області Фесенко. І прокурор Дніпропетровської області Марчук також переконана – принаймні, 4 січня 2010 року в Кривий Ріг за розпорядженням Наталії Василівни прибули співробітники обласної прокуратури у зв’язку з нашими публікаціями. Вони прямо з роботи забрали й привезли в районну прокуратуру батька Максима, де кілька годин поспіль демонстрували йому роздруківки сайту «ОРД» та погрожували кримінальною відповідальністю за те, що він подав заяву про пограбування сина. Також посланці пані Марчук заявили, що вносити протест на постанову судді Прудник прокуратура не стане, як і не стане порушувати кримінальну справу за заявою батька.

І, дійсно, які претензії до міліціонера, що грабує громадян для поповнення міліцейської каси, може висувати районний прокурор, якщо йому самому піднаглядні «правоохоронці» роблять подарунки за рахунок награбованого – і на День працівника прокуратури, і на день народження, і просто так, у зв’язку з гарною погодою?

Якщо до районного прокурора якась комісія з обласної прокуратури приїжджає, хто високим гостям у ресторані «поляну накриває»? – Правильно, начальник районної міліції. За які кошти? – Правильно, за оті самі, що вдається відібрати в громадян шляхом шантажу або пограбування. Несуть у райвідділ з ранку до вечора – за відмовні матеріали й за порушення кримінальної справи, за те, щоби випустили людину з «мавпятника» й за те, щоби «закрили» конкурента. Ну і плюс – пограбування затриманих чи просто перехожих. Наш народ знає – якщо раптом потрапиш в міліцію з гаманцем, вийдеш без нього.

А голова райсуду? – Хіба він (чи вона) не знає, що не зі своєї зарплатні начальник райвідділу подарунки на День працівника суду купляє, а бере з «каси», куди в дзьобику кожний підлеглий має щось приносити? І так – по всій Україні.

Так звана «правоохоронна» система – це насос по викачуванню грошей з низів і передаванню їх «на гору». Дільничний інспектор, що пограбував перехожого й продав його мобільний телефон, щось залишає собі, решту віддає начальнику райвідділу. Той, зібравши «добровільні пожертви» від підлеглих, вчиняє точно так – частину грошей залишає, частину передає далі, начальникові міського або обласного управління МВС. «Насос» працює й перекачує наші гроші від сержанта ППС до міністра внутрішніх справ.

При цьому в кожного міліціонера є й свої, індивідуальні, приробітки. Хтось має невеличкий бізнес, оформлений на дружину, хтось трясе «піддашних» підприємців, хтось – передусім експерти-криміналісти – приторговує речовими доказами. Якщо міліціонер попадеться на індивідуальному зароблянні грошей – взяв триста доларів з хулігана за відмову в порушенні кримінальної справи й не поділився з начальством – то його за це можуть страшенно покарати. Наприклад, винести догану. Чи навіть – попрохати зі служби. Але ж якщо «правоохоронець» пограбував людину на вулиці, щоби здати свій внесок начальнику – на його захист встане вся система: і служба внутрішньої безпеки, і суди, і прокуратура.

Прокурор-клептоман

Постанову судді Прудник, відповідно до якої Максим Слободян 27 грудня опинився в Ізоляторі тимчасового тримання, ми опублікуємо окремо. Це – просто феноменальний документ з кількох речень, де навіть не зазначено ані за що Максим арештовується, ані чим доводиться його вина. Просто й зі смаком: «вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 173 КпроАП України» — і все. Ні прізвищ свідків, ні змісту адмінпротокола, ні інформації про затримання юнака суддя (точніше – помічник судді) наводити не стала. Навіть анкетні дані «правопорушника» суддя не з’ясувала, а написала (точніше – написав помічник), що Макс – безробітний. Насправді Максим – студент Криворізького металургійного технікуму й мав при собі студентський квиток, який і показував міліціонерам.

А 28 грудня 2010 року в Довгинцівську райпрокуратуру надійшов факс з Верховної Ради України зі зверненням народного депутата України Еліни Шишкіної, в якому прямо було сказано, що Максим під час перебування в райвідділі здійснював диктофонний запис і доказів скоєного щодо нього беззаконня – більш, ніж досить. Через те Еліна Вікторівна попрохала прокурора Власенка внести протест на безумну постанову помічника судді Прудник.

На депутатське звернення треба давати якусь відписку (мовляв, підстав для прокурорського реагування не вбачається). І тому Власенко відправив до ІТТ свого помічника Дмитра Володимировича Коржа – перевірити, чи справді Максим здійснював диктофонний запис і чи може цей запис чимсь загрожувати міліціонерам.

Викликаний з камери до кімнати, де на нього чекав помічник прокурора, Максим все розповів, описав, як у нього відбирали в райвідділі телефон, як знущались, як тримали в «клітці». Розповів про пародію на судове засідання «Іменем України». А ще Максим повідомив помічнику прокурора, що міліцейські безчинства він записував не тільки на телефон, про що було сказано в депутатському звернення, але й на цифровий диктофон – подарований йому на 18-річчя mp3-плеєр. Телефон дільничний міліціонер Горбунов у нього забрав. А плеєр – ось він. І Максим витягнув з кишені маленький пристрій, який заховав у шкарпетку й проніс непоміченим, оскільки в ІТТ його ретельно не обшукували.

Переляканий Корж, переконавшись, що на диктофоні, дійсно, записано матюки та погрози міліціонерів, викликав співробітника ІТТ і наказав диктофон у Максима відібрати та долучити до особистих речей хлопця, що зберігаються в камері схову Ізолятора. А сам побіг радитися з прокурором Власенком.

