Человек не терпит насилия!

Підпільний мільйонер в Міністерстві оборони

Вкотре повертаючись думками до питань обороноздатності нашої країни, згадую відомий вислів першого канцлера Німецької імперії Отто фон Бісмарка: «Якщо народ не хоче годувати чужу армію, він повинен годувати свою». Глибше замислившись над сказаним та переглянувши сторінки історії, очевидним є беззаперечний факт – чужа армія є набагато дорожчою для утримання, аніж своя, як в плані матеріальних витрат, так і в моральному і соціальному вимірі. Однак не буду вдаватися у спогади минулого, аналізувати різноманітні аспекти перебування чужих армій на окупованій території, нещастя та біди для місцевого населення, які приходять разом із завойовниками…відомо ж – переможець отримує все. Натомість виникає логічне запитання, що робиться в Україні для збереження власних Збройних Сил, які залишилися нам у спадок від колись могутньої імперії, що за 17 років незалежності було зроблено керівництвом військового відомства для утримання обороноздатності нашої держави на належному рівні. Повірте, картина на даний час маловтішна – понад 90 відсотків техніки і озброєнь армії вичерпали свій ресурс, на ремонт і заміну грошей катастрофічно не вистачає. На утримання, переоснащення, модернізацію військової техніки впродовж минулих років виділялося трохи більше половини від закладеного у бюджет, якраз стільки, щоб військо виживало, а не розвивалося. При цьому все ж таки виділене фінансування як правило йде не на закупівлю нових видів озброєння та розвиток стратегічно важливих родів військ, а на харчування, іншими словами – проїдання, та мізерне матеріальне забезпечення солдатів. Усе решта, що залишається від злиденного утримання солдатів строкової служби, як правило залишають у своїх кишенях особи, особливо наближені до імператора…себто до самого Міністра оборони…і якщо, за практикою криміналістики, при фінансових махінаціях не вдається довести вину керівника, за все доводиться відповідати головному бухгалтеру. Однак не буду заглиблюватись в алегоричні лабіринти, а спробую навести яскравий приклад повної безвідповідальності перед законом, покривання злочинних механізмів у підконтрольному відомстві, безпосередньої участі у фінансових махінаціях та тотального розкрадання державних коштів Директором департаменту фінансів Міністерства оборони.

Декілька вступних слів про нашого героя — Марко Іван Юрійович, 21.12.1949 року народження, уродженець с. Великі Ком’яти Виноградівського району Закарпатської області (знову ж таки сумнозвісна кузня кадрів для сучасної України), з березня 1997 року — незмінний керівник головного фінансового відомства Міноборони. Так і хочеться вигукнути словами пісні – НАСТОЯЩІЙ ПАЛКОВНІК…от тільки рильце у пана директора таке, ніби об нього розірвали не одну пухову подущину, луплячи з лютої ненависті до ворогів…і якщо наш президент міг із впевненістю сказати сакраментальне «Ці руки нічого не крали», то Іван Юрійович мабуть може спромогтися лише на безневинне – «Ці очі не бачили, як ці руки крали».

В той час, коли армія рідної держави знаходиться на грані розвалу, на утримання одного солдата строкової служби державою виділяється по 20 гривень щоденно, молоді офіцери із заробітною платою не більше двох тисяч гривень на місяць живуть у переоблаштованих бараках, де вітер – рідний брат, а таргани – дорога родина, більшість підготовлених у військових вузах спеціалістів відмовляються від продовження подальшої служби у збройних силах через мізерне матеріальне забезпечення і безнадію отримати коли-небудь житло, тотальне скорочення особового складу ЗСУ призводить до втрати обороноспроможності країни, пан директор у свої неповних 60 є таким собі військовим олігархом, якого жодним чином не торкаються нагальні проблеми війська, а думка про швидке звільнення у зв’язку із досягненням граничного віку перебування на військовій службі (у грудні виповнюється 60 років) примушує вдаватися до втілення у реальність нових корупційних схем та фінансових махінацій задля власної наживи. При цьому, Марком фактично не здійснюється контроль за станом речей у підконтрольному йому відомстві та виконанням прямих службових обов’язків його підлеглими у Департаменті фінансів МО, які також, за мовчазної згоди і при власних інтересах пана директора, активно беруть участь у розкраданні коштів, виділених на потреби армії. Звичайним явищем у Департаменті стали так звані «земельні та речові аукціони», на яких фактично за безцінь у порівнянні із реальною собівартістю, комерційним структурам з молотка продаються десятки та сотні гектарів землі по всій Україні, яка належала Міноборони, будівлі колишніх військових частин, складів, боєздатна та технічно справна техніка військово-господарського призначення (на складах НЗ останніми роками значно поменшало вантажних військових транспортів, тягачів, іншої автотехніки, яку подають як морально застарілу із списують за собівартістю металобрухту). Прослідкувавши документальні матеріали, згідно яких надаються дозволи на продаж чи оренду військового майна, усе вказує на покровительство багато чисельних злочинних фінансових оборудок з боку керівництва Департаменту фінансів та безпосередньо пана Марка.

