Человек не терпит насилия!

Сафиуллин: бизнес на детях – 8

safiullinpots

В Министерстве Украины по делам семьи, молодежи и спорта царит оживление. Чиновникам интересно, как взяточник и казнокрад Сафиуллин будет выполнять совершенно неожиданный для него Указ Президента от 3 декабря 2010 года №1071. А, между тем, Сафиуллина предупреждали, что издевательство над воспитанниками Енакиевского государственного авиационно-спортивного клуба добром не закончится. Так и случилось: Виктор Янукович издал Указ, которым обязал Кабинет Министров обеспечить ежегодное проведение тех самых соревнований памяти Георгия Берегового, которые Сафиуллин разогнал, вымогая деньги у спортсменов-парашютистов.

Вот уже полгода и народные депутаты, и журналисты требуют от Сафиуллина не мешать проводить в Енакиево соревнования в честь легендарного летчика-космонавта. Собственно, от горе-министра добивались лишь одного – чтобы он включил эти соревнования в Единый календарный план на 2010 год – всего на всего. Ни денег, ни помощи никто от этого взяточника и вымогателя не ждал – хотели лишь, чтобы Сафиуллин просто не мешал.

Народный депутат от Партии Регионов Елена Бондаренко еще 21 апреля 2010 года направила Сафиуллину депутатское обращение с просьбой, цитируем: «Ухвалити рішення про щорічне проведення в м.Єнакієвому на базі Єнакіївського ДАТСК спільно з Міністерством освіти і науки України змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового, надавши їм статус міжнародних».

И получила от Сафиуллина хамский ответ. Это ворье написало, что рекомендует народному депутату впредь по таким вопросам обращаться к тем самым жуликам, в отношении которых прокуратура Киева еще 27 февраля 2010 года возбудила уголовное дела за мошенничество – причем возбудила именно по заявлению Елены Бондаренко в связи с денежными поборами именно с воспитанников Енакиевского клуба.

Теперь в двухмесячный срок Кабмин, а конкретно – руководитель Минсемьямолодьспорт, обязан предоставить план мероприятий по проведению соревнований памяти Георгия Тимофеевича Берегового. Интересно, как Сафиуллин пояснит Януковичу, что этих соревнований не будет до тех пор, пока Енакиевский клуб не заплатит мошенникам Карпекову и Тёрло 1 тысячу грн., а каждый воспитанник не перечислит по 150грн. «безвозвратной финансовой помощи» и не купит у аферистов самодельное «удостоверение парашютиста»?

Читаем Указ:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1071/2010

Про відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового

З метою вшанування пам’яті уславленого сина українського народу, льотчика-космонавта, громадського діяча Георгія Тимофійовича Берегового та з нагоди відзначення у 2011 році 90-річчя від дня його народження постановляю:

1. Кабінету Міністрів України:

1) розробити у двомісячний строк та затвердити план заходів з відзначення 90-річчя від дня народження Георгія Берегового, передбачивши, зокрема:

започаткування проведення в Україні щорічних змагань з авіаційно-технічних видів спорту на честь Георгія Берегового;

надання підтримки розвитку авіаційно-технічних спортивних клубів для підлітків та юнацтва.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

3 грудня 2010 року

1saffi 

Участники первых Всеукраинских соревнований по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Г.Т.Берегового 2009 года в краеведческом музее г.Енакиево

Если Сафиуллин «посылает» народных депутатов, то, естественно, не церемонится он и с журналистами, которые с июня 2010 года «доставали» его вопросами, почему это министр запрещает проведение соревнований в память о выдающемся курсанте Енакиевского аэроклуба. Во всяком случае, Татьяна Чорновил до сего дня не получила от Сафиуллина официального ответа на свои вопросы, опубликованные сайтом «ОРД» в материале «Проффесионалы» на марше: Сафиуллин прячется от журналистов»:

http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov/

http://ord-ua.com/2010/07/16/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov-okonchanie/

Точнее, ответ Татьяна получила, но не письменный, а устный: ей позвонил сам Сафиуллин и сообщил, что никаких соревнований не будет, пока дети не заплатят тем самым мошенникам, которых он назначил ответственными за сбор денег. «Платить будут все» — таков был ответ Равиля Сафовича.