Скільки грошей Власенко й Корж «скачали» за цю інформацію з начальника Довгинцівського райвідділу нам невідомо, але невдовзі батькові Максима стали істерично телефонувати працівники міліції та благати розшукати вдома у Максима й терміново передати їм USB-шнур від плеєра. Батько пояснив, що він живе окремо й, взагалі, має їхати на роботу (він працює позмінно на «Криворіжсталі»). Тоді міліціонери під орудою помічника прокурора Коржа відправились в ІТТ, відкрили опечатаний пакунок з особистими речами Максима, витягнули диктофон і стерли всі записи. Точніше – вони вирішили, що їм вдалося записи стерти.

Але найсмішніше не це. У пакунку з речами лежала сережка Максима – мода зараз така. Ця сережка, ясна річ, включена в опис і за її збереження повністю відповідає начальник ІТТ. Але прокурор Корж не витримав і поцупив з камери схову цей предмет туалету. Принаймні, співробітники ІТТ заявлять тепер, що пропажа – це справа рук Дмитра Володимировича. Такого України ще не бачила…

Наступного дня, 29 грудня, помічник прокурора Корж знову з’явився в ІТТ, викликав Максима, увімкнув ноутбук і театрально розпорядився принести торбинку з речами арештованого – будемо, мовляв, зараз офіційно, під протокол, прослуховувати записи на диктофоні. Але жодного запису не виявилось. І тут Максим помітив, що в пакунку з речами не вистачає сережки. Хлопець негайно зробив про це заяву працівникам ІТТ і домігся складання протоколу з повідомленням про крадіжку, а також про те, що в його речах поралися без його відома. Пані прокурор Дніпропетровської області, Ви не хочете ознайомитись з цим протоколом? Чи чекаєте, коли ми його опублікуємо? – Вам, очевидно, подобається читати про себе на сайті «ОРД»?

І тепер цей прокурор-клептоман Корж розглядає заяву батька Максима про порушення кримінальної справи за фактом пограбування, незаконного затримання та незаконного арешту сина. М-да…

До речі, Наталіє Василівно, Ви б пояснили Коржу, що стерти цифровий запис з флеш-носія за допомогою кнопки «delete» неможливо. Експертиза відновить ті записи без жодних проблем, бо, насправді, стираються тільки назви файлів у каталозі. Треба було молотком по диктофону бити. У Коржа ще є час до 6 січня – нехай негайно біжить в ІТТ.

Правнуки Шарикова

Мене завжди дивувало: чому міліціонер патрульно-постової служби має регулярно проходити огляд у психіатра, а міністра внутрішніх справ призначають без медичного освідування? Достатньо лише подивитися на головного міліціонера України Могильова з його обличчям невдало прооперованого Шарикова, і стає зрозумілим – такому довіряти зброю не можна. А максимальна доступна йому посада – це сторож пункту охорони громадського порядку.

І не варто заспокоювати себе тим, що дебіл у кріслі міністра – це не так страшно, мовляв працюватимуть його заступники. Бо ідіот при погонах і підлеглих собі буде завжди добирати таких, щоби ті не виділялись на тлі інтелекту головного міліціонера країни. Як, наприклад, начальник ГУ МВС України в Дніпропетровський області Віктор Бабенко чи начальник Управління кадрового забезпечення ГУ МВС в цій області Сергій Фесенко… А подивитися на Департамент зв’язків з громадськістю МВС України – це ж взагалі філія інтернату для дітей з вадами розумового розвитку.

Читач хоче доказів? – «Їх єсть у мєня».

У першій частині нашого оповідання ми вмістили повідомлення для ЗМІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, де «спростовувалась» наша замітка, написана за пару годин після незаконного затримання Максима. Мовляв, хлопець бешкетував у маршрутному таксі, у зв’язку з чим «водій маршрутного таксі № 307, 1963 р. н. був вимушений з’їхати з маршруту та під’їхати до приміщення Довгинцівського РВ, яке знаходилося поблизу, та зробити заяву про те, що в автомобілі громадянин знаходиться в стані алкогольного сп’яніння та намагається здійснити хуліганські дії». Через це «близько 03.00 27.12.2010 Слободян М. Ю. був відпущений додому. О 9.00 27.12.2010 він прибув до Довгинцівського РВ де у супроводі дільничного інспектора міліції був доставлений до приміщення Довгинцівського районного суду»

Наступного дня, 28 грудня, це повідомлення було знято з сайту Дніпропетровської обласної міліції. Натомість мерзота, набрана Могильовим у Департамент зв’язків з громадськістю, розмістила на сайті МВС України текст, за який треба порушувати кримінальну справу. Ось, будь ласка:

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/468859;jsessionid=203A60C9A7746656F13F94FCE5C66FA6

«П‘яного юнака, який дебоширив у маршрутці, судом визнано винним у вчиненні дрібного хуліганства

У мережі Інтернет на одному з сайтів 27.12.2010 була розміщена інформація про те, що «у Кривому Розі міліціонери затримали й побили вихованця Єнакіївського авіаспортклубу». В публікації зазначалося, що 19-річного юнака працівники міліції насильно витягли з маршрутного таксі, доставили до Довгинцівського РВ Криворізького МУ, де без пояснення причин та складання відповідного протоколу затримали.

За таким «кричущим фактом беззаконня» МВС України негайно було призначено перевірку. Однак в її ході з‘ясувалися дещо інші обставини цього спілкування громадянина та правоохоронців, підтверджені показами свідків, що дало змогу поглянути на описану ситуацію зовсім під іншим кутом зору.

Як з‘ясувалося, близько 23.30 год. 26 грудня на одній із зупинок до маршрутного таксі зайшла група молодих людей — два юнаки та дівчина. Під час руху один з молодих людей почав нецензурно лаятися. Після того, як водій зробив йому зауваження, той не відреагував, продовжував висловлюватися ненормативною лексикою. Як згодом, вже в міліції пояснить сам юнак, водій відмовився зупинитися на вимогу, зауваживши, що треба чекати зупинки. Коли розгніваний молодик почав погрожувати водієві фізичною розправою, той, зваживши ситуацію, вирішив звернутися по допомогу до правоохоронців. Побачивши на черговій зупинці міліцейську машини, той звернувся до стражів порядку з проханням вжити заходів до хулігана.