Ще одним кричущим фактом повної безкарності та тотального нехтування антикорупційним законодавством з боку директора Департаменту є налагодження ним ефективного механізму відмивання державних коштів та легалізації грошей, отриманих злочинним шляхом (у КК України читаємо диспозицію ст.209) через можливості фіктивних комерційних структур та підставних осіб з близького оточення пана Марка. Саме такою особливо наближеною до пана головного бухгалтера армії є його вірна соратниця по гламурному життю та заміських фешенебельних готелях і саунах Ващенко Ірина Василівна, 12.08.1969 р.н., що проживає у м.Києві по вул.Драгоманова, 12, кв.67. Будучи заміжньою та працюючи на посаді начальника кафедри економіки Київського військового інституту при Національному університеті ім. Т.Шевченка, при середньомісячній заробітній платі у 2 тис. гривень, Ірина Василівна є повноправною власницею чотирьох квартир у м. Києві, які отримані Марком в якості подяки у формі так званих «відкатів» від фізичних та юридичних осіб за кришування директором Департаменту фінансів різнопланових оборудок при закупівлях в процесі фінансово-господарської діяльності Міноборони. Поруч з цим, пані Ващенко, при «захмарній» викладацькій зарплатні, є власницею двох автомобілів: джип HUNDAI SANTAFE, н.р. АА0232СН, 2007 року випуску, вартістю близько 54 тис. доларів США, а також джип Mercedes ML 500, н.р. АА 0455 іі, 2008 року випуску, вартістю більше 98 тис. доларів. Виникає логічне запитання, звідкіля у середньостатистичної громадянки такі фінанси…одразу ж відкину думки про сприяння з боку чоловіка, який проживає окремо по вул. Жолудєва, – пан Ващенко їздить на чорному ДЕО-Ланосі і не має найменшого бажання фінансувати коханку головного фінансиста армії.

На цьому досягнення пана Марка не завершуються. Ще одним ефективним та фактично безпрограшним варіантом власної наживи є фінансові махінації по виплаті неаргументованих грошових компенсацій військовослужбовцям, значна частина яких повертається доброму «благодєтєлю» готівкою. Для прикладу, у минулому році військовослужбовцям різних рангів військової частини А 0799, яка належить до Повітряних Сил ЗС МО України та дислокована у м.Києві по вул. Фучика, за невідомих підстав та формальної аргументації, за фіктивними рішеннями судів різних інстанцій, за сприяння І.Марка було виплачено понад 19, 5 млн. гривень в якості компенсацій, в результаті чого 50 відсотків від вказаної суми виплат було повернуто особисто Івану Юрійовичу в якості щирої подяки від вдячних підлеглих. Такий собі відкат на злиднях особового складу. Мабуть саме на ці кошти паном Марком було придбано дві квартири у столиці та збудовано приватний котеджик – таку собі хатинку для відпочинку у Гореничах, що під Києвом.

