Человек не терпит насилия!

ПАЛАЧ ЮРИЙ БЕНЦА – ПРОКУРОР ОБЛАСТИ cet. par. ГЛАВА МАФИИ

23 жовтня 2009 року

Президенту України
п. Ющенко В. А.

Прем’єр-Міністру України
п. Тимошенко Ю. В.

Генеральному прокурору України
п. Медведьку О. І.

Голові Державної податкової адміністрації України
п. Буряку С. В.

Голові Закарпатської обласної державної адміністрації
п. Гаваші О. О.

Засобам масової інформації

Дробишева Павла Валерійовича,

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Я, Дробишев Павло Валерійович, з 2002 року є мажоритарним акціонером Відкритого акціонерного товариства «Агропромислова група «Закарпатський сад» (надалі — Товариство). З 14 лютого 2003 року я займаю посаду Заступника Голови Наглядової ради Товариства.
Першопочатково вказане Товариство було винним радгоспом-заводом, яке мені разом з моєї командою вдалося переобладнати у коньячний завод повного циклу, який за наслідками рейтингування Мінагрополітики 2004 року увійшов до сотні провідних підприємств України, у 2005 році став лідером за прибутками, є лауреатом численних національних та міжнародних конкурсів.
Такі успіхи відразу ж звернули на себе увагу злочинного рейдерського угрупування, створеного внаслідок успішної співпраці криміналу з правоохоронцями – перевертнями, а саме: керівниками даного угрупування є прокурор Закарпатської області Ю. Ю. Бенца та голова Закарпатсадвинпрому Гісем В. В. та деякі інші не менш сумнівні особи, такі як голова Господарського суду Закарпатської області Ващиліна Н. М., яка забезпечує судове прикриття діяльності вказаних та інших осіб.
Даному угрупуванню вже вдалося захопити у свої корупційні руки майно Державного підприємства «Ужгородський коньячний завод», який у відповідності до ЗУ «Про перелік об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації» не може належить приватному власнику, Закарпатський банк «Укоопспілка» (зараз АТ «Коопінвестбанк»,), приміщення Укоопспілки в центрі м. Ужгород, завод «Патент», Плосківський завод мінеральних вод, а також безкінечний перелік інших об’єктів у Закарпатті…
На даний момент перевертням не вдалося захопити Товариства за співучасті сина Ващиліної Н. М. Олега за підробними довіреностями, але вдалося практично паралізувати діяльність Товариства.
Я неодноразово звертався до усіх адресатів з повідомленнями про прояви корупції серед посадовців найвищих рівнів органів прокуратури та податкової служби у Закарпатській області, які мали та мають місце в період з 2005 року по теперішній час.
Впродовж останніх місяців в черговий раз мало місце кричуще порушення законодавства з боку співробітників вказаних органів.
Так, 20 січня 2009 року Слідчим з особливо важливих справ слідчого відділу податкової міліції ДПА у Закарпатській області лейтенантом міліції Вітоняк Н. Ю. було порушено кримінальну справу № 1600809 щодо головного бухгалтера Товариства Михайленко (Дерев’яги) Діани Цезарівни за фактом умисного ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.
Як на привід для порушення кримінальної справи слідчий посилається на рапорт оперативного працівника МВПМ ДПІ у Тячівському районі про виявлений злочин за наслідками планової виїзної перевірки Товариства за період з 01.01.2007 року по 30.06.2008 року.
При цьому Вітоняк Н. Ю. було відомо про те, що податкове повідомлення-рішення, виставлене за Актом планової виїзної перевірки Товариства за період з 01.01.2007 року по 30.06.2008 року, оскаржене Товариством до Закарпатського адміністративного окружного суду.
Слід зазначити, що у відповідності до п. 5.2.6. ЗУ «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» якщо платник податків оскаржує рішення податкового органу до суду, обвинувачення особи в ухиленні від сплати податків не може ґрунтуватися на такому рішенні контролюючого органу до остаточного вирішення справи судом, за винятком коли таке обвинувачення не тільки базується на рішенні контролюючого органу, а й доведено на підставі додатково зібраних доказів відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства України.