Один із працівників міліції підійшов до маршрутного таксі, представився та запропонував молодому чоловіку на службовому автомобілі прослідувати до Довгинцівського РВ КМУ для з’ясування обставин, на що молодий чоловік погодився. До райвідділу прибули також водій та свідок події — одна з пасажирок маршрутки. По прибуттю до райвідділу водій написав відповідну заяву до міліції та пояснення.

Сам же молодий чоловік спочатку відмовився представитися та розповісти про обставини події. Однак згодом все-таки назвав своє ім‘я. Дільничний, який ніс чергування тієї ночі, знав родину правопорушника, оскільки вони мешкали на території його дільниці, та й рік тому до міліції зверталася мати хлопця із заявою про те, що її побив син. Тож дільничний зателефонував батькові юнака і той через деякий час прибув до райвідділу. Батькові віддали особисті речі хлопця, однак працівники міліції не оформили це документально, що згодом дало підстави для спекуляцій самого правопорушника щодо безпідставного відбирання в нього мобільного телефону працівниками міліції.

У присутності двох понятих, яких було доставлено з вулиці, працівники міліції склали адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). До речі, у поясненнях поняті зазначають, що молодий чоловік перебував у стані алкогольного сп‘яніння, вів себе неадекватно, розмовляв із працівниками міліції зухвало, погрожував неприємностями по службі.

Згодом юнак був доставлений до медичної установи, згідно з висновком якої він перебував у стані алкогольного сп’яніння. До того, у своїх поясненнях сам юнак не заперечує, що 26 грудня вживав алкогольні напої.

Після прибуття до райвідділу після візиту до медиків громадянин був зобов’язаний явкою до міліції о 09.00 годині 27.12.2010. Однак юнак відмовився покидати будівлю райвідділу, посилаючись на пізній час та неможливість добратися додому. Тож хлопцеві був наданий стілець у фойє райвідділу, на якому він просидів до ранку.

Під час перебування юнака у райвідділі свободу його пересування ніхто не обмежував, він вільно пересувався, спілкувався, до кімнати затриманих не поміщався, заходів фізичного впливу до нього не застосовувалося.

В подальшому постановою суду згаданого громадянина визнано винним у скоєнні правопорушення передбаченого ст. 173 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на десять діб. Необхідно зазначити, що у суді сам юнак повністю визнав факт своєї провини.

За результатами службового розслідування фактів протиправних дій працівників міліції під час доставляння та оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення згаданого громадянина не встановлено. Матеріали перевірки для прийняття процесуального рішення направлені до прокуратури Дніпропетровської області.

Водночас направлена інформація керівництву ГУМВС України в Дніпропетровській області для вжиття заходів реагування до працівників Довгинцівського РВ КМУ, які належним чином не зафіксували факт передачі юнаком особистих речей своєму батькові, що в подальшому надало йому змогу стверджувати, нібито його мобільний телефон безпідставно забрали працівники міліції.

ДЗГ МВС України»

Отже, маємо вже зовсім нову версію. Відчувається рука майстра. Не інакше, як сам пан міністр правив остаточний варіант «інформаційного повідомлення». Принаймні, і нам це достеменно відомо, ця версія Могильову доповідалася й він її цілком схвалив.

Тепер вже, на відміну від того, що повідомлялося днем раніше, ніякий автобус з маршруту не сходив і Максима в міліцію не привозив – його туди доставив дільничний Горбунов (і це правда). Але ж звідкіля тоді з’явились «свідки», точніше – лжесвідки, записані Горбуновим у протокол затримання? За версією Могильова та його прісних, пасажири маршрутного таксі відмовилися продовжувати поїздку, а зажадали від водія, щоби він їх о 12-й ночі віз не додому, а в Довгинцівський райвідділ міліції.

Але чому тоді в автобусі були лише водій і одна пасажирка, де решта? Чи, може, водій кинув маршрутне таксі десь на зупинці й причимчикував у райвідділ пішки разом з добровільною помічницею? До речі, о котрій години це було – о 12-й ночі 26 грудня? Чи о 9-й ранку 27 грудня?

Ну, про те, що Максим був страшенно п’яний ми вже читали в попередньому повідомленні. От тільки автор цих рядків не тільки тієї ночі говорив з хлопцем по телефону й може підтвердити, що Максим п’яним не був, але наступного дня в телефонній розмові прохав помічника райпрокурора Коржа назвати вміст алкоголю в крові затриманого. Корж, який на той момент вже ознайомився з адміністративними матеріалами, бекав, мекав, але був вимушений визнати, що таких даних у нього не має.

І де ж, цікаво, провів Максим Слободян ніч з 26 на 27 грудня 2010 року? У попередній версії – вдома. Тепер же інтелектуали в погонах розповідають, що хлопець не захотів покидати гостинні стіни райвідділу. Батько пішов, а Максим сказав, що давно мріяв бодай раз у житті переночувати на стільці… Панове, давайте поставимо експеримент – погрюкаємо вночі в двері якогось райвідділу міліції та попросимо, щоби пустили переночувати.

Це – не інформаційне повідомлення. Це – діагноз пана Могильова.

І був цей діагноз розповсюджений Міністерством внутрішніх справ України 28 грудня, коли ще в справу не вступив адвокат, який згодом зустрівся з Максимом в ІТТ та подивися адмінматеріали, і коли ще журналісти не знали про пограбування. Принаймні, я сам чув по телефону, як Макс хотів віддати батькові цінні речі, і тому був переконаний, що так і відбулося. Мені на думку не могло спасти, що хлопця пограбують у райвідділі після того, як туди кілька разів телефонували помічник-консультант народного депутата та редактор сайту «ОРД».