Це тільки незначна верхівка айсбергу, ім’я якому – фінансова імперія Івана Юрійовича Марка. Усе решту знаходиться під холодною і темною водою, проте становить таку величезну масу зловживань та фінансових махінацій, що крижина, з якою зіткнувся Титанік, це просто льодова скалка в оці хлопчика на ім’я Кай з казки про снігову королеву. І коли на часі постало питання про швидке звільнення пана Марка із займаної посади за віком, він, відчуваючи кінець безкарній наживі за рахунок держави, тільки активізував свою бурхливу діяльність по власному збагаченню. При цьому пан Марко, заручившись підтримкою своїх товаришів по «щастю» — начальника Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України, державного радника юстиції 3 класу Війтєва Юрія Миколайовича та начальника одного з підконтрольних Вітєєву відділів – Дубця Ю.Ю., відчуває повну власну недоторканість і безкарність. При цьому усі фінансові махінації покриваються такими собі показовими процесами над нижчою ланкою у Департаменті фінансів, офіцерами та державними службовцями, які виконують волю Марка і за це несуть суто формальну відповідальність. Тільки за 2007 рік за розкрадання військового майна у великих та особливо великих розмірах до АДМІНІСТРТИВНОЇ відповідальності наказами Міністра оборони було притягнуто понад 40 державних службовців та військовослужбовців-офіцерів. Пояснення цьому доволі просте – видимість боротьби з корупцією у Збройних силах робиться, а орденоносний верховний БУРЯТ на посаді Міністра оборони отримує свої дивіденди від свого головного бухгалтера Марка, одним словом – і вовки ситі, і вівці цілі, щоправда трохи пожовані, і верховний пастух-оленєвод задоволений.

От тільки виникає логічне запитання…якщо факти корупційних дій у вищих командних ешелонах ЗС України мають місце бути, кому ж тоді здійснювати контроль та карати винних. Якщо верховний головнокомандувач, яким за Конституцією є Президент України, зайнятий справами міжнародними, приймає послів із вірчими грамотами та проектує чергові будови століття, Прем’єр-міністр займається газовими «проблемами» і захистом власних шкурних інтересів, крайньою залишається Генеральна прокуратура України і сам пан Єхануров як очільник військового відомства. От тільки, згадуючи відому байку Крилова, кожен тягне у свій бік, у власну кишеню, абсолютно не зважаючи на можливість кримінальної відповідальності та всяко приховуючи свої істині злочинні наміри, а в той час коли віз національної обороноздатності та безпеки народу, який годує поки що власну армію, залишається на старому місці у дуже плачевному стані…

Країна, переповнена власними геніями інженерної та фінансової думки на вищих керівних посадах, впевнено рухається у прірву, і саме тому дуже хочеться простому пересічному громадянину, який щоденно живе думкою про те, що їсти завтра, впасти на коліна і вигукнути – «Позбав, Боже, Україну від таких геніїв, а з дурнями українці розберуться самі».

Андрій Жиглов, спеціально для ОРД

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

181 ответ

  1. http://ord-ua.com/2015/12/28/variant-omega-ili-okonchatelnoe-reshenie/
    “Объекти вно, наша армия была развалено с любовью и основательно. К этому процессу приложили руки все министры обороны от Кузьмука и кончая Толиком Гриценко, у которого не хватило мужества застрелиться, но хватает наглости лезть то в президенты, то в парламент, то в борцы с коррупцией. Эти бессовестные персонажи ведут себя так, что армию разваливали инопланетяне, а они — белые и пушистые.”

    Да, министры обороны, конечно, сделали свое “черное” дело. Но ведь они в единственном лице не могли так развалить армию. Они это сделали благодаря участию своего аппарата, в который при всех министрах-негодяях входил и персонаж этой статьи…(((

    Поэтому обвиняя министров нужно не забывать “героизм” и остальных бесхребетных, которые ежедневно подавали на подпись министрам приказы и директивы. Я бы сказал что в развале армии эти трусливые генералишки виноваты даже больше чем министры.

    Но вот парадокс: министров все клянут, а эти шавки как нив чем ни бывало до сих пор пасутся у корыта бюджета Минобороны…(((

