Человек не терпит насилия!

Прокурори піщаних кар’єрів (анонс)

snake eating snake 02

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000010754 StartFragment:0000000454 EndFragment:0000010738

У Києві вже стріляють. Чи, принаймні, пострілюють. Та й як не стріляти, якщо дві високоповажні сторони – столична міліція та прокуратура Деснянського району Києва ніяк не можуть поділити нелегальний кар’єр по видобуванню піску неподалік Троєщинського ринку? Точніше, навіть не один, а цілу низку кар’єрів, право на розробку яких, на тверде переконання міліціонерів, має належати саме їм. У прокурора району точка зору прямо протилежна. Урешті-решт, у хід пішла вогнепальна зброя.

Якби б прокурор Деснянського району Максим Юрійович Гольдарб пристрелив би когось з начальників міліцейського Главку, ми б, хіба, попрохали пана Президента нагородити прокурора медаллю «за визволення Києва». Принаймні, жалоби б цього приводу точно б не оголошували. Але під кулю потрапила стороння людина – Толстушко В’ячеслав Іванович, звичайнісінький роботяга, який перебував на місці нелегального видобутку піску. Толстушка зразу ж відвезли до Лікарні швидкої допомоги, де його прооперували та витягнули кулю. Трапилося це 29 вересня 2010 року, але кримінальна справа за фактом стрілянини досі не порушена. Та й хто її порушить? – Прокурор Деснянського району Гольдарб чи його піднаглядні міліціонери?..

Донедавна Максим Юрійович був широко відомий лише у вузьких донецьких колах під прізвиськом «Конверт». Ні, зовсім не тому, що він, працюючи на посаді прокурора м. Дебальцевого Донецької області, полюбляв отримувати хабарі в конвертах. Боже збав! У конвертах донецькі прокурори давно вже не беруть. Хіба що в «дипломатах». Насправді таке прізвисько Гольдарб отримав пізніше – коли з прокуратури Дебальцевого перейшов до прокуратури Донецької області, де очолив відділ по нагляду за податковою міліцією. У робочий час – наглядав, а в неробочий, як подейкують злі язики, – «кришував». Причому, не стільки оту міліцію, скільки створювані нею «конвертаційні центри». Звідтіля й прізвисько. Принаймні, так стверджують колеги Максима Юрійовича.

Лише 5 липня цього року Гольдарб був переведений з Донецька до Києва, а вже весь Троєщинський ринок (а також ринки «Юність» і «Фермер» столиці) гуде про його подвиги та його апетити. Мови не має: «стригти» ринки на піднаглядній території – це традиційне хобі донецьких прокурорів. Чого лише варта історія про те, як дружок Гольдарба (за сумісництвом – двоюрідний брат нинішнього заступника Генерального прокурора України) Рафаєль Ізмайлович Кузьмін опікався Покровським ринком у Донецьку. Оскільки той ринок споруджений був впритул до домової церкви обласного прокурора Геннадія Васильєва – храму Покрова Пресвятої Богородиці – для експлуатації торговельного закладу підприємливі прокурори організували Товариство з обмеженою відповідальністю «Свята Діва Марія»…

На відміну від братів Кузьміних, Максим Юрійович польотом фантазії ніколи не відрізнявся, і тому після призначення на посаду Деснянського прокурора швиденько провів ревізію своїх володінь, спробував «наїхати» на Троєщинський ринок, отримав від коша й переключився на два базари поменше – «Юність» і «Фермер». З «Фермером» жодних ускладнень не вийшло, а стандартна схема спрацювала безвідмовно: закриття ринку через виявлені санітарні порушення – 600 тисяч доларів – відкриття ринку через відсутність санітарних порушень. Засновникам «Юності» було просто названа такса, причому захмарна – половина місячного прибутку.

Але головна стаття доходів це – звісно, піщаний ґрунт району. Можна безкарно (безкарно – для прокурора, ясна річ) копати в будь-якому місці, видобуваючи потрібний будівельникам пісок. Одначе, проблема полягає в тому, що та ж сама тема цікавить і київську міліцію.