Более того, 19 мая Елена Бондаренко обращалась к Президенту Украину, проинформировав главу государства о том, что творится вокруг Енакиевского клуба. 27 мая 2010 года Виктор Янукович по пути во Львов, прямо в самолете, это обращение рассмотрел и дал указание немедленно навести порядок, назначив Сафиуллина координатором мероприятий.

Но Сафиуллина президентские поручения не интересуют. Он так и заявил, что выполнять указания Виктора Януковича не будет, поскольку у него только лишь один начальник – Ринат Ахметов.

Вот, кстати, это обращение Елены Анатольевны:

19 травня 2010 р. №145-1/127

Президентові України

ЯНУКОВИЧУ В.Ф.

Шановний Вікторе Федоровичу!

Прошу Вас, як Гаранта Конституції, втрутитися в ситуацію, що склалася навколо Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Міністерства освіти і науки України, та захистити права вихованців цього унікального закладу позашкільної освіти. Єнакіївський ДАТСК – єдиний в Україні державний клуб, який прищеплює молоді навички професій льотчика й авіаційного техніка та пропагує серед юнаків і дівчат парашутний спорт. Єнакіївський ДАТСК є нащадком славних традицій Єнакіївського аероклубу, де свої перші кроки в небо робив Георгій Тимофійович Береговий, а інструктором працював його брат Віктор.

Вже третій рік клубом опікуються народні депутати України, за сприяння яких минулого року в Єнакієвому після 13-річної перерви були проведені всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового. Юні парашутисти з Єнакієвого – часті гості у Верховній Раді України, народні депутати уважно слідкують за успіхами своїх підопічних, спілкуються з ними, поздоровляють з черговою спортивною перемогою.

У вересні 2009 року до народних депутатів України звернувся зі скаргою директор цього закладу у зв’язку з моральним знущанням з неповнолітніх вихованців клубу та грошовими поборами, якими обклали дітей керівники зареєстрованої в Києві громадської організації «Федерація парашутного спорту України». За твердженням директора клубу, у Києві діє група шахраїв, яка називає себе «Федерацією парашутного спорту» і яка за сприяння окремих службових осіб Міністерства у справах сім’ї молоді та спорту вимагає гроші зі спортсменів за право брати участь у змаганнях. Особливо потерпають від дій аферистів неповнолітні спортсмени, які змушені віддавати шахраям останні гроші.

У ході депутатської перевірки всі доводи скарги знайшли своє повне підтвердження. Як виявилося, дійсно, у Києві існує громадська організація «Федерація парашутного спорту України» (ФПСУ), яка, попри гучну назву, насправді ніяких повноважень спортивної федерації від Мінсім’ямолодьспорт ніколи не одержувала, жодного офіційного спортивного заходу ніколи не провела й була зареєстрована, ймовірно, по підроблених документах. Очолюють цю організацію дрібний бізнесмен Карпеков і колишній функціонер Товариства сприяння обороні України, а нині – пенсіонер, Тьорло.

Як з’ясували народні депутати, керівники цієї громадської організації скористалися службовою недбалістю попереднього керівництва Міністерства України в справах сім’ї, молоді та спорту і впродовж кількох років збирали зі спортсменів від імені держави гроші, начебто для проведення національних змагань з парашутного спорту. Окрім того, шахраї, не маючи на це повноважень, «атестували» спортивних суддів і навіть запровадили на платній основі вигадану ними «сертифікацію» парашутистів. При цьому всі спортсмени – як дорослі, так і діти – були обкладені грошовими поборами, вимоги законодавства в галузі фізкультури та спорту брутально порушувалися, юніори піддавалися моральному знущанню…

Після втручання народних депутатів органи прокуратури вжили серйозні заходи реагування: Генеральною прокуратурою було порушено дисциплінарне провадження відносно колишнього заступника Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту та начальника Департаменту цього Міністерства, прокуратурою м.Києва опротестовані незаконні рішення ФПСУ, внесено припис з вимогою повернути до копійки всі гроші, зібрані зі спортсменів. Проти керівників «Федерації парашутного спорту» наразі порушена кримінальна справа №50-5753 по обвинуваченню в шахрайстві за ст. 190 Кримінального кодексу України. Прокуратурою м.Києва справа спрямована для проведення досудового слідства в Шевченківське райуправління ГУ МВС України в м.Києві.