  2. С новым годом господа коррупционеры. Читаешь и смотришь бред про борьбу с коррупцией в Министерстве обороны Украины и наталкивает на всех нас простых военнослужащих одна мыслишка, а может у товарища генерала Полторока розовые очки, как поется в одной попсовой песенке. Даю мысли в слух, а кому интересно пусть снимут розовые очки.
    1. Как могут бороться с коррупцией приспособленцы которые лизали и лижут при всех министрах, а именно: Департамент финансов инвалид-пенсионер-генерал Марко, какой-то помочник не понятно по какому контролю инвалид-пенсионер-полковник Воробьйов Игорек бывший начфин ГШ ВСУ, инвалид-пенсионер-полковник Бондарь начфин ВВС, инвалид-пенсионер-полковник зам директора департамента финансов Винник, а теперь лица их проверяющие: вождь западных аудиторов пиджак-рагуль Брытан, однокашник бывшего МОУ Лебедева северный вождь аудиторов Чередниченко, одесский угодный всем и всегда вождь аудиторов Сиренко, винницкий вождь аудиторов Машталер, ну и как без Шурика Титковского — вообще лизун из лизунов обосновался в департаменте аудита МОУ, ну и наконец — то леди аудиторов МОУ Барынина.
    2. Список выщеперечисленных личностей это направление в котором есть большая опасность бюджету МОУ, причина этому прошлое прохождение приспособленческой службы этих лиц. Лица то старые а прикрываются лозунгами новой власти при этом скулят вспоминая разгульное житие при рыговских начальниках.
    3. хотелось бы узнать ответ а эти старые кадры уже люстрацию прошли а может и детектор брехни преодолели.
    4. О да так в этом списке сплошные “патриоты учасники АТО” уже наверное и УБД такие как Воробьйов, Титковский, Чередниченко, а теперь от люстрации директриса Барынина и западного аудитора слизняка Брытана прячет в Краматорске. А чем занимались эти лица в зоне АТО может кто то обьяснит простым бойцам. Как теперь верить Полтораку когда расплодилось псевдо воинов, а простой человек должен ждать учасника УБД как милостыню.
    5. В этом году походу всетаки повыганяют вышеперечисленых особей приспособленческого мышления иначе Полторака не поймут, хотелось бы поскорей чтоб убрали уже того инвалида-пенсионера-генерала Хыжего, ведь столько талантов открылось в армии и где они только анонсы сплошные.
    6. Есть еще один вор-начфин со стажем а вернее их два это во Львовском ОВК Недокус и 24 омбр Лизогуб, если этих ребят посадить в кресло детектора брехни столько интересного всплывет а заодно и фамилии их крышивателей которые уже и в ГШ и МОУ и ВСП короче кругом. один нюанс набираем в гугле Лизогуб Павло Иванович и что видим его фамилия одна из основателей “Ремстанкотехсервис”Ивано-Франковск, этот персонаж еще тот комерсант а цепочка проста чрез аудитора Брытана, кому надо поймет. Недокус ворюга из ворюг душок тянется еще с девяностых а кто его бывшие командиры знаете генералы Колесник да Криштун, да и остальных хватает в финансовом и аудиторском кругу. Сколько этим начфинятам финнарушений не пишут а им все пофигу, вот и Лизогуб выростил генерала Павлюка и так далее и тому подобное.
    7. Ну а теперь простое предложение а не сказать ли этим ребятам допобачення, ох да а как же без них будем пилить 100 млрд.грн. в этом году.
    8. Всех борцов с коррупцией поздравил просто Иванов, не забудте проверить их декларации особенно рагуля яворовского Брытана пока в окопе сидит с ноутбуком и айфоном жонушке звонит как он героично с компьютером воюет, а его особняк то в Яворове по улице Слука. 4 то уже плитами обложили украдеными взамен на лояльность с Академии СВ. Салют “героям” аудиторам при прохождении люстрации.

  3. Размер заработной платы Президента Украины П.А.Порошенко в 2015 году составляет:

    январь — 11936,40 грн,
    февраль — 10804,80 грн,
    март — 9296,00 грн,
    апрель — 9360,55 грн,
    май — 9499,41 грн,
    июнь — 9697,94 грн,
    июль — 9733,26 грн,
    август — 9733,26 грн,
    сентябрь — 9790,70 грн,
    октябрь — 9790,70 грн,
    ноябрь — 9790,70 грн,

    декабрь — 11620,00 грн.

    ИНТЕРЕСНО ВО СКОЛЬКО РАЗ ЗП МАРКА ЗА 2015 г. ПРЕВЫСИТ ПРЕЗИДЕНТСКУЮ?

  4. Ха ха! Все что нажито непосильным трудом!
    Кто ж вам правду покажет???
    Это ж Корейко своего рода!
    Он — честный владелец квартиры на ул Вузовской в Киеве и дачки в Гореничах! Только дачка не одна ! Почему же верят липовой декларации?
    Да и почему же инвалида держат до сих пор?!
    Странно , до сих не участник АТО! Зато сыночки уже “воевали” за незалежнисть !

  5. Хрень какая-то то блин Иван Юрьевич Марко, то блин Михаил Иванович Британ. Это что псевдоним чудака Корейко??????????????

  6. Ну как вам все то, что я написал выше за много лет под разными именами людей которых знал, и о людях с которыми я сталкивался в своей жизни и которые помогали мне всегда? Мерзко? Низко? Сумбурно до сумашествия? Но мне очень нравиться! Запомните меня таким!