Але життя виявилося бентежним. Не даремно в повідомленні МВС України сказано, що хлопець, мовляв, безпідставно обвинувачує міліціонерів у тому, що в нього відібрали мобільний телефон. Зверніть увагу – на той момент про це не йшлося в жодній публікації! Але, як стало відомо тільки зараз, заяву про пограбування Максим зробив помічникові прокурора Коржу в ІТТ у присутності співробітників міліції. Про це миттєво доповіли в Дніпропетровськ, з Дніпропетровська – в Київ, і перелякані шавки Могильова зрозуміли, що рано чи пізно про це довідаються журналісти. Тож і вирішили в МВС випередити події.

Спеціально для недоумкуватих співробітників Департаменту громадських зв’язків МВС України повідомляємо: вже встановлено не тільки ІМЕІ телефону, який Горбунов відібрав у хлопця, але й з’ясовано, що запевнення міліцейських солов’їв (втім, як і попередня інформація автора цих рядків) про те, що Максим передав у райвідділі телефон батькові, дійсності не відповідає. Хотів передати, але цього не зробив – очевидно, щось завадило. І це щось має прізвище та спеціальне звання. Так ось, вже з’ясовано, що після того, як батько Максима покинув райвідділ, він двічі телефонував сину й мав з ним розмови. Підкреслюємо – ПІСЛЯ того, як пішов з міліції додому. А це означає, що телефон все ж таки залишився з хлопцем. Сподіваюсь, у МВС України знають, де саме можна отримати інформацію про час з’єднання та азимути абонентів? А це означає, що треба порушувати кримінальну справу у зв’язку не тільки з незаконним затриманням (про що ми писали з перших же годин), але ще й за пограбування. Погодьмося, ситуацію, коли людина потрапляє в райвідділ з телефоном, а покидає його без телефону нормальною визнати неможливо.

І, нарешті, чи може хтось пояснити, чому міліціонери ховаються від мене – автора статті, яку вони спростовують. Чому проводять «перевірку» фафктів, викладених у публікації, але бояться опитати автора. Я неодноразово телефонував з цього приводу і в ГУ МВС України в Дніпропетровській області, і в Департамент зв’язків з громадськістю МВС України, вимагав, щоби мене опитали, залишав номер свого телефону, диктував свою домашню адресу. Але до цього дня так і не отримав радості від спілкування з доблесними стражами закону.

Пані Марчук, а може прокуратура Дніпропетровської області хоче мене опитати? Запевняю, що я буду розказувати довго й натхненно. Про одного лише полковника Фесенка ладний цілу повість написати, будучи ознайомлений з настановами статті 63 Конституції України. – Направте, будь ласка, доручення в прокуратуру м.Києва. Там тільки й мріють мене знову побачити…

Ну і, нарешті, про те, що матір Максима, як стверджують підлеглі Могильова, начебто рік тому зверталась з заявою в міліцію про те, що юнак її побив.

Ми отримали через адвоката Максима згоду хлопця оприлюднити подробиці того, що коїться в його сім’ї. Але пану Могильову пропонуємо уявити, яку суму тепер у судовому порядку доведеться виплатити Максиму Слободяну МВС України, а точніше – Державному казначейству.

Так ось, матір Максим не могла написати ніякої заяви. Вона взагалі не здатна тримати ручку в руках. І не здатна усвідомлювати наслідки своїх дій. Це – велике горе для хлопця, який після розлучення батьків залишився разом з матір’ю та сестрою Дашею (їй зараз 5 років).

У матері Макса дуже рідкісне нервове захворювання, яке перетворило її на інваліда, що не здатний себе обслуговувати. Але останні два–три роки почалася ще й деменція – руйнація психіки. У жінки бувають приступи, які дедалі повторюються все частіше, під час яких їй здається, що її переслідують, вона бігає напівгола по вулиці, б’є вікна, кусає людей, від когось ховається. Ви це хотіли почути, пане Могильов?

Тоді почитайте оце звернення народного депутата України Бориса Анатолійовича Шиянова, який тривалий час намагається допомогти хлопчику в госпіталізації його матері.

25 жовтня 2010р. №30-10/464

Начальникові Головного управління охорони здоров’я

Дніпропетровської обласної державної адміністрації

ГІНЗБУРГ В.Г.

Шановна Валентино Григорівно!

У мене, як народного депутата України, на контролі перебуває ситуація, що склалася в м.Кривий Ріг у родині студента Криворізького металургійного технікуму Максима Слободяна, 1991 року народження. Максим живе в неповній сім’ї – разом з матір’ю та 5-річною сестрою за адресою: м. Кривий Ріг, вул. хххх, хх; тел. 067 689 хх хх. Родина має велике горе, матір Максима – ХХХХХ, 1964 року народження, вже чотири роки хворіє на тяжку неврологічну хворобу – хорею Геттінґтона, одним із симптомів якої є деменція, що наростає. Будучи визнаною інвалідом третьої групи, ХХХХХ внаслідок хвороби, що прогресує, все частіше вчиняє дії, які є небезпечними для неї та оточення, проте не отримує ніякої психіатричної допомоги.

Неодноразові звертання Максима з цього приводу до лікувальних закладів не дають жодних наслідків при тому, що його матір є явно непрацездатною, а хвороба все частіше набувай вкрай загострених форм.

Так, наприклад, 12 жовтня 2010 року пані ХХХХХ порізала собі руки, а також намагалася вистрибнути у вікно на очах лікарів «швидкої допомоги». Хоча каретою «швидкої допомоги» вона була доставлена до психіатричної лікарні, лікар відмовив у прийомі на стаціонарне лікування, пояснюючи відмову тим, що психіатричні симптоми є вторинними при основному неврологічному захворюванні. Будучи доставленою до неврологічного відділення 11-ї міської лікарні, хвора кидалася на лікарів, намагалася їх вкусити.

Попри те, що Максим пояснював лікарям, що живе в надзвичайно тяжких матеріальних умовах, опікується малолітньою сестрою, та прохав надати його матері адекватну психіатричну допомогу, він отримав чітку відповідь, що ХХХХХ є небажаною особою в психіатричній лікарні. І це при тому, то хвора вже робила підпалення квартири та споруд на прибудинковій території, систематично знищує обладнання ванної та кухні, б’є вікна.