Але це ситуацію не виправило, позаяк правоохоронні органи недооцінили нахабство аферистів. Оскільки суми, які шахраї вимагають з юних спортсменів, невеликі (у межах 150-300грн. з кожного на рік), керівники ФПСУ переконані, що реального покарання вони не понесуть через малозначущість злочину й тому ігнорують вимоги прокуратури та депутатські звернення. Жодної копійки дітям досі не повернуто. Натомість ФПСУ знову направила в Єнакіївський клуб свого емісара збирати з дітей гроші. Скориставшись відсутністю дорослих (співробітники клубу перебували на похороні матері командира парашутної ланки), представник ФПСУ провів зустріч з вихованцями клубу, під час якої вимагав здати по 150грн. «безповоротної фінансової допомоги на виконання статутної діяльності Федерації» та заявив, що його організація не визнає законів України, не визнає органів прокуратури, не буде виконувати ніяких приписів та повертати зібрані раніше кошти. Звертає на себе увагу й та обставина, що прокуратура м.Єнакієвого попри депутатські звернення та вказівки Генеральної прокуратури не вживає належних заходів для захисту прав неповнолітніх вихованців клубу й не припиняє незаконну діяльність ФПСУ на теренах Єнакіївського ДАТСК.

Очевидно, що в такій ситуації влада має сказати своє вагоме слово. Тим більше, що шахраї діють від імені Мінсім’ямолодьспорт, тим самим дискредитуючи державу в очах юних спортсменів.

Враховуючи, що йдеться про порушення прав вихованців єдиного в Україні державного закладу позашкільної освіти такого профілю та з огляду на те, що шахраї діють з особливим цинізмом, прошу Вас доручити Міністру внутрішніх справ України, Міністру юстиції України, Голові Державної податкової адміністрації України та Міністру України в справах сім’ї, молоді та спорту взяти ситуацію під особистий контроль.

Зокрема:

  • доручити Міністру юстиції України вжити передбачені законом заходи для припинення діяльності громадської організації, яка публічно заявляє, що не визнає законів України та приписів прокуратури, систематично порушує власний статут, ігнорує вимоги Закону України «Про об’єднання громадян»;

  • доручити Міністрові внутрішніх справ України забезпечити повноту та всебічність досудового слідства під час розслідування кримінальної справи №50-5753, порушеної проти керівників ФПСУ по обвинуваченню в шахрайстві;

  • доручити Голові Державної податкової адміністрації України вжити заходи для припинення незаконної комерційної діяльності ФПСУ, зокрема – для припинення торгівлі цією організацією вигаданими нею «сертифікатами парашутиста»;

  • доручити Міністру України в справах сім’ї, молоді та спорту привести змагальну діяльність у парашутному спорті у відповідність із Законом України «Про фізичну культуру і спорт».

Також прошу Вас звернутися до Генерального прокурора України з метою вжиття негайних заходів прокурорського реагування для повернення вихованцям Єнакіївського ДАТСК коштів, які з них шахрайським шляхом виманили керівники ФПСУ.

З повагою,

народний депутат України БОНДАРЕНКО О.А.

Реакция Сафиуллина на поручение Президента превзошла все ожидания. Теперь поборы в пользу мошенников, в отношении которых возбуждено уголовное дело, он официально записывает в качестве условия допуска спортсменов к соревнованиям национального уровня.