  7. http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/16/7105759/view_comments/
    Бірюков: Переатестацію у МО не пройшла більшість керівників

    “Атестацію почали з керівників окремих структурних підрозділів (департаменти, окремі управління, окремі відділи). Таких у нас 25. Попередньо: з 25 начальників не пройшли переатестацію 15”, — зазначив Бірюков і додав, що серед них — двоє генералів та 4 полковники.

    Без сумніву, герой статті аттестацію пройде як завжди успішно.
    І це буде правильно: Іван Юрійович Марко самий, самий, самий…, а далі кожен знає, що знає…

    Без Марка І.Ю. фінансова система МО розвалиться як ніколи!!!

  8. Видимо таки нагрешил в своей жизни сей человек, нагрешил…(((

    Из странички Юрия Бирюкова с постом о результатах аттестации в Центральном аппарате МО. https://www.facebook.com/yuri.biriukov?fref=ts

    “Одно гражданское (бывший генерал-лейтенант) сидел на этой должности с 1997 года (в разных ипостасях этого структурного подразделения). Вдумайтесь, с 1-9-9-7 года!”

    Комментарии:

    Андрей Кульчицкий Неужели Марко…???
    Подобається • 14 • Вчора о 18:28

    Vadim Sekret Прикольно Вот только интересно неужели МАРКО сняли и уголовное завели?! Или он как был так и остался неприкасаемый и Второе интересно а кто Департаментом кадровой политики рулит?!
    Подобається • 6 • 23 год

    Сергей Непокупный “с 1-9-9-7 года! ” — не об Иване Юрьиче часом речь? wink смайлик
    Подобається • 1 • 22 год

    Уже и об уголовном деле народ гутарит…

  9. Это всего лишь одуванчики! Очередной старческий маразм!
    У этого фееричного идиота голубая мечта — построить бассейн! Сейчас кстати строят баню!
    По перечню работ можно судить об объемах работ на даче!
    Вечная стройка и ремонты!
    Одна мумия даёт деньги и вместе пиздят!
    И аудит между прочим очень лояльный сейчас!

  10. Это всего лишь одуванчики! Очередной старческий маразм!
    У этого фееричного идиота голубая мечта — построить бассейн! Сейчас кстати строят баню!
    По перечню работ можно судить об объемах работ на даче!
    Вечная стройка и ремонты!
    Одна мумия даёт деньги и вместе пиздят!
    И аудит между прочим очень лояльный сейчас!

  11. У країні йде війна, а якісь ревізори пишуть про якихось аудиторів, що немає шо роботи, так йди у військкомат і вперед на передову. Скільки ще буде світитися ця пиздо..а на ОРД, там шо в МОУ клоуни одні, які на хрен аудити, скотомогильник одний та лизуни своїй дамі недолюстрованої.Бидло та рагульство правит аудиторами у Львові, навіть декларацію заповнити не може, тільки якісь навчання на халяву за європейський кошт проводять по вечорам бухаючи під копчену ковбаску запиваючи 1715. Альо реформатори київські що там по корупції у фінансових колах, фініки вже кресло каталку свому діріжору пердуну заказали а він все шкотильгає по коридорах кабміну просячи бабла для майбутнього грабежа. Написано для тих хто бачить війська у вісні та по кабаках коли їм столи звичайні військові змушені накривати бо проблем з тим бухобліком при війні вдосталь а аудиторів дебілоїдів справжніх немає як і не було, та щей про якогось яничара пишуть, мабуть фейковий персонаж.

  12. Ну вот, не дали человеку стать миллиардером Минобороны: уволили с должности…

    Все когда-то заканчивается…

    Желаем Ивану спокойно доживать на пенсии …

    Хотя система всегда стремится отобрать у таких миллионеров “нажитое неимоверным трудом”… Не ровен час и криминальные дела начнут заводить…

  13. http://rus.newsru.ua/ukraine/06jun2015/marko.html

    Министр обороны Украины Степан Полторак предупредил директора департамента финансов ведомства Ивана Марко об увольнении за неудовлетворительную работу и дал ему месяц на решение проблем с денежным обеспечением участников АТО. …

    А надалі позорище з атестацією .. і … КРАПКА!!!

  14. http://telegraf.com.ua/ukraina/politika/2494291-v-nabu-peredali-materialyi-o-zlo upotrebleniyah-v-ministerstve-oboronyi.html

    В НАБУ передали материалы о злоупотреблениях в Министерстве обороны при осуществлении государственных закупок

    выявленные факты нарушений составляют 1,5-2 млрд грн.