Родина Слободян є малозабезпеченою. Хоча батько Максима, Слободян Юрій Миколайович (тел. 067 179 хх хх), і допомагає колишній сім’ї матеріально та активно переймається разом з сином долею ХХХХХ, його фінансові можливості також вкрай обмежені, оскільки він працює робітником на комбінаті «Арселор Міттал Кривий Ріг». Ані Максим, ані його батько не обізнані в медичній діяльності й опинилися у вкрай важкому стані через нехтування своїх службових обов’язків персоналу міської психіатричної лікарні.

З цього приводу до Криворізького міського управління охорони здоров’я вже зверталися відомі в Україні правозахисники, але жодної реакції з боку керівництва цього управління не має.

У зв’язку з викладеним прошу Вас взяти зазначене питання на особистий контроль і негайно організувати проведення повного та всебічного обстеження хворої ХХХХХ відповідно до чинних норм законодавства України. Про вжиті заходи прошу проінформувати мене в строк, встановлений ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України».

З повагою,

народний депутат України Б.А.ШИЯНОВ

Так ось, щодо «побиття». Це було не рік тому, а влітку 2010 року, коли Максим кілька днів гостював у Києві (до речі, саме тоді йому подарували мобільний телефон). Він домовився з батьком, що той буде доглядати матір і сестру на час його відсутності. Коли батько після роботи прийшов у хату Максима, він узнав від сусідів, що в мами Макса знову розпочався приступ хвороби, вона бігала по вулиці, кричала, що її щойно побив син і що сусіди, не знаючи, як бути в цій ситуації, викликали дільничного міліціонера Горбунова. Так, того самого Горбунова, який 27 грудня пограбував Максима і сфальсифікував щодо нього адміністративні матеріали.

Батько зателефонував хлопцеві в Київ і Максим, помінявши квиток, на день раніше повернувся до Кривого Рогу. На той момент приступ вже пройшов і матір не пам’ятала, що коїла день тому та заявляла, що її ніхто не бив. Жінка була оглянута лікарем – ніяких тілесних пошкоджень, звісно, виявлено не було. Ось таке «побиття»…

Люди, в яких Максим гостював у Києві під час начебто «побиття» матері, а також народні депутати, які його запросили до столиці, готові дати свідчення в суді, коли розглядатиметься позов про відшкодування шкоди, завданої юнакові МВС України розповсюдженням наклепницької інформації. Тож ані до Могильова, ані до його паскудників у нас наразі запитань не має. Буде суд – у цьому пан міністр може не сумніватися. І не тільки Божий, а ще й Печерський.

Але постає цілком природне запитання до прокурора Дніпропетровської області Наталії Марчук:

Наталіє Василівно, а Ви хоч розумієте, що Ви чудите, вперто тримаючи хлопця під арештом за сфальсифікованими адмінматеріалами та неправосудною постановою судді Прудник? Вас з якою метою поставили обласною прокуратурою керувати – щоби п’ятирічні діти залишались сама-на-сам з тяжкохворими людьми? Я вже не кажу про те, що в хлопця відібрали телефон і тепер він навіть «швидку допомогу» не зможе викликати, якщо знову трапиться приступ у матері.

Наталіє Василівно, Ви хоч розумієте, що з Вами та з Вашим прокурором Власенком треба, суто по-людськи, за це зробити? – Посадити в залізну клітку та возити по містах й показувати як символ беззаконня.

І ще, Наталіє Василівно. У Вас є діти?.. Тоді моліть Бога, щоби Ваші гріхи не впали на їхню голову.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

76 ответов

  1. Опп-пачки, Евин Хоризон, тибе стаття метовская “кажеться полностью правдивой. Ну конечно кроме стульчика в фое. Тут конечно перегнули!”.
    Прикол! Тибе кажетца правдивым, шо незадержанный сын передавал незадержанному отцу личные вещи, а ДЗГ обвинил ментов, шо они не оформили надлежащим образом передачу вещей!?!
    Это для тибя правдиво? Протокол через 10 часов тоже правдиво? На оформление протокола привели “понятых с улицы” (вместо свидетелей из маршрутки), тоже правдиво?
    Значит менты не пресиупление совершили, а “перегнули”, “нахомутали”, в общем, типа, ошыблись, да? Менты “тут, конечно, перегнули”, но менты — д”Артаньяны, по-твоему, да?
    А д”Артаньянов просто низя привлекать, да?

    Евин Хоризон, ты пишешь “конечно перегнули”, а это значит , шо менты конкретно совершыли незаконное лишение свободы, злоупотребление служебным положением, подделку докУментов.

    Прикинь, Евин Хоризон, в чом ты сам ментов обвинил!

  2. Тов. Адвокат с 23-х летним стажем! Вашу компетентность мы не ставим подсомнение ни в коем разе! Но зачем нас стращать? Ну что Вы нам можете сделать? Вы думаете, что все менты с одной извилиной в голове? Это не так! Ваши угрозы смешны. Мы пишем то что думаем, тоесть излагаем свое мнение, равно как и Бойко. А это наше законное право!!! И если Вы такой правельный, и осуждаете нас за острые коменты, то почему не осуждаете Бойко, который позволяет себе публично отпускать оскорбления и угрозы в адрес институтов власти и их представителей, базируясь пока еще лиш только на своих доводах?И не нужно нас пугать статистиками сайта, статусом персоны НОН ГРАД, вычислениями и очередными скандалами, -потому что смех сейчас душит нас!!! Плевать хотели!!!Эти угрозы могут пролезть участковому, но не нам!–––––––––––––––––––––––––- ––––––– Кстати, а не адвокатики ли заносят судьям пресы бабла за решения вопроса в положительную для них сторону. А не хитрожопенькие адвокатики сдерут с подзащитного три шкуры за пустяковый вопрос, пользуясь его некомпетентностью в юриспруденции! Ето я не о Вас, ето так в общем к слову пришлось!