Незважаючи на зазначене, податкова міліція не тільки порушила кримінальну справу, а прокурор її підтримав, але й проводила численні процесуальні дії, незаконно витребовуючи документи, які не мали жодного відношення до порушеної кримінальної справи, в тому числі й розкриваючи банківську таємницю, чим грубо втручалися у господарську діяльність Товариства.
13 липня 2009 року Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області Постанова про порушення вказаної кримінальної справи була скасована через її незаконність. Апеляційний суд підтримав Постанову суду першої інстанції.
За аналогічною схемою діяли працівники податкової міліції, порушивши 09 січня 2009 року ще одну кримінальну справу № 1600209 проти колишнього Генерального директора Товариства Ашихміна С. О. та колишнього головного бухгалтера Товариства Павльо Ю. Ю. за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Цього разу приводом для порушення кримінальної справи стала службова записка ОУ УПМ ДПА у Закарпатській області від 24.12.2008 року стосовно взаємовідносин Товариства із ЗАТ «Третя Київська оптова база» за період з 01.01.2006 року по 31.12.2006 року. У вказаній записці встановлено, що службові особи Товариства у 2006 році буцімто умисно завищили валові витрати на суму 2 934 432,25 грн., в результаті чого не сплатили податкові зобов’язання з податку на прибуток в сумі 733 606,00 грн. та шляхом безпідставного збільшення податкового кредиту ухилилися від сплати податку на додану вартість на суму 715 485, грн., всього ухилилися від сплати податків на загальну суму 1 449 091 грн., чим заподіяли шкоду державі у особливо великих розмірах. Слід зазначити, що буцімто виявлення вказаного злочину не базується навіть на Акті перевірки Товариства податковими органами.
Я також не можу погодитися з казаною Постановою про порушення кримінальної справи, оскільки Товариство ще у 2007 році пройшло планову виїзну перевірку з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2006 року по 31.12.2006 року. Вказаною перевіркою не було виявлено порушень чинного законодавства Товариством при взаємовідносинах з ЗАТ «Третя Київська оптова база». Одночасно в ході розслідування вказаної кримінальної справи співробітником СВ ПМ ДПА у Закарпатський області Мазютою Р. І. було допущено ряд зловживань службовим становищем, при чому із залученням до неправомірних дій працівників суду. Так, 04 лютого 2009 року в установі банку ВАТ «Кредитпромбанк» Мазютою Р. І. за Постановою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області (суддя – Бисага Т. Ю.) було здійснено виїмку роздруківок руху усіх коштів по рахунку Товариства за період з 01.01.2006 року по 01.07.2007 року з вказівкою усіх реквізитів контрагентів,та усіх фінансово-господарських документів, які стосуються вказаного рахунку. Вважаю, що виїмка вказаних документів у повному обсязі є безпідставною, а також свідчить про грубе втручання органів податкової міліції до господарської діяльності Товариства.
Вказана постанова також була скасована Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області як така, що порушена без достатніх підстав. Апеляційний суд знов таки підтримав Постанову суду першої інстанції.
Проте, вочевидь, органи податкової міліції разом з прокуратурою не зважають на приписи законодавства та судову практику, а тому 22 липня 2009 року Слідчим з овс ПМ Мазютою Р. І. було порушено чергову кримінальну справу № 1603309 проти головного бухгалтера Товариства Михайленко Д. Ц. та Генерального директора Товариства Константінова В. В. за фактом ухилення від сплати податків.
Приводом та підставою для порушення цієї кримінальної справи став Акт № №12/23-50/00413771 про результати невиїзної документальної перевірки Товариства з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні фінансово-господарських операцій між Товариством та ТОВ МПКФ «Акт Європа Дніпро» за період з 01.04.2008 року по 31.12.2008 року. Рішення-повідомлення, виставлені Товариству за наслідками перевірки, також оскаржені Товариством до суду.
29 вересня 2009 року вказану Постанову про порушення кримінальної справи також було скасовано Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області. Апеляційну скаргу ні прокуратура, ні органи податкової міліції не подавали.