Тоді в хід пішли заходи прокурорського реагування: Гольдарб хутенько порушив кримінальну справу за фактом незаконного видобутку корисних копалин в районі Лісового цвинтаря, вилучив всю техніку, що працювала під міліцейським «дахом» (вона й донині красується на майданчику біля нелегального кар’єру по вулиці Пуховській), та запустив у кар’єр дві свої фірми – зареєстроване в Донецьку ТОВ «Єврофакт-плюс» (код ЄДРПОУ 34266576) і «прибиту» київську фірму «Гран-Трейд» (код ЄДРПОУ 36859074). А також – виписав з Донецька «смотрящєго», такого собі «Артурчика».

Міліціонери обурились. Гольдарб у відповідь став розповідати, в які високі кабінети він відкриває двері ногами, і як прокурор Києва Ударцов бере в нього корм з рук. Ударцов, довідавшись про таке, хотів був легеньким підсрачником надати тілу Гольдарба рух у напрямку Донецької області. Тоді Гольдарб кинувся в ноги все того ж Рафаєля Ізмайловича Кузьміна, Рафаєль Ізмайлович побіг до Рената Равелійовича. Ну, і так далі…

Про все це – прокурорські кар’єри та прокурорські інтриги – наше нове оповідання, з яким читачі «ОРД» матимуть нагоду невдовзі ознайомитися.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. Хазари-янучари обов’язково перестріляються, така в них вже вдача. Шкода що їх багато — довгий процес!

  2. В севастополе идет суд над 4 ментами райотдела.
    судья бывший прокурорский работник.
    Беспредел со стороны судьи и прокуратуры поражает своей безнаказанностью.
    Модератор пмоги ментам.
    подробности на 5kopeek.info (Прокуратура чинит беспредел над милиционерами)

  3. Документы (фото, видео, копии и т.п.) готовы предоставить немедленно!
    Севастопольские СМИ бояться “связываться”с прокурорскими работниками.
    Уголовное дело в ноябре должно быть завершено.
    Подробности на сайте 5kopeek.info (Прокуратура чинит расправу над милиционерами)

  4. Никогда не думал, что бывшие конторщики могут опустится до такого, чтобы размещать всякую мутотень. Вы решили помочь бедному Бойко отработать бабло?

  5. Голубизне как всегда не нравиться, вот бы про юльку что нибудь, срань какую небудь, вот харашо было, а так нет, все заказное

  6. Ну як би то не було, а дві квартири, з тих, які мали бути передані місту для фінансування добудови будинків по Лаврухіна (Еліта-центр № 2), Деснянською райдержадміністрацією незаконно були передані прокуратурі Деснянського району (чи не під гніздечко пану Гольдберту).
    Напевно саме тому, пан Гольбарт ну в упор не бачить деяких афер керівництва Деснянської РДА.
    Правильний пацан, с понятіями.
    Істінно донєцкий.

  7. Скора даунбасянам красть будет нечего в державе, отберут, что интересно, постреляют несогласных и только потом СДД, а мы потом пойдем на север к ввп, там порядка немножко побольше! И алчные даунбасяне к тому времени полностью СДД, так что не будет нужды ввп насильно принуждать их к проживанию в рамках закона, а не понятий.

  8. а походу не найдецо ни одного мента или комерса, который бы о гольдарбе хорошо отозвалсо, интересно, а среди прокурорских?

  9. А на кой ляд писать то что никогда не доказать.
    или у “афтора” есть то что мы никогда не увидем.
    “Дело Мельниченка” продолжается?
    Ждем продолжения
    р/s Афтор дай хоть № палаты где потерпевший лежит или хотя бы № дела которое втихоря возбуждено — а если нет — на свалку таких журналюг (не в обиду профи)

  10. Чого про водія Луценко не пишимо? З якого дива він став підполковником та пішов на пенсію…. Люди з міліції по 20-30 років “оттрубили”. Ще хотілось би нагадати як Луцик, Ярема та Данилишин в м. Києві: вкрали готель біля “Октябрьской” лікарні, паспортний стіл Шевченківського р-на та приміщення ДАЇ Шевченківського району, по вул.Ярославів Вал хотіли цілий старовинний будинок(ТУМ Шевченківського РУ. А чого варта афера( 15 млн. грн) з виділенням землі і побудовою житла для ментів. Я не кажу про чемодани, щомісячні відкати Юрку…. Луцик — де твої нари? Колесніков — Ви Лох? Навіщо Вас Юрко гнобив біля параши і жодної відповідальності за це не несе. Хіба Ваша влада не “конкретна”? Чи ви усі там як “Ляшки” ну дуже толерантні один до одного….