  3. говорил Event Horizon

    Пронести диктофон в камеру ИТТ- еба..ться! Это какой воспалённый мозг это мог придумать?
    хи хи и я ж за то..наверняка пронес с собой еще и кокса и полушку ганчика для укурка вальта “!!!”
    жаль что здесь банят “неугодных комментаторов” по МАС адресам..ниче нашелся еще один..наслаждайтесь друг другом..
    То !!! рвань блатная,кончай тратить деньги на инет кафе..купи себе лучше дешевой водки и выпей.не лезь в мужские разговоры…
    То Адвокат..а где Вы уважаемый прочитали мотивировочную часть постановления судьи? и про опрос(допрос) отца привлекаемого Максима? лично я за три дня этого не увидел..может Вам и известно что либо,если Вы посвященный..тут по крайнее мере этого не было..если Вы действительно адвокат с 23 стажем,то при всем к Вам уважении,Вы должны увидеть множественные несостыковки в статьях автора..а если Вы так..вместе с авторами,попугать порассказывать..то пожалуйста
    до речи,я судья,поддерживаю исходя из фактуры больше точку зрения Флойда,чем автора,хотя не исключаю и беспредел ментов..так Вы меня тоже “сделаете” невыездным”??)))) смешно так вести дисскусию
    а банить это не выход..аргументируйте и побеждайте

  4. Привет Роботяга, ты долго помалкивал! Ну наконец то тебя прорвало! Я ментов не обвиняю не в чем! Я пацана не обвеняю не вчем! Я просто пишу свое мнение, как и ты!–––––––––––––––––––––––––— –––––– Если докажут в законном порядке вину ментов и история окажеться правдивой, готов долго извиняться перед всеми форумчегами, а Бойко лично музыкальную открытку пошлю!!! Виновных в тюрьму!!! Но вот если это не правда, то ребята извините…. Твоя цитата-“На оформление протокола привели “понятых с улицы” (вместо свидетелей из маршрутки)”…. Работяга не позорься, свидетели и понятые, это совершенно разный статус!!! А когда был составлен протокол, так реально этого никто из нас не знает!!! Пока это взгляд с одной колокольни! Так что Работяга ты не спеши с выводами. Я хоть и мент, но сволочей в погонах кто оскверняет честь мундира душил бы как котят. Ты же помниш наш прошлый спор.

  5. бОЙКО РЕСПЕКТ И УВАЖУХА!сЛАВА БОГУ ЕСТЬ СМЕЛЫЕ И ПОРЯДОЧНЫЕ ЛЮДИ.в СТАТЬЕ ОПИСАНО ВСЕ ЛОГИЧНО , ВОПРОСЫ ПОСТАВЛЕНЫ ГРАМОТНОЮсИСТЕМА БЕЗЗАКОНИЯ В МИЛИЦИИ УСТАНОВЛЕНА ЧЕТКО. ДЛЯ ПРОВОКАТОРА ФФЛОЙДА -ПОСМОТРИ РЕЗУЛЬТАТЫ НА САЙТЕ ФОКУСА-ОПРОС ОНЛАЙН -ИЗ 2400ЧЕЛОВЕК(23.12.2010 Г.) НА ВОПРОС -КОГО ВЫ БОЛЬШЕ ОПАСАЕТЕНСЬ-МИЛИЦИИ ИЛИ БАНДИТОВ , ТАК ВОТ МИЛИЦИЮ БОИТЬТСЯ 350 ЧЕЛОВЕК , А БАНДИТОВ 200, 70 НЕ БОИТЬСЯ НИКОГО , А ОСТАЛЬНЫЕ 1800!!!!!!! ЧЕЛОВЕК ОТВЕТИЛИ , ЧТО НЕ ВИДЯТ РАЗНИЦЫ МЕЖДУ БАНДИТАМИ И МИЛИЦИЕЙ.вОТ ТЕБЕ ФЛОЙД И НЮХАЙ И НЕ ЗАКУСЫВАЙ .не ГОНИ ПУРГУ НА ЧЕСТНЫХ ЖУРНАЛИСТОВ .

  6. Для Event Horizon

    Смеетесь, значит, и мои слова “могут пройти только участковому”? Ну смейтесь, я не пацан маленький, чтобы предупреждать по пять раз. Услышали меня — хорошо. Не услышали — не обижайтесь потом.

    Теперь относительно “а не адвокатики ли заносят судьям пресы бабла за решения вопроса в положительную для них сторону. А не хитрожопенькие адвокатики сдерут с подзащитного три шкуры за пустяковый вопрос, пользуясь его некомпетентностью в юриспруденции!”

    Адвокатики, адвокатики… вернее те, кто считает себя адвокатом, но таковым не является ввиду тупости и непрофессионализма. Говоря по-простому — с купленным образованием. Грамотному адвокату нет нужды носить бабло судье. Но тут вот какое дело: Вы где-то видели, что бы я выгораживал беззакония адвокатов? Нет, не видели. А что вижу я? Кучка, явно заангажированных людей, с явными речевыми оборотами сотрудников МВД, пытается в комментариях рассказать как всё правильно, красиво и по Закону сделали 4-5 тупых Криворожских валенка и какой неправильный корреспондент Бойко, что написал об этом. Вы в соём уме вообще? Вы что — считаете, что ОРД читают только клинические идиоты, которые не в состоянии отличить законные действия от беспредела и беззакония?
    Пишете какую-то галиматью про Бойко, который Вас, якобы, обманывает, даёт Вам неправдивые сведения… Это его сайт и, если Вас что-то не устраивает, просто не заходите сюда, не читайте и не заморачивайтесь. Пафосно демонстрировать здесь своё НЕЗНАНИЕ законодательства не стОит.
    И еще. Все Ваши комментарии, написанные на 3-4 страницах под статьей, я, как адвокат, перчеркнул бы одним вопросом: Вы в курсе дела, что в Украине для всех органов власти (включая и правоохранительные) действует презумпция ВИНОВНОСТИ? И это райотдел обязан доказывать свою невиновность, а не хлопчик доказывать виновность райотдела. Сегодня, 5 января, закончились 10 дней, которые даются на осуществленние дознания по делу. Никто ни одного внятного материала о невиновности ментов ни из УВБ, ни из Прокуратуры не получил. 6 января адвокат хлопчика уже вправе подавать в Прокуратуру вторую жалобу. По срокам дознания.
    А Вы тут несете какую-то галиматью про “правильных ментов и неправильного корреспондента”.
    И не беритесь судить о том, чего не знаете. “Нежелательный в государстве” — это совсем не “нон грата”. Это просто так и скажут при оформлении визы:”Ваше присутствие на территории нашего государства нежелательно.”