Сафиуллин не только запретил проведение в 2010 году соревнований памяти Георгия Берегового, он даже отказался подписать приказ об участии украинцев в международных соревнованиях по парашютно-атлетическому многоборью, которые проходили в России. Публикуем факс, получений Сафиуллиным из Москвы с приглашением отправить украинскую команду:

3safffi scaled

Ответа в Москве от Сафиуллина, естественно, не дождались. Зато исчерпывающий ответ получила тренер Енакиевского клуба, заслуженный мастер спорта, 50-кратня рекордсменка мира Валентина Закорецкая: каждый член команды должен заплатить по 1 тысяче долларов за подпись Сафиуллина плюс написать расписку, что в случае, если на соревнованиях будут денежные призы, половину гонорара спортсмены должны отдать по возвращении в Украину. Ответственным за сбор денег был назначен все тот же Тёрло. Возмущенная Валентина Николаевна обратилась в Верховную Раду, депутаты опять написали Сафиуллину, требуя прекратить поборы. А это хамло письменно ответило депутатам – если у енакиевских спортсменов есть доказательства, что у них вымогают деньги, то пусть предоставят эти доказательства в правоохранительные органы. Команда на соревнования, естественно, не поехала.

В конце концов, Сафиуллин, которому осточертели постоянные жалобы воспитанников Енакиевского клуба и депутатские обращения, решил уничтожить единственное в стране государственное учреждение внешкольного образования авиационно-технического профиля. По указанию Сафиуллина его заместитель Домашенко 30 августа подписал нормативный документ – Правила соревнований по парашютному спорту – в котором вообще нет такой спортивной дисциплины, как парашютное многоборье.

Иными словами – теперь Енакиевский государственный авиационно-технический спортивный клуб может закрываться. Парашютное многоборье (прыжки с парашютом на точность приземления, легкоатлетический бег или кросс, плавание вольным стилем и стрельба из мелкокалиберной или пневматической винтовки) – это единственный дисциплина из всех авиационных видов спорта, имеющая юношеский спортивный разряд. Заниматься парашютным многоборьем молодежь может с 14 лет (в России – с 11 лет), при этом до 16 лет (в России – до 12 лет) юные спортсмены вместо прыжка демонстрируют отделение от макета самолета и соревнуются на скорость укладки парашюта.

2beregg

Георгий Береговой сейчас, наверное, в гробу переворачивается от того, что творят всякие сафиуллины с его родным аэроклубом

Интересно, как Сафиуллин будет пояснять Януковичу причину, по которой в план на 2011 год Минсемьямолодьспорт не включил (второй год подряд!) соревнования памяти Георгия Берегового? Или Сафиуллин теперь, после Указа Президента, сделает один раз исключение и допустит спортсменов на эти соревнования бесплатно? А где он возьмет, в таком случае, Правила соревнований? Кто ему напишет Положение о соревнованиях? – У Сафиуллина есть люди, которые способны разработать подобные документы и организовать проведение первенства по такой сложной программе? Или ему их будет писать Карпеков?

И, самое главное – кто будет принимать участие в соревнованиях? Пусть Сафиуллин попробует назвать пофамильно людей, которые в Украине могут на хорошем уровне и выполнять прыжки с парашютом на точность приземления, и бегать, и плавать? Он много в жизни видел спортсменов с такой подготовкой? – Одна надежда на воспитанников и инструкторов Енакиевского клуба, где как раз и культивируется эта спортивная дисциплина.

Вот только погрязший в воровстве Сафиуллин никак не может сообразить, что воспитанники клуба, которых он обложил денежными поборами, просто откажутся принимать участие в соревнованиях памяти Георгия Берегового, если узнают, что мошенники Карпеков и Тёрло продолжают крутиться возле Минсемьямолодьспорта, торговать «удостоверениями парашютиста» и собирать «безвозвратную финансовую помощь, без НДС».