  11. 600 тисяч доларів … Может я чего то не понимаю, но не дешевле ли акуратно сделать так уже что бы рот не раззевал никогда?

  12. Олександр Дядюк, я вибачаюся, але хочу зазначити, що Ви невірно вказали прізвище. Це суттєво, так як в органах прокуратури також працює співробітник на прізвище ГОЛЬБАРТ, який на відміну від ГОЛЬДАРБА, дуже принципва та поважна людина.

  13. Максим Юрьевич редкий экземпляр. бизнес в прокуратуре был налажен от продажи карточек, до крышевания, вымогательства и исполнения заказов. При этом его кумом является еще однар редкосная жид. личность Дрегер. И эта парочка по донецку нагадила очень много. и еще зажимает бабки и неделится с подчинеными.

  14. Пану Прокурору приношу вибачення за помилку з прізвищем. Це чисто технічна помилка і я мав на увазі саме Деснянського “молодого прокурора”

  15. Ребята ключевая фраза здесь “не делится с подчиненными”. такое ощущение что большая часть коментов — от какогой-то корпоративной тусовки, где кто-то с кем-то чего то не поделили. Либо хотели но им не дали. На деле песок этот несчастный перестали добывать, “лавочку” закрыли и бизнесс людям поломали. Не верите — съездите и гляньте. А обиженные добытчики теперь “сквозят”. Дело выеденного яйца не стоит. Кстати, о тех кто сливает автору “правду о страшных донецких пацанах” — объективный анализ показывает, что большая часть информации высосона из пальца, поэтому она публикуется не в газетах и не на УНИАНЕ, а на сайтах которые нельзя привлечь за дифамацию. Впрочем для нас говнометство давно уже стало любимым журналистким жанром, увы

  16. Респект за комент про “честных орлов” Юры луценко! А то складывается такое ощущение что в донецке одни бандиты а в остальной части Украины их жертвы. У меня на Донбассе живет родня и друзья — такие же люди как и мы, от налогов уклоняются и заработать хотят, но “кровь христианских младенцев” не пьют. Ясно сейчас выборы и донецкие борются с донецкими:) и еще грызутся с опозицией. Но когда же будет компания про Юща? Вот человек за 5 лет так стране нагадил, ну как никто! И где расследования про его околосемейных бизнесс? Про петины счета? Про откаты и т.д. Неужели мы все сделаем вид что этого ничего не было а будем продолжать бороться “з жидами та масонами”?

  17. Господин Бойко! Вы плохо информированы,-обычный роботяга, как Вы называете Толстушка В.И., совсем не обычный. Обычные простые роботяги на мерседесах не ездят и брильянты своей жене не покупают. Можно только догадыватся, сколько он Вам заплатил, за то,что Вы о нём написали.

  18. Эта статья заказняк и порожняк от тех, чей песочный бизнес был поломан, и тех кто их крышевал, желающих там работать хоть отбавляй, но карьер закрыли и никого туда не пускают. Прежде чем писать бредовые статьи проверять надо.

  19. интересно, так кому ж матушка-природа подарила такой бесценный подарок???Кому ж должны пренадлежать эти неисчерпаемые богатства природы: прокурорам,милиции, следователям или президенту????Кому??????или может “звичайнісінькому роботяге”????кто может или должен “контролировать песочный бизнес”???––—

  20. Лавочку не закрыли, а перенесли в Броварской район, а именно между с. Погребы и с. Троещина, ночью, если двигаться в сторону Погребов, можно с левой стороны в поле увидеть как в свете фар трудятся современные старатели… А что касается стрельбы, то она действительно была, только не с боевого, а с травматического оружия.

  21. Воры и нерадивые чинуши были всегда.Хуже всего то,что ОНИ перестали хоть кого-то бояться,а делают свои делишки НАГЛО,ЦИНИЧНО,В ОТКРЫТУЮ,НИКОГО НЕ БОЯСЬ ИЛИ СТЕСНЯЯСЬ,НЕ БРЕЗГУЯ НИЧЕМ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…
НОВОСТИ