  7. Что-то пар спустила бригаденка “бывалых”…
    Видать хотят таки ребятишки за “бугор” в скором будущем когти рвать!
    Эх Вы, товарищ Адвокат!Зачем милицейских активистов-защитничков всех распугали?!
    Кто теперь наш сон спокойный охранять будет?

  8. СОСАЛЕКС,с какого ты ху решил что блатные обязательно должны быть рванью.Мультиков русейских насмотрелся?Возьми к примеру вашего лидера.разве он с интернет кафе ващает? ПТУшник -ты магистр ОРдена безработных,а не юрист)))Видать тебя мамина сися не успокоила.Покури папину писю,мудистр))))

  9. Слепому, глухому и неграмотному судье Алексу.

    Для начала научитесь читать или элементарно протрезвейте. В моём комментарии, как раз, и написано, что мотивационной части Решения суда нет. Поэтому не стОит задавать мне глупых вопросов о том, где я видел мотивационную часть.

    Относительно того, что я “должен был увидеть кучу несостыковочек в рассказе Бойко”. Даже и не собираюсь искать там какие-то несостыковочки. По одной простой причине: Бойко описывает события так, как они ему видятся и в той очередности, в которой они к нему поступают. И его право, как свидетеля (надеюсь он получит это процессуальное качество) что-то воспринимать субъективно, эмоционально, что-то забывать и что-то упускать. Его репортаж или статья — это не протокол допроса и не лист УД, в которых всё должно быть изложено точно, понятно и в хронологической последовательности. Если Вы действительно судья и не понимаете того, что человек (свидетель, подозреваемый)излагает события обычным человеческим языком, а не языком протокола, то я не представляю как Вы рассматриваете дела вообще и кто Вам это доверил. Хотя, судя по заданным Вами вопросам, до судьи Вам еще как до Луны пешком.
    Теперь следующее. Что конкретно ждут менты и прокурорские? Им еще не понятно, что в дело вступили Депутаты ВР? Или менты и прокуроры в Днепре настолько круты или тупы, что не понимают, что завтра-послезавтра депутаты напишут обращение в Комиссию ВР по законности и правопорядку и матку начнут выворачивать всей Днепропетровщине, начиная с областного Прокурора? Областная Прокурорша так беззаветно любит этот райотдел и недоучку судью, что готова подставить за них личную попу? Что происходит в конце-концов? Третья статья об инциденте только в этом издании, не считая других СМИ, а в ответ не официальные ответы, основанные нарезультатах проверок, а какие-то слабоюридические и смешные комменты. Днепру мало личного внимания Кучмы (я помню ту историю с репортажами Бойко из ИВС), Днепр претендует еще и на личное внимание Януковича? А не страшно? Или судья себе уже место на пенсии облюбовала и обещает трудоустроить и облпрокуроршу?
    Вы хотели, чтобы Вам доказали что-то? Пожалуйста.

  10. ПОЛЯК сказал: «Уважаемый,Вы живете на Украине.в непрравовом государстве,где приминение неправового закона лишь предполагается.невиновных контора забивает на нары пачками,а в судах уг.дел никто не читает.Вы посмотрите,как и кого судят.это страна,где закон,как дышло» — Вы, наверное, придумали более новую, совершенную правоохранительно-судебную систему? Или предлагаете вершить суд, не применяя «неправовые» законы, а обычаи, как в средние века? Или доверим исключительное право определять виновность Бойке? Или, может быть, Вам?

    Н-Д сказал: «Вина в установленном порядке не доказана, суд в установленном порядке не проведен, за решетку Максим помещен в неустановленном противозаконном порядке. – вот когда ВСЕ ЭТО, о чем Вы написали, будет доказано, постановление суда отменено, лица, нарушившие порядок – привлечены к ответственности, тогда я с Вами соглашусь. А пока есть неотмененное решение суда, которое имеет силу закона.

    Н-Д сказал: «Не может трезвомыслящий человек не обращать внимания на явные нарушения законов со стороны правоохранителей» — отвечаю в том же духе: не может трезвомыслящий человек не обращать внимания на явное вранье и несостыковки в статьях Бойко.

    ШОРОХ сказал: «Ну і клоун ви», «вашої діареї» и тут же «І навіщо тут оці вирази: “нєхєра, нахєра, захєра” Сором!»? – А зачем тут выражения «клоун», «диарея», причем это не безадресная грубость, а оскорбление лично меня? Вы, Шорох, сначала бревно в своем глазу вытащите, а потом на соринку в моем указывайте))). Дальше Шорох сказал: «Кажете, що без рішення (вироку) суду не можна назвати людину правопорушником, а самі звинувачуєте Бойка у тому, що він нібито порушує закони» — поясняю: я обвинял Бойко в совершении преступлений (в т.ч. тяжких), как он ментов, прокурора, судью. Я не высказывался по отношению к Бойко в резко оскорбительной, унижающей человеческое достоинство форме, как он это себе позволяет в отношении многих людей. Я не делал заявлений (в отличие от Бойки), что конкретное лицо совершило грабеж, кражу, причинило телесные повреждения, злоупотребило служебным положением и т.д., а лишь указал, что такое поведение журналиста противоречит законодательству. У Бойко есть право, как у журналиста и просто гражданина, высказывать свою позицию, делать предположения, допущения, подвергать сомнению какие-то факты, действия, события, НО В КОРРЕКТНОЙ, ТАКТИЧНОЙ ФОРМЕ, не оскорбляя и обзывая распоследними словами других людей виновность которых еще не доказана. Почувствовали разницу?