(продолжение следует)

Сергей НИКОНОВ, «ОРД»

Предыдущие главы:

http://ord-ua.com/2010/10/17/safiullin-biznes-na-detyah/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/20/safiullin-biznes-na-detyah-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/24/safiullin-biznes-na-detyah-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/01/safiullin-biznes-na-detyah-4/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/04/safiullin-biznes-na-detyah-5/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/17/safiullin-biznes-na-detyah-6/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/21/safiullin-biznes-na-detyah-7/?lpage=1

В тему:

«Міністерство дерибану та спорту»

http://ord-ua.com/2010/09/23/ministerstvo-deribanu-ta-sportu/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/26/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/29/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/07/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-4/?lpage=1

Заместитель Сафиуллина уличен в коррупции

http://ord-ua.com/2010/11/29/zamestitel-safiullina-ulichen-v-korruptsii/?lpage=1

«У Ахметова завелась «криса»

http://ord-ua.com/2010/10/04/u-ahmetova-zavelas-krisa/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/11/u-ahmetova-zavelas-krisa-zakinchennya/

«Равіле Сафовичу, візьміть слухавку!»

http://ord-ua.com/2010/10/06/ravile-safovichu-vizmit-sluhavku/?lpage=1

«Криса замітає «сліди»

http://ord-ua.com/2010/10/21/krisa-zamitaye-slidi/?lpage=1

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. Вот и всё. Янукович прикрылся от журналистов и общественности президентским указом, теперь критиковать Януковича НЕ ЗА ЧТО. Сафиулин послал, Янукович уклонился, обращайтесь в правоохранительные органы.
    Не хватает парашютистам смелости и креатива.

  2. Якщо минулий матеріал обговорювали 3 людини, то нинішній 1 (одна!). Це вартість і ціна писанини яку розвів Бойкіс-Нікогульман (одна особа). Окрім гомеричного сміху 18-разові “нападки” нічого не викликають. Просто дивна принциповість ні не писак Бойкіс_Нікогульман_Чорнровіл Тані, яка щойно народила й звичайно сидячі вдома у Львові заробляє на шматок хліба. Ні вони нуль без палочки. Принциповість людей , які стоять, чи лежать, а може сидять за писаками. Десь, у якомусь матеріалі проскочив Суркіс, який начебто стоїть за писаками. Але це смішно. Суркісу, аби самому відкараскатись від тих нападів, які все посилюються час від часу. Ні за матеріалами стоїть Бойкіс, якому не дали стрибнути на змаганнях і він пообіцяв закатати всіх в асфальт. Мабуть мав на увазі асфальт біля свого будинку на Серці. Навіщо далеко ходити шукати асфальт. Але треба йому нагадати, по-перше 1962 року там на Серці зірвало греблю і недалеко від його будинку є яри, в які 1941 року були закатані в асфальт його єдиновірці. Що історія повертається? Бо-Бойкіс вирішив закатати в асфальт цілу федерацію парашутистів. І от завдяки нардепу Бондаренко, а раніше нардепу Донію, а нещодавно флюгеру-нардепу Москалю катає в асфальт. Але дедалі здається що він катає в асфальт сам себе. Ну щож дебільна цілеспрямованість, дозволить Бойкісу на Серці відвідати ще один заклад, до якого він прагне по вул. Фрунзе, 103…

  3. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1099/2010
    Про звільнення Р.Сафіулліна з посади Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту

    Звільнити САФІУЛЛІНА Равіля Сафовича з посади Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту.

    Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

    9 грудня 2010 року

  4. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1115/2010
    Про призначення Д.Табачника Міністром освіти і науки, молоді та спорту України

    Призначити ТАБАЧНИКА Дмитра Володимировича Міністром освіти і науки, молоді та спорту України.

    Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

    9 грудня 2010 року

  5. А что тут комментировать?
    Разве что высказать сочувствие(фальшивое) мании величия в лице “парламентского кора”. Ну и Сафиуллину заодно

  6. Да что вы долбите одну и ту же тему,? — не там копаете!и причем тут Сафиулин,- он вообще ни в теме, берите ниже — директоров департаментов и ниже, вот где кубло!!! в данном министерстве столько “интересного” и столько “интересных видов спорта” которые ПРОСТО делят государственные денежки между федерацией и чиновничками(всех рангов),ну и, суммы там совсем другие….. И бизнес там совсем не на детях, а на спорте.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