    ………………………………..

    Если при существовании Департамента финансов воруют такие суммы, то может стоит упразднить это корыто?
    Перечислять деньги запросто могут и бухгалтерии тыловых и других структур…

  15. Да уж, таки ж ушли на заслуженный отдых финика, который мечтал повторить “подвиг” некоторых финансистов ЦФУ МО СССР, продержавшихся на руководящих до самой что ни есть могилы.

    В Ярославском училище сея личность спала на второй “полке”, рисовала стенгазеты и бегала в самоволки. Очень падкий на дам был и остался…

    В украинских ВС отличился преклонением перед командованием и даже друзьями-начальниками.
    Не побрезговал кинуть на воинское звание своего земляка, выдвинутого им же на должность своего первого зама. Поверил человек этой личности, пропахал на него два года, а он без зазрения совести “перехватил” у своего земляка генеральскую звезду.
    Всегда умел красоваться и подхалимничать, а душенкой не был чист и таким и остался.
    Да вот все когда-то уходят на пенсию, все когда-то уходят в небо, но одних помнят как людей, а других как проходимцев.
    Всегда помните: честь нужно беречь с молоду!!!

  16. Що твориться в стінах внутрішніх аудиторів Західного регіону МОУ після відходу колишнього очільника Британа, який погрожує своїм поверненням?

  17. В одном лесу Медведь работал Зайцем. Как это произошло? Лесу нужен был Медведь, но свободной была одна только ставка Зайца. И Медведь стал выполнять медвежью работу, получая за это заячью зарплату.
    Работал он добросовестно, пока не узнал, что в этом же лесу Заяц был оформлен Медведем. Возмутился Медведь: «Как же так, слабосильный Заяц получает медвежью зарплату?!» Написал в ГлавЛес. Приехали Львы, целая комиссия. Вызвали Медведя и Зайца.
    — Вы Медведь? — спросила комиссия у Зайца.
    — Да, я Медведь, — ответил Заяц и показал документы.
    — Но ведь я Медведь! — Заревел Медведь.
    — А ваши документы?. О чём вы спорите, гражданин Медведь, когда тут ясно сказано, что вы — Заяц!
    Вот и всё. Вы спросите, где мораль?. Какая может быть мораль, когда в комиссии на должности Львов были оформлены Ослы?!

  18. В одном лесу медведь работал зайцем,
    Но как же это всё произошло?
    Попробую я рассказать вам вкратце,
    Чтоб было всё понятно и без лишних слов.

    Лесу нужен был медведь, это ясно,
    А свободной была лишь заячья ставка.
    Медведь сказал: «Хотя бы так, прекрасно!»,
    Хоть понимал, что это жизнь, не сказка.

    Но вскоре он узнал, что где-то рядом
    Простой зайчишка медведем был оформлен.
    Медведь взглянул на ловкача коварным взглядом,
    А заяц улыбается, доволен.

    Медведь после работы быстро в хату,
    И в Главк письмо он написал,
    Что он работает за жалкую зарплату,
    Да и про зайца, что он хитрец, нахал.

    Приехала комиссия в полном составе
    И, посмотрев бумаги, говорят:
    «Господин Медведь, вы жаловаться не вправе,
    Вы — заяц, это документы подтвердят».

    Мораль проста, даже ребёнок знает,
    Что у слонёнка папа не кабан, а слон.
    В комиссии был главным заяц,
    Тут всё понятно и без слов.

  19. У березні 2023 року поповзли слухи про те, що Івана Марка настигла пошесть у вигляді рака шлунку…Прооперовано…Про
    Непомірна праця на на благо Вітчизни дає себе знати..
    Здоровя, здоровя і сили тобі, земляче, побороти такий страшний недуг!
    Господь прощає і я тебе прощаю!!!

  20. Ті, хто останнім часом бачив героя статті вражені …
    Завнішність жахає: на лиці відмітка про всі скоєні за диття гріхи…
    Не дай Боже дожитися до такого стану..
    Наука: будьте людьми, не крадіть, не кидайте дружин, не робіть підлості…
    Предсмертна та посмертна миска про вме розкаже…
    Будьте здорові!

  21. Все что можно взять от жизни. не стесняйся и бери
    Но останься человеком с уважением живи…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