    АДВОКАТ сказал: «Тогда закройте свой рот» — ))))))))) несдержанные адвокатишки что-то пошли. Вы, батенька, форменный грубиян. Старайтесь держать при себе свой негатив.

    АДВОКАТ сказал: «И не доводите до того, чтобы я попросил у Стаса статистику сайта и начал вычислять Вас. Потому-что получится еще один скандал. Скандал с наёмным “говоруном от МВД”. Лично мне Ваша мвдшная или прокурорская крыши пофигу. У меня достаточно международных связей, чтобы очень сильно повлиять на Ваш мутный разум. Например внесением всех ментовско-прокурорско-судейских действующих лиц этой истории, включая Вас, в списки граждан, нежелательных на территории целого ряда государств. Сделаю это запросто через одну из международных организаций» — ))))))))) тут, честно сказать, поржал. Пригласил коллег по работе, чтобы почитали – смеялись долго, и удивлялись, как такой человек, как Вы, может быть адвокатом. Ну как?)))))) И я Вам вот что скажу, товарищ пугалкин-стращалкин: просИте у Стаса (не знаю, кто он, но да ладно) статистику сайта, и вычисляйте меня. Я Вам даю на это разрешение. И при этом прошу и даже требую, чтобы доказать Ваше и других пустословие и безумные фантазии, опубликовать результаты «вычислений» тут, на сайте. Только, для начала, дайте мне слово мужика (а не бабы базарной), что публично извинитесь передо мной, когда окажется, что я — не Горизонт Евент, или другой человек, тут отписывающийся, не имею ни какого отношения к МВД, прокуратуре, суду, проживаю и ПИШУ комментарии, находясь за сотни километров от Кривого рога, Днепропетровской области, г. Киева и т.д. Я думаю, это установить будет не сложно для профессионалов. Они могут глянуть ай-пи или как там это называется, установить провайдеров, местонахождение и т.д. Кстати, один из провайдеров (я пользовался 2-мя: 1 на работе и 1 дома), а именно домашний – есть только в моем городе. Так что вперед, я жду опубликования результатов «вычислений», чтоб раз и навсегда «закрыть рот» (как Вы любите писать) Вам и другим, муссирующим изо дня в день «Флойд – засланный ментяра, Фесенко», и т.д. Тем более, одобрение с моей стороны Вами уже получено. Но если Вы не сделаете этого, как грозились – для меня (да и для многих тут) Вы станете пустым местом, обычным ФОРУМНЫМ БАЛАБОЛОМ.

  11. Эх, торопился, в обращении к Шороху “НЕ” пропустил))). Следует читать: “я НЕ обвинял Бойко в совершении преступлений (в т.ч. тяжких), как он ментов, прокурора, судью”.

  12. У Адвоката адвокатские речевые обороты. От! Это вам не коз выращивать и какашки за ними убирать.

  13. Кстати, Адвокат, вы бы лучше так рьяно Луценко защищали. Он, бедолага, Новый год и Рождество в камере встречает, один!!! с крысами (прокурорским и ментом).

  14. Флойд конечно молодец-всем разжевал и в рот положил,но мне неясен мотив столь резкой,скажу даже более — агрессивной критики..
    Ветка полна лишь двумя крайностями -“менты-козлы” и “менты-наша надежда и опора”…
    Как по мне-так все таки-козлы…Пример бывшего министра уже это показал,как не кряхтели старые кадры о том что Юра о_уел, так нельзя,а все равно молча шли собирать блага с подконтрольных точек..Кто то будет возражать?..
    Отвлекся-я к чему вообще пишу,задела меня только одна вещь-мобильный..
    Годика 3 назад стал я жертвой обычного вора-нарика,собственно по своей же глупости.Написал как положено заявление, а постольку поскольку человек я легко к себе располагающий-приняли..что по сути удивительно,ибо заявления о краже мобильных редко принимали вообще..Прошло некое время и получаю я повестку-на очную ставку с якобы воришкой..Сидит растатуированый сиделец(тавтология) и тупо подписывает 18 эпизодов по мобилам..На мой вопрос о том что правда столько отработал-чел отвечает следующее:
    -да пофиг,у меня короч основная статья один уй все это перевешивает,а дяди милицианеры мне послабление режима устроят…
    Я же,как человек попавший в роль жертвы в первый раз,решил досмотреть это шоу до конца.Милиционеры мне дружно отрапортовали-бандит затрыман,дело в суде..потом суд,аппеляция само собой,а так как я на аппеляции был единственный из потерпевших,судья возьми и поддержи единственный мой иск в размере 3500 гривнами…Прошло 3 года и я случайно заинтерисовавшись у судебного исполнителя-а де бабки? получаю ответ-так он уже вышел и взять с него нечего-ни прописки,ни родственников,ни работы…вот черт-недоразумение сплошное
    поехал сам,благо жил когдато в бурных 90х-действительно-взять нечего,краме здоровья,если бы действительно он украл…
    А теперь вопрос-если и в самом деле наша правоохранительная система настолько хороша,как пишут тут отдельно взятые персонажи, то как Я теперь смогу в это поверить?
    И вопрос второй-перестаньте набирать в ППС кохозников-они когда ты с нормальной речи переходишь на более понятный им язык “мурчания”-пугаются…Набирайте нормальных,”реальных пацанов”- все равно,какя разница?…

  15. Автору надо излагать факты, а не свои бредовые домыслы о том, кто кому и за что платит. Хотя ситуация нарисовалась в РОВД говняная.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…
НОВОСТИ