Виходячи з того, що впродовж менш як року органами податкової міліції Закарпатської області було порушено три кримінальні справи проти співробітників Товариства, при чому всі вони були порушені незаконно та безпідставно за одним і тим же сценарієм з допущенням одних і тих же порушень, є всі підстави вважати, що вказані органи діють за замовлень когось з високих посадовців Закарпатської області.
Слід зазначити, що в приватних бесідах усі слідчі органів податкової міліції вказували, що вказівки про порушення кримінальних справ проти посадових осіб Товариства вони отримували безпосередньо від прокурора Закарпатської області Бенци Юрія Юрійовича. Хочу зазначити, що в період з 2005 року по 2009 року за вказівкою цієї особи проти посадових осіб Товариства було порушено понад 20 (!!!) різноманітних кримінальних справ, проте жодна з них так і не була доведена до суду, оскільки порушені вони з надуманих, часту безглуздих підстав. В процесі «розслідування» цих кримінальних справ йшло справжнє збирання інформації про всі фінансово-господарські операції Товариства.
Після усіх моїх звернень, запитів народних депутатів та контролю зі сторонни Секретаріату Президента України, слідчому прокуратури пану Борису було оголошено догану, ще одного слідчого було звільнено, в той час як замовники вказаних злочинів залишаються непокаранними.

Про корупційність прокурора Закарпатської області Бенци Ю. Ю., який не тільки дав вказівку порушити вказані кримінальні справи проти посадових осіб Товариства, але й в подальшому контролював їхнє «розслідування», свідчить ще й те, що Бенца Ю. Ю. за рахунок коштів ОП «Ужгородський коньячний завод» побудував собі два приватні будинок (радше палаци), відремонтував будівлі Прокуратури Закарпатської області, а також придбав численні прикраси для своєї дружини вартістю понад один мільйон гривень, які в подальшому були викрадені з будинку прокурора, і Бенца Ю. Ю. не посоромився подати відповідну заяву до міліції з вказівкою вартості цих прикрас. Про вказану взаємовигідну співпрацю відомо усій області, про неї численну кількість раз писала преса, проте жодної реакції ні з боку Генеральної прокуратури, ні з боку будь-яких інших органів ніхто не дочекався.
Вказані неправомірні дії правоохоронців призвели до практично повної зупинки виробництва, скорочення численності працівників Товариства, скорочення обсягів сплачених податків, що в умовах сьогоденної економічної кризи завдає значної шкоди не лише економіці України, але й ставить на межу бідності вивільнених працівників.

Виходячи з викладеного вище, —
прошу:
1. Призначити спеціальну комісії з працівників Генеральної прокуратури України для розслідування вказаних вище корупційних діянь Прокурора Закарпатської області Бенци Ю. Ю.
2. За наявності підстав за наслідками перевірки порушити кримінальну справу проти Бенци Ю. Ю., а на час перевірки відсторонити останнього від займаної посади.
3. Вжити заходів щодо ліквідації злочинного угрупування Гісема-Бенци, повернення незаконно привласненого майна та притягнення до відповідально усіх винних.
4. Про результати розгляду скарги повідомити скаржника.

П. В. Дробишев

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. Дуже смилива людина,повага йому,але Вин забув у кінці листа написати:…якщо після написання цього листа зі мною або з моею родиною щось трапиться,виннинми вважати крім Прокурора щей тіх поважних людей на чье ім”я написано листа,починаючи с Ющенко В.А….

  2. Бенца — ще тей фрукт, наскрізь корумпований. До нього на прийом мінімум 5 тисяч баксів, і за те щоб “обговорити” питання.

  3. Бенца це шахрай з великої букви !Запитайте у корінних мукачівців хто він і де живе,і вам усім стане ясно.А ще запитайте хто його спільник,усі знають що це пройдисвіт бізнесмен з Мукачева Боднар Мішка ! Все відмивається через фірму Боднаря ,це не є секретом…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